Pääkirjoitus: Sininen tulevaisuus on tai sitten ei iltasanomat 21:40 17.12


Soini hyväksyy Halla-ahon valinnan PS:n puheenjohtajaksi, muttei lopeta ivailua: ”Hänen horinoidensa kommentointi olisi loputon tie” iltalehti 21:33 17.12

Soinilla on uusi poliittinen ongelma: kukaan ei usko hänen olevan sinisten rivijäsen. Perussuomalaisten pitkäaikainen puheenjohtaja, uuden sininen tulevaisuus -puolueen nykyinen jäsen Timo Soini seisoo Tampereen virastotalon viidennen kerroksen aulassa ja seuraa hyväntuulisena sinisten historian ensimmäisen puoluekokouksen etenemistä. Hän laskee, että kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1989 jälkeen, jolloin hän ei johda puoluekokousta tai pidä linjapuheita. Soini vakuuttaa olevansa sinisissä vain rivijäsen, ei kulissien takana naruja vetelevä todellinen taustavaikuttaja.


Siniset ja perussuomalaiset edustivat samaan aikaan Tammelan torilla: Kumpi voitti - porokeitto vai makkarat? iltalehti 19:18 17.12

Keskenään kinastelevat sininen tulevaisuus ja perussuomalaiset päätyivät samaan aikaan tamperelaiselle torille. Tamperelaisia ilahdutti se, että kun on enemmän puolueita, jaossa on myös enemmän ilmaista ruokaa ja juomaa. Joulukuisen jäätävä tihkuräntäsade ripottelee lauantaiaamuna Tampereen päälle, kun Tammelantorilla pystytetään kahta samanlaista ja samanväristä telttakatosta vain muutaman kymmenen metrin päähän toisistaan. Toisessa lukee ”Tampereen perussuomalaiset” ja toisessa ”Sininen tulevaisuus”.


Soini paljasti pohtineensa politiikan jättämistä, mutta mieli muuttui: ”Harkitsen ehdokkuutta eduskunta- tai eurovaaleissa” iltalehti 16:51 16.12

Liikuttunut Soini vihjasi poliittisen uran jatkumisesta sinisen tulevaisuuden puoluekokouksessa Tampereella, jossa ulkoministeri piti lyhyen, mutta tunteikkaan puheen. Kun sininen tulevaisuus -puolueen ensimmäisessä puoluekokouksessa Tampereella oli saatu lauantaina valittua puheenjohtajaksi eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho, 1. varapuheenjohtajaksi työministeri Jari Lindström, 2. varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Tiina Elovaara ja 3. varapuheenjohtajaksi sinisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva, pyysi puolueen "rivijäsen" Timo Soini puheenvuoron varsin runsaslukuisen kokousyleisön edessä. Soini aloitti lyhyeksi jääneen puheensa kertomalla harkinneensa politiikasta luopumista. Tämän jälkeen hän ilmoitti kuitenkin tulleensa toisiin aatoksiin.


TE: Sinisiä yhdistää ainakin yksi asia – ”Halla-aholla on toinenkin asia, josta voi puhua” uusisuomi 16:30 16.12

Sininen tulevaisuus -puoluetta yhdisti lauantaina pidetyssä puoluekokouksessa ainakin yksi asia: nyrpeä suhtautuminen Jussi Halla-ahon johtamiin perussuomalaisiin eli ”persuihin”.


Sampo Terho nuijittiin pikavauhdilla sinisten puheenjohtajaksi iltalehti 13:36 16.12

Sininen tulevaisuus -puolueen historian ensimmäisen puheenjohtajan valinta käytiin lauantaina läpi pikavauhtia. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ei ehtinyt pitää edes omaa esittelypuheenvuoroaan, kun hänet oli jo julistettu puheenjohtajaksi. Terholle ei ilmaantunut puoluekokouspaikallaan Tampereella vastaehdokasta. Terhon nyt alkava kausi kestää käytännössä puolitoista vuotta


Sampo Terhosta sinisten puheenjohtaja: ”Pelastimme Suomen hallituksen” iltalehti 13:08 16.12

Kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho valittiin Tampereella ensimmäisessä puoluekokouksessa sinisen tulevaisuuden puheenjohtajaksi. Tampereen puoluekokouksessa sininen tulevaisuus -puolueen puheenjohtajaksi on valittu kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Terho oli ehdolla ilman vastaehdokkaita.


Sinisten historiallinen puoluekokous Tampereella: ”Päähänpotkijoiden määrä ei ole vähentynyt” iltalehti 11:02 16.12

Ilman puoluetukea toimivat siniset saivat puoluekokouspaikan ilmaiseksi Tampereen kaupungilta. 16. joulukuuta 2017 jää suomalaiseen poliittiseen historiaan päivänä, jolloin uusi suomalaispuolue pitää ensimmäisen puoluekokouksensa. Perussuomalaisista viime kesänä dramaattisesti loikanneet siniset eli Sininen tulevaisuus -niminen puolue kokoontuu Tampereelle. Tampereen kaupunki on auttanut toistaiseksi ilman puoluetukirahoja toimivia sinisiä antamalla kaupungin virastotalolla sijaitsevan valtuustosalinsa ilmaiseksi puoluekokouksen käyttöön. Tampereen pormestari, SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly myös pitää kokouksen aluksi kaupungin tervehdyspuheenvuoron.


Sinisten historiallinen puoluekokous Tampereella: ”Päähänpotkijoiden määrä ei ole vähentynyt” - Suora lähetys alkaa kello 12 iltalehti 11:02 16.12

Ilman puoluetukea toimivat siniset saivat puoluekokouspaikan ilmaiseksi Tampereen kaupungilta. Suora lähetys tilaisuudesta alkaa kello 12. 16. joulukuuta 2017 jää suomalaiseen poliittiseen historiaan päivänä, jolloin uusi suomalaispuolue pitää ensimmäisen puoluekokouksensa. Perussuomalaisista viime kesänä dramaattisesti loikanneet siniset eli Sininen tulevaisuus -niminen puolue kokoontuu Tampereelle. Tampereen kaupunki on auttanut toistaiseksi ilman puoluetukirahoja toimivia sinisiä antamalla kaupungin virastotalolla sijaitsevan valtuustosalinsa ilmaiseksi puoluekokouksen käyttöön. Tampereen pormestari, SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly myös pitää kokouksen aluksi kaupungin tervehdyspuheenvuoron.


Sinisten ensimmäinen puoluekokous tänään Tampereella – puolue valitsee puheenjohtajiston MTV 05:28 16.12

Puolueeksi marraskuussa rekisteröitynyt Sininen tulevaisuus pitää ensimmäisen puoluekokouksensa tänään lauantaina.


Viina voitti viinan - SDP peruutti viime hetkellä perinteisen glögitilaisuutensa: IL seuraa eduskunnan keskustelua alkoholilaista iltalehti 19:26 14.12

Saako ruokakaupasta jatkossa nelosoluttakin? Iltalehti näyttää eduskuntakeskustelun suorana lähetyksenä kello 19.30 alkaen. Eduskunta äänestää perjantaina kansanedustajien rivistöä voimakkaasti jakaneesta, pitkään työn alla olleesta alkoholilain uudistuksesta. Äänestyksessä ratkeaa muun muassa se, pääseekö nelosolut ruokakauppojen hyllylle vai ostetaanko vahvemmat oluet ja siiderit jatkossakin Alkosta. Samalla ratkennee alkoholiveron korotus. Esimerkiksi hallituspuolue sininen tulevaisuus ilmoitti torstaina linjauksenaan, että alkoholivero ei nouse, jos prosenttiraja ei nouse.


Viina voitti viinan - SDP peruutti viime hetkellä perinteisen glögitilaisuutensa, jotta kansanedustajat pääsevät puhumaan alkoholista iltalehti 18:09 14.12

Saako ruokakaupasta jatkossa nelosoluttakin? Iltalehti näyttää eduskuntakeskustelun suorana lähetyksenä kello 19.30 alkaen. Eduskunta äänestää perjantaina kansanedustajien rivistöä voimakkaasti jakaneesta, pitkään työn alla olleesta alkoholilain uudistuksesta. Äänestyksessä ratkeaa muun muassa se, pääseekö nelosolut ruokakauppojen hyllylle vai ostetaanko vahvemmat oluet ja siiderit jatkossakin Alkosta. Samalla ratkennee alkoholiveron korotus. Esimerkiksi hallituspuolue sininen tulevaisuus ilmoitti torstaina linjauksenaan, että alkoholivero ei nouse, jos prosenttiraja ei nouse.


Pohjalainen: Perussuomalaisten perustajajäsen Raimo Vistbacka vaihtaa puoluetta iltalehti 22:19 12.12

Sanomalehti Pohjalaisen mukaan perussuomalaisen puolueen perustajajäseniin kuuluva Raimo Vistbacka on jättänyt jäsenhakemuksen, jolla hän tavoittelee Sinisen tulevaisuuden jäsenyyttä. Sanomalehti kertoo, että perussuomalaisen puolueen perustajajäseniin kuuluva Raimo Vistbacka on jättänyt jäsenhakemuksen, jolla hän tavoittelee Sinisen tulevaisuuden jäsenyyttä. Lehdn mukaan Sininen tulevaisuus pitää puoluekokouksensa ensi viikonloppuna Tampereella, ja Vistbacka osallistuu kokoukseen.


Sininen tulevaisuus perusti oman nuorisojärjestön – johtoon 22-vuotias opiskelija Tiina Ahva MTV 20:44 11.12

Puolue Sininen tulevaisuus on perustanut oman nuorisojärjestön nimeltään Siniset Nuoret. Järjestöä on valittu johtamaan 22-vuotias tuotantotalouden opiskelija Tiina Ahva.


Sininen tulevaisuus valmistautuu ensimmäiseen puoluekokoukseen – Elo: ”Olen varma, että saamme kansan­edustajia” iltasanomat 06:28 10.12

Piirijärjestöt saadaan pystyyn ennen ensi viikon puoluekokousta, johon odotetaan 150–200:aa jäsentä.


Sinisellä tulevaisuudella pian piirijärjestöt pystyssä iltasanomat 04:36 09.12

Kesällä perussuomalaisista irtautunut ja viime kuussa puolueeksi rekisteröity Sininen tulevaisuus rakentaa vauhdilla puoluekoneistoaan.


Jutta Gustafsberg saapui Linnan jatkoille kihlattunsa kanssa – juhlii itsenäisyyttä upeassa asussa: ”Ihan basic” iltasanomat 23:57 06.12

Gustafsbergin mielestä hänen tummansininen pukunsa on basic eli arkinen.


Satu Taiveaho häikäisi sinikultaisessa asussa - kuin kreikkalainen jumalatar iltalehti 20:09 06.12

Poliitikko Satu Taiveahon asu sopi oivallisesti naiselle. Ex-kansanedustaja Satu Taiveaho saapui Linnan juhliin miehensä Antti Kaikkosen kanssa. Taiveaho on joka vuosi hurmannut asuvalinnoillaan, eikä tyylitaju pettänyt tälläkään kertaa. Kultasininen asu puki upeasti Taiveahoa. Mekon yksityiskohtana olivat kultaiset höyhen-kuviot helmassa sekä viittamainen leikkaus toisella olalla. Asun leikkauksesta tuli mieleen kreikkalaisen jumalattaren asu.


Lippu salkoon ja kynttilät ikkunalle - miten sinä kunnioitat 100-vuotiasta Suomea? iltalehti 19:09 05.12

Suomen juhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivänä voi tänä vuonna poikkeuksellisesti liputtaa jo tiistaita kello 18.00 alkaen, mikäli lippu valaistaan pimeän ajaksi. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän liputus voi alkaa jo 5.12. kello 18 ja päättyä 6.12. kello 22.00. Lipun tulee olla niin hyvin valaistu, että lipun kuvio ja värit erottuvat selkeästi. Valkoisen tulee siis olla valkoinen ja sinisen sininen. Juhlaliputukseen osallistuminen on vapaaehtoista.


Marko Jantunen sai Jokereista potkut 2006 - palasi nyt ensimmäistä kertaa takaisin: ”Olen onnellinen tästä päivästä” iltalehti 23:34 01.12

Marko Jantunen viiletti Kaisaniemen lumipyryssä yllään sininen narrinuttu. Jokerit pelaili perjantai-iltana legendojen näytösottelussa Pietarin SKA:ta vastaan. Sinänsä täysin merkityksetön leikittely päättyi SKA:n 4-3-voittoon.


Uutiset