Viikon päästä liput liehuvat siniristilipun 100-vuotisjuhlan kunniaksi MTV 13:26 21.05

Suomen lippu täyttää ensi viikon maanantaina 100 vuotta. Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta koko maahan.


Suomen lippu täyttää 100 vuotta – sisäministeriö suosittaa liputusta koko maahan iltasanomat 13:25 21.05

Suomen lippu täyttää ensi viikon maanantaina 100 vuotta.


"Minulla on poliisin sydän ja juristin aivot" – Hyllytetty poliisipäällikkö Aapio muistaa uraltaan kuolemaan ja pitkiin käräjiin päättyneen piirityksen MTV 10:32 17.05

Sisäministeriö päätti tänään pidättää Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion virantoimituksesta. Valtakunnansyyttäjä nosti häntä vastaan syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen epäillään laiminlyöneen Jari Aarnion johtaman Helsingin huumepoliisin valvontaa vuosina 2012-13.


Sisäministeri Kai Mykkänen luottaa yhä poliisiin – "Aarnio on yksittäistapaus 7200 poliisimiehestä" MTV 23:05 16.05

Sisäministeriö päätti tänään pidättää Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion virantoimituksesta. Häntä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on sitä mieltä, että kansalasiten luottamus poliisin on ongelmista huolimatta yhä korkealla.


Lasse Aapion virastapidätys voimaan heti – Helsingin poliisiin etsitään pian uutta päällikköä MTV 19:50 16.05

Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion virasta pidättäminen tulee voimaan heti, kertoo sisäministeriö.


Poliisipäällikkö Lasse Aapio pidätetään virastaan MTV 14:47 16.05

Sisäministeriö on päättänyt pidättää Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion virantoimituksesta. Aapiota vastaan on aiemmin nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta.


Helsingin poliisipäällikkö pidätetään virastaan - Sisäministeri Mykkänen: ”Kansalaisten luottamusta poliisiin on varjeltava” iltalehti 13:34 16.05

Sisäministeriö on päättänyt pidättää virkavelvollisuuden rikkomisesta syytetyn Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion virantoimituksesta. Sisäministeriön mukaan Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion pidätetään virantoimituksesta, kunnes häntä vastaan nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta on käsitelty tuomioistuimessa. - Virasta pidättäminen ei ole kannanotto Aapion syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Katsoimme, ettei Aapiolla ole edellytyksiä johtaa Helsingin poliisilaitosta oikeusprosessin aikana. Kansalaisten luottamusta poliisiin ja muihin viranomaisiin on varjeltava kaikissa tilanteissa, sisäministeri Kai Mykkänen perustelee tiedotteessa.


Välimeri hiljenee: Libyan kautta Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten määrä on romahtanut iltalehti 08:21 08.05

Alkuvuoden aikana tulijoita on ollut 80 prosenttia viime vuotta vähemmän. Libyan rannikkovartiosto tiedotti pysäyttäneensä maanantaina noin 500 siirtolaista, jotka olivat lähteneet Välimerelle kumiveneillä. Heidät palautettiin Libyaan. Italian sisäministeriön mukaan Libyasta on tänä vuonna matkannut Italiaan 6 660 ihmistä, mikä on yli 80 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.


LM: Ruotsin ratkaisu saattaa lisätä Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrää iltalehti 05:11 07.05

Suomen houkuttelevuus voi lisääntyä, jos Ruotsi kiristää turvapaikkalinjaansa, sanoo sisäministeriö Lännen Medialle. Turvapaikkalinjausten ennakoitu kiristyminen Ruotsissa voi johtaa Suomen houkuttelevuuden kasvuun. Näin arvioi sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio Lännen Medialle. - Kiristyksillä voi olla jonkin verran vaikutusta etenkin niihin turvapaikanhakijoihin, jotka lähtevät liikkeelle ihmissalakuljettajien mainospuheiden perusteella, Vuorio toteaa.


Reserviläisliitto tyytymätön sisäministeriön esitykseen aselain muutoksesta: ”Näin ahdas tulkinta ei vastaa yhteistä tahtotilaamme” iltalehti 13:20 06.05

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola ei hyväksy nykymuotoista muutosesitystä. Suomen sisäministeriö julkaisi luonnoksen EU:n asedirektiiviin liittyvästä aselain muutoksesta. Lopullinen direktiivi sisältää niin sanotun kansallisen puolustuksen poikkeaman, mikä mahdollistaa aselupien myöntämisen reservikivääreihin jatkossakin kansalliseen puolustukseen liittyvistä syistä. Puolustuspoikkeama tarkoittaa Reserviläisliiton mukaan, että luvan nykyisenkaltaiseen reserviläiskiväärin voisi jatkossa saada vain Maanpuolustusyhdistyksen koulutuksen liittyen ja silloinkin vain, jos henkilöllä on sijoitus Puolustusvoimien sodan ajan joukoissa, hänelle on kaavailtu sellaista tai muissa, hyvin rajatuissa yksityistapauksissa. Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola kertoo tiedotteessa, ettei ole tyytyväinen muutosesityksen sisältöön. Hän moittii erityisesti sitä, että kansallisen puolustuksen poikkeamaa lähestytään esityksessä ja sen perusteluissa hyvin ahtaasti.


Professori: Helsingin poliisipäällikkö pitäisi hyllyttää oikeudenkäynnin ajaksi MTV 17:37 04.05

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen menettely Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä. Aapiolle on varattu mahdollisuus tulla kuulluksi kahden viikon sisällä, minkä jälkeen sisäministeriö päättää hänen asemastaan.


Ministeriö pohtii virkarikoksista syytetyn Helsingin poliisipäällikön mahdollista hyllyttämistä iltasanomat 14:34 04.05

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä, tiedottaa sisäministeriö.


Sisäministeriö päättää poliisipäällikkö Aapion asemasta parin viikon päästä MTV 14:28 04.05

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä, tiedottaa sisäministeriö.


Ministeriö alkaa pohtia virkarikoksista syytetyn Helsingin poliisipäällikön hyllyttämistä iltalehti 14:20 04.05

Sisäministeriön kansliapäällikkö Esko Koskinen kertoo IL:lle, että poliisipäällikkö Lasse Aapiota kuullaan reilun viikon päästä ja päätös tehdään heti sen jälkeen. Sisäministeriö on perjantaina päättänyt käynnistää hallinnollisen prosessin sen miettimiseksi, onko Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapiolla edellytyksiä jatkaa nykyisessä virassaan. Päätöksestä kertoo Iltalehdelle ministeriön kansliapäällikkö Esko Koskinen. Aapiolle on ilmoitettu päätöksestä ja häntä on tarkoitus kuulla asiassa ensi viikkoa seuraavalla viikolla.


Sisäministeriö tutkii poliisipomon hyllyttämistä – sai virkarikossyytteen Aarnio-haarassa uusisuomi 14:02 04.05

Sisäministeriö selvittää Lasse Aapion edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä. Hän on yksi kolmesta tällä viikolla syytteen saaneesta poliisijohtajasta.


Yle: Upseeriliitolta poikkeuksellisen suora kanta: Sotilasvirkoihin ei Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia iltalehti 16:04 29.04

Upseeriliitto toteaa puolustusministeriölle antamassaan lausunnossa, että Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia ei tule valita sotilasvirkoihin tai upseerin virkaan johtaviin opintoihin. Asiasta kertoo Yle. Sekä puolustus- että sisäministeriö selvittävät, pitäisikö kaksoiskansalaisten pääsyä sotilasvirkoihin rajoittaa lailla. Puolustusministeriön lakiehdotuksessa torpattaisiin yksiselitteisesti kaikki kaksoiskansalaiset, kun taas sisäministeriö puntaroi myös niin sanottua vastavuoroisuusperiaatetta: sellainen kaksoiskansalainen kelpaisi, jonka toisessa kotimaassa suomalainen voi päästä sotilasvirkoihin. Ministeriöiden lakiehdotukset ovat olleet lausuntokierroksella. Muun muassa suojelupoliisi, keskusrikospoliisi ja poliisihallitus estäisivät kaksoiskansalaisten pääsyn sotilasvirkoihin, kun taas ylimmät laillisuusvalvojat ja esimerkiksi yhdenvertaisuusvaltuutettu kaipaavat enemmän perusteluja sille, miksi Suomeen säädettäisiin kaksoiskansalaisia syrjivä laki.


Vankilat eivät tiedä, voivatko kertoa ääriliike- ja rikollisryhmähavainnoista poliisille – ”Tilanne on osin epäselvä” MTV 22:17 25.04

Vankiloissa on tällä hetkellä epäselvää, voivatko ne kertoa poliisille havaitessaan esimerkiksi vankien radikalisoitumista ääriliikkeisiin tai luoduista yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Asiaa selvitellään oikeus- ja sisäministeriön työryhmässä.


Australiassa, kun 57-vuotias Bellingcat kertoo eksyksissä, mutta silti mies saa nimen MH17-matkustajakoneen niskaansa murhasyytteen Ovensuukyselyt Irlantilaiset Somejulkkis tuomittiin Tapaaminen Pohjois-Korean saattaa uskomaton murhavyyhti vaativat tiukennuksia aselakeihin

Uutiset