CNN: Toinenkin ministeri saamassa kenkää - Trump harkitsee veteraaniasiainministerin vaihtamista iltalehti 00:50 14.03

Lehtitietojen mukaan veteraaniasiainministeri David Shulkin ei luota Trumpin hallinnon nimittämiin alaisiinsa. Uutiskanava kahden nimettömänä pysyvän lähteen mukaan presidentti Donald Trump harkitsee veteraaniasiainministeri David Shulkinin erottamista. Samalla energiaministeri Rick Perry siirtyisi veteraaniasiainministeriksi, kertoo toinen aihetta läheltä seuraavista lähteistä. CNN:n mukaan Trump ja Perry keskustelivat mahdollisesta siirrosta lounastaessaan yhdessä Valkoisessa talossa maanantaina. Shulkin on ainut Trumpin hallituksen ministereistä, jonka valinnan senaatti hyväksyi yksimielisesti luvuin 100-0. Hän on viimeinen presidentti Barack Obaman hallinnon jäänne Trumpin hallinnossa, sillä aiemmalla hallintokaudella hän toimi samassa ministeriössä veteraanien terveydenhuollosta vastaavana apulaisministerinä. Obama-kytkös ei ollut alun perin ongelma, kertovat lähteet, mutta viime viikkojen tapahtumien vuoksi Trumpin hallinto haluaa nimittää virkaan jonkun omistaan. Ministeriössä kuohuu


"Jolo oli helvetti, mutta teosten keskellä olo on kuin paratiisissa" – Panttivankiaika jätti jälkensä Seppo Fräntin Kiasmalle lahjoittamaan taidekokoelmaan MTV 20:41 01.03

Helsinkiläinen taidemesenaatti ja keräilijä Seppo Fränti lahjoittaa noin 700-800 teosta käsittävän kokoelmansa Nykytaiteen museo Kiasmalle.


USA:n senaatti kuulee tulevaa Suomen-lähettilästä MTV 06:45 01.03

Yhdysvaltojen senaatin ulkoasiainvaliokunta kuulee tänään maan Suomen-lähettilääksi nimitettyä Robert Penceä.


USA:n senaatti kuulee torstaina tulevaa Suomen-lähettilästä iltasanomat 09:57 28.02

Nimitys on edennyt hitaasti.


Trump-kriitikko, ex-presidenttiehdokas Mitt Romney pyrkii senaattiin - piikitteli heti Trumpin hallintoa iltalehti 17:13 16.02

Yhdysvaltain republikaanipuolueen entinen presidenttiehdokas Mitt Romney ilmoittaa pyrkivänsä maan senaattiin. Romneyn, 70, on pitkään huhuttu aikovan paluuta päivänpolitiikkaan. Perjantaina hän ilmoitti virallisesti pyrkivänsä senaattiin Utahin osavaltiosta. - Pyrin Yhdysvaltain senaattiin palvellakseni Utahin ihmisiä ja viedäkseni Utahin arvoja Washingtoniin, Romney tviittasi.


USA:n senaatti kaatoi maahanmuuttosovun MTV 06:12 16.02

Yhdysvalloissa demokraattien ja republikaanien keskitien senaattorien yhteinen sovintoehdotus maahanmuutosta on kaatunut senaatissa.


USA:n senaatti kaatoi maahanmuuttosovun iltasanomat 00:44 16.02

Ehdotus olisi myöntänyt vajaalle kahdelle miljoonalle nuorelle siirtolaiselle virallisen aseman.


Yhdysvaltain senaatti hyväksyi budjettiesityksen – liittovaltion menot kasvavat sadoilla miljardeilla MTV 10:56 09.02

Yhdysvalloissa maan senaatti on hyväksynyt budjettiesityksen, joka nostaa valtion menoja lähes 300 miljardilla dollarilla seuraavan kahden vuoden aikana, kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja sanomalehti Washington Post. Washington Postin mukaan esitys keräsi laajan kannatuksen molemmissa puolueissa.


Yhdysvaltain senaatti hyväksyi budjettiehdotuksen – hallinnon avautuminen on nyt edustajainhuoneen käsissä iltasanomat 10:00 09.02

Liittovaltion hallinto suljettiin jo toista kertaa tänä vuonna.


Republikaani sulki hallinnon: Kuppi nurin velan kasvattamisen takia - ”tekopyhyyden määritelmä” iltalehti 08:42 09.02

USA:n hallinto meni jälleen kiinni, eikä syypäästä ole tällä kertaa epäselvyyttä. Yhdysvaltojen senaatti ei saanut määräaikaan mennessä hyväksyttyä seuraavaa tilapäisbudjettia. Näin ollen liittovaltion rahahanat suljettiin kello 00.01 itärannikon aikaa (7.01 Suomen aikaa). Republikaanijohtaja Mitch McConnell ja demokraattijohtaja Chuck Shumer olivat saaneet sovituksi budjetista seuraavaksi kuudeksi viikoksi ja senaatti oli valmis äänestämään, mutta republikaanisenaattori Rand Paul heitti kapulan rattaisiin.


Kanada julisti kansallislaulunsa sukupuolineutraaliksi - olympialaisten miesurheilijat nousivat kapinaan: ”Mumisen vain mukana” iltalehti 17:02 08.02

Kanadan senaatti on vahvistanut uuden säädöksen, jonka mukaan kansallislaun miehiä kuvaava kohta tulee laulaa sukupuolineutraalina. Kanadan kansallislaulun perinteisen version sanoissa lauletaan "in all thy sons command", kun uudessa päivityksessä sanat kuuluvat "in all of us command". Senaatti on päättänyt poistaa poikia kuvaavan "sons" -sanan, koska kansallislaulun tulee olla sukupuolineutraali. Urheilukilpailut ovat kansallislaulun tunnetuimpia esityspaikkoja, ja nyt Kanadan olympiakomitea on lähestynyt urheilijoita erityisellä ohjeistuksella.


Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja vaihtuu maanantaina - Jerome Powell, 64, on rikkain pääjohtaja vuosikymmeniin iltalehti 04:42 04.02

Entinen sijoituspankkiiri Jerome Powell astuu maanantaina virkaansa Yhdysvaltain keskuspankin uutena pääjohtajana. Yhdysvaltain senaatti vahvisti tammikuun lopulla äänin 85-12 Yhdysvaltain keskuspankin uudeksi johtajaksi Jerome Powellin. Powell, 64, nimitettiin Yhdysvaltojen keskuspankin johtokunnan jäseneksi vuonna 2012, ja viime marraskuussa presidentti Donald Trump nimitti hänet keskuspankin pääjohtajaksi. Powell on puoluekannaltaan republikaani ja korvaa keskuspankin nykyisen puheenjohtajan Janet Yellenin, jonka toimikausi päättyy helmikuussa. Yellenista tulee samalla ensimmäinen pääjohtaja lähes neljäänkymmeneen vuoteen, jota ei ole uudelleenvalittu toiselle kaudelle. Yellen on myös ensimmäinen keskuspankin pääjohtajana toiminut nainen. Rikas mies


Puola hyväksyi kiistellyn lain - keskitysleirejä ei saa luonnehtia puolalaisiksi iltalehti 09:45 01.02

Israel suivaantui lakiehdotuksesta. Puolan senaatti on hyväksynyt lain, joka määrittelee tavan, jolla saa puhua natsien keskitysleireistä. Mikäli natsi-Saksan keskitysleirejä luonnehtii puolalaisiksi, voi saada sakkoa tai jopa vankilatuomion. Asiasta kertovat kansainväliset uutistoimistot. Ehdotus hyväksyttiin äänin 57-23.


Puolan senaatti hyväksyi diplomaattisen kiistan aiheuttaneen holokausti-lain iltasanomat 06:49 01.02

Senaatti hyväksyi ehdotuksen äänin 57-23.


Puolan senaatti hyväksyi diplomaattisen kiistan aiheuttaneen holokaustilain MTV 06:04 01.02

Puolassa senaatti on hyväksynyt kiistanalaisen holokaustia ja natsien keskitysleirien määritelmää koskevan lakiehdotuksen.


Trumpia kadetti Luupiikiksi haukkunut senaattori on raskaana - tekee historiaa USA:ssa iltalehti 14:33 24.01

Tammy Duckworthista on tulossa ensimmäinen senaattori, joka saa lapsen virassa ollessaan. Duckworth kertoi tiistaina mediatiedotteella, että hän odottaa toista lastaan ja on jo kuudennella kuulla. Hänestä on näin ollen tulossa Yhdysvaltojen historian ensimmäinen virkaatekevä senaattori, joka synnyttää. Duckworth, 49, kertoi Chicago Sun-Timesille, että hän on käynyt läpi useita kierroksia IVF-hoitoja ja kärsineensä keskenmenon senaattikampanjansa aikana vuonna 2016.


Senaatti vahvisti keskuspankin johtajaksi Jerome Powellin iltalehti 01:11 24.01

Presidentti Donald Trump nimitti Jerome Powellin keskuspankin johtoon marraskuussa. Yhdysvaltain senaatti vahvisti tiistaina äänin 85-12 Yhdysvaltain keskuspankin uudeksi johtajaksi Jerome Powellin, kertoo Washington Post. Jerome Powell, 64, nimitettiin Yhdysvaltojen keskuspankin johtokunnan jäseneksi vuonna 2012, ja viime marraskuussa presidentti Donald Trump nimitti hänet keskuspankin pääjohtajaksi.


Yhdysvalloissa sopu hallinnon avaamisesta – senaatti hyväksyi esityksen iltasanomat 21:55 22.01

Senaatti hyväksyi jo esityksen - hallinnon odotetaan avautuvan muutaman tunnin päästä.


Puolueet sopuun Yhdysvaltojen hallinnon budjetista – sadattuhannet jäivät maanantaina ilman palkkaa MTV 21:51 22.01

Yhdysvaltojen senaatti pääsi tänään illalla väliaikaiseen yhteisymmärrykseen liittovaltion hallinnon rahoituksesta. Suuri osa valtion virastoista suljettiin perjantaina niiden rahoituksen päätyttyä. Nyt suljetut virastot aukeavat uudelleen – ainakin hetkeksi.


Uutiset