”Maailman kalleimman kodin” ostajaksi paljastui Saudi-Arabian kruununprinssi - osti hiljattain myös ennätyskalliin taulun iltalehti 18:02 17.12

Mohammed bin Salman ei säästele. Ranskassa myytiin kaksi vuotta sitten hulppea, vasta vuonna 2011 valmistunut kartano tähtitieteelliseen 275 miljoonan euron (silloisella kurssilla 301 miljoonan dollarin) hintaan. Talousmediat Bloomberg ja Fortune nimittivät sitä tuolloin "maailman kalleimmaksi kodiksi". Aivan Pariisin kupeessa, lähellä Versailles'n palatsia sijaitseva Chateau Louis XIV myytiin "anonyymille ostajalle Lähi-idästä".


Bryssel lupasi vuokrata Saudi-Arabialle ilmaiseksi suurmoskeijan 99 vuodeksi - nyt sopimus halutaan purkaa iltalehti 05:48 15.12

Belgian parlamentin asettama tutkimuskomitea haluaa purkaa Brysselin keskustassa sijaitsevan suurmoskeijan vuokrasopimuksen. Vuonna 1967 rakennus vuokrattiin ilmaiseksi Saudi-Arabialle seuraavaksi 99 vuodeksi. Tutkimuskomitean mukaan suurmoskeijasta levitetään salafisti-sunnimuslimien äärikonservatiivista opetusta, jonka mukaan koko yhteiskuntaan tulisi saattaa voimaan sharia-laki. Oppiin kuuluu myös naisten alistaminen ja länteen muuttaneiden muslimien kotoutumisen estäminen. Salafistien mukaan esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustaminen on osa lännen uuskolonialistista perintöä ja sotii islamia vastaan.


Saudi-Arabia uudistuu: Elokuvakielto poistuu ensi vuonna iltalehti 12:30 11.12

Kaupallinen elokuvateatteritoiminta on ollut kiellettyä 35 vuotta. Nyt kielto poistuu. Saudi-Arabian kruununprinssi uudistaa äärivanhoillista kuningaskuntaa ja sallii nyt vuoden alusta elokuvateatterien toiminnan 35 vuoden jälkeen. - Kaupalliset elokuvateatterit saavat toimia kuningaskunnassa vuoden 2018 alusta ensimmäistä kertaa 35 vuoteen, Saudi-Arabian kulttuuri- ja tiedotusministeriö sanoi lausunnossaan.


Saudi-Arabia sallii elokuvateatterit – jopa 30 000 työpaikkaa elokuvateollisuuteen MTV 12:17 11.12

Saudi-Arabia sallii julkiset elokuvateatterit ensi vuoden alusta alkaen. Elokuvateattereiden lupahakemusprosessi on käynnistetty, vahvisti maan kulttuuri- ja informaatioministeri Awwad bin Saleh Awwad tiedotteessa tänään. Ministerin mukaan ensimmäisten elokuvateattereiden odotetaan avautuvan ensi maaliskuussa.


Saudi-Arabia sallii elokuvateatterit vuoden alusta iltasanomat 11:17 11.12

Konservatiivisesta maineesta irti ottoa yrittävä Saudi-Arabian sallii vuoden 2018 alusta lähtien elokuvateattereiden toiminnan maassa.


Macron varoitti sekaantumasta Libanonin tilanteeseen MTV 15:16 08.12

Ranskan presidentti Emmanuel Macron varoitti tänään perjantaina Lähi-idän alueellisia mahtivaltioita Saudi-Arabiaa ja Irania sekaantumasta Libanonin haavoittuvaan tilanteeseen.


Da Vincin taulu myytiin viime kuussa ennätyshintaan – Lehdet: todelliseksi ostajaksi paljastui Saudi-Arabian kruununprinssi iltasanomat 12:01 08.12

Arabiemiraatteihin Abu Dhabiin avattu Louvre-museo on ilmoittanut taulun tulevan esille sen tiloihin.


Saudi-Arabian kruununprinssi kaikkien aikojen taulukaupan takana - da Vincin Jeesus-maalaus maksoi lähes puoli miljardia dollaria iltalehti 11:22 08.12

32-vuotias prinssi teki kaikkien aikojen tauluostoksen marraskuussa, Wall Street Journal paljastaa. Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammad bin Salman oli tosiasiallinen ostaja huutokaupassa, joka rikkoi edellisen ennätyksen 150 miljoonalla dollarilla. Maailman kalleimmaksi myydyksi tauluksi nousi firenzeläismestari Leonardo da Vincin maalaus Salvator Mundi, joka esittää Jeesusta. Taulu myytiin Christie'sin huutokaupassa New Yorkissa vajaa kuukausi sitten 450,3 miljoonalla dollarilla (382 miljoonalla eurolla) mysteeriostajalle, jota huutokauppakamari ei paljastanut. The New York Times kertoi keskiviikkona, että oston takana oli prinssi Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud, mutta WSJ on nyt saanut selville, että tosiasiassa rahat pulitti itse kruununprinssi.


Saudi-Arabia tuomitsee Trumpin päätöksen – YK:n turvallisuusneuvosto hätäkokoukseen uusisuomi 10:09 07.12

Lähi-idän mahtivaltio Saudi-Arabia tuomitsee Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätöksen tunnustaa virallisesti Jerusalemin asema Israelin pääkaupunkina.


Saudi-Arabia tyrmää Trumpin Jerusalem-päätöksen: ”Vastuutonta” iltalehti 06:43 07.12

Saudia-Arabia on tuominnut Donald Trumpin päätöksen tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Saudia-Arabian valtiollinen media kertoi asiasta torstaina siteeraten maan kuningashuonetta. Uutistoimisto AFP:n mukaan kuningashuoneen kerrotaan ilmaisseen pettymyksensä Trumpin päätöksestä.


Yhdysvaltojen taka­vuosien liittolainen pettyi pahasti Jerusalem-päätökseen – ”varoitimme vakavista seurauksista” iltasanomat 04:30 07.12

Saudi-Arabian kuningaskunta on ilmaissut virallisesti olevansa ”erittäin pettynyt” Yhdysvaltojen päätökseen tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi.


Tässä ovat jalkapallon MM-kisalohkot: Tanskalla kävi tuuri, Ruotsilla ja Islannilla ei uusisuomi 18:30 01.12

Kansainvälinen Jalkapalloliitto FIFA suoritti perjantaina Moskovan Kremlissä lohkoarvonnat Venäjällä pelattavaan jalkapallon 2018 MM-turnaukseen. Samalla selvisi, että turnauksen avausottelussa 14. kesäkuuta Moskovan 1980 olympiakisojen Luzhniki-stadionilla kohtaavat Venäjä ja Saudi-Arabia


Futiksen MM-lohkot arvottu - Venäjä kohtaa Saudi-Arabian avausottelussa iltalehti 18:04 01.12

Kremlissä arvottiin ensi kesän futiksen MM-kisojen kahdeksan alkulohkoa. Samalla selvisi, että avausottelussa kohtaavat Venäjä ja Saudi-Arabia. Debytantti Islanti kohtaa Lionel Messin Argentiinan ja Ruotsi joutuu maailmanmestari Saksan kyytiin. Tanskan kohtalo on Pohjoismaista ehkä helpoin, sillä se voi hyvin nipistää jatkoon Ranskan, Australian ja Perun täydentämästä C-lohkosta.


Saudi-Arabian valtiollinen media: Saudi-Arabia torjui Jemenistä laukaistun ballistisen ohjuksen iltasanomat 23:45 30.11

Ohjus tuhottiin eteläisen Khamis Mushaitin kaupungin yllä.


Saudiprinssi vapautettiin vankeudesta miljardin dollarin sopimuksen turvin iltalehti 08:38 29.11

Prinssi Miteb bin Abdullahia syytettiin korruptiosta ja kavalluksesta. Saudi-Arabia aloitti korruption vastaisen kampanjansa marraskuun alussa. Kuningashuone on vakuuttanut, ettei kyse ole kostosta. (CNN) Saudiarabialainen prinssi Miteb bin Abdullah, 65, on vapautettu reilun kolmen viikon vankeuden jälkeen hänen päästyään "hyväksyttävään sovintoratkaisuun" viranomaisten kanssa. Miteb joutuu sopimuksen mukaan maksamaan yli miljardi dollaria.


Tällainen on saudiprinssien viiden tähden vankila iltalehti 12:15 27.11

Ainakin 12 prinssiä ja kymmeniä muita rikkaita vangittiin korruption vastaisessa kampanjassa. Saudi-Arabian puuhakas kruununprinssi Mohammed bin Salman pisti tuulemaan marraskuun alussa. Hän vangitsi suuren joukon prinssejä ja muita ökyrikkaita maanmiehiään. Pidätettyjä on yhteensä noin 200. Virallisesti kyse on korruption vastaisesta kampanjasta, mutta taustalla voi olla myös valtataistelu. Kruununprinssi haluaa raivata tieltään potentiaaliset kilpailijansa.


Tällainen on saudi-prinssien viiden tähden vankila iltalehti 12:15 27.11

Ainakin 12 prinssiä ja kymmeniä muita rikkaita vangittiin korruption vastaisessa kampanjassa. Saudi-Arabian puuhakas kruununprinssi Mohammed bin Salman pisti tuulemaan marraskuun alussa. Hän vangitsi suuren joukon prinssejä ja muita ökyrikkaita maanmiehiään. Pidätettyjä on yhteensä noin 200. Virallisesti kyse on korruption vastaisesta kampanjasta, mutta taustalla voi olla myös valtataistelu. Kruununprinssi haluaa raivata tieltään potentiaaliset kilpailijansa.


Uutiset