HS selvitti: Kannatuksen lasku horjuttaa keskustan Juha Sipilän ja Sdp:n Antti Rinteen asemaa – ”Se vaihe on jo ohi, kun kaikki mitä Sipilä sanoi oli vain loistavaa, briljanttia ja raikasta” hs 07:58 23.08


Auttaisiko puheenjohtajan vaihto? Kannatuksen lasku avasi puheet keskustan Juha Sipilän ja Sdp:n Antti Rinteen asemasta hs 07:26 23.08


Sipilä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeinen aika kriittistä iltalehti 19:46 22.08

Sipilän mukaan asiaa pitää nyt pohtia erityisesti ja etsiä keinoja, mitä sille voitaisiin tehdä. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mielestä on kriittinen kysymys, mitä tapahtuu turvapaikanhakijalle kielteisen päätöksen jälkeen, kun palautus toimeenpannaan tai ihminen odottaa valituspäätöksen ratkaisua. - Se on hyvin kriittistä aikaa. Voi kuvitella, että siinä on syrjäytymisvaara ja henkisesti varmasti raskas aika odottaa. Siinä on myöskin vaara radikalisoitumiselle ja erilaisille vaikutuksille, Sipilä sanoi keskustan eduskuntaryhmän kokouksen yhteydessä Savonlinnassa.


Sipilä: Odotusaika kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla pitäisi saada lyhyemmäksi iltalehti 07:32 22.08

Pääministeri Juha Sipilän mukaan budjettiriihessä käsitellään, onko turvapaikkahakemusten käsittelyyn varattu riittävästi resursseja. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan aika, jonka kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet odottavat oikeuden päätöstä, pitäisi saada lyhyemmäksi. -  Tämä on niitä asioita, jotka ovat olleet tiedossa ja joihin on panostuksia tehtykin, mutta ovatko ne riittäviä, näitä nyt sitten käydään läpi, Sipilä sanoi toimittajille suurlähettiläskokouksessa pitämänsä puheen jälkeen.


Pääministeri Sipilä: ”Meillä pitää olla nopeat keinot väärin perustein Suomeen tulleiden maasta poistamiseksi” iltasanomat 13:50 21.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan muuttoliikkeeseen on puututtava vaikuttamalla ongelmien juurisyihin, kehittämällä rajaturvallisuutta ja varmistamalla, että kaikki jäsenmaat oallistuvat vastuunkantoon.


Pääministeri Sipilä: ”Oikeus elämään on yksityisyyden suojaa korkeampi perusoikeus" iltalehti 12:04 21.08

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on esittänyt voimakkaan vetoomuksen tiedustelulainsäädännön nopeasta uudistamisesta, kun hän puhui Suomen suurlähettiläille tänään. - Olemme jo hallituskauden alussa päättäneet modernisoida nopealla aikataululla tiedustelulainsäädäntömme vastaamaan nykypäivän turvallisuustarpeita ja toisaalta saamaan sen samalle viivalle EU-kumppaneidemme kanssa. Emme voi jatkaa niin, että saamme tietoja mahdollisesti kansalaistemme turvallisuuden kannalta vaarallisista henkilöistä ulkomailta, mutta emme itse pysty riittävällä tavalla ja ajoissa henkilöitä tutkimaan, pääministeri Juha Sipilä (kesk) perusteli. Sipilän mukaan tiedustelulainsäädännön uudistaminen tarvitaan ensisijaisesti suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi.


Seuraa suoraa lähetystä: Mitä Juha Sipilä linjaa suurlähettiläille? iltalehti 11:07 21.08

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puhuu suurlähettiläille maanantaina. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) puhuu tänään suurlähettiläspäivillä. Sipilän puheen on määrä alkaa kello 11.15.


Sipilä: Hallitus kokoontui neuvotteluun Turun iskun rikosnimikkeen muutoksen vuoksi iltalehti 12:55 19.08

Pääministeri Sipilän mukaan hallitus kokoontui neuvotteluun Turun iskun rikosnimikkeen muuttumisen vuoksi ja kuuli poliisin selvityksen. Poliisi on kertonut tutkivansa Turun tapahtumia terrorismina.


Sipilä: Hallitus neuvotteluun terrorismiepäilyn vuoksi iltasanomat 12:51 19.08

Pääministeri Sipilän mukaan hallitus kokoontui neuvotteluun Turun iskun rikosnimikkeen muuttumisen vuoksi ja kuuli poliisin selvityksen. Poliisi on kertonut tutkivansa Turun tapahtumia terrorismina.


Pääministeri Sipilä Turun puukotuksista: ”Poikkeuksellinen ja vakava tapaus” iltasanomat 21:54 18.08

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallitus kokoontuu jälleen huomenna neuvotteluun tutkinnan etenemisestä.


Marko Junkkarin kommentti vihreiden gallup-suosion hurjasta noususta: ”Nyt huojuu toden teolla sekä Sipilän että Rinteen asema” hs 10:14 17.08


Sipilän hallitus säröilee muttei lohkeile hs 02:00 17.08


Keskusta pitää kiinni solidaarisuus­verosta – Sipilä: ”Mieluummin varoja pieni- ja keskituloisten verojen alentamiseen” iltasanomat 16:30 15.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan merkittäviin veronkevennyksiin ei ole varaa.


Keskusta pitää kiinni solidaarisuusverosta - kokoomus jäämässä yksin iltalehti 14:53 15.08

Pääministeripuolue keskusta ei ole valmis luopumaan solidaarisuusverosta. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus päätti 2015, että solidaarisuusveron eli valtion tuloveroasteikon korkeimman portaan alaraja pudotetaan 90000 eurosta 72300 euroon vuosiksi 2016 ja 2017. Tänä vuonna solidaarisuusveron alaraja nousi 73100 euroon inflaatiotarkistuksessa.


EK ja STTK: Palkansaajille kuuluu ensi vuonna veronalennus toisin kuin Sipilä tulkitsee iltasanomat 13:30 15.08

Työmarkkinajärjestöt ovat pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa eri mieltä veronalennuksen tarpeesta ensi vuodelle.


Sipilä: Finnairin Vauramon lisäeläke vastoin valtion kantaa iltasanomat 22:47 07.08

Sipilän mukaan Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon lisäeläke on vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia.


Sipilä: Finnairin Vauramon lisäeläke vastoin valtion kantaa iltalehti 22:35 07.08

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon lisäeläke on vastoin valtion omistajapoliittisia linjauksia. Sipilän mukaan linjaus on ollut myös yhtiön tiedossa päätöstä tehtäessä. Sipilä sanoi STT:lle välittämässään kommentissa, että hän olisi tuonut asian selkeästi esille, jos asia olisi tuotu vastuuministerille ja kantaa kysytty. Juridisesti päätösvalta asiassa on yhtiön hallituksella, mutta päätös on Sipilän mukaan selkeästi vastoin pääomistajan kantaa.


Uutiset