Uutuuskirja: Sauli Niinistö pelasti Sipilän kiky-nöyryytykseltä – toimi UKK-tyyliin iltasanomat 13:14 13.08

Uuden kirjan mukaan Sauli Niinistö sekaantui salaa työmarkkina-asioihin Urho Kekkosen tyyliin.


Vihreät ja vasemmisto­liitto pitävät Sipilän reaktiota Soinin abortti­kirjoitteluun riittämättömänä: ”Vaadimme selkeämpää kannan­ottoa” iltasanomat 13:03 13.08

Ulkoministeri Timo Soini julkaisi torstaina blogikirjoituksen, jossa hän


Sipilä kuittasi Soinin aborttipuheet ”henkilökohtaisiksi” – professori: Sipilän kanta on eilisen muotia iltasanomat 18:39 12.08

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) abortinvastainen kannanotto on selkeästi vastoin Suomen ihmisoikeuspoliittista linjaa, sanoo oikeustieteen professori Pauli Rautiainen.


Juha Sipilän Soini-kommentti tyrmistyttää - ”Olisi tapa pakottaa kantamaan edes jotain vastuuta” uusisuomi 18:32 12.08

Oppositiopuolueiden edustajat ovat tyrmistyneet pääministeri Juha Sipilän (kesk.) aikaisemmin sunnuntaina antamasta kommentista, jonka mukaan ”jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiin.”


Jussi Kärjen kolumni: Talous kasvaa – kenen ansiota tämä on? Sipilän hallitus on mainettaan parempi MTV 08:14 12.08

Pitkin kesää on väännetty siitä, onko Suomen yllättävän vahva talouskasvu Sipilän hallituksen ansiota. Paljon parjattu hallitus on onnistunut yhdessä tärkeässä asiassa paremmin kuin pari edeltäjäänsä, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Jussi Kärjen kommentti budjetista: Orpo-show oli tylsä, mutta kokoomus loistaa ja keskustasta ei näy kuin Sipilän kesäparta MTV 13:56 09.08

Tylsä on sana, jolla voi kuvailla valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiesitystä. Ja tämä kaikella lämmöllä, sillä tylsyys on turvallisuutta talouspolitiikassa, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.


Keskustasta vaatimus Sipilän hallitukselle: Indeksijäädytykset purettava nyt – ”Epäreilu toimi” uusisuomi 12:17 31.07

Helsingin keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho vaatii, että perusturvaetuuksien indeksijäädytykset puretaan etuajassa, kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus päättää elo–syyskuussa ensi vuoden budjetista.


Kansanedustaja vaatii rajua leikkausta yritystukiin: ”Jos tämä kesä ei saa keskustaa ja kokoomusta heräämään, niin ei mikään” uusisuomi 16:01 30.07

Vihreiden kansanedustajan Emma Karin mukaan polttavan kuuman kesän metsäpalot ja sinilevät ovat varoitus hallitukselle ilmastonmuutoksen todellisuudesta. Kari vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta karsimaan rajusti ilmastolle haitallisia yritystukia.


Sipilän hallitus aktivoi ”velttoilijakansalaisia” – Tutkija: Kansan ryhtiliike ei ole vastaus Suomen ongelmiin uusisuomi 10:51 30.07

”Tällä vaalikaudella on tehty selvästi oikeistolaisempaa politiikkaa ja kädenjälki on näkynyt myös ideologisessa mielessä.”


Kun Elsi Sipilän setä hukkui Oregonissa, hänet tunnistettiin suomalaiseksi tästä paidasta – valmistettu jo 1800-luvulla iltasanomat 12:00 25.07

Hailuodon villapaita, luotolainen, kuten luovon asukkaat sitä kutsuvat, lähtee yhä useammin matkailijan mukana Perämeren suurimmalta saarelta maailmalle.


Keskusta riehaantui kyselystä – Kuntapäättäjä myrtyi: ”Sipilän hallitus on näivettänyt maaseutua” uusisuomi 19:24 24.07

Keskustalaiset poliitikot ovat kilvan hehkuttaneet Ylen kyselyä, joka kertoi valtaosan suomalaisista tukevan koko Suomen asuttuna pitämistä. Muista puolueista on jo näpäytetty keskustalaisia.


Ekonomisti uusista työllisyysluvuista: Sipilän hallituksen tavoite toteutuu etuajassa uusisuomi 10:35 24.07

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) itse itselleen asettama työllisyystavoite toteutuu etuajassa, arvioi Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus.


Kansanedustaja vaatii hallitukselta stoppia ”turvevimmalle”: ”Sekopäistä” uusisuomi 10:24 22.07

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta pysäyttämään turvevimman ja lopettamaan turpeen energiakäytön. Karin mukaan Suomessa nostetaan tänä kesänä ennätysmäärä turvetta.


Luottoluokittaja varoittaa poliittisesta riskistä Suomessa: ”Vain ohut enemmistö” uusisuomi 10:10 21.07

Luottoluokittaja DBRS varoittaa poliittisesta epävakaudesta Suomessa ennen ensi kevään eduskuntavaaleja. Se pitää myös mahdollisena, että muun muassa sote-uudistukseen liittyvät erimielisyydet kaatavat Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ennen vaaleja.


Kommentti: Niinistö edusti Euroopan arvoja yhdessä poliittisen uransa kohokohdassa – Sipilän tehtäväksi jäi kuitata lasku iltasanomat 22:40 18.07

Helsingin huippukokous vahvisti presidentin asemaa, arvioi Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Koskettava hetki kirkossa: Pääministeri Sipilä muisteli edesmennyttä poikaansa ja liikuttui kyyneliin – ”Kun tämä virsi kuuluu” iltasanomat 22:47 16.07

Pääministeri Juha Sipilän virsivalinta sai kirkkoväen kyyneliin maanantaina Keski-Porin kirkossa.


Pääministerin mukaan Trump–Putin-tapaamisen tulokset eivät jää järjestelyistä kiinni – "Tulokset riippuvat täysin presidenteistä" MTV 10:34 16.07

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan presidentti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaaminen Helsingissä on Suomelle ennen kaikkea suuri tunnustus. Pääministerin mukaan ulkopolitiikka ei ole jäänyt presidentin hoitoon siitä huolimatta, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi huipputapaamista.


HS-gallup: Vain 25% suomalaisista arvioi Sipilän hallituksen onnistuneen hyvin uusisuomi 08:26 13.07

Suomalaisista joka neljäs eli 25 prosenttia arvioi hallituksen onnistuneen tehtävässään vähintään melko hyvin, ilmenee Helsingin Sanomain tuoreesta kyselystä.


HS-gallup paljastaa: Sipilän hallitukseen tyytymättömien määrä kasvanut MTV 06:46 13.07

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus saa hyvän arvosanan joka neljänneltä suomalaiselta, ilmenee Helsingin Sanomien gallupista. Hallitukseen tyytymättömien määrä on kasvanut talven pienen kannatuspiikin jälkeen.


HS-gallup: Sipilän hallitukseen tyytymättömien määrä kasvanut iltasanomat 02:50 13.07

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus saa hyvän arvosanan joka neljänneltä suomalaiselta, ilmenee Helsingin Sanomien gallupista.


Islanders tulokassopimuksiin kesän jättisiltaan – kuvaa kertoo Genovan Pietro todisti, miten seuraavista

Uutiset