Antti Rinne esittää selvitysmiestä pakkopalautuksiin: "Suomalaisten keskuudessa herännyt paljon kysymyksiä" MTV 18:39 17.02

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt pääministeri Juha Sipilälle selvitystä turvapaikanhakijoiden palautuksista.


Näkökulma: Juha Sipilän tuskien taival - potku polveen saattaakin osua takapuoleen iltalehti 17:55 17.02

Takarivin kokoomuslaisillekin on valjennut, että keskustasatraappi Juha Sipilä ei ole hönö maalaismies, vaan piinkova poliitikko, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. On selvää, että politiikan tekemiseen liittyy aimo annos teatteria julkisuuden ja kansalaisten suuntaan. Sitä oli myös kuluneella viikolla, kun kaikki kynnelle kyenneet poliitikot jyrähtivät kaatuneesta perhevapaauudistuksesta. Päähallituspuolueiden keskustan ja kokoomuksen kellokkaat pörhistelivät ja antoivat ymmärtää, että vika on vahvasti hallituskumppanissa. Jos perhevapaauudistuksen kaatumista katsoo puhtaasti poliittisen pelin kannalta, niin pörhistely on hyvin ymmärrettävää.


Kuva: Pääministeri Juha Sipilä jännitti naisten viestiä Hiihtoliiton herrojen seurassa iltalehti 16:53 17.02

Presidentti Sauli Niinistöä ei nähdä Koreassa, mutta pääministeri Juha Sipilä on Pyeongchangissa. Kova urheilumies, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, jättää vierailun Korean olympiakisoissa väliin perheenlisäyksen vuoksi, mutta pääministeri Juha Sipilä on Pyeongchangissa. Sipilä seurasi lauantaina naisten viestiä Korean olympiahiihtostadionilla. Samaan seurueeseen pääministerin kanssa kuuluivat muun muassa Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi ja toiminnanjohtaja Mika Kulmala. Myös KOK:n suomalaisjäsen Sari Essayah ja OK:n puheenjohtaja Timo Ritakallio olivat lehtereillä Sipilän tuntumassa.


Paavo Väyrynen tarttuisi professorin ehdotukseen: ”Puoluehallituksen päätös on epäviisas” uusisuomi 12:49 17.02

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo tarttuvansa mielellään ehdotukseen pääministeri, keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ja keskustan maakuntien kansanedustajien kohtaamisesta ennen ensi kesän puoluekokousta. Väyrynen on asettunut ehdolle keskustan puheenjohtajaksi puoluekokouksessa.


Kylmää kyytiä Sipilän sotelle – ”Ehkä toisilleen vastakkaisia tavoitteita” uusisuomi 16:17 16.02

Lainsäädännön arviointineuvosto pitää Juha Sipilän (kesk.) hallituksen luonnostelemaa lakiesitystä sote-valinnanvapaudesta vaikutusarvioiden osalta puutteellisena.


Presidentti Niinistö ei lähde Koreaan - Juha Sipilä kannustamaan suomalaisia iltalehti 13:53 16.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lähtee puolisoineen Pyeongchangiin. Valtioneuvosto tiedottaa, että pääministeri Sipilä vierailee olympiamaisemissa lauantaista torstaihin. Pääministeri ja tämän puoliso Minna-Maaria Sipilä tapaavat Pyeongchangissa suomalaisurheilijoita ja kannustavat heitä kilpailutapahtumissa. Matkalla on luonnollisesti myös poliittinen ulottuvuus. Sipilä tapaa Etelä-Korean pääministerin Lee Nak-yonin sekä Soulin pormestarin Park Won Soonin.


Poliittinen abilakana kiellettiin turkulaiskoulussa - riisuttiin penkkariauton kyljestä vain puoli tuntia ennen lähtöä iltalehti 09:07 16.02

Köyhät kyykkyyn- ja aseita Saudi-Arabiaan -tekstit olivat turkulaiskoululle liikaa. Rehtorin mukaan poistopyyntö tuli opiskelijoiden taholta. Turun klassinen lukio kielsi opiskelijoitaan käyttämästä penkkariajelulla kuorma-auton kyljessä lakanaa, joka sisälsi poliittisen kannanoton hallituksen toimintaa kohtaan. Lakana kiellettiin vain noin puoli tuntia ennen kuin penkkariajelu alkoi. Lakana oli jo auton kyljessä, mutta se jouduttiin poistamaan. Lakanassa oli kuvattuna aiemman hallitustrion ministerit eli Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Timo Soini. Lakanassa he näyttävät nyrpeää naamaa "rahaa koulutukseen" -sanomalle, mutta suhtautuvat hyväksyvästi "köyhät kyykkyyn" ja "aseita Saudi-Arabiaan" -lausahduksille.


Sidonnaisuudet: Maa- ja metsätalousministeri Leppä hankkinut lisää maata - moni ministeri lyhentänyt isoja lainojaan iltalehti 20:16 15.02

Juha Sipilän (kesk) hallituksen ministerien sidonnaisuuksissa on tapahtunut muutoksia, ilmenee valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina hyväksytystä ministerien sidonnaisuuskirjelmästä, joka seuraavaksi menee eduskunnan käsittelyyn. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) on luopunut Biotie Therapiesin (5 000 kpl), Raision (500 kpl) ja Talvivaaran (6 500) osakkeistaan. Lisäksi hänen osuutensa asuntolainasta on pudonnut 27 400 eurosta 25 000 euroon. Orpo on myös luopunut Varsinais-Suomen Kansallissäätiön puheenjohtajan tehtävästä sekä Turun Messukeskuksen hallintoneuvoston jäsenyydestä. Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) on lisännyt omistustaan pörssiyhtiö Metsossa 30 osaketta 100 osakkeeseen ja myynyt 480 Outokummun osaketta.


Nyt leimahti! Antti Rinne tulistui totaalisesti Sipilälle eduskunnassa - ”Ei voi olla totta!” iltalehti 19:23 15.02

Eduskunnan kyselytunnin lopussa käytiin tänään harvinaisen kovasanainen väittely, jonka päärooleissa olivat oppositiojohtaja, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja pääministeri Juha Sipilä (kesk). - Ei voi olla totta! erittäin vihaiselta vaikuttanut Rinne huusi paikaltaan, ennen kuin asteli salista ennen kyselytunnin loppumista. Kiivailun alkutahdit löi vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki.


Lapista saa nyt poronkäristystä kiinalaisittain: Kommunistimaa ohjailee rajatonta turistivirtaansa - matkailu hyötyy, kun Suomi on hyvää pataa Kiinan kanssa iltalehti 07:05 15.02

Jopa pandat ovat Suomelle taloudellinen etu, kun kiinalaismatkailijoista puhutaan. Muistatteko, kun Juha Sipilä viime kesäkuussa kävi Kiinassa, paiskasi kättä presidentti Xi Jinpingin kanssa ja miehet virnuilivat kuvissa hyvän yhteistyön ja luottamuksen nimissä? Entä muistatteko, kun aiemmin keväällä presidentti Jinping kävi Suomessa ja istui Sauli Niinistön ja virkamiesarmeijan kanssa harvinaisen jäykässä tiedotustilaisuudessa? Suomelle luvattiin kauppayhteistyön lisäksi satavuotislahjaksi pandapariskunta Ähtäriin.


Vinkkimiehet Ugandassa kuolleen suomalaisen tapauksesta: Ex-ministerin osuus matkaan hämmentää – "Hän ei ole paljon vastaillut puhelimeen" MTV 05:56 15.02

Ugandalaisesta hotellista kuolleena löydetyn suomalaisen liikemiehen tapaus on täynnä erikoisia yksityiskohtia. MTV:n Vinkkimiehet, eli rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen pohtivat tapauksen taustoja MTV3:n Rikospaikka-ohjelmassa keskiviikkona.


Pääkirjoitus: Oppositio sai taas uusia ammuksia iltasanomat 21:00 14.02

Sosiaali ja terveysalan kattojärjestön Sosten keskiviikkona julkaisema selvitys tuloeroista on huolestuttavaa luettavaa. Sen mukaan eriarvoisuus on Suomessa kääntynyt kasvuun. Käänne tapahtui sen jälkeen, kun kesäkuussa 2015 virkaansa astunut Juha Sipilän hallitus ryhtyi heikentämään pienituloisten asemaa.


Viranomainen tutki: Työntekijäjärjestöt rikkovat työaikalakia sumeilematta - ”Millään sopimuksella ei voi sopia, että työaikalakia ei sovelleta” iltalehti 19:58 14.02

Vaikka työntekijäpuoli on ollut huolissaan asiantuntijoiden asemasta ja työaikakirjanpidosta, niin omassa toiminnassaan ne ovat noudattaneet täysin päinvastaista linjaa, ilmenee Etelä-Suomen aluehallintoviraston selvityksestä. Juha Sipilän (kesk) hallituksen on kevään aikana määrä antaa eduskunnalle lakiesitys uudesta työaikalaista. Työmarkkinoiden keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK ovat lakihankkeen aikana ilmaisseet huolensa siitä, että yhä useampi asiantuntija ja keskijohtoon kuuluva jäisi työaikalain ulkopuolelle. Palkansaajajärjestö SAK ilmoitti viime kesänä pelkäävänsä, että valmisteilla olevia uusia joustoja työaikalakiin hyödynnetään käytännössä työnantajan tarpeiden mukaan ja työntekijöiden hyvinvoinnin kustannuksella. Lisäksi SAK ilmaisi pettymyksensä siihen, ettei uudistustyössä ole puhuttu lainkaan valvonnasta. STTK:n ja Akavan viesti on ollut samansuuntainen.


Fennovoiman rakentamisluvan käsittely siirtyy – Sipilän hallitus ei ehdi, koska asiakirjat myöhässä MTV 19:13 14.02

Fennovoiman ydinvoimahankkeen rakentamisluvan käsittely siirtyy MTV Uutisten tietojen mukaan seuraavan hallituksen päätettäväksi. Sipilän hallitus ei enää ehdi sitä käsittelemään.


Sipilä jätti vastaamatta suoraan kysymykseen perhevapaista – ”Työ katkaistiin kesken” uusisuomi 17:27 14.02

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa esittää eduskunnassa parlamentaarisen työryhmän perustamista perhevapaauudistuksesta.  


Laura Huhtasaari ylisti perhevapaauudistuksen kaatumista: ”Se on kommunismia” uusisuomi 15:49 14.02

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari pitää hyvänä, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei saanut vietyä läpi perhevapaiden uudistamista.


”Kokoomuksen ja terveysyritysten välillä pyöröovi” – Hallitusta sätittiin ”pörriäisseikkailuista” uusisuomi 15:46 14.02

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen sättii kovin sanoin Juha Sipilän hallituksen kaavailemaa sote-uudistusta. Sarkkisen mukaan suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut olisivat jo kunnossa, mikäli ”hallitus ei olisi tehnyt yksityistämisvimmassaan poliittisia lehmänkauppoja”.


Eduskunta kävi kuumana, kun Aalto puhui - ”Se taisi kuulua Jyväskylään asti” iltalehti 15:38 14.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) esittelypuheenvuoron jälkeen istunto jatkui eduskuntaryhmien ryhmäpuheenvuoroilla. Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen muistutti, että edellisen hallituksen perintö ei ollut hääppöinen. - Suomi oli epäkunnossa ja suunta oli kohti yhä huonompaa. Tosiasia on, että vaalikauden alussa tässä maassa kasvoivat vain työttömyys ja velka. Tosiasia on, että nyt Suomi nousee, Kaikkonen sanoi.


Pääministeri Sipilä: Taloustavoitteet täyttymässä - Suomen työllisyysaste nousee 72 prosenttiin iltalehti 15:33 14.02

Pääministeri Juha Sipilä summasi tänään hallituksen tavoitteita ja suunnitelmia. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo, että hallitus saavuttaa tai on saavuttamassa taloustavoitteensa. Hänen mukaansa hallitusohjelman viisi suurinta talouspoliittista tavoitetta on joko jo saavutettu tai ollaan saavuttamassa, Sipilä sanoi valtiopäivien avauskeskustelun esittelypuheessaan eduskunnassa tänään. - Velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen taittuu vaalikauden loppuun mennessä. Tämä on jo taittunut, Sipilä totesi.


Arhinmäki älähti Sipilälle vatuloinnista: ”Tämä viikko on ollut esimerkki” uusisuomi 15:26 14.02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) sanat hallituksen työskentelystä herättivät kummastusta kansanedustajissa.


Uutiset