Sipilä uskoo kiinalaisen rahan valuvan entistä enemmän kohti Suomea iltasanomat 19:45 26.06

Pääministerin mukaan Suomella on Pohjoismaista parhaat suhteet Kiinaan.


Juha Sipilä kommentoi sote-kiistaa Ilta-Sanomille: esitykseen tehdään ”tarvittavat muutokset” iltasanomat 19:11 26.06

Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että hallituksen sote-esitykseen voidaan tehdä muutoksia perustuslakivaliokunnan lausunnon pohjalta.


Pääministeri Sipilä vaatii työrauhaa perustuslakivaliokunnalle iltasanomat 13:57 26.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vaatii työrauhaa perustuslakivaliokunnalle.


Sipilä Suomen mallin vaikeuksista: Sopimuksista on totuttu pitämään kiinni iltalehti 13:56 26.06

Hallitus seuraa Suomen mallin etenemistä tiiviisti ja katsoo tammikuussa mikä tilanne on, kommentoi pääministeri Juha Sipilä (kesk). Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen sanoi aiemmin tänään Maaseudun Tulevaisuudelle, että vientialojen ponnistelut vientivetoista työmarkkinamallia koskevasta tavoitesopimuksesta, eli niin sanotusta Suomen mallista, ovat kariutuneet. Sipilä korostaa, että hallitus on pitänyt oman osansa kilpailukykysopimuksesta.


Pääministeri Sipilä ja Kiinan presidentti tapasivat Pekingissä iltalehti 13:03 26.06

Kiina on valmis jatkamaan Suomen kanssa hyvää yhteistyötä, vakuutteli presidentti Xi Jinping tavatessaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) Pekingissä tänään maanantaina. Sipilä kiitti Xitä huhtikuisesta vierailusta Suomeen ja kehui sen olleen yksi itsenäisyyden juhlavuoden kohokohdista. Sipilä myös ilmaisi osanottonsa viikonlopun maanvyöryn uhreille Sichuanin maakunnassa.


Pääministeri Sipilä tapaa Kiinan presidentin Pekingissä iltalehti 07:48 26.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin tänään Pekingissä. Pääministeri on juuri aloittanut Kiinan-vierailunsa, jonka aikana hän osallistuu Maailman talousfoorumiin Dalianissa. Sipilä ja presidentti Xi tapasivat edellisen kerran huhtikuussa, kun Xi vieraili Suomessa. Sipilä tapaa vierailullaan myös Kiinan pääministerin Li Keqiangin.


Pääministeri Sipilä raottaa ovea Kiinaan – valtuuskunnan tavoitteina kymmenet sopimukset iltasanomat 06:04 25.06

Kiinaan matkustaa Suomesta iso valtuuskunta.


Pääministeri Sipilä suuntaa Kiinaan - valtuuskunnan tavoitteina kymmenet sopimukset iltalehti 01:30 25.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) matkustaa sunnuntaina Kiinaan. Juha Sipilä vierailee Pekingissä sekä Dalianissa Maailman talousfoorumissa. Vierailullaan hän tapaa muun muassa Kiinan pääministerin Li Keqiangin. Pääministerin valtuuskunnassa Kiinaan matkustaa lähemmäs 50 yrityksen ja organisaation valtuuskunta. Finpron Itä-Aasian aluejohtaja Jaani Heinonen kertoo, että matkan aikana on tarkoitus solmia kymmeniä yhteistyösopimuksia kiinalaisosapuolten kanssa.


Sipilä Macronin ajamasta hankkeesta: ”Tämmöinen lenkki on kyllä turha” – Pohjoismaat ajautuivat Ranskan kanssa eri leiriin iltasanomat 18:35 23.06

Kauppapolitiikka jakoi EU-maat odotettua tiukemmin kahteen leiriin juhannuksen huippukokouksessa.


Pohjoismaat ajautuivat Macronin kanssa eri leiriin kauppapolitiikassa - Sipilä: "Tämmöinen lenkki on kyllä turha" iltalehti 18:22 23.06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Suomen on vaikea hyväksyä järjestelyä, jossa merkittävä investointi esimerkiksi biotuotetehtaaseen pitäisi hyväksyttää komissiolla. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle, joka läpivalaisisi ulkomaiset investoinnit strategisesti tärkeillä sektoreilla.


Kauppapolitiikka repi railoja EU-maiden välille – Sipilä löysi itsensä eri leiristä Macronin kanssa hs 17:05 23.06


Näkökulma: Sipilä ja Orpo tekivät suuren virheen - soinilaisten koti-ikävä voi levitä iltalehti 08:08 23.06

Presidentti Sauli Niinistö kivahti viime viikonloppuna hallitusnäytelmästä. Niinistö tapasi Hossan kansallispuistossa Kainuun Sanomien päätoimittajan Markus Pirttijoen. Presidentti kertoi lehdelle toivoneensa, että Juha Sipilä (kesk) olisi jättänyt hallituksensa eroilmoituksen.


EU-maat aikovat rutistaa päätöksen lääkeviraston sijainnista syksyllä – Sipilä: Helsinki pärjäisi hyvin iltasanomat 02:06 23.06

Jäsenmaiden pitää jättää hakemuksensa heinäkuun loppuun mennessä.


EU-johtajat päättivät tiiviimmästä puolustusyhteistyöstä – Sipilä: Saksa ja Ranska ovat Suomen ”vahvat liittolaiset” hs 00:18 23.06


Löytyykö Uudesta vaihtoehdosta lisää katujia? Asiantuntija nostaa esiin yhden esimerkin: ”Kova työ selittää äänestäjilleen” iltasanomat 20:53 22.06

Hallituksessa pääministeri Juha Sipilällä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpolla (kok) on täysi työ pitää silmällä Uuden vaihtoehdon mahdollisia heikkoja lenkkejä, jottei enemmistö eduskunnassa lipsahda oppositiolle, sanotaan Eduskuntatutkimuksen keskuksesta.


EU-pomot päättivät tiiviimmästä puolustusyhteistyötä – Sipilä: Saksa ja Ranska ovat Suomen ”vahvat liittolaiset” hs 20:13 22.06


Sipilä: Hallitusryhmien pidettävä poissaolot hallinnassa iltalehti 19:53 22.06

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) pitää ymmärrettävänä, että Uusi vaihtoehto -ryhmän ja perussuomalaisten välillä tapahtuu siirtymisiä. Irtautuneet perussuomalaiset tekivät päätökset uudesta ryhmästä niin nopeasti, että pohdintaa voi vielä olla puolin ja toisin. Sipilä sanoi EU-huippukokouksessa Brysselissä, ettei hänellä ole tiedossaan Ritva "Kike" Elomaan ohella muita kansanedustajia, jotka olisivat siirtymässä takaisin perussuomalaisiin.


Uutiset