Trumpin ehdotus aseistaa opettajia sai jäätävän vastaanoton - ”Herra Trump, tämä on surkea idea ja osoittaa, miten vähän tiedät kouluista tai opettajista” iltalehti 07:29 23.02

Opettajaliitot, joukkoampumisen kokenut opettaja ja Floridan kouluampumistutkinnasta vastaava sheriffi tyrmäävät ajatuksen täysin. USA:n presidentti Donald Trump väläytti keskiviikkona ajatusta siitä, että yksi keino torjua kouluampumisia olisi aseistaa ja kouluttaa osa opettajista. - Jos potentiaalinen "sairas ampuja" tietää, että koulussa on suuri määrä hyvin aseita käsitteleviä opettajia (ja muita), jotka ampuvat heti, pipipää ei IKINÄ hyökkää siihen kouluun. Pelkurit eivät mene sinne... Onglema ratkaistu. Pitää olla hyökkäävä, puolustus ei yksin toimi! Trump vielä tviittasi torstaina.


Floridan kouluampuminen: Aseistettu sheriffin apulainen seisoi koulun ulkopuolella joukkoampujan riehuessa iltasanomat 02:18 23.02

Apulainen oli palkattu suojelemaan oppilaita.


Yhdysvalloissa paljastui taas uusi järkyttävä perhetragedia - ”hirviövanhemmat” pitivät lapsiaan vankeina iltalehti 01:50 22.02

Yli 60-vuotiaan yhdysvaltalaispariskunnan epäillään pitäneen alaikäisiä adoptiolapsiaan epäinhimillisissä oloissa, kertovat amerikkalaismediat. Useat amerikkalaismediat uutisoivat tiistaina Benito Gutierrezin, 69, ja Carol Gutierrezin, 64, pidätyksestä Arizonan Tucsonissa. Paikallisen sheriffintoimiston mukaan Gutierrezin pariskunnan epäillään pitäneen neljää 6-12-vuotiasta adoptiolastaan vankeina omassa kodissaan. Poliisin mukaan pariskunnan epäillään pitäneen lapsiaan muun muassa lukittuina omiin huoneisiinsa, joissa ei ollut valaistusta, vettä tai ruokaa. Lapset päästettiin tekemään tarpeensa yhdessä huoneessa olleeseen ämpäriin.


LIVE: Yksi kuollut kouluammuskelussa Floridassa – ampuja yhä vapaalla, ainakin 20 loukkaantunut MTV 22:50 14.02

Poliisi on saanut hälytyksen kouluammuskelusta Floridan Parklandissa, Yhdysvalloissa. Browardin piirikunnan sheriffin mukaan ampuja on yhä vapaalla. Ammuskelussa on kuollut ainakin yksi ihminen.


LIVE: Kouluammuskelu Floridassa – ampuja yhä vapaalla, ainakin 20 loukkaantunut MTV 22:40 14.02

Poliisi on saanut hälytyksen kouluammuskelusta Floridan Parklandissa, Yhdysvalloissa. Browardin piirikunnan sheriffin mukaan ampuja on yhä vapaalla. Ammuskelussa on kuollut ainakin yksi ihminen.


JUURI NYT: Kouluammuskelu Floridassa – ampuja yhä vapaalla, ainakin 20 loukkaantunut MTV 22:04 14.02

Poliisi on saanut hälytyksen kouluammuskelusta Floridan Parklandissa, Yhdysvalloissa. Browardin piirikunnan sheriffin mukaan ampuja on yhä vapaalla.


JUURI NYT: Ilmoitus ammuskelusta floridalaiskoulussa – Poliisi: Ampuja yhä vapaalla MTV 22:04 14.02

Poliisi on saanut hälytyksen ammuskelusta koulussa Floridassa, Yhdysvalloissa. Browardin piirikunnan sheriffin mukaan ampuja on yhä vapaalla.


Floridalaiskoulussa ammuskelu – Poliisi: Ampuja yhä vapaalla MTV 22:04 14.02

Poliisi on saanut hälytyksen ammuskelusta koulussa Floridassa, Yhdysvalloissa. Browardin piirikunnan sheriffin mukaan ampuja on yhä vapaalla.


Mitä Elvis-häitä harrastaneiden kiduttajavanhempien kotona Kaliforniassa tapahtui? Naapurit näkivät kalpeita lapsia, jotka eivät puhuneet heille iltalehti 15:04 16.01

Poliisit luulivat aluksi, että kaikki 13 olivat lapsia, mutta tosiasiassa seitsemän heistä oli yli 18-vuotiaita. Yhdysvaltojen Kaliforniassa paljastui sunnuntaina karmiva epäilty lastenkidutustapaus, kun poliisi löysi 13 sisarusta hälyttävistä oloista omakotitalosta. Asiasta ilmoitti poliisille yksi uhreista, joka oli 17-vuotias tyttö. Hän oli saanut kännykän käsiinsä ja ilmoittanut hätäkeskukseen, että 12 hänen siskoaan ja veljeään oli vangittu kotiinsa ja osa heistä oli kahlittu sänkyihin kettingeillä ja lukoilla. Asiasta kertoo Riversiden piirikunnan sheriffi puoliltaöin maanantaina Suomen aikaa antamassaan tiedotteessa.


Ainakin 13 kuollut Kalifornian mutavyöryissä - kadut peittyivät mudasta: ”Näytti ensimmäisen maailmansodan taistelukentältä” iltalehti 05:28 10.01

Ainakin 13 ihmistä on kuollut Etelä-Kaliforniassa tapahtuneissa mutavyöryissä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. Uhrien määrän odotetaan vielä nousevan pelastajien haravoidessa aluetta, kertoi Santa Barbara Countyn sheriffi Bill Brown lehdistötilaisuudessa tiistaina. Mutavyöry ja tulvat ovat kaataneet puita, ja peittäneet autoja sekä asuinalueita paksulla mutakerroksella. - Paras tapa, jolla voin kuvata sitä, on että se näytti ensimmäisen maailmansodan taistelukentältä, sanoi Brown.


Coloradon poliisiammuskelussa yksi kuolonuhri, 6 haavoittui - myös ampujan epäillään kuoleen iltalehti 19:10 31.12

Yhdysvalloissa Coloradon osavaltiossa sijaitsevan Douglasin piirikunnassa on tapahtunut ampumavälikohtaus. Douglasin piirikunnan sheriffi tiedottaa Facebook-sivuillaan aamulla hieman viiden jälkeen tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Sheriffitoimistosta oli lähetetty poliiseja County Line Roadille, josta oli tullut ilmoitus kotiväkivaltatapauksesta. Tehtävälle mennessään poliisit joutuivat tulituksen kohteeksi. Yksi poliiseista kuoli ammuskelussa.


Coloradossa on ammuttu useita poliiseja - selvittivät ilmoitusta kotiväkivallasta iltalehti 18:20 31.12

Yhdysvalloissa Coloradon osavaltiossa sijaitsevan Douglasin piirikunnassa on tapahtunut ampumavälikohtaus. Viranomaiset kehottavat välttämään aluetta. Douglasin piirikunnan sheriffi tiedottaa Facebook-sivuillaan aamulla hieman viiden jälkeen tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Sheriffitoimistosta oli lähetetty poliiseja County Line Roadille, josta oli tullut ilmoitus kotiväkivaltatapauksesta. Tehtävälle mennessään poliisit joutuivat tulituksen kohteeksi. Facebook-päivitys kertoo useiden poliisien haavoittuneen ampumavälikohtauksessa, mutta heidän terveydentilastaan ei ole tarkempaa tietoa. Siviiliuhreista ei myöskään ole tietoa, eikä sheriffitoimisto tiedota asiasta enempää.


Uusia johtolankoja 18 vuoden takaiseen mysteeriin – mihin katosivat 16-vuotiaat teinitytöt perheen asuntovaunulta? MTV 10:22 31.12

Kahdeksantoista vuotta sitten jäljettömiin kadonneiden teinityttöjen mysteeriin on saatu uusia johtolankoja. Johtolangat löytyivät, kun uusi sheriffi muutti eläkkeelle jääneen sheriffin työhuoneeseen ja löysi kaapista laatikon täynnä tapaukseen liittyviä muistiinpanoja.


Lauria ja Ashley katosivat kuin savuna ilmaan 18 vuotta sitten – ratkeaako mysteeri vihdoin sheriffin vanhojen muistiinpanojen avulla? iltasanomat 22:57 30.12

Sheriffin toimistosta löytyneitä muistiinpanoja ja asiakirjoja on kuvailtu hyvin arvokkaiksi tutkinnan kannalta.


Ratkeaako 18 vuotta sitten Oklahomassa kadonneiden Ashleyn ja Laurien mysteeri vihdoin? - sheriffi löysi komerosta tukun tärkeitä muistiinpanoja iltalehti 18:20 30.12

Vuoden 1999 joulukuussa 16-vuotiaat tytöt Ashley Freeman ja Laurie Bible katosivat eikä heitä ole sen koommin nähty. Videolla Laurie Biblen äiti Lorene kertoo tyttärensä etsinnöistä. Tytöt olivat viettäneet Freemanin syntymäpäiväjuhlia Freemanin perheen asuntovaunussa Oklahomassa. Biblen oli tarkoitus viettää yö Freemanin perheen luona.


Uutiset