Soini kertoi, miten siniset saa kannatuksen nousuun: ”Avatkaa siipenne ja antakaa auringon paistaa” iltasanomat 15:23 16.12

Timo Soinin mukaan pitää uskaltaa olla räväkkä: ”Jos minusta olisi joku lukiopoikana sanonut, että Soini on karismaattinen, kun ensimmäinen elämän pusukin tuli penkkarirekan lavalla, niin olisivat kuolleet nauruun”.


Lautakunta sopi suurmoskeijan kohtalosta jo ennen kokousta – Soininvaara jännitti tietovuotoa iltasanomat 08:49 14.12

Kaupunkiympäristölautakunnan kanta oli selvillä jo ennen kokousta.


Näkökulma: Ulkoministeriys söi Timo Soinin johtajuuden iltalehti 20:59 13.12

Sinisten tulevaisuus ei näytä suklaiselta. Muutama vuosi sitten perussuomalaisten silloisen johtajan Timo Soinin asema oli vankka ja horjumaton. Soinin sutkauksia kuunneltiin, ja kun Soini näytti suunnan, niin sinne mentiin. Soini oli ammattitaitoinen populistipuolueen johtaja. Soinin perinnönjaossa puheenjohtajalla ei ollut enää puolue hanskassaan. Soini ei pystynyt nostamaan haluamiaan perillisiä johtoon. Perussuomalaisten sisällä oli tehty määrätietoista työtä soinilaisten syrjäyttämiseksi, mutta tällainen vallankaappaus ei olisi onnistunut, jos populistijohtaja olisi ollut terässä.


Suurmoskeijan käsittely alkaa Helsingissä – Soininvaara: Mitä jos katolinen kirkko hakisi samaa paikkaa? uusisuomi 12:25 11.12

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan 13 jäsentä alkavat tiistaina käsitellä niin kutsutun suurmoskeijan suunnitteluvarausta.


Suomen 100-vuotisjuhla herkistää Soinin: ”Tarpeen tullen olen herkkä poika” iltalehti 22:12 05.12

Ulkoministeri Soini kertoo ajattelevansa kiitollisuudella Suomen itsenäisyyttä. Ulkoministeri Timo Soini (sin) totesi tiistai-iltana Brysselissä, että hän valmistautuu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaan saunomalla. - Kun pääsen kotiin, menen heti saunaan. Ajattelin olla kiitollinen koko illan.


Soini: Venäjän ilmatilaloukkaus ei liittynyt Suomen itsenäisyysjuhliin tai Nato-kokoukseen iltalehti 21:35 05.12

Ulkoministeri Soinin mukaan Venäjän ilmatilaloukkaus ei todennäköisesti liittynyt Suomen itsenäisyysjuhliin tai Suomen osallistumiseen Naton ja EU:n ulkoministerikokoukseen. Venäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tiistaina Porvoon edustalla. Ulkoministeri Timo Soinin (sin) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilaloukkaukseen heti, ja niin sanotun "normaalin menettelyn mukaan".


Soini ilmatilanloukkauksen ajoituksesta: Ei kannata lähteä spekuloimaan iltasanomat 17:04 05.12

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilanloukkaukseen "normaalin kaavan mukaan".


Soini ilmatilanloukkauksen ajoituksesta: Ei kannata lähteä spekuloimaan MTV 16:53 05.12

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan Suomi reagoi Venäjän epäiltyyn ilmatilanloukkaukseen "normaalin kaavan mukaan".


Osmo Soininvaara: ”Mehiläinen paljasti typerästi karvansa Oulussa – kiitos varoituksesta” uusisuomi 10:07 04.12

Vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutettu, entinen kansanedustaja Osmo Soininvaara arvostelee blogissaan terveyspalveluyritys Mehiläistä sen Siikalatvan-hankkeesta.


Perussuomalaisista eronnut paheksui puolueen ”homovihaa” - Halla-aho Ilkassa: ”homovastaisella öyhötyksellä kunnostautuneet loikanneet sinisiin” iltalehti 21:49 02.12

Halla-aho mainitsi nimeltä erikseen Timo Soinin ja Pentti Oinosen. Kauhajokelaisvaltuutetut Sami Yli-Rahnasto ja Katri Rinta-Halkola ilmoittivat marraskuun alussa eroavansa perussuomalaisista ja kertoivat perustavansa Meidän Kauhajoki -valtuustoryhmän. Kaksikko perusteli ratkaisuaan tiedotteessaan muun muassa sillä, että "uusi puoluejohto edustaa ääriajattelua". Ilkalle Yli-Rahnasto mainitsi yhdeksi eroamisen perusteluksi "perussuomalaisten homovihan".


Puhemiehet: Niinistön taivasta synkentää vain Väyrynen iltalehti 07:45 02.12

Tasavallan kultapojan Sauli Niinistön kannatuksella saisi jo 80 Sinistä puoluetta. Kesällä "ilman minkäänlaista suunnitelmaa" perussuomalaisista loikanneet Timo Soinin hillotolppalaiset ovat jääneet prosenttiliikkeeksi. Ensin kannatuksen piti nousta, kun kansa tajuaa, miten merkittäviä tekoja siniset takovat hallituksessa. Sitten kannatuksen piti nousta, kun puolue saadaan perustettua. Nyt kuulemma kannatus nousee, kun puolueorganisaatio saadaan kasaan. Puhemiehet suhtautuvat sinisten höpöttelyyn terveellä epäluulolla. Kesän loikkauksen jälkeen he pajattivat, miten perussuomalaisista oli tullut kauhea yhden asian liike. No, perussuomalaisten kannattajat eivät näköjään ole jakaneet samaa tuskaa sinisten ministerien ja kansanedustajien kanssa. * * *


Näkökulma: Sinisestä tulevaisuudesta tuli politiikan prosenttiliike ja suolapatsas iltalehti 10:08 01.12

Timo Soinin perillisille on vaikea ennustaa loistavaa tulevaisuutta, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen. - Huipulta ei voi aloittaa. Sinne on kavuttava. Itse. Kun haluat voittaa, taaksepäin ei vilkuilla. Kysy vaikka Lootin vaimolta. Näihin sanoihin entinen perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini lopetti tällä viikolla ilmestyneen Hymy-lehden kolumninsa.


Soini arvostelee Euroopan maiden jakautunutta maahanmuuttopolitiikkaa intialaislehdelle: ”Jos et ota vastaan ketään, miksi jonkun toisen täytyisi?” iltalehti 12:48 26.11

Timo Soinin mukaan jos itäinen Eurooppa ei ota ketään vastaan, miksi muiden täytyisi. Ulkoministeri Timo Soini (sin) katsoo Euroopan olevan jakautunut maahanmuuttopolitiikassa. Intiassa tällä viikolla vieraillut Soini toteaa haastattelussa, ettei Eurooppa kykene ottamaan vastaan kaikkia, jotka haluavat sinne tulla. Soinin haastattelusta kertoi ensin Verkkouutiset.


Valtiosihteeri IS:lle takakonttiin menostaan: ”Haluan takaisin kotiin, mitä mä teen?” iltalehti 14:18 19.11

Valtiosihteeri Samuli Virtanen avautui Ilta-Sanomille. Iltalehti listasi PS:n hajoamiskohun käänteitä. Iltalehti uutisoi 27. lokakuuta, että ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen kävi tapaamassa pääministeri Juha Sipilää perussuomalaisten puoluekokouksen ollessa vielä kesken viime kesäkuussa. Iltalehti ja Aamulehti kertoivat 9. marraskuuta, että Virtanen poistui tuosta sunnuntain 11. kesäkuuta tapaamisesta auton peräkonttiin piiloutuneena.


Takakonttiin piiloutunut valtiosihteeri ei paljastanut kuljettajaansa - ”Kuljettajan henkilöllisyys ei selvinnyt esitutkinnan aikana” iltalehti 15:49 17.11

Ulkoministeri Timo Soinin (sin) valtiosihteeriä Samuli Virtasta auton takakontissa kuljettaneen henkilöllisyys jää pimentoon ja siten hän välttyy rangaistukselta. - Kuljettajan henkilöllisyys ei selvinnyt esitutkinnan aikana. Sitä yritettiin selvittää, mutta siltä osin tutkimukset on keskeytetty, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta kommentoi iltalehdelle perjantaina.


Demokraatti: Takakonttiin piiloutunut valtiosihteeri tunnusti - sai huomautuksen poliisilta iltalehti 13:20 17.11

Kesärannasta auton takakontissa poistunut henkilö saa teosta rangaistuksen. Rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo , että henkilö, joka poistui 11.6.2017 Kesärannasta auton takakontissa saa teostaan rangaistuksen. Seppälä ei Demokraatin jutussa puhu nimillä, mutta lausunto viittaa vahvasti ulkoministeri Timo Soinin (sin) valtiosihteeriin Samuli Virtaseen, joka poistui pääministerin kesäasunnosta Kesärannasta auton takatilaan piiloutuneena tavattuaan sitä ennen pääministeri Juha Sipilän (kesk) sunnuntaina 11. kesäkuuta.


Timo Soinin äiti joutui sairaalaan – ulkoministeri jätti kyselytunnin väliin iltasanomat 18:37 16.11

Timo Soini jätti tänään eduskunnan kyselyt väliin perhesyiden takia. Lukiolaisten tilaisuuteen hän osallistui.


Soini Brysselissä: Tämä on parasta mitä EU:sta on saatavissa iltasanomat 18:05 13.11

Maanantaina allekirjoitettu uusi puolustusyhteistyö on ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mielestä parasta mitä EU:sta voidaan saada.


Uutiset