MotoGP:n Suomen kisa siirtymässä – suunniteltuun aikatauluun luvassa muutos MTV 18:00 18.06

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen GP on lykkääntymässä vuodella eteenpäin. Iittiin valmistuvalla KymiRingillä oli tarkoitus ajaa MotoGP:tä ensi kesänä, mutta ensimmäistä kisaa saadaan näillä näkymin odottaa vuoteen 2020.


Tomek Valtonen saamassa mielenkiintoisen maajoukkuepestin MTV 21:56 11.06

Vaasan Sportia neljä viime kautta luotsannut Tomek Valtonen on siirtymässä synnynmaansa Puolan jääkiekkomaajoukkueen ja puolalaisen pääsarjajoukkue Podhala Nowy Targin päävalmentajaksi.


Raakel Lignellin kolumni: Elämän odotushuoneessa – "Yhtäkkiä en tiedäkään, mitä tekisin kaikella tällä ajalla" MTV 08:01 09.06

Elämässä tulee vastaan siirtymävaiheita, voisi puhua siirtymäriiteistä. Tyypillisiä sellaisia ovat esimerkiksi konfirmaatio, vanhojen tanssit, lakkiaiset, polttarit, häät ja lopulta hautajaiset. Niihin liittyy yksilön sosiaalisen aseman muutos. On liittymisriittejä, irtautumisriittejä ja vaihderiittejä, kirjoittaa Raakel Lignell kolumnissaan.


Mikael Soisalo lähtee Middlesbroughista – siirtymässä Belgian pääsarjaan iltasanomat 13:04 06.06

Mikael Soisalo haluaa päästä pelaamaan miesten pelejä.


Uutta tietoa Suomen susien liikkeistä: Susikannan painopiste siirtymässä länteen – eläinten määrä kasvanut MTV 09:06 06.06

Suomen susikannasta 70 prosenttia on Länsi-Suomessa ja susilaumojen määrä on lisääntymässä. Asia ilmenee Luonnonvarakeskus Luken tänään julkaisemasta suden kanta-arviosta.


Räikkönen huvittui ralliuutisoinnista – "Eipä ole minun asiani" MTV 14:07 29.05

Kimi Räikkönen on tyrmännyt nauraen uutiset, joiden mukaan hän olisi siirtymässä rallin pariin Toyotan kuljettajana ensi kaudella.


Toyota-pomo tyrmäsi Kimi Räikkösestä viritetyt villit huhut: ”Minä kuulisin asiasta ensimmäisenä” iltalehti 09:17 29.05

Toyotan urheilujohtaja Kaj Lindström tyrmäsi huhut, joiden mukaan Kimi Räikkönen olisi siirtymässä Toyotalle. Viime viikonloppuna Monacossa jatkuivat spekulaatiot Kimi Räikkösen tulevaisuuden suunnitelmista. Ilta-Sanomien toimittajan Rita Tainolan tietojen mukaan Räikkönen olisi siirtymässä ensi kaudeksi formuloista rallipoluille. mukaan Räikkösen tuleva osoite olisi Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-talli.


Sää muuttuu pian: Suursäätilaan tulossa melkoinen muutos uusisuomi 11:23 28.05

Suomen hellekevät on siirtymässä historiankirjoihin, Ilmatieteen laitos ennakoi.


IL: Sote-uudistukseen liittyy isoja riskejä – Aikataulua muutettava uusisuomi 08:44 25.05

Sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapauden ehdotettuun voimaantulo- ja siirtymäaikatauluun näyttää yhä sisältyvän hallitsemattomia riskejä, Iltalehti kirjoittaa. 


IL:n näkemä perustuslakivaliokunnan luonnos paljastaa: Sote-uudistusta ”ei ole mahdollista toteuttaa suunnitellussa aikataulussa” iltalehti 06:14 25.05

Iltalehden näkemät perustuslakivaliokunnan lausuntoluonnoksen osat paljastavat, että sote-uudistuksen aikataulu on vaikeuksissa. Perustuslakivaliokunta kiinnittää lausuntoluonnoksessaan huomiota siihen, että valinnanvapauden ehdotettuun voimaantulo- ja siirtymäaikatauluun näyttää sisältyvän edelleen hallitsemattomia riskejä. Nämä riskit voivat valiokunnan arvion mukaan vaarantaa perustuslain 19 pykälän 3 momentin mukaisten oikeuksien toteutumisen. Perustuslaissa määrätään, että "julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä".


Perustuslakivaliokunnan luonnos paljastaa: Sote-uudistusta ”ei ole mahdollista toteuttaa suunnitellussa aikataulussa” iltalehti 06:14 25.05

Iltalehden näkemät perustuslakivaliokunnan lausuntoluonnoksen osat paljastavat, että sote-uudistuksen aikataulu on vaikeuksissa. Perustuslakivaliokunta kiinnittää lausuntoluonnoksessaan huomiota siihen, että valinnanvapauden ehdotettuun voimaantulo- ja siirtymäaikatauluun näyttää sisältyvän edelleen hallitsemattomia riskejä. Nämä riskit voivat valiokunnan arvion mukaan vaarantaa perustuslain 19 pykälän 3 momentin mukaisten oikeuksien toteutumisen. Perustuslaissa määrätään, että "julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä".


EU:n tietosuoja-aseutus astuu voimaan tänään – rikkeistä voi saada tuntuvat sakot MTV 05:30 25.05

Kahden vuoden siirtymäaika päättyy tänään, kun EU:n yleinen tietosuoja-asetus astuu voimaan. Asetus määrittää sitä, miten erilaisten organisaatioiden pitää käsitellä keräämiään henkilötietoja, kuten nimiä, osoitteita, tuloja tai sähköpostiosoitteita.


Yllätyskäänne: legendaarinen NHL-toimija päätymässä uuteen seuraan MTV 07:47 22.05

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pitkään New Jersey Devilsin GM:nä toiminut legendaarinen Lou Lamoriello on päätymässä yllätyskäänteen keskelle. The Athleticin toimittajan Arthur Staplen mukaan Lamoriello on siirtymässä New York Islandersin johtoon.


Hymy kertoi paljon - Leijonien SM-kultasankari on siirtymässä NHL:ään: ”Ilman muuta olen valmis lähtöön” iltalehti 18:39 17.05

Kärpissä kultaa voittanut Saku Mäenalanen lähtee toteuttamaan unelmaansa Carolinaan. Juuso Riikola ei kiistänyt loikkaa rapakon taakse. Iltalehti uutisoi aiemmin torstaina, että Kärppien SM-kultasankari Saku Mäenalanen siirtyy ensi kaudeksi Carolinan NHL-organisaatioon. - Ei ole mitään varmaa. Katotaan kisojen jälkeen, mihin mennään, Mäenalanen aloitti varovasti.


Tero Pitkämäki teki ison muutoksen - ”Pää soti vastaan” iltalehti 12:21 15.05

Toukokuun lopussa Vantaalla kilpailukautensa aloittava Tero Pitkämäki kertoo lähtevänsä kauteen hyvistä asemista. Harjoituskauden suurimpiin muutoksiin kuuluu uusi heittotekniikka. - Siirryin keskisormiotteesta etusormiotteeseen. Siirtymä on mennyt hyvin, muutos on ollut yllättävänkin kivuton. Ensimmäisen kuukauden ajan pää soti vastaan ja yritti ilmoittaa, että nyt ei kaikki mene ihan oikein, mutta sen jälkeen alkoi sujua, Pitkämäki kertoo. Suomen ykkösheittäjä kertoo olevansa muutenkin hyvässä kunnossa.


Tupakoitsijat joutuvat yhä ahtaammalle - uudet säännökset voimaan jo viikonvaihteessa iltalehti 08:35 14.05

Sisätiloissa tupakointi on jatkossa entistä rajoitetumpaa. Yhä useammista paikoista joutuu jatkossa siirtymään ulkotiloihin, mikäli haluaa päästä sauhuttelemaan. Tämän viikon sunnuntaina eli 20. toukokuuta osa vuoden 2016 tupakkalain kieltoja ja rajoituksia koskevasta säännöstelystä tulee voimaan, kun lain siirtymäajat päättyvät. Nämä sääntelyt koskevat muun muassa tupakointitilojen uutta sääntelyä, joka esimerkiksi laajentaa tupakointitilojen tekniset vaatimuksen koskemaan kaikkea tupakointia julkisissa sisätiloissa. Käytännössä uudet sääntelyt johtavat siihen, että sisätiloissa tupakoinnista tulee entistä rajatumpaa. Aiemmin vanhan tupakkalain nojalla on voinut tietyin edellytyksin yhä sallia tupakoinnin kyseiseen tarkoitukseen varatussa huoneessa tai huoneiston osassa. Sunnuntaina päättyvän siirtymäajan päätyttyä julkisten sisätilojen tupakointitilojen tulee täyttää uuden tupakkalain mukaiset vaatimukset. Vaatimuksiin kuuluu muun muassa se, että tupakointitilassa on oltava alipaine ja tupakointitilan oven yläosan ja tupakointitilan katon välisen etäisyyden on oltava vähintään 40 senttimetriä.


BBC: Wayne Rooney suuntaamassa MLS:ään iltasanomat 16:44 10.05

Englantilaisjalkapalloilija Wayne Rooney on siirtymässä Pohjois-Amerikan MLS-liigassa pelaavaan DC Unitediin, uutisoi BBC kotisivuillaan.


Vaikuttaako Miro Heiskasen tulo Julius Hongan asemaan Dallasissa? ”Hieno ura tulossa” iltalehti 15:27 09.05

NHL-joukkue Dallas Starsin takalinjat ovat muuttumassa entistäkin sinivalkoisemmiksi. Viime kesän NHL-draftin kolmosvaraus Miro Heiskanen, 18, on siirtymässä ensi kaudeksi Teksasiin Julius Hongan ja Esa Lindellin seurakaveriksi. Heiskanen ja Honka pelaavat parhaillaan Leijonissa Tanskan MM-kisoissa. He ovat tietenkin jutelleet jo myös ensi kaudesta.


Suomalainen kasvihuonevihannes kamppailee luomutunnuksestaan MTV 03:04 06.05

Eurolehti-merkkiä ei enää näillä näkymin myönnetä kasvihuonevihannekselle, jos sen juuret eivät ole olleet maassa. Suomessa luomuasetus tarkoittaa sitä, että kasvualustoilla viljeltävät luomutuotteet menettävät EU-luomumerkin kymmenen vuoden siirtymäajan jälkeen.


Englannin Kane Mestarivalmentaja jätti Stanley MM-avauksessaan – tähtipelaajille Napoleonin hattu huutokaupattiin Salah julkaisi uusi presidentti haluaa vapautti Englannin

Uutiset