KRP avaa HS:n toimittajan kotiin kohdistuneen etsinnän taustoja: ”Ei voinut viivyttää” iltalehti 12:16 18.12

Keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessaan, että etsintä tehtiin pakkokeinolain välttämättömällä kiireellisyysperusteella. Keskusrikospoliisi avaa tiedotteessaan Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin kohdistuneen etsinnän taustoja. KRP kertoo tehneensä etsinnän pakkokeinolain 8 luvun ja 15 pykälän tarkoittamalla välttämättömällä kiireellisyysperiaatteella. Halminen on toinen kirjoittaja lauantaina julkaistussa jutussa, jossa on viranomaisten mukaan käytetty lähteenä salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.


Hondurasissa pelätään mielenosoituksia - presidentinvaaleja epäillään vilpillisiksi iltalehti 04:37 18.12

Hondurasissa istuva presidentti Juan Orlando Hernandez on julistettu vaalivoittajaksi pitkällisen ääntenlaskennan jälkeen. Presidentti Juan Orlando Hernandez on julistettu vaalivoittajaksi 1,53 prosentin äänierolla. Hänen vastustajansa oli keskustavasemmistolainen Salvador Nasralla. Entinen Hondurasin presidentti Manuel Zelaya, joka tuki vaalissa Nasrallaa, kyseenalaisti vaalituloksen ja kehotti Twitterissä kansalaisia osoittamaan mieltään. Zelaya syrjäytettiin vallasta sotilasvallankaappauksessa vuonna 2009.


Joulutrendi leviää – kulmakarvat muotoillaan nyt joulukuusiksi stara 13:00 17.12

Kuten muutkin meikkaamiseen liittyvät osa-alueet, myös kulmakarvojen piirtäminen on muuttunut


Valvira otti kantaa hoitosuosituksista poikkeavien hoitomuotojen puolesta - hoitoja antanut lääkäri saa jatkaa ammatissaan iltalehti 10:57 17.12

Ville Pöntynen päätyi Valviran tutkintaan muun muassa siksi, että hän on hoitanut kroonista väsymysoireyhtymää eli CFS-sairautta sekä kilpirauhasen vajaatoimintaa vasten virallisia hoitosuosituksia. Yleislääkäri Ville Pöntynen sai joululahjansa ennakkoon, sillä sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira säilyttää hänen lääkärinoikeutensa. Ainakin vielä. - Valvira kertoo saamassani kirjeessä, että asian käsittely siirtyy tulevaisuuteen, sanoo Pöntynen julkaisemallaan .


IL-analyysi: Asiakirjavuoto on paha takaisku Suomen tiedustelun luottamukselle lännessä iltalehti 10:50 17.12

Toimittajat ovat voineet tehdä tärkeän palveluksen yhteiskunnalle paljastaessaan mahdollisesti vaarallisen tietoaukon turvallisuusasiakirjojen suojaamisessa, kirjoittaa Olli Ainola. Helsingin Sanomat nosti lauantaina puolustusvoimien alaisen Viestikoekeskuksen isoksi uutiseksi. Hesarin jutussa oli turvaluokiteltuja tiedonmurusia, jotka olivat peräisin laitoksen salaisiksi määrätyistä asiakirjoista. Asiakirjat ovat aitoja, sillä valtiojohto reagoi juttuun äkäisesti. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi kireän tiedotteen, jossa hän kertoi, että vuodosta on käynnistetty rikostutkinta.


Tiedustelukohu: ”Ainakin hieman heikentää Suomen mainetta” – Sauli Niinistö: ”Juuri tästä on kysymys” uusisuomi 09:58 17.12

Helsingin Sanomien lauantaina julkaiseman sotilastiedustelua käsittelevän artikkelin arvioidaan olevan haitallinen enemmän siksi, että salaisia asiakirjoja ylipäätään on päätynyt toimittajille.


Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö HS:n rikostutkinnan käynnistäneestä uutisesta: ”Yhteistyö on ainoa vaihtoehto” iltalehti 09:47 17.12

Lauantaina Helsingin Sanomissa julkaistusta artikkelista on käynnistetty rikostutkinta, koska se sisälsi osin salaisiksi luokiteltuja tietoja. Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina muun muassa Puolustusvoimien sotilastiedustelusta kertovan artikkelin, joka perustui osittain salaiseen aineistoon. Artikkeli käynnisti rikostutkinnan. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti aiheeseen kantaa.


HS:n toimituspäällikkö perustelee, miksi salaisten asiakirjojen sisältöä julkaistiin - ”Toimittajat eivät ole rikostutkinnan kohteena” iltalehti 17:54 16.12

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen perustelee kommentti-kirjoituksessaan Puolustusvoimien sotilastiedustelusta kirjoitetun artikkelin julkaisupäätöstä. Artikkelin sisältö pohjaa osin salaisiksi julistettuihin asiakirjoihin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi lauantaina lausunnon, jossa hän katsoi salaisten asiakirjojen luovuttamisen laittomaksi ja kertoi tapauksen johtaneen rikostutkintaan. - Korkeimman turvaluokituksen saaneiden asiakirjojen sisällön paljastuminen on turvallisuutemme kannalta kriittistä ja voi aiheuttaa vakavia vaurioita, Niinistö sätti.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Arsenal maistuu - Burnley ja Leeds ohipeleinä iltalehti 08:53 16.12

Lauantain vetovihje on vahvasti mieltynyt Arsenalin kotivireeseen. Jos kenttätapahtumien vastainen 1-3-häviö ManUlle jätetään laskuista, on Arsenal pätkinyt kolmessa viime kotipelissään vastustajansa (BATE, Hudds ja Tottenham) palasiksi yhteislukemin 13-0. Koko kauden kotisaldokin Valioliigassa on tuota yhtä epäonnista peliä lukuun ottamatta virheetön (7-0-1, maalit 21-7). Vaikka vieraissa ei kahteen peliin olekaan taas samalla lailla kulkenut (0-0 West Ham ja 1-1 Southampton), niin uskon Arsenalin olevan jälleen lauantaina kotonaan hyvin vahvoilla alavireistä (viimeisen kahdeksan ottelun saldo 0-1-7, maalit 7-18) Newcastlea vastaan.


Mielenosoitukset muuttuivat väkivaltaisiksi – kymmeniä loukkaantunut Hondurasissa iltasanomat 05:29 16.12

Mielenosoittajat vaativat presidentinvaalien äänten uudelleenlaskentaa.


Asianajaja pelkää tiedustelulain tekevän tuomioistuimista kumileimasimia – ”Salaiset pakkokeinot menevät aina huutamalla läpi” MTV 19:50 15.12

Kun suojelupoliisi pyytää oikeudelta lupaa salaisten pakkokeinojen käyttöön tai kansalaisiin kohdistuvaan tiedusteluun, oikeus myöntää sen käytännössä aina. Siksi onkin huolestuttavaa, että supon tiedusteluvaltuuksia ollaan entisestään lisäämässä, sanoo aiheeseen perehtynyt asianajaja.


Asianajaja pelkää tiedustelulain tekevän oikeusistuimista kumileimasimia – ”Salaiset pakkokeinot menevät aina huutamalla läpi” MTV 18:28 15.12

Kun suojelupoliisi pyytää oikeudelta lupaa pakkokeinojen käyttöön tai kansalaisiin kohdistuvaan tiedusteluun, oikeus myöntää sen käytännössä aina. Siksi onkin huolestuttavaa, että supon tiedusteluvaltuuksia ollaan entisestään lisäämässä, sanoo aiheeseen perehtynyt asianajaja.


Asianajaja pelkää tiedustelulain tekevän oikeusistuimista kumileimasimia – ”Kaikki pakkokeinot menevät aina huutamalla läpi” MTV 18:28 15.12

Kun suojelupoliisi pyytää oikeudelta lupaa pakkokeinojen käyttöön tai kansalaisiin kohdistuvaan tiedusteluun, oikeus myöntää sen käytännössä aina. Siksi onkin huolestuttavaa, että supon tiedusteluvaltuuksia ollaan entisestään lisäämässä, sanoo aiheeseen perehtynyt asianajaja.


Leijonatähti Eeli Tolvanen koukussa jenkkiherkkuun: ”Lähdetään vaikka taksilla etsimään, mutta sitä on pakko saada” iltalehti 15:14 15.12

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen tähtipelaaja Eeli Tolvanen pääsee taas käsiksi Jenkeistä saatavaan pikaruokaan. Tolvanen pelasi ennen kuluvaa kautta kaksi vuotta juniorisarja USHL:ssa, Sioux City Musketeersin riveissä. Tällä hetkellä Jokereissa satumaista KHL-kautta pelaava 18-vuotias laituri paljasti ennen joukkueen Amerikan-lentoa, mitä hän kaipaa eniten Yhdysvalloista.


”Pedofiiliveljekset” saivat pitkät vankeustuomiot Ruotsissa sadoista raiskauksista iltalehti 13:10 15.12

Veljistä nuorempi sai 12 ja vanhempi 14 vuoden tuomion törkeistä lasten raiskauksista. Ruotsia järkyttäneessä lasten systemaattisessa raiskausvyyhdissä on jaettu tuomiot. "Pedofiiliveljeksiksi" mediassa nimetyt ruotsalaisveljekset tuomittiin 12 ja 14 vuoden vankeuteen. Tapauksia, joissa veljekset hyväksikäyttivät lapsia seksuaalisesti, on yhteensä yli 1 000. Uhreina oli viisi lasta.


Pariskunnan taksikyyti vaihtui maijaan - humalainen asiakas tarttui ohjauspyörään ja kävi kuljettajaan käsiksi iltalehti 10:16 15.12

Pohjois-Karjalasta Rovaniemeen taksilla matkannut pariskunta joutuikin yllättäen taittamaan loppumatkan poliisiauton kyydissä, kun humalainen mies alkoi riehua. Itäsuomalainen pariskunta matkusti torstaina taksilla Pohjois-Karjalasta kohti Rovaniemeä. Pariskunnan taksikyyti vaihtui maijakyytiin Puolangan ja Pudasjärven välillä, sillä matkustajana olleen humalaisen miehen käytös oli äitynyt hankalaksi. Viranomaisten mukaan hän oli muun muassa tarttunut ajon aikana taksin ohjauspyörään ja virta-avaimiin.


Sini Ariellin Facebook-teksti vauva-arjesta haukuttiin lyttyyn - aikoo viedä vihaviestit poliisille iltalehti 16:09 14.12

Pin up -mallina ja tatuoitsijana tunnettu Sini Ariell järkyttyi humoristiseksi tarkoitetun Facebook-päivityksensä saamista reaktioista. Australiassa miehensä Stuart Bondsin kanssa asuva Sini Ariell sai syyskuun lopussa esikoistyttärensä Pennyn. Maanantaina Sini avautui humoristiseksi tarkoittamassaan Facebook-päivityksessä vauva-arjen kuluttavuudesta. Tekstissä Sini muun muassa kuvaili "kodin muuttuvan vankilaksi". - Vittu mitä paskaa tämä arki oikeesti vastasyntyneen kanssa on. Todellakin, kodista tulee vankila. Unta tulee pari tuntia yössä. En edes muista, milloin olen nukkunut illasta aamuun. Automatkat muuttuu mukavan rattoisiksi kun kuuntelet motarilla 2 h kiljuntaa, etkä viitsisi jälleen pysähtyä kun matkaa on enää 180 km jäljellä. Hereillä oloaika on jatkuvaa kamppailua selvitellessä, mitä se itkee tai kiljuu tällä kertaa ja mikään ei todellakaan helpota... Sini avautui Facebook-päivityksessään.


Jouluglögit peruttu! Vääntö alkoholilaista laittoi eduskunnan pikkujoulusuunnitelmat uusiksi MTV 15:13 14.12

SDP:n eduskuntaryhmä on perunut tälle illalle tarkoitetun jouluglögitilaisuuden.


Uutiset