Mosulissa miinan räjähdyksessä haavoittunut ranskalaistoimittaja kuoli iltalehti 16:47 24.06

Irakin Mosulissa miinan räjähdyksessä haavoittunut ranskalaistoimittaja Veronique Robert on kuollut, ilmoitti hänen työnantajansa Ranskan yleisradioyhtiö lauantaina. Samassa räjähdyksessä kuolivat jo aiemmin ranskalaistoimittaja Stephan Villeneuve ja kurditoimittaja Bakhtiyar Addad. Miina räjähti Mosulissa maanantaina. Robert leikattiin Irakissa, minkä jälkeen hänet lennätettiin perjantain vastaisena yönä hoitoon Ranskaan. Hän kuitenkin kuoli vammoihinsa, kertoi yleisradioyhtiö tiedotteessa.


Hamilton ylivoimaisesti nopein 2. osiossa – erikoiset aika-ajot käynnissä iltasanomat 16:42 24.06

Bakun aika-ajojen ensimmäisen ja toisen osion nopein oli Lewis Hamilton.


Poliisin tilasto paljastaa: Hukkumisten määrä on laskenut - "Toivomuksena olisi, että suuntaus jatkuisi vähintään yhtä hyvänä" iltalehti 16:41 24.06

Tilaston julkaisun ohessa poliisi muistutti seikoista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota vedessä tai veden äärellä. Sisä-Suomen poliisilaitos on julkaissut tilaston, josta ilmenee hukkuneiden henkilöiden määrät 2010-luvulla. Tilaston mukaan viimeisten kahden vuoden aikana hukkumiskuolemien määrä on laskenut. Tilasto paljastaa, että vuonna 2014 hukkui yhteensä 172 henkilöä. Seuraavana vuonna määrä oli laskenut 139 henkilöön. Vuonna 2016 määrä väheni entisestään ja hukkumiskuolemia oli yhteensä 126.


Mies riehui moottorisahan kanssa Paltamossa iltalehti 16:31 24.06

Paltamossa mies riehui asunnossa iltakahdeksan maissa. Hänen epäillään myös ampuneen pihan grillikatoksessa luvattomalla haulikolla, poliisi kertoo. Mies heilui myös käynnissä olevan moottorisahan kanssa. Perheenjäsenet ilmoittivat miehestä poliisille.


Kaksi miestä hukkui Valtimolla veneen kaaduttua - vain koira palasi lähtöpaikalle iltalehti 16:24 24.06

Pohjois-Karjan pelastuslaitos tiedottaa, että Valtimolla Kalajärvellä vene kaatui kohtalokkain seurauksin. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 13.10. Poliisi tiedotti iltapäivällä kello 16 jälkeen, että pelastuslaitoksen veneyksikkö löysi miehet hukkuneina kello 14.05. Onnettomuudessa menehtyivät 60-vuotias nurmeslainen ja 67-vuotias valtimolainen mies.


Räikkönen ja Bottas helposti jatkoon – erikoiset aika-ajot käynnissä iltasanomat 16:21 24.06

Bakun aika-ajojen ensimmäisen osion nopein oli Lewis Hamilton.


Yli sadan ihmisen pelätään hautautuneen maanvyöryn alle Kiinassa – vaatinut jo kuusi kuolonuhria, kateissa yli 110 hs 16:20 24.06


Turkki kielsi Istanbulin Pride-kulkueen: ”Vaarantaa turistien turvallisuuden ja yleisen järjestyksen” iltasanomat 15:50 24.06

Turkin viranomaiset kielsivät Pride-kulkueen järjestämisen Istanbulin Taksim-aukiolla.


Turkki kielsi Istanbulin Pride-kulkueen: vaarantaa turistien turvallisuuden iltalehti 15:39 24.06

Turkin viranomaiset kielsivät Pride-kulkueen järjestämisen Istanbulin Taksim-aukiolla. Viranomaisten mukaan kulkue vaarantaa turistien turvallisuuden ja yleisen järjestyksen. Viime vuonna kulkueen kieltoa perusteltiin äärijärjestö Isisin ja kurdijoukkojen pommiuhalla. Tuolloin poliisi käytti kyynelkaasua, kun kiellosta raivostuneet ihmiset osoittivat mieltään.


IL seuraa Bakun aika-ajoa: Nyt juhannuksen kunniaksi suomalaisväriä eturiviin, Kimi ja Valtteri! iltalehti 15:33 24.06

Tänään ajetaan F1-kauden kahdeksannen osakilpailun, Azerbaidzhanin GP:n, aika-ajot. Iltalehti seuraa aika-ajot hetki hetkeltä. Aika-ajo alkaa kello 16 Suomen aikaa.


Kaj Kunnaksella nykyään kahdet synttärit: "Olen vähän niin kuin vaippaiässä" iltalehti 15:15 24.06

Kaj Kunnas viettää perheineen Pohjanmaan-mökillä sukujuhannuksen. - Merenrannalla kun ollaan, niin tietenkin kalastellaan. Dartsi on aina isossa roolissa, ja sitä heitellään. Nautitaan elämästä ja suvusta. Hyötyliikuntaakin on luvassa.


Pöytätenniksen kärkipelaajat poistuivat turnauksesta – Kiinalta voimakkaat toimenpiteet: ”Isänmaallisuuden on oltava etusijalla” hs 14:58 24.06


Törkeä pahoinpitely Kajaanissa: Yhtä lyötiin teräaseella, poliisiautoa vahingoitettiin iltalehti 14:52 24.06

Yhtä miestä lyötiin teräaseella tappelussa. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tapahtumista ja tapahtuma-aikaan paikalla olleista henkilöistä. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Kajaanin Lohtajassa tapahtui juhannusaattoiltana ennen puolta yötä useamman henkilön välinen tappelu. Tapahtumapaikka oli Kaikukatu 4:n piha-alue. Tappelussa yhtä miestä lyötiin teräaseella. Poliisipartioiden tullessa paikalle myös poliisia kohtaan käyttäydyttiin aggressiivisesti, ja lisäksi poliisiautoa vahingoitettiin. Poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä vahingontekona.


Vene kaatui Valtimon Kalajärvellä - kaksi miestä kateissa iltalehti 14:31 24.06

Pohjois-Karjan pelastuslaitos tiedottaa, että Valtimolla Kalajärvellä on kaatunut vene ja veneessä olleet kaksi miestä on kateissa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta kello 13.10. Lisää aiheesta myöhemmin.


Kymmenet niskuroivat viranomaisten evakuointikehotusta vastaan lontoolaisella tornitaloalueella – ”Menen takaisin kotiin” iltasanomat 14:27 24.06

Pohjois-Lontoossa Camdenissa osa asukkaista on kieltäytynyt lähtemästä kotoaan, kun asuntoja evakuoidaan mahdollisen tulipaloriskin vuoksi, kertoo muun muassa Guardian.


Tutkinnanjohtaja paljastaa vanhan rikoksen taustat: Poliisin ovela ansa käräytti murhaajat iltalehti 14:24 24.06

Poliisi epäili kadonneen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Sillä oli myös epäily tekijöistä. Nyt tutkinnanjohtaja paljastaa, kuinka poliisin onnistui ovelalla puhelintempulla houkutella murhaajat ruumiin kätköpaikalle. Poliisin väkivaltarikosyksikköön tehtiin ilmoitus kadonneesta Jari Koskelasta 4. maaliskuuta 2010. Sukulaismies kertoi, ettei ollut saanut Koskelaan yhteyttä kahteen viikkoon. Hän tiesi myös kertoa, että 45-vuotias Koskela oli viettänyt öitään Raija*-nimisen naisen luona. Poliisi löysikin varsin pian Kontulassa asuneen Raijan. Tämä kertoi, että oli alkanut seurustella Koskelan kanssa edellisenä kesänä ja että Koskela oli muuttanut hänen luokseen asumaan. Raijalla oli ennestään neljä lasta, joista 4- ja 8-vuotiaat asuivat äitinsä kanssa. Samoin 21-vuotias Toni oli äidillään kirjoilla.


Lassi Tuovi ja Erik Murphy kokivat Ranskan liigassa raskaan pettymyksen – kausi päättyi hopeaan hs 14:01 24.06


Sheikin leskiprinsessa ja 7 tytärtä saivat vankeustuomion Belgiassa - pitivät 20 palvelijaa luksushotellissa lähes orjatyössä iltalehti 13:58 24.06

Kahdeksan Abu Dhabin kuninkaallista sai 15 kuukautta vankeutta ja maksettavaksi suuret vahingonkorvaukset. Brysselin tuomioistuin on perjantaina tuominnut kahdeksan Abu Dhabin kuningashuoneen jäsentä palvelijoidensa huonosta kohtelusta. Jokainen syytetty sai 15 kuukautta ehdollista vankeutta ja maksettavaksi korvauksia 165 000 euroa. Tuiomion mukaan kuningashuoneen jäsenet pitivät 20 ihmistä lähes orjuudessa vierailullaan Belgiassa vuonna 2008. Kuninkaalliset olivat vuokranneet Brysselissä luksushotellin kerroksen moneksi kuukaudeksi.


Washington teki jättimäisen jatkosopimuksen hyökkääjänsä kanssa iltasanomat 13:54 24.06

NHL-seura Washington Capitals on tehnyt kahdeksan vuoden jatkosopimuksen yhdysvaltalaisjääkiekkoilija T.J. Oshien kanssa.


Lauri Markkasen sisältänyt yllätyskauppa sai NBA-seuran toimiston sekaisin: "Emme ole koskaan nähneet tällaista" iltalehti 13:53 24.06

NBA-seura Minnesota Timberwolves käytti torstain varaustilaisuudessa ensimmäisen varausvuoronsa Lauri Markkaseen, mutta kauppasi tämän myöhemmin Chicago Bullsiin. Timberwolves nappasi Markkasen numerolla seitsemän. Pian tämän jälkeen Brooklynissa sijaitsevassa Barclays Centerissä alkoi kuitenkin kuhina.


Uutiset