Legendaarinen tähti ylistää Kärppiä - nostaa esiin kolme nimeä: ”Kolkuttelee MM-kisoja” iltalehti 08:35 23.04

Kärppien vanha tähti Pekka Arbelius on seurannut kevään finaaleja ilolla. Kärpät johtaa finaalisarjaa Tapparaa vastaan jo 3-0. Suomen mestaruus on tänään katkolla Tampereella. - Se on huikeaa. Jo alkukaudesta näkyi sellaiset pirteät esitykset, erilainen pelitapa. Sitä on ollut tosi mahtavaa katsoa, Arbelius, 57, myhäilee.


Patrik Laine lähti yllättäen pois Jetsin harjoituksista iltalehti 22:38 22.04

Winnipeg Jetsin maalitykki jätti harjoitukset kesken. Jets piti 40 minuutin kovatempoisen harjoituksen seuran harjoitushallissa Bell MTS Iceplexissä odotellessaan tulevaa vastustajaansa. Jets selvitti tiensä NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle lähettämällä Mikko Koivun kipparoiman Minnesota Wildin kesälomalle voitoin 4-1. Jetsin seuraava vastustaja tulee otteluparista Nashville Predators-Colorado Avalanche. Predators johtaa voitoin 3-2. Joukkueet kohtaavat yöllä Denverissä.


Mäntyharjun mökkiläisillä suuri huoli myrkkyvuodon vaikutuksista: ”Vesi tuntui koskettaessa polttavalta” iltalehti 22:12 22.04

Etelä-Savon ja Kymenlaakson rajoilla Mäntyharjun eteläpuolisen vesistön vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat ovat huolestuneina seuranneet vesistöön päässeen MTBE-kemikaalin leviämistä etelään päin virtausten mukana. - Voiko vettä käyttää, pääseekö uimaan ja voiko kalastaa? Ja jos kalat jäävät henkiin, uskaltaisiko niitä kuitenkaan syödä, pohdiskelee kouvolalainen Nita Ahola. Aholan vanhempien mökki on Sarkaveden rannalla. Onnettomuuspaikan sijaintia Ahola kuvailee toisella puolen järveä olevaksi.


KHL-jättiläinen on lyöty! Suomalaispuolustajan seura voitti sensaatiomaisen mestaruuden iltalehti 19:18 22.04

Atte Ohtamaan Ak Bars Kazan on varmistanut KHL:n mestaruuden. Kazan kukisti ratkaisevaksi muodostuneessa viidennessä finaalissa jättiseuran ja suursuosikin ZSKA Moskovan 1-0. Kazan voitti ottelusarjan voitoin 4-1. Rob Klinkhammerin voittomaalia kolmoserän alussa tarkastettiin videolta piinallisen kauan. Kanadalainen ohjasi osumansa ylivoimalla ruotsalaismolari Lars Johanssonin längistä sisään. Tilanteessa tarkistettiin, oliko jalka maalivahdin alueella, kun maila osui kiekkoon. Pitkällisen puntaroinnin jälkeen tuomari osoitti kiekkoa keskelle, ja kazanilaisyleisön bileet lähtivät käyntiin.


Isä jätti pienen poikansa valvomatta kylpylässä Vantaalla, lapsi painui kohti altaan pohjaa - ”Lapsi huusi kuin syötävä, mutta ihmiset menivät ohi” iltalehti 18:24 22.04

Flamingo Spassa Vantaalla sattui torstaina vaaratilanne. Ilman valvontaa jätetyn pikkupojan nosti altaasta tätä seurannut sivullinen aikuinen. Vantaan Flamingo Spassa oli torstaina vaaratilanne, kun pikkupoika oli isossa altaassa ilman isänsä valvontaa. Kylpylän myynti- ja markkinointipäällikkö Satu Tuominen kertoo, että henkilökunta on nähnyt tapauksen kylpylän kameranauhoilta, joiden perusteella poika oli lähtenyt pomppimaan syvemmälle altaaseen. Hän oli päässyt altaan keskisaarekkeelle, jossa on kovan virtauksen vuoksi köysiä. Niissä poika oli roikkunut kunnes oli jatkanut matkaansa eteenpäin. Uimataidot ja voimat kuitenkin ehtyivät, ja poika päätyi entistä syvempään kohtaan allasta, jolloin hänen päänsä oli painunut pinnan alle.


Suomi–Venäjä-seuralle jälleen miljoona-avustus valtiolta – vaikuttaako avustukseen Suomi–Neuvostoliitto-seuran painoarvo? MTV 18:18 22.04

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt runsaat kaksi miljoonaa euroa ystävyysseurojen toimintaan tälle vuodelle. Suomi–Venäjä-seuran avustussumma on listan suurin: 1,075 miljoonaa euroa.


Kansa noussut vallan haalinutta pääministeriä vastaan Armeniassa - Jerevanissa asuva suomalainen: ”Pelkään, että tilanne ajautuu väkivaltaiseksi” iltalehti 15:56 22.04

Armeniassa meneillään olevia kansalaisten protesteja maan pääkaupungissa Jerevanissa seurannut suomalainen pelkää, että tilanne maassa ajautuu väkivaltaan. - Tähän asti kaikki on muistuttanut pehmeää samettivallankumousta. Mutta nyt minulla on sellainen tunne, että mielenosoittajien ja poliisien välinen konflikti ajautuu väkivaltaiseksi. Näin arvioi Kaukasuksella sijaitsevan Armenian kansannousua maan pääkaupungissa Jerevanissa seuraava Ilkka Ronkainen. Hän viettää eläkepäiviään Jerevanin keskustassa. Hänen asuntonsa on aivan parlamenttirakennuksen kulmalla.


Päivän veto- ja vakiovihje: Arsenalilla erikoispeli West Hamia vastaan iltalehti 13:52 22.04

Sunnuntain vetovihje haistelee Arsenal-West Ham-pelissä jopa liikutuksen merkkejä. Arsenalia yli 20 vuotta johtanut Arsene Wenger ilmoitti perjantaina jättäytyvänsä seuran toiminnasta kesällä. Vaikka Wenger ei enää nykyään ratsasta jalkapallovalmentamisen aallonharjalla tai ole seurassaankaan supersuosittu, tulee tästä ensimmäisestä eroilmoituksen jälkeisestä pelistä väkisinkin hengeltään erilainen kuin kauden muista peleistä tähän saakka.


Joukkotappelu Tukholmassa: jalkapallokannattajat ottivat rajusti yhteen – useita ihmisiä sairaalaan MTV 11:49 22.04

Ruotsalaisen iltapäivälehden Aftonbladetin mukaan Tukholmassa nähtiin viime yönä raju joukkotappelu kahden jalkapalloseuran kannattajien välillä.


Kokoomusministeri kehuu Harkimon liikettä uudistushalusta - mutta antaa tiukan kuitin: ”Emme voi säätää lakeja klikkausten perusteella” iltalehti 10:11 22.04

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) pitää Harry ”Hjallis” Harkimon talousliberaalia uudistusliikettä tervetulleena. - Optimistina ajattelen, että Hjalliksen lähdöstä seurannut keskustelu saattaa jopa olla pieni kunnianpalautus politiikalle: yhteistyön ja erilaisten mielipiteiden yhteensovittamisen arvo huomattiin pitkästä aikaa, Grahn-Laasonen pohtii Iltalehteen julkaisemassaan . Hänen mukaansa on raikasta ja tervetullutta, että politiikan toimintatapoja halutaan uudistaa.


”Hjalliksen lähdöstä seurannut keskustelu saattaa olla pieni kunnianpalautus politiikalle” uusisuomi 09:20 22.04

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) arvioi, että kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon ero kokoomuksesta saattoi olla herätys puolueelle ja laajemmin koko suomalaiselle politiikalle.


Onko Leo Komarovin ura Torontossa ohi? – "Elät nyt tässä tilanteessa" MTV 21:23 21.04

On mahdollista, ettei Leo Komarovia nähdä urallaan pelaamassa enää yhtään peliä Toronto Maple Leafsin joukkueessa. 31-vuotiaan suomalaishyökkääjän sopimus seuran kanssa päättyy tähän kauteen, eikä jatkoa Torontossa ole pidetty todennäköisenä.


Ovatko Leo Komarovin ura Torontossa ohi? – "Elät nyt tässä tilanteessa" MTV 21:23 21.04

On mahdollista, ettei Leo Komarovia nähdä urallaan pelaamassa enää yhtään peliä Toronto Maple Leafsin joukkueessa. 31-vuotiaan suomalaishyökkääjän sopimus seuran kanssa päättyy tähän kauteen, eikä jatkoa Torontossa ole pidetty todennäköisenä.


Lewandowski osui taas - Bayern-tykki lähestyy maaliennätystä iltalehti 18:54 21.04

Mestarien liigan välierään valmistautuva Bayern München haki kolme pistettä Hannoverilta. Seuran maalitykki Robert Lewandowski lähestyy jo omaa ennätystään Bundesliigan maaleissa. Bundesliigan mestaruuden varmistanut Bayern München kohtasi lauantaina vieraspelissä Hannover 96:n. Ottelulla oli merkitystä lähinnä pienen putoamisuhan alla olevalle kotijoukkueelle, jolla oli ennen ottelua kuusi pistettä putoamisviivan alapuolelle.


Jokereista luopuva Harkimo vakuuttaa: ”Toiminta on vakaalla pohjalla” iltalehti 12:50 21.04

Hjallis Harkimo on päättänyt myydä Jokerit. Mies kertoi tänään asiasta Ylen Ykkösaamussa. Pian uutisen jälkeen Harkimo kommentoi päätöstään Jokerien verkkosivuilla. - Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, joiden kanssa olen saanut työskennellä kaikkina näinä vuosina. Jokerit on ollut minulle sydämen asia ja sellaisena se varmasti myös pysyy tästä eteenpäinkin. Oma aikani seuran peräsimessä tulee kuitenkin nyt päätökseen. On aika antaa tilaa uusille päättäjille, Harkimo sanoo.


Jopa 5-10 grammaa kokaiinia päivässä: Takavuosien valioliigaikoni paljasti jopa pelanneensa huumepäissään - harkitsi itsemurhaa iltalehti 19:54 20.04

Southamptonissa upean yli 350 Valioliigan ottelun uran pelannut norjalainen Claus Lundekvam puhui pahasta päihdeongelmastaan The Telegraphin tuoreessa haastattelussa. Lundekvam, nyt 45, pelasi perinteikkään valioliigaseuran riveissä vuodet 1996-2008. Norjan maajoukkuetta puolustaja edusti 40 kertaa. Jo aiemmin Lundekvam kertoi, että kärsi pelaajauransa jälkeen pahasta tyhjiöstä. Siitä seurasivat päihdeongelmat. Lundekvam kertoi Guardianin haastattelussa vuonna 2014, että hänen pahimmillaan käyttämänsä alkoholi- ja huumemäärät olivat järkyttäviä.


raju” sulaminen kotiyleisön edessä todistamaan puukottajan ylistää Kärppiä ”sankariasiakas” ei

Uutiset