Williams-pomo puolustaa kuskipariaan: “Automme ei toimi oikealla tavalla” MTV 12:21 23.04

Formulasarjassa kisaavan Williams-tallin kuljettajapari Lance Stroll ja Sergei Sirotkin eivät ole syyllisiä surkeasti sujuneeseen alkukauteen, painottaa brittitallin tekninen johtaja Paddy Lowe.


Kekäläisen nipulle kolmas tappio putkeen - seuraavassa pelissä veitsi kurkulla iltalehti 07:45 22.04

Washington Capitals kukisti Columbus Blue Jacketsin värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoajalla 4-3. Ottelun voittomaalista vastasi Nicklas Bäckström, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu 11.53. Ruotsalaissentteri ohjasi Dimitri Orlovin siniviivakudin reppuun. Bäckströmin lisäksi isäntien sankari oli maalivahti Braden Holtby, joka torjui ottelussa 39 kertaa. Toisessa päässä Sergei Bobrovskille kertyi vain 25 koppia.


Lehti: Tutkijat ovat tunnistaneet henkilöt, joita epäillään Skripalien myrkyttämisestä iltalehti 07:02 21.04

Lehden tietojen mukaan epäillyt ovat tällä hetkellä Venjällä. Brittilehti Telegraph kirjoittaa, että Britannian tiedustelupalvelu ja poliisi ovat tunnistaneet henkilöt, jotka ovat epäiltynä hermomyrkkyiskusta entistä kaksoisagenttia Sergei Skripalia ja hänen tytärtään Julia Skripalia vastaan Salisburyn kaupungissa noin kuukausi sitten. Lehden tietojen mukaan epäillyt ovat tällä hetkellä Venjällä.


Britannia: Skripalit myrkyttänyt novitshok oli nestemäisessä muodossa iltalehti 16:03 17.04

Suurin keskittymä hermomyrkkyä on löytynyt Sergei Skripalin asunnosta Salisburyssa. Venäjän ex-vakooja Sergei Skripalin, 66, ja hänen tyttärensä Julia Skripalin, 33, murhayrityksessä käytetty novitshok-hermomyrkky oli nestemäisessä muodossa, kertoi Britannian ympäristö- ja elintarvikeministeriö (Defra) tiistaina. Isä ja tytär joutuivat kriittiseen tilaan hermomyrkystä maaliskuun 4. päivänä Salisburyssa. Iskussa käytettiin vain hyvin pieni määrä novitshokia, ministeriö kertoi. Suurin keskittymä hengenvaarallista hermomyrkkyä löytyi Sergei Skripalin asunnosta.


Oliko Skripaleihin käytetty hermomyrkky sittenkin lännestä? Sveitsiläislaboratorio ei vahvista Venäjän kohuväitettä MTV 11:28 17.04

Sveitsiläisessä Spiezin kaupungissa sijaitseva laboratorio ei kommentoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin väitteitä siitä, että laboratorion mukaan entisen venäläisagentin Sergei Skripalin myrkytyksessä käytettyä hermomyrkkyä ei olisi valmistettu Neuvostoliitossa tai Venäjällä. Asiasta kertoi muun muassa sveitsiläinen swissinfo.ch-sivusto.


Oliko Skripaleihin käytetty hermomyrky sittenkin lännestä? Sveitsiläislaboratorio ei vahvista Venäjän kohuväitettä MTV 11:28 17.04

Sveitsiläisessä Spiezin kaupungissa sijaitseva laboratorio ei kommentoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin väitteitä siitä, että laboratorion mukaan entisen venäläisagentin Sergei Skripalin myrkytyksessä käytettyä hermomyrkkyä ei olisi valmistettu Neuvostoliitossa tai Venäjällä. Asiasta kertoi muun muassa sveitsiläinen swissinfo.ch-sivusto.


Venäjä: Ex-agenttiin käytetty hermomyrkky kokeiden mukaan lännen peruja MTV 22:29 15.04

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Venäjä on saanut haltuunsa sveitsiläiseltä laboratoriolta dokumentin, jonka mukaan Salisburyssa käytetty hermomyrkky oli todennäköisesti suunniteltu lännessä.


Pääkirjoitus: Toista oli ennen ulkopolitiikassa iltasanomat 21:00 15.04

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi, että Syyrian kemiallinen kaasuisku on lännen lavastama. Saman Venäjä on todennut Salisburyn tapauksesta. Ukrainan ja osalta on kuultu koko ajan samaa tarinaa. Malesialaisen lentokoneen alusampuminen – sama juttu.


OPCW vahvistaa Britannian tiedot: Skripalit myrkytettiin hermomyrkyllä iltalehti 08:27 15.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkimuksen mukaan venäläisen ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa käytettiin hermomyrkkyä. Videolla aikajana ja turvakamerakuvaa myrkytyspäivästä. Maailman kemiallisten aseiden käyttöä valvova Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW ilmoitti vahvistavansa Britannian tiedot Englannin Salisburyn myrkkyiskusta. Iso-Britannia on aiemmin kertonut, että Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa käytettiin venäläisvalmisteista hermomyrkkyä.


Venäjä syyttää kemiallisten aseiden kieltojärjestöä Skripal-tulosten peukaloinnista iltasanomat 19:37 14.04

Sergei Lavrovin mukaan näytteistä olisi löytynyt jälkiä länsimaiden käyttämästä BZ-hermomyrkystä ja sen esiasteista.


USA:n YK-lähettiläs Haley laittoi Syyrian ja Venäjän koville turvallisuusneuvostossa iltasanomat 19:25 14.04

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väittää Syyriaan tehtyjä iskuja laittomiksi.


Britannia julkaisi tiedustelutietojaan: Venäjä seurasi Skripalien liikkeitä ainakin viisi vuotta ja testasi hermomyrkky ovenkahvoihin iltalehti 01:58 14.04

Venäjän tiedustelupalvelu vakoili entistä kaksoisagenttia Sergei Skripalia ja tämän Julia-tytärtä ainakin viisi vuotta ennen kuin heidät myrkytettiin hermomyrkyllä. Asiasta kertoo Britannian pääministerin Theresa Mayn kansallisesta turvallisuudesta vastaava neuvonantaja Mark Sedwill puolustusliitto Natolle perjantaina lähettämässään kirjeessä. Pääministerin kanslia julkisti kirjeen ja sen sisältämät, aiemmin salatut tiedustelutiedot perjantaina.


Ulkoministeri Timo Soini haluaa Syyrian iskun tekijät vastuuseen – "Kemiallisten aseiden käyttö on sotarikos" MTV 23:13 13.04

Venäjä on tuominnut jyrkästi Yhdysvaltain, Ranskan ja Britannian aikeet iskeä Syyriaan. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov uhkasi virhearviointien johtavan uuteen pakolaisaaltoon Syyriasta Eurooppaan. Suomessa ulkoministeri Timo Soini sanoo, että sotarikoksiin syylliset on saatava vastuuseen.


Iso-Britannian viranomaiset: Venäjä vakoili Skripaleita viisi vuotta ja harjoitteli salamurhaa MTV 15:49 13.04

Iso-Britannian viranomaiset ovat paljastaneet uutta tietoa venäläisen ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julia Skripalin myrkytykseen liittyen. Aiheesta uutisoi muun muassa DailyMail ja The Guardian.


Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov: Syyrian kaasuisku oli lavastettu MTV 15:20 13.04

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väittää, että ulkomaalaiset agentit lavastivat Syyrian kaasuiskun.


Lavrov pelotteli: Iskua seuraisi uusi pakolaisaalto Eurooppaan iltalehti 14:18 13.04

Venäjän ulkoministerin mukaan jopa lännen pienimuotoisemmatkin toimet Syyriassa voisivat tuoda uusia pakolaisaaltoja Eurooppaan. Ulkoministeri Sergei Lavrov varoitteli perjantaina Yhdysvaltain ja sen liittolaisten Syyriaan kaavaileman sotilaallisen operaation voivan johtaa uusiin pakolaisaaltoihin. Lavrovin varoitteluista kertoi uutistoimisto AFP. - Jopa pienimuotoisemmatkin toimet voivat tietää uusia pakolaisaaltoja Eurooppaan ja tuoda paljon sellaisia asioita, joita me, emmekä meidän eurooppalaiset naapurimme tarvitse ja joista voimme kiittää vain niitä, joita valtameri suojaa, Lavrov sanoi viitaten Yhdysvaltoiin.


Venäjän ulkoministeri: Ulkomainen tiedustelupalvelu lavasti Douman iskun iltalehti 13:56 13.04

Venäjän ulkoministerin mukaan Syyrian kemiallinen isku oli lavastettu ulkomaisen tiedustelupalvelun avulla. Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi perjantaina, että Moskovalla oli kiistämättömiä todisteita lavastuksesta. Lavrovin kommenteista kertoi uutistoimisto AFP. - Meillä on kiistämättömiä todisteita, että kyseessä oli jälleen lavastettu tapaus ja että nyt russofobisen kampanjan eturintamassa olevan, tietyn valtion salainen palvelu oli mukana tässä lavastetussa tapauksessa, Lavrov sanoi.


OPCW: Skripalit myrkytettiin venäläisvalmisteisella hermomyrkyllä iltalehti 19:42 12.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tutkimuksen mukaan venäläisen ex-agentti Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julian vastaisessa iskussa käytetty hermomyrkky tuli alun perin Venäjältä. Videolla aikajana ja turvakamerakuvaa myrkytyspäivästä. Maailman kemiallisten aseiden käyttöä valvova Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW vahvisti näin Britannian aiemmat löydökset, että Skripalien myrkytyksessä Englannin Saliburyssa käytetty myrkky tuli alunperin Venäjältä.


Kemiallisten aseiden kieltojärjestö samaa mieltä Britannian kanssa hermomyrkyn alkuperästä MTV 16:01 12.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö yhtyy Britannian näkemykseen siitä, millaista hermomyrkkyä entisen kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkytysyrityksessä käytettiin Salisburyssa.


- syynä luultavasti - todistaja Bouananesta ”Ei ainakaan eläinmaailmasta Äärimmäisen epäillyn henkirikoksen tutkinta hyökkäysketjut täysin iso poliisioperaatio - keräsi rahaa hyväntekeväisyyteen keskustelu käytiin kuristajalle kuskia epäillään kuoleman­tuottamuksesta kutsua MM-leirille maaliskuun lopun jälkeen metsäalueella, sivupeilin tapon yrityksen epäily ylivoimapelaaminen on

Uutiset