Ilmastonmuutos maksoi USA:lle 350 miljardia kymmenessä vuodessa - Virasto vaatii Trumpilta toimia iltalehti 04:40 24.10

Yhdysvaltain hallinnon vastuuvelvollisuusvirasto (GOA) kertoo maanantaina julkaistussa raportissaan, että ilmastonmuutos on jo käynyt Yhdysvalloille kalliiksi. Raportissa kerrotaan, että Yhdysvaltain hallinto on käyttänyt kymmenen vuoden aikana arviolta 350 miljardia dollaria äärimmäisten sääilmiöiden vuoksi. Hurrikaanit ja laajat maastopalot ovat aiheuttaneet kuluvan vuoden aikana suuria tuhoja Yhdysvalloissa. Asiantuntijoiden mukaan ilmastonmuutos on pahentanut hirmumyrskyjä. Virasto arvioi, että tulevina vuosina menot tulevat vain kasvamaan mikäli maailmanlaajuisia päästöjä ei saada laskettua.


Video: Tässä katalonialaiskaupungissa vastustetaan itsenäisyyttä - kirkossa rukoillaan, ettei Katalonia irtaudu Espanjasta iltalehti 19:28 23.10

Pieni Badia del Vallèsin kaupunki Kataloniassa ei puolla Katalonian itsenäisyyttä. Espanjassa eletään myrskyisiä aikoja, kun osa maasta haluaa itsenäiseksi. Vaikka itsenäistymishalut Katalonian alueella ovat verrattain suuret, herättää itsenäisyys joissain kaupungeissa vastarintaa. Noin 13 000 tuhannen asukkaan Badia del Vallèsissa rukoillaan, ettei Katalonia irtaudu Espanjasta. Jotkut asukkaista pitävät ongelmana nykyistä Katalonian aluehallituksen johtoa, jotkut toivovat uusia vaaleja. Vaikka Katalonian itsenäistymisestä asukkaat ovat montaa mieltä, Espanjan pääministerin Mariano Rajoyn kovia toimia asukkaat pitävät kohtuuttomina.


Uutuuskirja: Iivo Niskanen haaveilee lapsista – ei haluaisi ”Skype-isäksi”: ”Olen nähnyt kollegoideni tuskailevan” iltasanomat 18:25 23.10

Maailmanmestari Iivo Niskanen kertoo uutuuskirjassa, että hän pitää isäänsä esikuvanaan.


Poliisi: Helsingin Sörnäisten tehovalvonnassa jäi haaviin 13 etsintäkuulutettua iltalehti 16:53 23.10

Helsingin poliisi kertoo, että viranomaisilla oli viime viikon tehovalvonnassa monipuolinen kattaus työtehtäviä Sörnäisten alueella. Helsingin poliisi jatkoi viime viikolla (16.10. - 22.10.2017) tehostettua valvontaa Sörnäisten alueella. Poliisi kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että viranomaiset onnistuivat tavoittamaan alueella muun muassa 13 etsintäkuulutettua. Tämän lisäksi poliisi kirjasi Sörnäisten alueella useita rikosilmoituksia, teki kotietsinnän ja kirjoitti yhteensä 25 sakkoa eri aiheista. Lisäksi lähes 200 ihmistä oli saanut poistumiskäskyn yleisen järjestyksen ja turvallisuuden suojaamiseksi. Myös muutamia ihmisiä on otettu kiinni, osa heidän itsensä suojelemiseksi.


Syksyllä korjattiin ennätyksellinen ruissato - ensi vuoden odotukset laihat iltalehti 13:17 23.10

Tänä vuonna on kerätty ennätyksellinen ruissato, kertoo rukiin viljelyä ja käyttöä edistävä Pro Ruis -yhdistys. Luonnonvarakeskuksesta vahvistetaan, että arviot ennätysvuodesta pitävät paikkansa. Alustavien arvioiden mukaan ruissadon arvioidaan olevan suurin vuosikymmeniin, ja ruista on korjattu yhteensä 116 miljoonaa kiloa. Menestys ei kuitenkaan todennäköisesti jatku ensi vuonna, sillä sadonkorjuun viivästyminen on vaikeuttanut syyskylvöjä. Luonnonvarakeskuksen yliaktuaari Anneli Partala kertoo, että ruis kylvetään pääosin syksyllä.


Katalonia ei alistu Espanjan keskushallinnon käskyihin iltalehti 12:33 23.10

Itsehallinnon johtajalta yritetään viedä valta, myös palkka menee jäihin. Espanja on ilmoittanut, että se aikoo käyttää maan perustuslain pykälää 155, joka mahdollistaa Katalonian itsehallinnon rajoittamisen. Aluehallinnon johtajalta Carles Puigdemontilta viedään kaikki valta ja myös hänen palkanmaksunsa lopetetaan, kertoi Espanjan apulaispääministeri Soraya Saenz de Santamaria maanantaina.


Japaniin iski voimakas taifuuni - useita ihmisiä kuollut iltalehti 10:22 23.10

Japanissa useita ihmisiä on kuollut voimakkaan taifuunin vuoksi. Lisäksi yli 130 ihmistä on paikallisen median mukaan loukkaantunut. Lan-niminen taifuuni saavutti rannikon varhain tänään paikallista aikaa Shizuokassa Tokiosta lounaaseen. Taifuuni toi jo eilen rankkasateita ja myrskytuulia.


Max Verstappenin rangaistus nostatti valtavan vihamyrskyn - tuomari Mika Salo kertoi kohuratkaisun taustat iltalehti 09:08 23.10

F1-kilpailutuomaristoon kuuluva Mika Salo valotti Max Verstappenin aikasakon taustoja Instagram-päivityksessään. Tuomaristo lätkäisi Verstappenille viiden sekunnin aikasakon, sillä hänen katsottiin ohittaneen Kimi Räikkösen sääntöjen vastaisesti sulkuviivojen ulkopuolelta. Rangaistus nosti Räikkösen kolmanneksi ja aiheutti etenkin Red Bull -leirissä valtavan porun. Salo julkaisi Instagramissa klipin, jossa tuomaristo kelailee ohitustilannetta videolta edestakaisin. Hänen mukaansa päätös rangaistuksesta oli helppo.


Lappiin odotetaan turistibuumia - jopa 150 000 majoitusvuorokautta enemmän kuin viime vuonna iltalehti 07:57 23.10

Majoituskapasiteetti ja lennot Lappiin lisääntyvät. Valokuvaus on turisteille yhä tärkeämpää. Luonto, porot ja huskyt, lumi, revontulet, lasikattoiset majoituspaikat ja alati muuttuva arktinen valo. Siinä osa niistä elementeistä, jotka vetävät varsinkin aasialaismatkailijoita Lappiin. Tulevasta kaudesta odotetaan esimerkiksi Rovaniemellä jälleen ennätyksellistä. Matkailijamäärien arvioidaan kasvavan 15-20 prosenttia. Jo viime talvikausi oli suurmenestys. - Luonto eläimineen ja talvinen tekeminen sekä tietysti joulupukki, luettelee matkailijoiden kiinnostuksen kohteita Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.


Voimakas taifuuni saavutti Japanin - kahden kerrottu kuolleen iltalehti 04:11 23.10

Voimakas Lan-niminen taifuuni on saavuttanut Japanin, kertovat meteorologit. Taifuuni saavutti rannikon varhain maanantaina paikallista aikaa Shizuokassa lounaaseen Tokiosta. Taifuuni toi Japaniin jo sunnuntaina rankkasateita ja myrskytuulia, joiden takia on kerrottu kuolleen kaksi ihmistä. Lisäksi ainakin kymmenen ihmisen on kerrottu loukkaantuneen.


Voimakas taifuuni saavutti Japanin – kahden kerrottu kuolleen iltasanomat 03:43 23.10

Myrsky toi maahan jo sunnuntaina rankkasateita ja myrskytuulia.


Verstappen ei sulattanut Mika Salon ja kumppanien antamaa rangaistusta - “Ne tappavat tämän urheilun” iltalehti 00:58 23.10

Max Verstappen kritisoi kovin sanoin Mika Saloa ja muuta USA:n GP:n tuomaristoa. Verstappen nousi viimeisellä kierroksella kisan kolmanneksi, mutta hän menetti sijan tuomariston antaman viiden sekunnin aikarangaistuksen takia. - Meillä oli upea kisa, mutta tällaiset typerät rangaistukset tappavat tämän urheilun. Toivottavasti fanit eivät pitäneet tästä päätöksestä ja jäävät ensi vuonna pois kisasta, Verstappen aloitti Sky Sportsilla.


Sky News: Keilahallin haulikkomies on toisen panttivangin ex-puoliso iltasanomat 20:12 22.10

Brittipoliisi ei ole vahvistanut tietoa panttivangeista, mutta kiistää että kyse olisi terrorismista.


Parjattu ranskalaishyökkääjä tykitti Atléticon voittoon iltalehti 19:09 22.10

Atlético Madrid haki vieraspisteet Galiciasta sunnuntain alkuillan ottelusta. Celta Vigo joutui taipumaan punavalkoiselle pääkapungin joukkueelle maalein 0-1. Madridilaisten pääkäskyttäjä Diego Simeone on koko alkukauden joutunut pohtimaan, miten saisi hyökkäykseensä lisätehoja. Antoine Griezmannille ei ole löytynyt mitat täyttävää kärkiparia tuttuun 4-4-2-muodostelmaan. Nyt Simeone antoi vastuuta Griezmannin maanmiehelle Kevin Gameirolle, joka sai tililleen ensimmäisen liigaottelun tällä kaudella avauskokoonpanossa. Gameiro kiitti ja tykitti 28. minuutilla pallon maaliin kulmapotkun jälkihässäkästä.


Pauli vietiin 16-vuotiaana koulukotiin, jossa hän hakattuna itki yksin sellissä itsensä uneen - "Siellä tuhottiin lapsuus ja tulevaisuus" iltalehti 09:01 22.10

Suomi ei aio hyvittää raakalaismaisten koulukotien alaikäisten uhrien kärsimyksiä. Pauli Heinämäki ei voi hyväksyä tätä. Muistot koulukodista ja erityisesti rangaistusosastosta ovat syöpyneet jyväskyläläisen Pauli Heinämäen, 66, mieleen loppuelämäksi. Pahoinpitelyt ja muut kaltoinkohtelut tunkeutuvat Paulin uniin. - Olin vilkas lapsi ja varmaan minulle olisi annettu nykytiedon perusteella ADHD-diagnoosi. Kahdeksannella luokalla koulunkäyntiä oli jäljellä enää kaksi kuukautta, mutta se ei maistunut ja pinnailin aika paljon.


Jäykkä Ketterä ? Ketterä TUTO jatkoaika.com 21:25 21.10

Pesukone, pyörremyrsky, murskajaiset, kylmää kyytiä, mitä näitä nyt on. Noilla taikka muilla vastaavilla voisi kuvailla Kupittaalla pelattua TUTOn ja Ketterän välistä ottelua. Kotijoukkue TUTO jatkoi hurjaa kotivirettään iskien peräti yhdeksän maalia imatralaisvieraiden maaliin. Ketterä ei ollut nimensä mukaisessa vedossa, sillä TUTOn Julius Pohjanoksaa ei onnistuttu ohittamaan kertaakaan.


JYPille jälleen tappio - "Se kuuluisa rentous puuttuu" iltalehti 20:57 21.10

JYP koki jo viidennen tappion kuuteen peliin jääkiekkoliigassa lauantaina, kun tällä kertaa Lahden Pelicans haki pisteet Jyväskylästä maalein 4-2. JYP hallitsi ottelua, mutta maalipaikkoja joukkue loi hämmästyttävän vähän. - Ekassa erässä me vähän jännitettiin, mutta sitten otettiin hommaa haltuun ja puolustettiin todella hyvin. Oma peli meni myös hyvin. Lähellä oli myös maali, mutta ei ihan lirunut sisään asti, liigauraansa Pelicansissa aloitteleva toisen polven kiekkoilija Jonne Jantunen summasi.


Jantusen ensimmäinen liigamaali enemmän kuin lähellä: "Katsoin, että se lirui sisään asti" jatkoaika.com 20:10 21.10

Pelicansin nuori hyökkääjä Jonne Jantunen pelasi lauantaina Jyväskylässä toisen liigaottelunsa. Vaikka tehoja ei tullutkaan, joukkueen kolme pistettä lämmittivät mieltä. Jatkoaika haastatteli Jantusta ottelun jälkimainingeissa.


Itävallan huntukielto sai uskomattoman käänteen: poliisit rynnivät lelukauppaan, jossa nainen esiintyi Lego Ninja -asussa iltalehti 20:06 21.10

Uusi naamioitumisen kieltävä laki on aiheuttanut Itävallassa erikoislaatuisia tilanteita. Iltalehti kertoi muutama viikko sitten, että Itävallassa tuli 1. lokakuuta voimaan niin sanottu huntukielto eli kaiken naamioituvan pukeutumisen kieltävä laki. Jatkossa muslimien burkaan ja niqabiin pukeutuvia naisia voitaisiin sakottaa jopa 150 euron sakoilla, mikäli he liikkuisivat kasvot peitettynä julkisilla paikoilla eivätkä poliisin käskystä suostuisi riisumaan kasvot peittävää asustettaan. Lisäksi kielto koskee kuitenkin kaikkea muutakin naamioitumista julkisilla paikoilla, kuten esimerkiksi naamiaisasusteita.


TV-kanava: Kimi Räikkösen pomo saa potkut iltalehti 15:41 21.10

Ferrarin tallipäällikkö menettää työnsä, uutisoi saksalainen Sky-tv-kanava. Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene joutuu väistymään tehtävästään, uutisoi saksalainen Sky. Saksalaisuutisesta raportoivat edelleen muun muassa italialainen F1grandprix-sivusto sekä brittiläinen Sports Mole.


Uutiset