Grafiikka: Näin Turun isku tapahtui – silminnäkijät kertovat iltasanomat 23:29 19.08

Silminnäkijät kertovat, kuinka kauhujen minuutit etenivät Turun keskustassa.


Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin” iltasanomat 18:37 18.08

Useat silminnäkijät kertovat Turussa ihmisten joukossa kulkeneesta miehestä, joka silmittömästi ja sattuman varaisesti puukotti ihmisiä.


Silminnäkijät kertovat: Veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi silmittömästi Turussa – ”puukotti lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista” iltasanomat 16:44 18.08


Barcelonan iskun silminnäkijä: ”Näin vieressäni naisen, joka huusi lastensa perään” iltasanomat 21:11 17.08

Kirkuvat ihmismassat pakenivat paniikissa Ramblan iskupaikalta, silminnäkijät kertovat.


Barcelonan isku silminnäkijä: ”Näin vieressäni naisen, joka huusi lastensa perään” iltasanomat 21:11 17.08

Kirkuvat ihmismassat pakenivat paniikissa Ramblan iskupaikalta, silminnäkijät kertovat.


Nigeriassa 12 ihmistä kuoli hyökkäyksessä katoliseen kirkkoon iltasanomat 18:14 06.08

Nigeriassa 12 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä katoliseen kirkkoon, kertovat sairaalalähteet ja silminnäkijät.


Nigeriassa 12 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä katoliseen kirkkoon iltalehti 17:09 06.08

Nigeriassa 12 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä katoliseen kirkkoon, sairaalalähteet ja silminnäkijät kertovat. Useat kirkossa olleet saivat lisäksi ampumahaavoja ja heitä on hoidettu sairaalassa. Ampuminen tapahtui Ozubulussa Nigerian eteläosissa. Silminnäkijöiden mukaan viisi maskeihin pukeutunutta asemiestä teki rynnäkön kirkkoon ja avasi tulen. Poliisin mukaan kyseessä olisi ollut yksi asemies.


Silminnäkijät eivät nähneet törkeyksiä, joita Mustan Barbaarin sisko ja äiti väittivät tapahtuneen iltalehti 12:24 01.08

Syyttäjän mukaan poliisilla oli oikeus tarkistaa Mustan Barbaarin äidin ja siskon henkilöllisyyspaperit ja käyttää lieviä voimakeinoja kohdatessaan vastarintaa. Tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä Hanna Puhakka ilmoitti tiistaina, ettei Mustan Barbaarin äidin ja siskon raudoittamisesta käynnistetä esitutkintaa. Julkiseksi tulleen esiselvityksen mukaan poliisi ei käyttänyt rasistisia nimityksiä, sylkenyt naisia päin tai loukannut muuten heidän kunniaansa. Mustan Barbaarin eli James Nikanderin äidin ja siskon kohtelusta käynnistettiin selvitys, kun Nikanderin äiti teki asiasta tutkintapyynnön. Myös Musta Barbaari arvosteli julkisesti poliisin toimintaa.


Humalainen poliisi ajoi eläkeläisen päälle ja pakeni paikalta Venäjällä iltalehti 16:54 03.07

79-vuotias nainen sai vakavia vammoja, kun rattijuoppouteen syyllistynyt poliisi ajoi hänen päälleen. Podolskin kaupungissa Moskovan lähellä humalainen poliisi ajoi 79-vuotiaan eläkeläisnaisen päälle sunnuntai-iltana. Poliisi pakeni välittömästi onnettomuuspaikalta. Eläkeläinen loukkaantui vakavasti. Onnettomuuden silminnäkijät soittivat hätäkeskukseen ja nainen toimitettiin sairaalaan.


Alakoulu syttyi palamaan Uudellamaalla – Kahden henkilön nähtiin poistuvan paikalta tulipalon aikaan iltasanomat 00:46 03.07

Silminnäkijät kertovat nähneensä paikalla kolme henkilöä, joista kaksi poistui paikalta tulipalon aikaan. Poliisi aloittaa tutkinnan maanantaina.


Puukotus Tampereen keskustassa: silminnäkijät osoittivat poliisille epäillyt iltasanomat 20:38 29.06

Poliisipartiota auttoi tapahtumapaikalla useita henkilöitä. Tutkija kaipaa lisää heidän apuaan.


Poliisia puukotettiin kaulaan lentokentällä USA:ssa - Silminnäkijät: Hyökkääjä huusi "Allahu Akbar" iltalehti 20:52 21.06

Rikosta tutkitaan mahdollisena terrorihyökkäyksenä. Yhdysvalloissa Michiganissa Bishopin lentokentällä on tapahtunut keskiviikkona mahdollinen terrorihyökkäys. Mies puukotti lentokentällä työskennellyttä poliisia kaulaan ja huusi amerikkalaismedian haastattelemien silminnäkijöiden mukaan "Allahu Akbar" eli "Jumala on suuri".


Kolmen nuoren pelätään kuolleen kalareissulla Laatokalla - myrsky kaatoi veneen iltalehti 08:59 20.06

Venäjällä kolmen teini-ikäisen nuoren pelätään kuolleen Laatokalla Karjalassa tapahtuneessa veneilyonnettomuudessa, kertoo uutistoimisto Tass . Viisi 15-16-vuotiasta nuorta oli lähtenyt eilen illalla kalareissulle Impilahdelle, mutta myrsky kaatoi heidän veneensä noin sadan metrin päässä rannasta. Kahden pojan onnistui pelastautua. Pelastusviranomaiset etsivät yhtä tyttöä ja kahta poikaa. Silminnäkijät ovat kertoneet nähneensä tytön kuolleen, mutta vahvistusta tiedolle ei ole saatu.


Pakettiauto ajoi muslimeja päin Lontoossa - tutkitaan terrori-iskuna iltalehti 13:56 19.06

Ainakin yksi on kuollut ja useita on loukkaantunut Lontoon iskussa. Silminnäkijat sanoivat tekijän huutaneen aikovansa tappaa muslimeja. Pakettiauto ajoi aamuyöllä jalankulkijoita päin lähellä pohjoisloontoolaista moskeijaa, Finsburyn puistoalueen edustalla, Seven Sisters Roadilla. Britannia muslimineuvoston mukaan pakettiauto näyttää ajaneen tahallaan muslimien päälle. Poliisin mukaan yksi mies on kuollut. Poliisi tutkii iskun yhteyttä kuolemantapaukseen. Kahdeksan on viety sairaaloihin jatkohoitoon ja kahta hoidettiin paikan päällä. Kaksi on loukaantunut vakavasti. Poliisi kertoo kaikkien uhrien olevan muslimeja.


Sivulliset nujersivat epäillyn terroristin: "Löin häntä vatsaan" - imaami pelasti iltalehti 10:33 19.06

Kolme miestä taklasi epäillyn, kun hän nousi autostaan. Väkijoukkoon ajanut mies yritti paeta paikalta, mutta ei päässyt pitkälle. Silminnäkijät kertoivat Buzzfeedille, että kolme miestä taklasi epäillyn terroristin maahan ja piteli häntä siinä poliisien tuloon asti. Yksi heistä oli Abdulrahman Saleh Alamoudi. Hänen mukaansa he pitelivät tekijää maassa parikymmentä minuuttia.


Sivulliset nujersivat epäillyn terroristin: "Ihmiset hakkasivat häntä" - imaami pelasti iltalehti 10:16 19.06

Kolme miestä taklasi epäillyn, kun hän nousi autostaan. Väkijoukkoon ajanut mies yritti paeta paikalta, mutta ei päässyt pitkälle. Silminnäkijät kertovat Buzzfeedille, että kolme miestä taklasi epäillyn terroristin maahan ja piteli häntä siinä poliisien tuloon asti. Yksi heistä oli Abdulrahman Saleh Alamoudi. Hänen mukaansa he pitelivät tekijää maassa parikymmentä minuuttia.


Telegraph: Abdikadar paini väkijoukkoon ajaneen kuljettajan kanssa – ”Hän taisteli kovaa päästäkseen karkuun” iltasanomat 09:05 19.06

Useat silminnäkijät ovat kuvailleet kauhunhetkiä Lontoon Finsbury Parkin moskeijan edustalla, kun ajoneuvo syöksyi väkijoukkoon sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.


Uutiset