Maria ompelee häämekoista enkelipukuja kuolleille vauvoille - menetti oman esikoistyttärensä reilut kymmenen vuotta sitten iltalehti 07:01 23.10

Yhdestä hääpuvusta saa tehtyä jopa kaksikymmentä pientä mekkoa. Haukiputaalaisen Maria Perätalon esikoinen menehtyi kohtuun ennen syntymäänsä. Nyt Maria ompelee vapaaehtoistyönä menehtyneille vauvoille enkelipukuja vanhoista hääpuvuista. Idean enkelipukujen valmistukseen Maria sai reilu vuosi sitten, kun hän huomasi lehtijutun Michelle Matthewsta, joka oli aloittanut Yhdysvalloissa enkelipukujen ompelemisen ja organisoinut siellä toimintaa useiden ompelijoiden kanssa.


Ex-ministeri opastaa Eurojackpot-voittajaa: ”Älä hanki heti Ferraria” iltasanomat 07:00 23.10

Kerimäellä pitkään vaikuttanut pankinjohtaja Matti Louekoski (sd) neuvoo entisen valtiovarainministerin kokemuksella tuoretta multimiljonääriä.


Isäpuoli ja äiti pahoinpitelivät 8-vuotiaan lapsen hengiltä Yhdysvalloissa – järkyttäviä vammoja päästä varpaisiin iltasanomat 06:58 23.10

Daily Mail kertoo Kaliforniassa asuneen Gabriel Fernandezin hirvittävästä kohtalosta.


Päivän ravivihje: Toto4, Kuopio 23.10. iltalehti 06:54 23.10

Kuopion Sorsasalon maanantairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan avauskohteen Hello Garfieldin varaan. Yhdeksänvuotias ruuna palasi viimeksi yli puolen vuoden tauolta hirmuvireessä. Olli Innasen ajokki juoksi johtaneen Hot Beerin rinnalla ja hyvästeli lopussa muut 13-vauhtisella kirillään. Nappisarjassa kilpailevaa ruunaa ei haitanne edes takarivin lähtöpaikka. Toto4-vihjerivi:


Max Verstappenin kohurangaistus nosti Kimi Räikkösen palkintopallille, Niki Lauda raivostui: "Surkein päätös ikinä" iltalehti 06:39 23.10

Yhdysvaltain F1-osakilpailun kohauttavin tilanne nähtiin kisan viimeisellä kierroksella. Kolmantena ajanut Kimi Räikkönen joutui taipumaan Max Verstappenin ahdistelun edessä. Hollantilaisnuorukainen kuittasi ohi ja ylitti maalilinjan kolmantena. Tuomaristo kuitenkin katsoi Verstappenin oikaisseen sääntöjenvastaisesti ohituksen yhteydessä ja lätkäisi hollantilaiselle viiden sekunnin aikasakon. Rangaistuksen turvin suomalainen nousi lopputuloksissa jälleen kolmanneksi. Räväkkäpuheisena tunnetulla F1-legendalla Niki Laudalla oli mielipide myös tästä kohutilanteesta - eikä se ole suomalaisittain miellyttävää lukemistoa.


Yhdysvaltain tukemat SDF-joukot valtasivat Syyrian suurimman öljykentän Isisiltä iltalehti 06:30 23.10

Yhdysvaltain tukemat kurdien ja arabien muodostamat SDF-joukot ovat vallanneet Syyrian suurimman öljykentän sunnuntaina. Yhdysvaltain armeijan ja SDF:n edustajat kertovat asiasta Washington Postille. Joukot valtasivat öljykentän vain kaksi päivää sen jälkeen, kun SDF virallisesti ilmoitti vallanneensa Raqqan kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä. Isis oli pitänyt Raqqaa pääkaupunkinaan Syyriassa.


MT: Kansa jakautuu melko tasan liha- ja kasvisruoan suosijoihin - moni lisännyt kasvisten syömistä iltalehti 06:16 23.10

Joka toinen mies sanoo olevansa valmis kokeilemaan hyönteisistä valmistettua ruokaa Suomalaiset jakautuvat melko tasan liha- ja kasvisruokaa suosiviin, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä. Lihan suosijat perustelivat valintaansa sillä, että liha täyttää vatsan parhaiten ja on hyvä valkuaisen lähde. Kasvisruokaa suosivat vetosivat ympäristösyihin ja terveellisyyteen. Suositukset kasvisten lisäämisestä on kuultu, sillä kyselyyn vastanneista useampi kuin joka kolmas arvioi lisänneensä kasvisten syömistä vuoden aikana. Lisäksi kolmannes vastaajista ilmoitti vähentäneensä lihan syöntiä, joskin kokonaiskulutuksesta kertovat tilastot eivät tue kerrottua. Suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin noin 80 kiloa lihaa.


Ruotsin entinen jalkapallopomo vihjaa peniskuvakohun aloittaneen futislegendan valehdelleen: ”Tunnen pelaajat niin hyvin” iltalehti 06:11 23.10

Entisen huippupelaajan ja Ruotsin jalkapalloliiton työntekijän Gunilla Axenin lauantaiset paljastukset ovat poikineet länsinaapurissa monenlaisia reaktioita. Axen kertoi tulleensa seksuaalisesti ahdistelluksi niinä vuosina, kun hän oli liiton palveluksessa. Axen kertoi saaneensa viime vuosikymmenen puolivälissä kolmelta Ruotsin maajoukkuejalkapalloilijalta kuvia näiden sukupuolielimistä.


Ex-suurlähettiläs Hannu Himanen kertoo Venäjän häirinnästä – matkalaukkukin murrettiin iltasanomat 06:03 23.10

Suomen entisen Moskovan-lähettilään Hannu Himasen mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu halusi selvästikin tehdä tiettäväksi oman valvontansa.


Amerikkalaisasiantuntija: Joukkojensiirtoja nopeutettava Euroopassa - "Venäjä liikkuu nopeasti" iltalehti 06:01 23.10

Sotilasasiantuntijan mukaan Venäjän joukot liikkuvat ja reagoivat huomattavasti ketterämmin kuin Naton ja EU-maiden joukot. Ulkopoliittisen instituutin vieraileva vanhempi tutkija Leo Michel pitää haasteellisena etenkin Nato-joukkojen siirtämistä maasta toiseen Euroopassa. Michelin mukaan Venäjän joukot liikkuvat ja reagoivat muuttuviin tilanteisiin nopeasti, mutta länsieurooppalaiset ja Naton joukot eivät samaan suoritukseen kykene.


Yhdysvalloissa vanki kärsi 91 tuntia kestäneestä erektiosta - vaatii vankilalta miljoonakorvauksia iltalehti 05:48 23.10

Yhdysvalloissa Oklahoman osavaltiossa 32-vuotias vanki on nostanut kanteen vankilaa ja sen johtoa vastaan hoitamatta jääneen pitkittyneen erektion vuoksi. The Independent -lehden mukaan 32-vuotias Dustin Lance syyttää vankilaa hänen kansalaisoikeuksiensa polkemisesta, koska hän ei saanut tarvitsemaansa hoitoa kivuliaaseen vaivaansa. Miehen mukaan vankilan työntekijöiden laiminlyönnin vuoksi hänellä oli 91 tuntia kestänyt erektio, mikä aiheutti hänelle pysyvän vamman.


Espanja haluaa viedä Katalonialta väliaikaisesti autonomian - näin asiat etenevät tällä viikolla iltalehti 05:32 23.10

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ilmoitti lauantaina aikeistaan Katalonian itsenäistymispyrkimysten lopettamiseksi. Rajoy antoi lauantaina Espanjan hallituksen esityksen Katalonian itsehallinnon rajoittamisesta. Hallitus haluaa erottaa Katalonian aluehallinnon johtajan Carles Puigdemontin, ottaa Katalonian ministeriöt toistaiseksi valvontaansa ja järjestää uudet vaalit.


Björn Wahlroosilta yllättävä ulostulo: Presidentin valtaoikeuksien vahvistamista syytä vakavasti harkita iltalehti 05:00 23.10

Talousvaikuttaja muuttaisi myös vaalijärjestelmää voittajia suosivaksi. Talousvaikuttaja Björn Wahlroosin mielestä perustuslakivaliokunnan työskentelytapaa tulisi kehittää muodollisemmaksi ja enemmän oikeudenkäyntiä muistuttavaksi. Wahlroosin mielestä valiokunnalle pitäisi ainakin merkittävimmissä asioissa esittää kaksi kilpailevaa kantaa, joiden tueksi esitetyt argumentit olisivat julkisia. Hän esittää tuoreessa Hiljainen vallankumous -pamfletissaan myös, että perustuslakivaliokunnan omaa valmistelua tulisi vahvistaa siten, että se olisi vähemmän riippuvainen ulkopuolisten asiantuntijoiden käytöstä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on viime vuosina ollut näkyvästi esillä muun muassa sote-uudistuksen yhteydessä, kun uudistuksen eteneminen on tyssännyt useampaan otteeseen perustuslakikysymyksiin.


NHL-kierroksen topit ja flopit: Canucks kaatoi vieraskaukalossa Red Wingsin jatkoaika.com 04:50 23.10

Yön ainoassa NHL-ottelussa Vancouver Canucks kukisti vieraskaukalossa Detroit Red Wingsin lukemin 4?1. Ottelun sankariksi nousi hiukan yllättäen Canucks-hyökkääjä Derek Dorsett, joka vastasi joukkueensa voittomaalista.


Voimakas taifuuni saavutti Japanin - kahden kerrottu kuolleen iltalehti 04:11 23.10

Voimakas Lan-niminen taifuuni on saavuttanut Japanin, kertovat meteorologit. Taifuuni saavutti rannikon varhain maanantaina paikallista aikaa Shizuokassa lounaaseen Tokiosta. Taifuuni toi Japaniin jo sunnuntaina rankkasateita ja myrskytuulia, joiden takia on kerrottu kuolleen kaksi ihmistä. Lisäksi ainakin kymmenen ihmisen on kerrottu loukkaantuneen.


Räikkösen ja Verstappenin kohutilanteesta iso meteli – nyt puhuu F1-kisatuomari Mika Salo: ”Ei ollut mitään epäilystä” iltasanomat 03:07 23.10

Kisatuomari Mika Salo kertoi Max Verstappenille annetun rangaistuksen olleen helppo tehtävä.


Jokelan koulusurmista kymmenen vuotta - hoitoon pääsyssä edelleen valtavat erot iltalehti 03:00 23.10

Jokelan koulusurmat nostivat nuorten mielenterveyspalvelut pöydälle kymmenen vuotta sitten. Nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuus ja sinne pääsy on helpottunut kymmenessä vuodessa, arvioivat STT:n haastattelemat asiantuntijat. Palveluiden laatu ja tarjonta kuitenkin vaihtelevat kunnittain ja sairaanhoitopiireittäin. Toisaalta erikoissairaanhoitoon, eli esimerkiksi psykiatrin pakeille pääsyn ei koeta helpottuneen. - Vaikka ongelmaan on pyritty tarttumaan, en usko, että tilanne on tästä näkökulmasta nuorten mielenterveyspalveluissa kymmenessä vuodessa kovin paljon parantunut, yli 40 vuotta nuorten mielenterveyspalveluiden parissa toiminut kriisipsykologi ja Helsingin yliopiston dosentti Salli Saari sanoo.


Max Verstappen raivona: ”Noilla typerillä päätöksillä te tapatte lajin” iltasanomat 02:18 23.10

Nuori kuljettaja toivoi, että fanit tekevät omat johtopäätöksensä tuomariston päätöksestä.


Pohjois-Italian vauraat alueet äänestivät laajemman itsehallinnon puolesta - yli 90 prosentin kannatus iltalehti 02:17 23.10

Italiassa Lombardian ja Veneton alueiden asukkaat äänestivät laajemman itsehallinnon puolesta sunnuntaina järjestyissä kansanäänestyksissä. Tulokset ovat vielä alustavia. Molemmilla alueilla äänestäjät kannattivat neuvoa-antavissa äänestyksissä laajempaa itsehallintoa Italian keskushallinnosta.


Latvialainen teinipoika iski kahdesti kirveen kera Sveitsissä - useita ihmisiä loukkaantunut iltalehti 01:49 23.10

Latvialainen 17-vuotias poika hyökkäsi kirveen kera ihmisten kimppuun Flumsin kylässä Sveitsissä. Brittiläisen Telegraph-lehden mukaan Sveitsin poliisi on pidättänyt nuorukaisen. Viranomaistietojen mukaan useita ihmisiä loukkaantui Flumsin kylän torilla sunnuntai-iltana tapahtuneessa välikohtauksessa, kun 17-vuotias poika riehui kirveen kera.


Uutiset