YK:n turvaneuvosto halusi kumota Trumpin Jerusalem-päätöksen - USA käytti veto-oikeuttaan iltalehti 19:53 18.12

Yhdysvallat on estänyt YK:n turvallisuusneuvoston päätöksen, jolla Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi olisi kumottu. Yhdysvallat käytti veto-oikeuttaan maanantaina, kun YK:n turvaneuvosto äänesti USA:n päätöksen kumoamisesta. Kyseessä oli vahvasti kritisoitu presidentti Donald Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystönsä sinne. Yksikään muu valtio ei ole näin tehnyt. Turvallisuusneuvoston äänestämässä lauselmassa vaadittiin, ettei yksikään YK:n jäsenvaltio toimi YK:n Jerusalemin tilaa koskevien lauselmien vastaisesti.


IL-erikoishaastattelu: Cheek on nyt onnellinen mies iltalehti 16:52 17.12

Kevätkiertueelleen valmistautuva Suomen suosituin artisti löysi tasapainon. Haastatteluajaksi on sovittu torstai kello 15.30. Kun Jare Tiihonen sopii jotain, niin sen hän myös pitää. Tiihonen saapuu haastatteluun tasan kello 15.30, ei minuuttia yli tai minuuttia vaille. Minuutti sinne tai minuutti tänne voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta sovituista asioista kiinni pitäminen on Tiihoselle tärkeää. Kuten sekin, että asiat tehdään kunnolla eikä vain sinne päin. - Mulla on tällainen valkoinen paita, joka kävisi hyvin näihin kuvauksiin. Mutta tässä on vähän ryppyjä, tämä pitäisi silittää, Cheek, Jare Tiihonen tuumailee ennen tämän jutun kuvausten alkua. Selvä, silitetään paita. Kuvausten aikana Cheek huomaa hiustensa näyttävän tummilta. - Onko mulla tosiaan noin tummat hiukset vai näyttääkö se vain kuvissa, Tiihonen pohtii katsellessaan koeotoksia. - On ne! Onneksi pian pääsee aurinkoon, niin ne vaalenevat. Aurinko on mun tapa saada hiukset vaaleammiksi, Tiihonen naurahtaa. Kommentit rypyistä ja hiusten väristä vahvistavat sitä mielikuvaa, joka monella on Cheekistä. Monien mielestä pikkuasioihin takertuminen on turhamaista. Mutta ei se sitä ole Tiihosen kohdalla. Hän vain haluaa tehdä kaiken mahdollisimman hyvin, ei hutiloiden tai vähän sinne päin. Siitä on kyse hänen lopettamis-ilmoituksessaankin. - Mun pitäisi onnistua jokainen hetki, kaikessa mitä teen. Tällä levelillä se ei ole aina helppoa. Sitä vähemmän on happee, mitä korkeemmalle lentää. - Tietenkin voisin jatkaa uraani, mutta kaipaan muutosta. Mun elämäni on ollut samanlaista jo vuosikausia.


Suomalaisohjaaja sai luodista Los Angelesissa – asuivat varoituksista huolimatta huonomaineisella alueella: ”Sanottiin, että te kuolette sinne” iltasanomat 15:52 15.12

Suomalaisdokumentaristi sai luodin käteensä pahamaineisella asuinalueella Los Angelesissa.


Järkyttävä löytö Georgiassa: Naisen vatsassa 25 vuotta sitten sinne jääneet pihdit iltalehti 11:15 15.12

Georgialaisten lääkäreiden mukaan pihdit löytyivät täysin yllättäen, kun nainen hakeutui hoitoon muihin oireisiin liittyen. Georgialaisnaisen vatsasta löytyivät yllättäen pihdit, jotka unohdettiin sinne leikkauksen yhteydessä 25 vuotta sitten. Lääkäreiden mukaan pihtejä ei välttämättä olisi koskaan löytynyt, mikäli nainen ei olisi hakeutunut hoitoon muihin vaivoihin liittyen.


”Se kaikkivoipainen nuoruuden tunne oli todellakin tavallaan totta!” – mitä miettivät Ultra Bra -hahmot nyt? iltasanomat 08:43 15.12

Vuonna 2001 lopettanut Ultra Bra soittaa kolme areenakeikkaa. Miten Kerkko Koskinen, Anni Sinnemäki ja Janne Saarikivi kokevat huiman uussuosion? Mitä he ajattelevat nyt 1990-luvusta?


Uransa lopettava Cheek pistää tuulemaan - ennen lopetuskeikkoja luvassa vielä seitsemän areenakeikkaa! iltalehti 10:18 14.12

Cheekin Täältä sinne -kiertue käynnistyy Espoon Metro Areenalta perjantaina 4.5.2018 Hiljattain kahteen Lahdessa järjestettävään jäähyväiskonserttiinsa hetkessä kaikki yli 60 000 lippua loppuunmyynyt Cheek soittaa ensi keväänä seitsemän kaupunkia käsittävän Täältä sinne -kiertueen. Konserttien ohjelmisto painottuu artistin uran suurimpiin hitteihin. Kiertue käynnistyy perjantaina 4.5.2018 Espoon Metro Areenalta ja jatkuu Turun Gatorade Centerin, Tampereen Hakametsän jäähallin, Hämeenlinnan Ritari-areenan, Jyväskylän Synergia Areenan ja Oulun Energia Areenan kautta päätöskonserttiin Hartwall Arenalle lauantaina 26.5.2018.


Näkökulma: Ulkoministeriys söi Timo Soinin johtajuuden iltalehti 20:59 13.12

Sinisten tulevaisuus ei näytä suklaiselta. Muutama vuosi sitten perussuomalaisten silloisen johtajan Timo Soinin asema oli vankka ja horjumaton. Soinin sutkauksia kuunneltiin, ja kun Soini näytti suunnan, niin sinne mentiin. Soini oli ammattitaitoinen populistipuolueen johtaja. Soinin perinnönjaossa puheenjohtajalla ei ollut enää puolue hanskassaan. Soini ei pystynyt nostamaan haluamiaan perillisiä johtoon. Perussuomalaisten sisällä oli tehty määrätietoista työtä soinilaisten syrjäyttämiseksi, mutta tällainen vallankaappaus ei olisi onnistunut, jos populistijohtaja olisi ollut terässä.


Suomalaisopettaja ehdolla liki miljoonan euron palkinnon saajaksi - taustalla uusi mullistava menetelmä: ”Silloin lapsi kokee, että joku ymmärtää” iltalehti 20:30 13.12

”Opetusalan Nobelin” palkintosumma on noin 850 000 euroa. Kansainvälinen koulutusalalla hyväntekeväisyyttä harjoittava Varkey-säätiö on valinnut suomalaisen luokan- ja aineenopettajan Jukka Sinnemäen 50 finalistin joukkoon Global Teacher Prize 2018 -opetuspalkinnon saajaksi. Säätiö sanoo tiedotteessaan, että noin 850 000 euron arvoinen tunnustus on maailman suurin opetusalalla myönnettävä palkinto. Sitä on kutsuttu myös "opetusalan Nobeliksi".


Suurmoskeija hylättiin – Helsingin päättäjät avoimia pienemmille moskeijahankkeille uusisuomi 14:38 13.12

”Muslimit tarvitsevat tiloja, mutta tämä hanke ei ole kestävällä pohjalla”. Näin tiivisti Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) somessa ajatuksensa suurmoskeijahankkeen kaatamisesta.


Sopranos-sarjasta tuttua tosielämän strippiklubia uhkaa sulkeminen - omistaja rikkoo lakia iltalehti 19:02 11.12

The Sopranos -sarjan Bada Bing -klubina tunnettu baari on joutunut ongelmiin viranomaisten kanssa. The Sopranos -sarjan kohtauksia kuvattiin taannoin oikeassa baarissa New Jerseyssä. Sarjan fiktiivisenä Bada Bing -klubina tunnettu juottola on oikealta nimeltään Satin Dolls ja sarjan fanit ovat vuosikausia tehneet sinne "pyhiinvaellusmatkoja". Nyt kuitenkin kertoo, että klubia uhkaa sulkeminen Yhdysvaltojen lakien laiminlyömisen vuoksi. Lehden tietojen mukaan viranomaiset ovat seuranneet baarin hämäräperäistä toimintaa ja rahavirtojen liikennettä jo kuuden vuoden ajan. Nyt tilanne on tullut New Jerseyn oikeusministeri Christopher Porrinon mukaan siihen pisteeseen, että baarin täytyy joko sulkea ovensa joulukuun 17. päivään mennessä tai myydä anniskelulupansa ensi vuoden alkuun mennessä.


Näkökulma: Miten Israel-Palestiina-rauhanprosessia saataisiin vietyä eteenpäin? iltalehti 13:57 11.12

Rauhan rakentaminen edellyttää laajoja kompromisseja sekä molemmilta osapuolilta itseltään, että myös kansainväliseltä yhteisöltä, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. presidentti Donald Trump ilmoitti Yhdysvaltojen tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi Tel Avivin sijaan, ja siirtävänsä sinne Yhdysvaltojen suurlähetystön. Trumpin lausunnon myötä monissa islamilaisissa maissa on nähty runsain mitoin mielenilmauksia, joissa Trump-nuket ovat roihunneet. Vahvin vastarinta on odotetusti ollut palestiinalaisten keskuudessa. He pitävät Itä-Jerusalemia omana pääkaupunkinaan. Maltillinen Fatah-puolue kutsui Trumpin lausuntojen myötä koolle valtavat mielenosoitukset kaduille, kun radikaalimpi Hamas ampui raketteja Israeliin ja vaatii intifada-kansannousua.


Kaisa Mäkäräinen ennustaa vaikeaa takaa-ajoa: ”Yhdellä kahden kilometrin ringillä ei kukaan hiihdä kiinni sellaista eroa” iltalehti 21:51 08.12

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen lähtee kuudennelta sijalta lauantaina hiihdettävään 12,5 kilometrin takaa-ajoon Itävallan Hochfilzenissä. Mäkäräinen on kärkeä eli Darja Domratshevaa perässä 49,5 sekuntia. Kakkosena ladulle rykäisevään eli Anastasiya Kuzminaan eroa on 27,4 sekuntia. - Sijoituksena hyvä, mutta aika isot erot on sinne kärkeen. Huomiseksikin on lumisadetta luvattu, katsotaan, miten se vaikuttaa. Voi olla, että on ihan hyväkin, että pääsee ladulle siten, että siitä on joku muukin hiihtänyt ja saanut uran auki, Mäkäräinen ennakoi Iltalehdelle puhelimitse.


Trump-nuket ja USA:n liput palavat Aasiassa, Istanbulissa tuhannet osoittavat jälleen mieltään iltalehti 14:25 08.12

Trumpin keskiviikkona nostattama myrsky ei osoita laantumisen merkkejä. Video: Trumpin ulkoministeriö on surkeassa jamassa. Tärkeistä Lähi-idän lähetystöistä puuttuvat suurlähettiläät. Muslimimaailma on alkanut osoittaa toden teolla mieltään Donald Trumpin kiistanalaista päätöstä kohtaan. Trump ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat tunnustaa ensimmäisenä valtiona maailmassa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystönsä sinne. Muun muassa YK, EU, Venäjä, muslimimaat ja paavi tuomitsivat päätöksen.


Israelin pääministeri uskoo muidenkin valtioiden tunnustavan Jerusalemin pääkaupungiksi: ”On sen aika” iltalehti 22:25 07.12

Myös Tšekki totesi ensin Jerusalemin olevan Israelin ”tosiasiallinen” pääkaupunki, mutta pehmensi sitten lausuntoaan. Israelin pääministerin Benjamin Netanjahu on tyytyväinen presidentti Donald Trumpin aikomuksista tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää Yhdysvaltain suurlähetystö sinne. Netanjahu kertoi torstaina Israelin ulkoministeriössä ulkomaalaisdiplomaateille pitämässä puheessaan uskovansa, että monet muutkin valtiot seuraavat asiassa Trumpin esimerkkiä.


Kansanedustaja kysyi, voisiko Suomi liittyä USA:n Jerusalem-linjaukseen? Sipilä: ”Suomen linja tässä on muuttumaton” iltasanomat 19:25 07.12

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti keskiviikkona, että Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja siirtää lähetystönsä sinne Tel Avivista.


Harvinaista videota aamuyöltä - salaisilla jatkoilla ainakin Litmanen, Arhinmäki ja Räikköset iltalehti 08:55 07.12

Linnan juhlien jatkot jatkuivat myöhään yöhön. Katso videolta, kuinka monta itsenäisyyspäivän juhlijaa tunnistat. Jääkiekkolegenda Teemu Selänne yhdessä puolisonsa Sirpan kanssa jatkoi Linnan juhlien jälkeen matkaansa Kaivohuoneelle. Sinne jatkoivat myös F1-tähti Kimi Räikkönen yhdessä vaimonsa Minttu Räikkösen kanssa, kuten myös Paavo Arhinmäki ja Jari Litmanen.


Rauhanneuvottelijoilta vakava varoitus Donald Trumpille: "Jerusalem on ruutitynnyri" uusisuomi 10:49 06.12

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aikomus julistaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja siirtää USA:n suurlähetystö sinne saattaa johtaa uusiin väkivaltaisuuksiin alueella. Näin arvioi kaksi Yhdysvaltoja Lähi-idän rauhanneuvotteluissa edustanutta asiantuntijaa.


Media: Trump aikoo tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja siirtää suurlähetystön sinne iltasanomat 04:14 06.12

Yhdysvaltalaismedia kertoi presidentin aikeista keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.


Sinnemäki hämmästyi: Poliisi valitsi äärioikeiston eikä lapset – Lastenjuhlat tarttui Aki Riihilahden tarjoukseen uusisuomi 14:26 05.12

Itsenäisyyspäivän lastenjuhlat saadaan sittenkin pidettyä, vaikka tapahtuma joutui siirtymään pois Töölöntorilta. 612-marssi oli varannut tilan aiemmin. Monet ovat ihmetelleet, miksi äärioikeistolaiseksi kutsutun marssin sallitaan ajaa lapset evakkoon Töölöstä.


Usain Bolt sai näköispatsaan sinne, mistä kaikki alkoi – "Yksi hienoimmista hetkistä urallani" MTV 10:25 05.12

Pikajuoksijalegenda Usain Bolt, 31, on saanut näköispatsaan Jamaikan Kingstoniin National Stadiumin yhteyteen. Bolt voitti kyseisellä stadionilla 15 vuotta sitten juniorimestaruuskilpailut ja sai ensimmäisiä hetkiään julkisuudessa.


Uutiset