Kommentti: Pyyhkikää sinisilmät ja hoitakaa tiedustelulait vauhdilla kuntoon iltasanomat 11:01 22.08

Tiedustelulait pitää saada kiireellisenä voimaan Turun terroriteosta huolimatta. Suomen on syytä päästä samalle viivalle muiden maiden kanssa. Lakipaketti on Sdp:n varassa, mutta poliittinen paine on nyt äärikova, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


SDP:n Rinne: Puolue ratkaisee kantansa kiirehtimismenettelyyn, kun tiedustelulain kokonaisuus on selvillä iltalehti 18:40 21.08

Rinne on sanonut puolueen tekevän päätöksiä kannastaan, kun kokonaisuus on saatu selville. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan SDP ratkaisee kantansa kiirehtimismenettelyyn, kun tiedustelulain kokonaisuus on selvillä. Hänen mukaan jos laki on tasapainoinen, ei etenmisen viivyttämiselle ole syytä.


”Emme enää näytä uskottavalta vaihtoehdolta nuorelle arvoliberaalille sukupolvelle”, sanoo Sdp:n Sanna Marin surkeista kannatusluvuista hs 20:31 19.08


Antti Rinne haluaa presidentin ja kaikki puoluepomot koolle - "ihmisten turvallisuudentunnetta lisättävä" iltalehti 13:26 19.08

SDP:n puheenjohtaja kertoo olevansa huolissaan poliisien määrästä. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi perjantai-iltana Facebook-sivuillaan esittäneensä tasavallan presidentille Sauli Niinistölle, että puolueiden puheenjohtajien ja tasavallan presidentin välillä käydään "laajamittainen ja faktoihin pohjautuva keskustelu sisäisen turvallisuuden vahvistamiseen liittyen". - Presidentti Niinistö kannatti esitystäni, Rinne kirjoitti.


Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin: Puolueen kannatuksen nosto on tärkeämpää kuin päästä hallitukseen hs 06:58 19.08


Heinäluoma SDP:n kannatuksen laskusta: "Jotain on pahasti vialla" iltalehti 12:27 18.08

Heinäluoman mukaan puolueista kiirastulessa ovat nyt kaksi Suomen suurinta poliittista kansanliikettä: keskusta ja sosialidemokraatit. Entinen SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma ei paljon säästele sanojaan, kun hän kuvaa puolueensa kannatusta Maaseudun tulevaisuus -lehden - Hallituksen suosio on taipunut ennätyksellisen alhaalle - alle 40 prosentin - mutta sosialidemokraattien kannatus tulee sekin alas. Kun johtava oppositiopuolue ja Suomen poliittisen elämän toinen suuri kansanliike tippuu alle 16 prosentin kannatuksessa, on jotain pahasti vialla, Heinäluoma kirjoittaa.


Ylen kysely: SDP romahti - Antti Rinteellä vitsit vähissä iltalehti 08:36 17.08

SDP:n kannatuksen jyrkkä alamäki saattaa aloittaa taas kerran puheet Antti Rinteen asemasta SDP:n puheenjohtajana, kirjoittaa Mika Koskinen. Eihän näin pitänyt käydä. SDP:ssä laskettiin, että persujen hajoaminen sataa demareiden laariin, mutta toisin kävi. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kannatuskyselyn mukaan SDP:n kannatus oli heinäkuussa 15,9 prosenttia. Siinä on pudotusta peräti 2,6 prosenttiyksikköä kesäkuusta.


Kommentti: Kun Vihreät tekee gallup-historiaa, Sipilälle ja Rinteelle nousee kylmä hiki iltasanomat 08:02 17.08

Vihreiden nousu Ylen tuoreessa puoluegallupissa kakkoseksi on historiallinen saavutus. Samalla kaksi miestä heräävät todellisuuteen kylmässä hiessä, pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja Sdp:n Antti Rinne, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Ylen gallup: Vihreät ohitti keskustan kannatuskakkosena, SDP:n suosio laskussa iltalehti 06:43 17.08

Vihreät on noussut kannatukseltaan Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi, ilmenee Ylen gallupista. Vihreiden kannatus on nyt kovempi kuin koskaan, 17,6 prosenttia. Nousua heinäkuuhun verrattuna on tullut 1,6 prosenttiyksikköä. Kokoomus on yhä suosituin puolue 20,8 prosentin kannatuksella. Puolue on vahvistanut asemiaan heinäkuun mittaukseen verrattuna liki puoli prosenttiyksikköä.


Demarien presidenttiehdokkaiden viimeinen yhteistentti Tampereella - mitä Haatainen, Feldt-Ranta ja Paatero kysyisivät presidentti Putinilta? iltalehti 22:01 15.08

Kolme Sdp:n presidenttiehdokasta, Maarit Feldt-Ranta, Sirpa Paatero ja Tuula Haatainen ottivat mittaa toisistaan Tampereella tiistaina. Keskustelun aiheet liikkuivat muun muassa maanpuolustuksessa ja suhteissa naapurimaihin. Puolustusvaliokunnan jäsen Paatero otti eroa muihin, kun Iltalehti kysyi ennen tilaisuutta naisten mahdollisesta asevelvollisuudesta. - Järjestäisin kaikille 1-3 kuukautta kestävän maanpuolustuskurssin, Paatero sanoi.


Antti Rinne yhtyy Lipposen ja Tuomiojan Niinistö-kehuihin - on silti tyytyväinen oman presidenttiehdokkaan asettamiseen iltalehti 22:00 15.08

Rinteen mukaan Niinistön kehuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että SDP:n omalta presidenttiehdokkaalta oltaisiin vetämässä mattoa alta. Viikonloppuna entinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen kehui Huvudstadsbladetin (13.8.) kirjoituksessaan, kuinka tasavallan presidentti Sauli Niinistö on hoitanut hyvin Suomen ulkopolitiikkaa. Lipposen mukaan Niinistö on käyttänyt hyvin sen pienen liikkumatilan, joka Suomella on kansainvälisessä tilanteessa. Lisäksi Lipponen totesi muun muassa Niinistön ja Putinin tuoreen tapaamiseen olleen menestys. Lipposen kehujen lisäksi demarien suunnalta on jo aiemmin kesällä kuultu Niinistö-kehuja.


Antti Rinne ei anna hallitukselle tippaakaan kiitosta talouskasvusta – ” Osa päätöksistä jopa heikentänyt kasvun edellytyksiä” iltasanomat 13:32 11.08

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan hallituksen päätöksillä on ollut hyvin vähän tekemistä parantuneen työllisyyden ja talouden kasvun suhteen.


Sdp:n presidenttikisan Maarit Feldt-Ranta valmis lisäämään presidentin tehtäviä iltasanomat 15:49 10.08

Sdp:n presidenttiehdokkaaksi ehdolla olevan Maarit Feldt-Rannan mukaan Suomen presidentti on jollain osa-alueilla alikäytössä.


Sdp:n Antti Lindtman vaatii hallitukselta lomarahaleikkausten perumista iltasanomat 14:19 10.08

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mielestä istuvan hallituksen jakovara koskee vain hyvätuloisia


SAK:n korkea johtaja halusi vaikuttaa SDP:n presidenttiehdokkaan valintaan - "Tein sen täysin yksityishenkilönä" iltalehti 21:37 07.08

SDP:n ehdokas Maarit Feldt-Ranta sanoo, ettei tiennyt asiasta. SAK:n korkeimpaan portaaseen kuuluva johtaja Matti Tukiainen kiistää, että SAK olisi yrittänyt vaikuttaa SDP:n maanantaina alkaneeseen jäsenäänestykseen puolueen presidenttiehdokkaasta. Epäilyyn antaa aiheen se, että SAK:ssa kasvusta ja vaikuttamisesta vastaava johtaja Matti Tukiainen lähestyi jokin aika sitten SAK:laisia liittoja ja esitti, että nämä ryhtyisivät tukemaan kansanedustaja Maarit Feldt-Rantaa SDP:n presidenttiehdokkaaksi.


Lipposten perheyrityksessä osataan myös verosuunnittelu - Paavo Lipponen nostanut osinkoja nollaverotuksella iltalehti 18:28 07.08

Paavo Lipponen (sd) nosti konsulttiyhtiöstään osinkoja 55 000 euroa maksamatta lainkaan veroja. Tällä hetkellä Lipponen maksaa osingoistaan 7,5 prosenttia veroa. Entinen pääministeri, eduskunnan puhemies ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen nosti vuosina 2009-2013 konsulttiyhtiöstään Cosmopoliksesta osinkoja yhteensä 55 000 euroa maksamatta niistä lainkaan veroja. Lipposen verovapaat osingot mahdollisti listaamattomia yhtiöitä koskenut niin sanottu yhdeksän prosentin sääntö, jonka mukaan osingoista ei tarvinnut maksaa lainkaan veroa, mikäli ne olivat enintään yhdeksän prosenttia yhtiön osakkeiden matemaattisesta arvosta (yhtiön nettovarallisuus) - eikä maksettu osinko ylittänyt 60 000 euroa.


Uutiset