Pohjoismaat ajautuivat Macronin kanssa eri leiriin kauppapolitiikassa - Sipilä: "Tämmöinen lenkki on kyllä turha" iltalehti 18:22 23.06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Suomen on vaikea hyväksyä järjestelyä, jossa merkittävä investointi esimerkiksi biotuotetehtaaseen pitäisi hyväksyttää komissiolla. Suomi, muut Pohjoismaat, Britannia ja muun muassa Hollanti vastustivat ajatusta siitä, että EU ryhtyisi läpivalaisemaan unionin ulkopuolelta tulevia investointeja, vaikka tavoitteena olisikin reilun kaupan varmistaminen. Ranska sen sijaan ajoi uutta työkalua presidentti Emmanuel Macronin johdolla. EU-johtajat päättivät ennakoitua pidemmän keskustelun jälkeen, että komissio arvioi tarvetta työkalulle, joka läpivalaisisi ulkomaiset investoinnit strategisesti tärkeillä sektoreilla.


Sipilä Lääkevirasto-jahkailusta: Päätös pitää tehdä pian - Pirkko Mattilalta odotetaan ehdotusta iltalehti 19:27 22.06

Suomi ei ole vielä onnistunut päättämään, mihin kaupunkiin se tavoittelee Britannialta vapautuvaa EU:n Lääkevirastoa, jota lähes kaikki muutkin EU-maat toivovat itselleen. Jahkailu Suomen Lääkevirasto-hakemuksesta jatkuu. EU-huippukokoukseen torstaina osallistuneen pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan hallitus odottaa yhä ehdotusta sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta (uv).


Näkökulma: Sipilän kannatus luisuu - kohta ollaan Mari Kiviniemen eroluvuissa iltalehti 18:06 22.06

Keskustan kannatus hiipuu. Kohta ollaan luvuissa, joilla Mari Kiviniemi erosi puheenjohtajan paikalta, kirjoittaa Iltalehden Juha Ristamäki. Pääministeri Juha Sipilä paistatteli viime viikolla julkisuudessa isona johtajana. Hän puhui kauniita arvoista ja heitti yhdessä kokoomusjohtaja Petteri Orpon kanssa perussuomalaiset oppositioon. Diiliin kuului "parempien" persujen kanssa jatkaminen hallituksessa. Operaation onnistuneisuus on niin ja näin. Kansa pitää sitä poliittisena teatterina. Torstaina Kike Elomaa jo palasi takaisin perussuomalaisten ryhmään. Hallituksella on nyt vain 105 kansanedustajan enemmistö ja Jussi Halla-aho ottaa mielellään muutkin palaajat huomiinsa.


Näkökulma: Halla-aho aikoo viedä hallitukselta enemmistön iltalehti 10:09 22.06

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vierittää nyt Sipilän hallituksen enemmistöä. Perussuomalaisista lähteneitä Uuden vaihtoehdon tai nykyisin Sinisen tulevaisuuden kansanedustajia houkutellaan nyt väellä ja voimalla takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Ensimmäinen takaisinmuuttaja on Ritva "Kike" Elomaa, joka ilmoitti harkinneensa asian huonosti ja siirtyvänsä takaisin perussuomalaisten ryhmään. Elomaa seisoi tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon rinnalla, mutta ei suostunut vastaamaan kysymyksiin tai perustelemaan laajemmin loikkiaan.


Nestettä uhannut polttoaineen jakelukatkos peruuntuu - yhtiön johto ja henkilöstö sopivat asian iltalehti 12:04 21.06

Nesteen henkilöstöryhmät ovat peruuttaneet ensi viikolle suunnittelemansa polttoaineiden jakelun keskeytyksen, kertoo Neste. Nesteen mukaan yhtiön johto ja henkilöstöryhmät keskustelivat aamulla tilanteesta. Nesteen henkilöstöryhmät olivat uhanneet keskeyttää polttoaineen jakelun viikoksi juhannuksen jälkeen. Toimenpiteen oli perusteltu olevan vastalause pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen omistajapolitiikalle.


Pääkirjoitus: Sipilän 1b-hallitus kävelee nuoralla – niukka enemmistö tuo hankaluuksia iltasanomat 05:48 21.06

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) uusvanha hallitus sai eduskunnalta luottamuksen äänestyksessä 104–85.


Nesteen työntekijät keskeyttävät polttoaineiden jakelun, vastustavat Sipilän hallituksen omistajapolitiikkaa – huoltoasemilla voi tulla pulaa bensasta hs 15:23 20.06


Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 104-85 iltalehti 14:36 20.06

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 104?85. Eduskunta äänesti luottamuksesta pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilen antaman tiedonannon jälkeen. Tiedonanto koski hallituspohjan muutosta viime viikolla. Kansanedustajat Antti Lindtman (sd) ja Laura Huhtasaari (ps.) esittivät eilen epäluottamuslauseita hallitukselle, kun eduskunta keskusteli valtioneuvoston tiedonannosta.


Sipilän hallitukselle luottamus äänin 104-85 iltasanomat 14:05 20.06

Hallitus voitti tiistaina kello 14 jälkeen käydyn luottamusäänestyksen.


Sipilän hallitukselle luottamus 104-85 iltasanomat 14:05 20.06

Hallitus voitti hetki sitten luottamusäänestyksen.


Suora lähetys juuri nyt – Kaatuuko hallituspohjaansa muuttanut Sipilän hallitus? iltasanomat 14:02 20.06

Eduskunta äänestää iltapäivällä hallituksen luottamuksesta.


Suora lähetys kello 14 – Kaatuuko hallituspohjaansa muuttanut Sipilän hallitus? iltasanomat 13:56 20.06

Eduskunta äänestää iltapäivällä hallituksen luottamuksesta.


Kaatuuko hallituspohjaansa muuttanut Sipilän hallitus? Katso suora lähetys kello 14 iltasanomat 11:57 20.06

Eduskunta äänestää iltapäivällä hallituksen luottamuksesta.


Nesteen työntekijät mielenilmaukseen Sipilän hallituksen omistajapolitiikkaa vastaan – keskeyttävät polttoaineiden jakelun hs 11:43 20.06


Uutiset