Päivän veto- ja vakiovihje: Annetaan ausseille chänssi iltalehti 17:11 19.06

Maanantain vetovihje rykäisee lapulle kunnon yllätyshaun. Vaikka Saksa on kakkomiehistölläänkin Australiaa kovempi joukkue, ei aussit kyllä näillä jaoilla silti kokonaan vailla mahdollisuuksia ole. Saksa osallistuu Confederations Cupiin täysin kakkosmiehistöllään. Joukkueen todellisesta motivaatiostakin on paha sanoa ennen ensimmäistä peli juuri mitään. Lähtökohtaisesti nuoren joukkueen voisi olettaa olevan nälkäinen ja motivoitunut, mutta ei siitä silti mitään varsinaisia takuita kuitenkaan ole. Voi tämän näillekin pelaajille olla vain kesäinen höntsäturnaus.


Neljä ulkomaalaista pakeni tunnelia pitkin vankilasta Balilla iltalehti 12:56 19.06

Tunneli oli 12 metriä pitkä. Poliisi etsii neljää vankikarkuria Balin lomasaarella Indonesiassa. Kaikki karkurit ovat ulkomaalaisia. Australialainen Shaun Davidson, bulgarialainen Dimitar Iliev, intianalinen Sayed Said ja malesialainen Tee Kok King ryömivät vapauteen Kerobokanin vankilasta 12 metriä pitkän tunnelin kautta. Viranomaiset uskovat, että sen kaivamiseen on mennyt vähintään viikko. Vedellä täyttynyt 50 x 75 sentin kokoinen tunneli ja miesten pako havaittiin maanantain laskennassa aamukahdeksalta, Balin poliisin tiedottaja Hengky Widjaja kertoo uutistoimistoille. Nelikko on paennut maanantain vastaisena yönä tai aamurukouksen aikaan.


Erittäin harvinainen ratkaisu: Donald Trump sai tylyt pakit tuoreelta mestarijoukkueelta iltalehti 17:00 13.06

Tuoretta NBA:n mestaria Golden State Warriorsia ei nähdä Valkoisessa talossa Yhdysvaltain presidentin vastaanotolla. Warriors voitti Suomen aikaa viime yönä Cleveland Cavaliersin 129-120 ja vei mestaruuden voitoin 4-1. Perinteisesti Pohjois-Amerikan suurten ammattilaisliigojen mestarit on kutsuttu Valkoiseen taloon, mutta tällä kertaa koko joukkueen pelaajat ja henkilökunta ovat kieltäytyneet kutsusta. Asiasta kertovat muun muassa The Independent ja New York Daily Newsin toimittaja Shaun King. Syynä on useiden lähteiden mukaan Valkoisen talon uusi isäntä Donald Trump, joka on pannut tuulemaan jo hallintonsa ensimmäisinä kuukausina. Hän muun muassa veti Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta, jonka maa allekirjoitti vasta viime vuonna. Lisäksi hän on puuhannut kovia tiukennuksia maahantulosäädöksiin ja erotti vastikään FBI-pomo James Comeyn, joka tutki Venäjän mahdollista puuttumista Trumpin voittamiin presidentinvaaleihin.


Uutiset