Ranskan tuhoisan koulubussiturman selvitys jatkuu –? teknistä vikaa ei suljettu pois iltasanomat 21:34 15.12

Poliisi jatkoi perjantaina tutkimusta tuhoisasta koulubussin ja junan yhteentörmäyksestä Etelä-Ranskassa.


Postille syytös markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta: "Kyseessä on vakava väite" MTV 06:55 15.12

Kärkimedia syyttää Postia määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta. Kärkimedia on toimittanut asiasta tutkintapyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, jossa on alkanut tapauksen esiselvitys.


Postia syytetään markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta: "Kyseessä on vakava väite" MTV 06:55 15.12

Kärkimedia syyttää Postia määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja saalistushinnoittelusta. Kärkimedia on toimittanut asiasta tutkintapyynnön Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, jossa on alkanut tapauksen esiselvitys.


Parikymppinen mies sai vakavan aivovamman ja löytyi verisenä Turun keskustasta – vammojen syy on nyt selvinnyt MTV 12:22 14.12

Poliisi on selvittänyt, mitä oli tapahtunut verisissä vaatteissa Turun keskustasta löydetylle tokkuraiselle nuorelle miehelle. Selvitysten ja poliisin saamien vihjeiden mukaan miehen vammat aiheutuivat katolta putoamisesta, eikä tapaukseen ole syytä epäillä liittyvän rikosta.


Grahn-Laasonen: Lasten kieltenopiskelun tulisi alkaa viimeistään ensimmäisellä luokalla iltalehti 13:11 13.12

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvitys Suomen kielivarannon tilasta ja tarpeista esittää, että vieraita kieliä alettaisiin opettaa lapsille nykyistä aiemmin. Professori, vararehtori Riitta Pyykkö luovutti laatimansa selvityksen Suomen kielivarannon tilasta ja kehittämistarpeista opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle keskiviikkona. Selvitys kattaa koko koulutusjärjestelmän, ja siihen sisältyy joukko toimenpide-ehdotuksia, joiden pohjalta suomalaisten kielitaitoa voidaan kehittää vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. - Kielten oppiminen tulee varhaistaa alkamaan viimeistään ensimmäisellä luokalla, mielellään jo varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa, kuten selvityshenkilö esittää. On hienoa, että monet kunnat ovat jo tehneet pysyvän päätöksen kieltenopetuksen varhaistamisesta tällä hallituskaudella käynnistettyjen valtakunnallisten kokeilujen tuella, Grahn-Laasonen kertoo tiedotteessa.


Vieraiden kielten opetus voisi alkaa jo eskarissa – jostain muusta kuin englannista MTV 11:26 13.12

Tulevaisuudessa kieltenopetus voisi alkaa jo varhaiskasvatuksen tai esiopetuksen aikana, esittää suomalaisten kielitaitoja käsittelevä selvitys.


Jussi Halla-aho: Vistbackalle tulee lähtö – Perussuomalaisten tukisäätiö nyt ”loikkareilla” uusisuomi 10:15 13.12

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että puolueen perustajajäseniin lukeutuva Raimo Vistbacka antaa eroilmoituksensa. Muussa tapauksessa puolue lähettää Vistbackan jälleen uuden selvityspyynnön ja käsittelee myöhemmin hänen erottamistaan.


Vaasalaiskoulun opettaja hyllytetty häirintäepäilyjen takia iltasanomat 19:23 12.12

Selvitys asiassa alkoi, kun yli 200:n koulun entisen ja nykyisen oppilaan allekirjoittama häirinnän vastainen vetoomus julkaistiin marraskuun lopussa.


Uutiset herättivät tasa-arvovaltuutetun epäilyt – vaatii Palloliitolta selvitystä naisten ja miesten maajoukkuekorvauksista iltasanomat 16:28 12.12

Tasa-arvovaltuutettu on pyytänyt Palloliitolta selvitystä miesten ja naisten maajoukkuekorvauksista.


Veronmaksajien selvitys: Suomi iskee uratykkiin – jo keskipalkasta jää käteen 2200€ vähemmän kuin Ruotsissa uusisuomi 11:54 12.12

Verotus iskee ankarasti palkansaajan uralla etenemisen ja lisäansioiden kannustimiin, selviää Veronmaksajien selvityksestä. Sen mukaan pienten palkkojen verotus on Suomessa eurooppalaista keskitasoa, mutta tulojen noustessa verotus muuttuu kireämmäksi.


Suomen ja Viron pääministerit järjestävät kokouksen Helsinki-Tallinna-tunnelista - virolaispoliitikko haukkui hankkeen imurikauppiaan bluffiksi iltalehti 08:09 12.12

Pääministerit Juha Sipilä ja Jüri Ratas ovat valmiita edistämään hanketta, jos selvitystyö osoittaa, että taloudelliset edellytykset ovat olemassa. Pääministeri Juha Sipilä ja Viron pääministeri Jüri Ratas keskustelivat maanantaina maiden kahdenvälisten taloussuhteiden kehittämisestä sekä ajankohtaisista EU-kysymyksistä. Pääministerit tapasivat Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä. Pääministerit päättivät syventää entisestään maiden välistä yhteistyötä, valtioneuvoston kanslia tiedottaa. Pääministerit sopivat, että ensimmäinen Viron ja Suomen hallitusten välinen yhteisistunto järjestetään loppukeväästä Suomessa.


Sanomalehtiä pidetään tärkeimpänä yleissivistävänä mediana MTV 09:32 11.12

Sanomalehdet ovat yleissivistykselle tärkein media, osoittaa Sanomalehtien Liiton teettämä selvitys. Tätä mieltä on yli 80 prosenttia vastaajista eli vieläkin useampi kuin aiemmin. Toiseksi tärkeimpinä vastaajat ovat pitäneet Ylen televisiokanavia.


Yle: Karu esimerkki miesten ja naisten tuloeroista - mies elättää perheen, huippumenestynyt vaimo joutuu maksamaan pelaamisesta: ”Ihan pöljää” iltalehti 13:10 10.12

Yle toteutti selvityksen, joka paljasti karut tuloerot miesten ja naisten huippu-urheilussa. Tutkimus toteutettiin yhdessä Norjan ja Ruotsin yleisradioyhtiöiden kanssa. Suomesta 329 henkilön tutkimusotannassa oli mukana yli sata A-maajoukkuetason urheilijaa 12 eri lajista. Ylen selvitys on korutonta kertomaa: naisen euro on huippu-urheilussa kolme senttiä. Lajikohtaiset erot olivat paikoin vielä karumpia. Esimerkiksi jääkiekon tutkimusotannassa naisen euro on häkellyttävät 0,3 senttiä. Otannan miehissä oli mukana kahdeksan NHL-pelaajaa, mikä korosti eriarvoisuutta todella voimakkaasti.


Ylen selvitys kertoo karua kieltä: naisjääkiekkoilijan euro on 0,3 senttiä – jalkapalloilijan 4 senttiä iltasanomat 11:52 10.12

Palloilulajien ammattilaissarjat kasvattavat palkkaeroa.


Poliisihallitus selvittää lasten alpakkatapahtuman siirtämistä – ”Teemme juridisen arvion” iltasanomat 14:33 08.12

Feministinen puolue teki poliisihallitukselle selvityspyynnön.


Suomen entisen NHL-tappelijan bisnes loppui lyhyeen - poliisihallitus puuttui peliin: ”Minulla on metrin mittainen banaani otsassa” iltalehti 12:55 08.12

Entisen NHL-pelaajan Sami Heleniuksen vedonlyöntiyrityksen toiminta loppui poliisihallituksen selvityspyyntöön. Poliisihallituksen mukaan Heleniuksen nimellä markkinoidun sivuston Kasino Curtin toiminta on Suomen lakien vastaista. Seuraavana päivänä ex-kiekkoilija päätti olla vastaamatta selvityspyyntöön ja vetofirman toiminta ajettiin alas.


Vilja, alkoholit, tukkipuu, autot, lääkkeet, liha... - EK:n selvitys paljastaa, että nelostie on Suomen selkäranka iltalehti 12:21 08.12

Kartat kertovat, miten tavara liikkuu Suomen valtateillä. Vilja, virvoitusjuomat, rehut, tukkipuu, selluloosa, kodinkoneet, aseet, raakateräs, lääkkeet, maalit, asfaltti, sora, betoni, kukat, taimenet, tekstiilit - tämä kaikki kulkee pitkin nelostietä, käy ilmi EK:n selvityksestä, jossa tarkasteltiin eri tieosuuksien taloudellista arvoa. Myös kolmostie on niin maataloustuotannon, elintarvike-, teknologia- ja kemianteollisuuden kuin kaupankin näkökulmasta kannalta merkittävä valtatie.


Poliisihallitus selvittää lastentapahtuman siirtämisen laillisuuden – kaupunginvaltuutettu pyysi selvitystä MTV 09:47 08.12

Poliisihallitus aloittaa selvityksen itsenäisyyspäivän lastentapahtuman siirtämistä koskeneesta päätöksestä, kertoo Feministinen puolue. Puolueen mukaan päätöksen laillisuutta pyysi selvittämään puolueen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Katju Aro.


Pirkko Mattila: Selvitys maahanmuuton kustannuksista julkaistaan vielä tämän vuoden puolella iltalehti 09:01 08.12

Juha Sipilän (kesk) hallituksen on määrä selvittää maahanmuuton kustannukset. Hanke kirjattiin hallitusohjelmaan. - Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon, hallitusohjelmassa todetaan. Selvityksen oli määrä valmistua toukokuussa, mutta tuolloin kerrottiin, että selvitys valmistuu aikaisintaan syyskuun lopussa. Ylitarkastaja Jere Päivinen sosiaali- ja terveysministeriöstä kommentoi asiaa STT:lle heinäkuun alussa. Hänen mukaansa selvitys julkaistaan aikaisintaan syyskuun lopulla.


Uutiset