Tutkija: Ranskan alhainen äänestysprosentti voi aiheuttaa Macronille ongelmia myöhemmin iltalehti 10:51 19.06

Presidentti Emmanuel Macronin puolue otti vaaleissa murskavoiton Ranskan alhainen äänestysprosentti on ongelmallinen demokratian kannalta, sanoo Turun yliopiston tutkija Laura Parkkinen. Parlamenttivaalien äänestysaktiivisuus jäi alle 44 prosenttiin, mikä on alhaisin luku vuosikymmeniin. Presidentti Emmanuel Macronin keskustalainen puolue tukijoineen otti vaaleissa murskavoiton: se sai 351 paikkaa 577-paikkaiseen parlamentin alahuoneeseen. Selvästä parlamenttienemmistöstä huolimatta puolueen ajamat uudistukset voivat ajautua vielä vaikeuksiin, jos kansalaiset aktivoituvat niitä vastaan, Parkkinen varoittaa.


Ykkönen: FC Honka Veikkausliigaan – ei edes Tepsistä vastaanpanijaksi iltasanomat 12:19 15.06

Kierroksen ehdoton huippumatsi pelataan Espoossa kun sarjakärki FC Honka isännöi TPS:ää. Espoolaiset lähtevät matsiin selvästä suosikkiasemasta...


Mies jäi puristuksiin tivolilaitteen alle Ruotsissa - kuoli vammoihinsa iltalehti 21:37 03.06

Paikallaolijat yrittivät pitää lapsia loitolla. Mies jäi puristuksiin tivolilaitteen alle ja kuoli Ruotsin Gnestassa sijaitsevassa tivolissa lauantaina, kertoo muun muassa Expressen. Toistaiseksi epäselvästä syystä aikuinen mies päätyi "Lentävä matto" -tivolilaitteen alle ja joutui puristuksiin. Mies kuoli myöhemmin vammoihinsa. Poliisin mukaan miestä ei ole vielä tunnistettu, mutta kyseessä on ulkomaalainen mies. Poliisi kertoo työskentelevänsä parhaillaan miehen kotimaan viranomaisten kanssa selvittääkseen hänen henkilöllisyytensä.


Mies jäi puristuksiin karusellin alle Ruotsissa - kuoli vammoihinsa iltalehti 21:37 03.06

Paikallaolijat yrittivät pitää lapsia loitolla. Mies jäi puristuksiin karusellin alle ja kuoli Ruotsin Gnestassa sijaitsevassa tivolissa lauantaina, kertoo muun muassa Expressen. Toistaiseksi epäselvästä syystä aikuinen mies päätyi "Lentävä matto" -karusellin alle ja joutui puristuksiin. Mies kuoli myöhemmin vammoihinsa. Poliisin mukaan miestä ei ole vielä tunnistettu, mutta kyseessä on ulkomaalainen mies. Poliisi kertoo työskentelevänsä parhaillaan miehen kotimaan viranomaisten kanssa selvittääkseen hänen henkilöllisyytensä.


Uutiset