Unohdettu McLaren-kuski nostaa Mika Häkkisen jopa Sennan edelle: "Yksi, jota pidin ultranopeana kuskina"

MTV 07:01 04.04

Mika Häkkisen tallikaverina McLarenilla ajanut brittikuski Mark Blundell nostaa suomalaisen raa’assa nopeudessa jopa ylistetyn Ayrton Sennan edelle. Hän kuitenkin muistaa hetkensä, jolloin pystyi horjuttamaan Häkkisen valta-asemaa F1-tiimissä.


Traaginen F1-kausi 1994: Ayrton Sennan turman varjossa käsittämättömiä tapahtumia

MTV 19:00 27.03

Formula ykkösten kausi 1994 muistetaan ennen kaikkea kahden kuljettajan kuolemaan johtaneista onnettomuuksista sekä ristiriitaisesta mestaruuden ratkeamisesta, mutta traaginen kausi piti sisällään paljon muitakin erikoisia tapahtumia.


Mika Häkkinen sai Ayrton Sennan raivon partaalle – päässä pyöri suuren sensaation hetkellä hämmentäviä ajatuksia: "Kaikkien muiden mielestä oli tapahtunut suuri ihme"

MTV 06:15 26.03

Mika Häkkinen pääsi kauden 1993 lopulla jokaisen F1-kuljettajan unelmatilanteeseen: kilpailemaan Ayrton Sennan rinnalla McLarenilla. Yhteistyö brasilialaislegendan kanssa alkoi Häkkisen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.


Ikimuistoiset F1-kaudet tulevat C Moreen – tiedossa yli 20 tuntia formulahistorian käänteitä

MTV 15:42 25.03

C More tuo hiljentyneeseen formulakevääseen muistoja vuosikymmenten takaa. Luvassa on jännittävimpiä ja viihdyttävimpiä F1-kausia alkaen Ayrton Sennan ensimmäisestä mestaruudesta vuonna 1988 aina vuoden 2008 äärimmäisen jännittävään mestaruustaistoon, jossa mestaruus ratkesi vasta viimeisessä mutkassa.


McLarenin testikuljettaja näki läheltä, miten Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin välit tuhoutuivat 2007 – Monacossa tapahtui jotain peruuttamatonta: "Se oli lopun alkua"

MTV 05:45 24.03

Ron Dennis on saanut houkuteltua McLarenille F1-historian kaksi kovinta kuljettajakaksikkoa: ensin 1980-luvulla Alain Prostin ja Ayrton Sennan, sitten vuona 2007 Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin. Prost ja Senna malttoivat katsella toisiaan kaksi vuotta, Alonso ja Hamilton vain vuoden.


Ayrton Sennan syntymästä 60 vuotta - Jyrki Järvilehto kertoo F1-legendan kahdesta erilaisesta puolesta

iltalehti 07:27 21.03

Brasilialainen on suuri F1-legenda, mutta aivan kaikkia tarinoita miehestä ei pidä uskoa. F1-legenda Ayrton Senna teki vaikutuksen kaikkien muiden tavoin myös Jyrki Järvilehtoon. Iltalehden F1-asiantuntija muisteli F1-legendaa brasilialaisen syntymän vuosipäivänä. Senna debytoi moottoriurheilun kuninkuusluokassa 1984 mestaruuden tuoneen Britannian Formula 3 –vuoden jälkeen. Brasilialainen oli kahminut jo lukuisia osakilpailuvoittoja formula ykkösissä, kun Järvilehto toisti miehen tempun viemällä Britannian F3-sarjan mestaruuden nimiinsä pari vuotta myöhemmin.


Lewis Hamilton historiallisten F1-saavutusten kynnyksellä – nämä Michael Schumacherin ja Ayrton Sennan ennätykset ovat vaarassa

MTV 06:15 12.03

Mercedeksen F1-tähti Lewis Hamilton tavoittelee alkavalla kaudella useita ennätyksiä kuninkuusluokassa.


Kobe Bryantin kuolema veti Petri Niirasen hiljaiseksi – ”Vähän sama tunne kuin Sennan kuolemassa”

iltasanomat 22:26 26.01

Suomalainen entinen huippupelaaja Petri Niiranen järkyttyi Kobe Bryantin kuolemasta.


Ayrton Senna kosti tulokkaiden poikamaisen pilailun rajulla tavalla – F1-tähden viileys järkytti nuorta kuskia: ”Älä leiki Ayrtonin kanssa – hän on vaarallinen”

MTV 16:42 24.12

Ayrton Sennan ystävällinen illalliskutsu kahdelle brasilialaisnuorukaiselle muuttui yllättäväksi nokitteluksi, kun nuori Rubens Barrichello päätti matkalla ravintolaan tehdä jekun kolminkertaiselle F1-mestarille.


F1:n iso pomo jyrähti: Vähättelee sähköformuloita avoimesti – ”sosiaalinen projekti, katubileet”

iltalehti 10:37 19.12

F1-pomo ei usko, että sähköformuloista on haastajaksi. Formula E:n eli sähköformuloiden ensimmäinen osakilpailu ajettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Sarja on kasvattanut sen koommin suosiotaan myös perinteisemmän autourheiluväen keskuudessa, sillä sähköauton ratissa on nähty muun muassa Ayrton Sennan veljenpoika Bruno Senna ja Alain Prostin poika Nicolas Prost. Myös Jacques Villeneuve on ajanut sarjassa.


Paljastus Michael Schumacherista: oli lopettaa F1-uransa jo ennen mestaruuksia – "Hän muuttui sen jälkeen"

MTV 08:47 13.11

Benettonin tallipäällikkönä Michael Schumacherin uran ensimmäisinä mestaruusvuosina toiminut Flavio Briatore kertoo RTL:lle, että Schumacher harkitsi vakavasti uransa lopettamista Ayrton Sennan kuoleman jälkeen.


Robin Räikkönen ei aloittanut kartingia yhtään liian aikaisin – ensikokeilu Sennan ja Schumacherin tahdissa

iltasanomat 08:05 18.08

Robin Räikkönen ei aloittanut kartingia yhtään liian aikaisin.


Hot topics