Savonlinnalaismies soitteli poliisille ja uhkaili ”selvittelevänsä asioita aseen kanssa” - napattiin kiinni kotiosoitteesta iltalehti 08:41 16.12

Asuntoon tehdyssä etsinnässä ei löytynyt ampuma-aseita tai -tarvikkeita. 50-vuotias savonlinnalaismies soitteli perjantai-iltapäivänä useita kertoja Joensuun poliisipäivystykseen ja uhkaili lähtevänsä selvittelemään asioita Pohjois-Karjalan suuntaan aseen kanssa. - Yhdessä puhelussa hän kertoi olevansa Joensuun Tuupovaarassa, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.


Verenvuotoa aiheuttavaa virusta löytyi Luonnonvarakeskuksen kalanviljelylaitoksella – yhteyttä muihin tapauksiin tutkitaan MTV 18:22 14.12

Luonnonvarakeskus Luken kalanviljelylaitokselta Pohjois-Savon Tervossa on löytynyt kaloihin tarttuvaa IHN-virusta.


Mestis-kierros: Lankinen yrittää katkaista SaPKon putken jatkoaika.com 10:00 13.12

Mestiksen viimeinen viikko ennen joulutaukoa polkaistaan käyntiin täydellä ottelukierroksella. Vastakkain on paljon sarjan eri ääripäitä edustavia joukkueita, minkä lisäksi TUTO ja Espoo United mittelevät paikasta pudotuspeliviivan päällä. Mielenkiintoa riittää myös Savonlinnassa, jossa kovavireiset SaPKo ja Kevin Lankisen vahvistama Ketterä iskevät yhteen.


Kuuden parhaan joukkoon pyrkivä KalPa blokkaamaan HIFK:n pistejatkumon jatkoaika.com 10:00 13.12

Keskiviikkona Savon sydämestä saapuva KalPa pyrkii takaisin voittokantaan helsinkiläisten kustannuksella. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet jo kahdesti. Voitot ovat tasan.


Oppilasta matkinut opettaja toimi ”epäasiallisesti” – syyte pahoinpitelystä hylättiin iltasanomat 22:59 11.12

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hylännyt keski-ikäistä erityisluokanopettajaa vastaan nostetut syytteet pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asianomistajana oli 13-vuotias koulupoika.


Savon Sanomat: Halla-ahon mielestä kokoomuksen suosimat lobbarit vievät sotea: "Lasku kaatuu veronmaksajille" MTV 23:35 10.12

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että sote-uudistuksella pyritään korjaamaan sellaista, mikä ei edes ole rikki. Asiasta kertoo Savon Sanomat. 


Suomi on edelläkävijä koko maailmassa – Etelä-Savossa käyttöön toisten puolesta asiointi terveydenhuollossa MTV 15:14 05.12

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) ottaa käyttöön toisten puolesta asioinnin sote-asioissa.


Mäntyharjun taposta 10 vuotta vankeutta - ampui kaverinsa tämän juostessa karkuun iltalehti 17:39 04.12

47-vuotias mies tuomittiin kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen taposta ja ampuma-aserikoksesta. Etelä-Savon käräjäoikeus on antanut tuomionsa viime kesäkuussa Mäntyharjulla tapahtuneesta taposta. Niko Mikael Nordgren, 47, tuomittiin kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen taposta ja ampuma-aserikoksesta.


Mäntyharjun taposta kymmenen vuoden tuomio – tekijä ampui uhriaan neljästi MTV 15:01 04.12

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut 47-vuotiaan miehen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen taposta, joka tapahtui Mäntyharjulla kesäkuussa.


Saku Koivu sai kutsun Linnan juhliin - kutsu myös Kimmo Timoselle iltalehti 15:12 03.12

Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna kiekkolegendoja. Iltalehden tietojen mukaan Saku Koivu on saanut kutsun. Kutsu on saapunut myös Kimmo Timoselle, kuten Savon Sanomat ensimmäisenä kertoi. Leijonalegenda Koivu pääsi ensimmäisen kerran paikalle Linnan juhliin vuonna 2014, Timoselle itsenäisyyspäivän juhlat ovat ensimmäiset.


SS: Kai vietti nuoruutensa Joensuun skinheadina - nyt hän on rakennusfirman työnjohtaja ja paras työkaveri on muslimi iltalehti 11:59 03.12

Sunnuntain Savon Sanomissa ex-jengipomo Kai Tallgren, 41, kertoo, ettei hän enää hyväksi rasistista väkivaltaa. pitkässä henkilöjutussa Kai Tallgren kertoo menneisyydestään Joensuun skinheadina 1990-luvulla. Tallgren oli mukana muun muassa amerikkalaisen koripalloilijan Daryl Parkerin jahtaamisessa, joka nousi kansainvälisiin otsikoihin ja joka nosti julkisuuteen Joensuun skinhead-ongelman.


Savon radan sähköjä korjataan edelleen – junia korvataan busseilla iltasanomat 08:23 03.12

Savon radan sähköratavauriota on korjattu läpi yön.


Ratavaurion kunnostaminen venyy - VR kuljettaa matkustajat busseilla Pieksämäen ja Mäntyharjun välillä sunnuntai-iltapäivään saakka iltalehti 00:00 03.12

Poikkeusjärjestely aiheuttaa viivästymisiä matka-ajoissa. Liikenneviraston mukaan Savonradan vaurion korjaustyöt aiheuttavat junaliikenteeseen poikkeusjärjestelyjä vielä sunnuntaina. Tällä tietoa junat alkavat normaalin liikennöinnin Pieksämäen ja Mäntyharjun välillä sunnuntaina iltapäivällä.


SaPKoa ei lannistanut mikään - Hermes kiusasi isäntiä vuonna 2000 syntyneen Kuparin johdolla jatkoaika.com 20:44 02.12

Mestiksessä neljättä paikkaa miehittävä SaPKo rokotti Savonlinnaan vieraaksi saapunutta Hermestä armotta sen virheistä pitämällä pisteet kotonaan numeroin 4?1.


Laivuri-Kari on kyydinnyt salaa kuninkaallisia ja presidenttejä Saimaalla – ”Vähemmällä huomiolla pääsemme, jos turvamies jätetään Savonlinnaan” iltasanomat 17:28 02.12

Laivuri Kari Leinonen on kyydinnyt laivoillaan kruunupäitä ja presidenttejä.


Täpärä tilanne tallentui videolle: Liukas mäki yllätti poliisin, ja auto lähti karkuun - ”Onneksi partiomies oli hereillä” iltalehti 16:04 02.12

Liukas ja jyrkkä mäki oli yllättää poliisin Savonlinnassa. Itä-Suomen poliisi on julkaissut kiperästä tilanteesta videon perjantain ja lauantain välisenä yönä Twitterissä. Videolla näkyy, kuinka poliisiauto alkaa lipua pitkin liukasta mäkeä. Asian huomattuaan poliisi juoksee liukastellen auton kiinni ja saa pysäytettyä auton.


Kaisa Turtiaisen suunnittelema puku nähdään Linnan juhlissa: "Pukua kantaa kaunis ja voimakas metsänhengetär" mtv 12:14 02.12

Vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen nähdään Linnan juhlissa nuoren savonlinnalaissuunnittelijan luomuksessa.


Video kello 3.23 Savonlinnassa: liukas mäki yllättää poliisin harvinaisella tavalla iltasanomat 10:29 02.12

Partiossa ollut poliisi joutui ottamaan juoksuaskeleet, kun virka-auto lähti liukkaassa alamäessä luisuun.


Savonradalla sähkörata rikki: Junat korvataan busseilla Mäntyharjun ja Pieksämäen välillä iltasanomat 08:48 02.12

Sähköratavaurion vuoksi henkilöjunat korvataan toistaiseksi linja-autoilla Mäntyharjun ja Pieksämäen välillä, kertoo Liikenneviraston rataliikennekeskus.


RoKin kotiotteluputki päättyi jatkoaikatappioon SaPKolle jatkoaika.com 21:31 29.11

Rovaniemellä RoKi ja SaPKo lähtivät hakemaan arvokkaita pisteitä saadakseen eroa toisiinsa. Piste-eroa tuli savonlinnalaisten eduksi, mutta ero lisääntyi vain pisteen verran, kun SaPKo nappasi 2?1-voiton jatkoerässä.


Uutiset