1,5-vuotias poika ja 3-vuotias tyttö kuolivat Lohjan kolarissa - isä törmäsi toisen auton keulaan: ”Auto vain lähti käsistä” iltalehti 08:25 18.01

Poliisi on kirjannut silminnäkijähavaintoja Lohjan kuolonkolarista. Hevostallia kohti ajanut isä menetti ajoneuvonsa hallinnan todennäköisesti liukkauden takia. Kaksi hyvin nuorta lasta menehtyi auto-onnettomuudessa Lohjalla valtatie 25:llä keskiviikkona, kun uhreja kuljettanut auto ajautui vastaantulevien kaistalle. Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoo, että poliisipartion ja silminnäkijähavaintojen mukaan kyseessä ei ollut sinällään vaarallinen tai erikoinen tilanne.


Silminnäkijä Tukholman räjähdyksestä Expressenille: "Koko talo tärähti räjähdyksen voimasta" MTV 14:16 07.01

Silminnäkijän mukaan metroaseman edustalla tapahtunut räjähdys oli kova. Aseman yläpuolella asuva Charlotte Bergström kertoo Expressen-lehdelle, että koko talo tärähti räjähdyksen voimasta.


Poliisi epäilee: Joku sytytti tulipalon ravintolan wc:ssä Kiuruvedellä – yksi pidätetty, silminnäkijähavaintoja kaivataan MTV 10:27 06.01

Kiuruvedellä sijaitsevan ravintolan wc-tiloissa syttyi viime yönä tulipalo, jota poliisi epäilee tuhopoltoksi.


68-vuotias nainen jäi joulukuussa auton alle Liedossa - poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja iltalehti 07:59 05.01

Joulukuun 22. päivänä Liedossa suojatietä ylittänyt nainen jäi henkilöauton alle. Auton kuljettaja livisti paikalta. Turun poliisi pyytää näköhavaintoja yleisöltä liittyen Liedossa 22. joulukuuta klo 10.45 aikaan tapahtuneeseen päälleajoon. 68-vuotias nainen oli ylittämässä Hyvättyläntietä suojatietä pitkin Liedon keskustassa Hesburgerin kohdalla, kun henkilöauto ajoi hänen päälleen ja poistui paikalta. Auton alle jäänyt nainen sai vammoja ylävartaloonsa ja joutui hoidattamaan vammojaan sairaalassa. Naisen päälle ajanut henkilöauto oli harmaansävyinen ja sitä kuljetti ilmeisesti nainen. Auto oli tullut Hyvättyläntietä terveyskeskuksen suunnasta ja jatkoi matkaa Hämeentien risteykseen. Risteyksestä auto oli joko kääntynyt oikealle Turun suuntaan tai jatkanut suoraan Ajurintielle.


Raju onnettomuus tasoristeyksessä Etelä-Afrikassa: juna ja kuorma-auto törmäsivät, 18 kuoli iltalehti 21:27 04.01

Junan vaunut syttyivät tuleen, ja matkustajat jäivät loukkuun palaviin vaunuihin Juna ja kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä Etelä-Afrikassa torstaina. Törmäyksessä kuoli 18 ihmistä. Loukkaantuneita oli yli 250. Onnettomuudessa junan vaunut syttyivät tuleen, ja matkustajat jäivät loukkuun palaviin vaunuihin. Vaunut suistuivat raiteilta, ja kellahtivat kyljelleen. Silminnäkijän mukaan kuorma-auto ei pysähtynyt tasoristeyksessä.


Costa Rican lentoturman syy selviämässä: Tuuli oli erittäin voimakas MTV 05:27 02.01

Costa Rican sunnuntaiseen lentokoneturmaan uskotaan vaikuttaneen kova tuuli, sanovat viranomaiset ja silminnäkijät.


Aamulehti: Mies puukotti itseään vatsaan Prismassa kesken ostosruuhkan iltalehti 16:12 30.12

Lauantaina noin kello 11 maissa nuori mies puukotti itseään vatsaan Tampereen Lielahden Prismassa, kertoo Aamulehti. Aamulehden haastatteleman silminnäkijän mukaan nuori aikuinen mies toikkaroi marketin pääsisäänkäynnin kohdalla sisäkäytävällä. Mies huudahti ensin jotain, minkä jälkeen hän puukotti itseään vatsaan. Miehen tuupertuessa maahan veitsi putosi hänen kädestään. Vartija tai asiakas kävi ottamassa veitsen pois miehen ulottuvilta. Vartija tuli auttamaan miestä.


Video: Aseellinen ryöstö Helsingin keskustassa – näitkö tämän Helsinki-pipoilla naamioituneen kaksikon? MTV 14:27 28.12

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja myöhään eilisiltana Helsingin Punavuoressa tapahtuneesta aseellisesta ryöstöstä. 


Pietarin räjähdyksen silminnäkijät: ”Katto romahti, veriset ihmiset huusivat” iltalehti 21:18 27.12

Lähellä supermarkettia asuva nainen luuli ensin, että kyseessä oli ilotulitus. Räjähdyksessä loukkaantui ainakin kymmenen ihmistä. Pohjois-Pietarissa sijaitsevassa Perekrestok-nimisessä supermarketissa räjähti keskiviikkoiltana noin puoli seitsemältä paikallista aikaa. Räjähde oli kotitekoinen. Viimeisimpien tietojen mukaan ainakin kymmenen ihmistä loukkaantui räjähdyksessä. Yhdeksän heistä on toimitettu sairaalaan, ja yhden tila on vakava.


Tolkutonta väkivaltaa joulupäivänä Taivalkoskella: mies puri toista ja tunkeutui kotiin pahoinpitelemään tämän vaimonkin iltalehti 09:11 26.12

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja myös Kuusamossa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Oulun poliisi kuvailee Koillismaan joulunviettoa väkivaltaiseksi. Esimerkiksi Taivalkoskella joulupäivän tappelussa nujakassa osallisena olleen miehen sormi joutui toisen riitapukarin suuhun. Miehen sormeen puraistiin sen verran syvä haava, että sormi täytyi kursia kasaan ommellen. Pahoinpitely tapahtui ravintolan edustalla, mutta poliisin päästyä paikalle oli epäilty pahoinpitelijä jo ehtinyt poistua paikalta.


Miltä kadonnut lapsi voisi näyttää vuosien jälkeen? Suomalainen Heidi rakentaa työkseen kadonneiden ja rikollisten kasvoja MTV 06:57 26.12

Lapsi on kadonnut vuosia sitten eikä välttämättä näytä enää samalta kuin katoamishetkellä. Rikoksentekijä on karkuteillä, mutta silminnäkijät voivat kuvailla häntä. Muun muassa tällaisissa tilanteissa tarvitaan ihmistä, joka on opiskellut rikosteknistä taidetta, kuten suomalainen Heidi Kuivaniemi-Smith teki brittiyliopistossa.


Nuori nainen pahoinpideltiin Torniossa - poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja iltalehti 15:28 25.12

Pahoinpitely tapahtui varhain aatonaattona. Nuori nainen joutui pahoinpidellyksi varhain aatonaattona Torniossa. Lapin poliisin mukaan pahoinpitely tapahtui Hallituskadun ja Torikadun välisellä alueella Tornion keskustassa. Meri-Lapin tutkinta pyytää pahoinpitelyn mahdollisia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä poliisiin joko sähköpostitse tai puhelimella: tai arkisin 0295 466 156.


Silminnäkijät Melbournessa: ”Auto osui väkijoukkoon, ihmisiä lenteli ympäriinsä” MTV 15:07 21.12

Melbournessa iltapäivällä auto osui väkijoukkoon, jonka seurauksena 19 henkilöä loukkaantui. Poliisi tiedotti aikaisemmin, että se ei epäile tapauksen olleen terrori-isku.


IL Melbournessa - silminnäkijä yliajon kaaoksesta: ”Luulin, että siellä oli ampuja” iltalehti 11:07 21.12

Vincent Meyrick, 14, saapui Melbournen yliajopaikalle raitiovaunulla. Vaunun ulkopuolella häntä odottivat poliisiautot ja huutavat ihmiset. Katumaasturi ajoi väkijoukkoon Australian Melbournessa puoli viiden jälkeen illalla paikallista aikaa. Auto osui ainakin 16 ihmiseen ja ainakin 14 on loukkaantunut. Loukkaantuneiden joukossa on päiväkoti-ikäinen lapsi. Poliisi tutkii tapahtunutta tahallisena tekona. 14-vuotias Vincent Meyrick oli menossa äitinsä kanssa raitiovaunulla kohti kaupungin keskustaa tapahtumien aikoihin. Yht'äkkiä raitiovaunuun nousi mies, joka käski kaikki matkustajat ulos vaunuista.


Katumaasturi ajoi väkijoukkoon Melbournessa - silminnäkijä ABC:lle: ”Häntä näytti hidastavan vain jalankulkijat, joihin hän törmäsi” iltalehti 10:30 21.12

Australian median mukaan kaksi miestä on pidätetty sen jälkeen, kun auto ajoi väkijoukkoon Melbournessa. Katumaasturi on ajanut väkijoukkoon Australian Melbournessa puoli viiden jälkeen illalla paikallista aikaa. Auto osui ainakin 16 ihmiseen. Viranomaisten mukaan ainakin 13 on viety sairaalaan ja kaksi muuta on saanut ensiapua paikan päällä. Vammojen laadusta ei ole tietoa. Australian poliisi pidätti kuljettajan paikan päällä. Viranomaiset tiedottivat myöhemmin, että toinenkin mies on pidätetty.


Työministeri Lindström kiistää, että Hakkarainen olisi haastanut käsirysyyn pikkujouluissa: ”En ole tuollaista nähnyt” iltalehti 20:53 18.12

Jari Lindström (sin) kiistää Aamulehden uutisoimat väitteet, joiden mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen olisi pikkujouluissa tunkeutunut sinisten ryhmähuoneeseen. Iltalehti pyysi työministeri Jari Lindströmiltä (sin) sähköpostitse kommenttia viime torstain välikohtauksesta, jossa kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli väitetysti tunkeutunut sinisen eduskuntaryhmän ryhmätilaan ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Meneillään oli kummankin eduskuntaryhmän pikkujoulut. Asiasta kertoi viitaten silminnäkijätietoihin.


Silminnäkijä Vaasan romahdusonnettomuudesta: Kuului vain onttoa kolinaa, kukaan ei ehtinyt väistää MTV 21:09 17.12

Vaasalainen Jaana oli miehensä ja kahden pienen lapsensa kanssa kuuntelemassa konserttia Vaasan jäähallissa ilmastointiputken romahdettua yllättäen katosta yleisön päälle.


Uutiset