Suurin osa kyselyn vastaajista uskoo: Matalapalkkatyö yleistyy - kaikille työntekijöille pyritään maksamaan matalampia palkkoja iltalehti 17:45 15.12

STTK:n teettämän kyselyn perusteella suomalaiset eivät kannata matalapalkkatyön lisäämistä. STTK:n teettämän kyselyn perusteella 79 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että työttömien ei tulisi ottaa vastaan kokoaikatyötä alle työehtosopimuksen mukaisen vähimmäispalkkatason. 75 prosenttia vastaajista ei myöskään itse ole valmis työskentelemään alle vähimmäispalkkatason.


Venäjä: Iranin ydinsopu haitaksi Pohjois-Korean tilanteelle MTV 11:15 15.12

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo RIA ja Interfax-uutistoimistojen mukaan, että Iranin ydinsopimuksen hajottaminen lähettäisi väärän signaalin tilanteessa, jossa Pohjois-Korean kriisiä yritetään ratkaista.


Bryssel lupasi vuokrata Saudi-Arabialle ilmaiseksi suurmoskeijan 99 vuodeksi - nyt sopimus halutaan purkaa iltalehti 05:48 15.12

Belgian parlamentin asettama tutkimuskomitea haluaa purkaa Brysselin keskustassa sijaitsevan suurmoskeijan vuokrasopimuksen. Vuonna 1967 rakennus vuokrattiin ilmaiseksi Saudi-Arabialle seuraavaksi 99 vuodeksi. Tutkimuskomitean mukaan suurmoskeijasta levitetään salafisti-sunnimuslimien äärikonservatiivista opetusta, jonka mukaan koko yhteiskuntaan tulisi saattaa voimaan sharia-laki. Oppiin kuuluu myös naisten alistaminen ja länteen muuttaneiden muslimien kotoutumisen estäminen. Salafistien mukaan esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustaminen on osa lännen uuskolonialistista perintöä ja sotii islamia vastaan.


HJK vahvisti tehneensä sopimuksen nuoren venäläismaalivahdin kanssa iltasanomat 20:32 14.12

Maksim Rudakov tulee Pietarin Zenitistä vuoden lainasopimukeslla.


18-vuotiaan tähden huhutaan olevan lähtökuopissa - fanien rankka viesti mursi kyyneliin iltalehti 09:32 14.12

Maalivahti Gianluigi Donnarumma ei ole AC Milanin kannattajien suosiossa. Donnarumman arvostus fanien silmissä laski kesällä, kun hän ilmoitti haluavansa siirtyä seurasta muualle. Maalivahtilupaus teki kuitenkin yllättävän U-käännöksen ja solmi Milanin kanssa jatkosopimuksen, joka takasi hänelle kuuden miljoonan vuosiansiot. Syksy sujui suhteellisen seesteisesti, kunnes Gazzetta dello Sport pudotti tiistain lehdessään pommin.


Pääministeri Sipilä Pariisissa: ”Ilmastonmuutos on valtava globaali haaste, pelkät puheet eivät enää riitä” iltalehti 21:49 12.12

Pariisin kansainväliseen ilmastokokoukseen tiistaina osallistunut pääministeri Sipilä esitteli Suomen neljä keskeistä toimea ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui tiistaina Pariisissa kansainväliseen "One Planet Summit" - ilmastorahoituspäivään, jonka tarkoituksena on tukea Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa. Huippukokoukseen osallistui yhteensä sata eri valtioiden johtajaa.


Pääministeri Sipilä Brysselissä: ”Ilmastonmuutos on valtava globaali haaste, pelkät puheet eivät enää riitä” iltalehti 20:08 12.12

Pariisin kansainväliseen ilmastokokoukseen tiistaina osallistunut pääministeri Sipilä esitteli Suomen neljä keskeistä toimea ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) osallistui tiistaina Pariisissa kansainväliseen "One Planet Summit" - ilmastorahoituspäivään, jonka tarkoituksena on tukea Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa. Huippukokoukseen osallistui yhteensä sata eri valtioiden johtajaa.


Suomalainen suurlupaus harjoittelee Bundesliiga-seuran kanssa MTV 16:07 12.12

Veikkausliigaan nousseen FC Hongan kanssa sopimuksensa purkanut Maximo Tolonen harjoittelee parhaillaan Bundesliigassa pelaavan FC Kölnin riveissä.


Arnold Schwarzenegger varasti shown Pariisin ilmastokokouksessa - paineli katua pitkin vihreällä sähköpyörällä ja otti Macronin kanssa selfien iltalehti 15:25 12.12

Schwarzenegger korosti kokouksessa, että monet amerikkalaiset yritykset ovat edelleen sitoutuneita ilmastosopimukseen, vaikka Trump onkin irtisanonut Yhdysvallat siitä. Pariisissa pidettiin tiistaina ylimääräinen ilmastohuippukokous Ranskan presidentin Emmanuel Macronin johdolla. Huippukokous pidettiin kaksi vuotta Pariisin ilmastosopimuksen solmimisen jälkeen, ja sen tarkoituksena on keskustella siitä, miten Yhdysvaltojen irtaantuminen sopimuksesta tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa. Sopimuksesta irtaantumisesta päätti presidentti Donald Trump, jota ei ollut kutsuttu Pariisiin. Sen sijaan paikalla oli Arnold Schwarzenegger, joka työskenteli aiemmin Kalifornian kuvernöörinä. Schwarzenegger on tunnettu ilmastonmuutoksen haitoista julkisesti puhuvana julkkiksena, ja Pariisissakin hän oli odotettu vieras. Hän pyöräili kirkkaanvihreällä sähköpyörällä ja otti selfien Macronin kanssa.


Yle hankki ikuiset oikeudet Aki Kaurismäen elokuviin - kaikki elokuvat esitetään Yle Teemalla ja Yle Areenassa iltalehti 14:15 12.12

Aki Kaurismäen ja Ylen yhteistyösopimus koskee Kaurismäen koko tuotannon välitysoikeuksia televisiossa ja verkossa. Suomen kansainvälisesti tunnetuin elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki ja Yle ovat tehneet ainutlaatuisen yhteistyösopimuksen, joka koskee ohjaajan koko tuotannon välitysoikeuksia televisiossa ja verkossa. Ylellä on sopimuksen myötä ikuiset oikeudet esittää Kaurismäen elokuvia. Sopimus kattaa 18 pitkää elokuvaa ja 10 lyhyt- tai dokumenttielokuvaa. Ylen musiikkioikeussopimukset mahdollistavat Areena-julkaisun aina vuodeksi kerrallaan tv-esityksen jälkeen.


Yle hankki Aki Kaurismäen elokuviin ikuiset oikeudet – ohjaajan kaikki elokuvat esitetään Teemalla ja Areenassa iltasanomat 13:22 12.12

Suomen kansainvälisesti tunnetuin elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki ja Yle ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka koskee ohjaajan koko tuotannon välitysoikeuksia televisiossa ja verkossa.


Raimo Helminen ja Jokerit solmivat jatkosopimuksen iltasanomat 11:04 12.12

Raimo Helminen jatkaa valmennusuraansa Lauri Marjamäen tiimissä.


Macron kutsui ylimääräisen ilmastohuippukokouksen Pariisiin – Trumpia ei kutsuttu, Schwarzenegger paikalla iltasanomat 03:24 12.12

Kahden vuoden takaisen ilmastosopimuksen tavoitteet eivät nykymenolla täyty.


HIFK kiinnitti johtotopparinsa vuoden jatkosopimuksella suomifutis 17:56 11.12

Kokenut Pauli Kuusijärvi jatkaa HIFK:ssa. Helsinkiläisseura on solminut puolustajansa kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. - HIFK merkitsee henkilökohtaisella tasolla hirveän paljon. Tänä päivänä aika on tietynlainen ylellisyys;...


Lewis Hamilton osti 20 miljoonan ökykartanon - yli 500 neliötä todelliselta luksusalueelta iltalehti 17:53 11.12

Formuloiden hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton hankki kartanon Kensingtonista, Etelä-Lontoosta. Hamilton maksoi sijoituksestaan 18 miljoonaa puntaa eli noin 20 miljoonaa euroa. Summa ei tee merkittävää lovea Hamiltonin pankkitilille, sillä pelkästään viime kaudesta Mercedeksen mies tienasi 32 miljoonaa puntaa. Lähitulevaisuudessa hänen odotetaan solmivan uuden sopimuksen, joka nostaa tulotason entistä korkeammaksi.


JYP solmi jatkosopimuksia – "Jos kehitys jatkuu, kasvaa kandidaatti Suomen A-maajoukkueelle" MTV 14:05 11.12

SM-liigaseura JYP on solminut jatkosopimuksen sekä puolustaja Juuso Vainion, 23, että hyökkääjä Micke Saaren, 23, kanssa.


Mikko Niemelä jatkaa Kärpissä jatkoaika.com 20:52 09.12

Puolustaja Mikko Niemelä on solminut jatkosopimuksen Kärppien kanssa. Niemelän sopimus kattaa tulevan kauden.


Veini Vehviläiselle jatkosopimus Kärppiin jatkoaika.com 18:49 09.12

Veini Vehviläinen on tehnyt jatkosopimuksen nykyisen seuransa Oulun Kärppien kanssa. Uusi sopimus päättyy kauteen 2019-2020.


Jalasvaaran ura jatkuu Röglessä jatkoaika.com 14:40 09.12

Alkukauden pelaamatta ollut suomalaispuolustaja Janne Jalasvaara on tehnyt sopimuksen SHL:ssä pelaavan Rögle BK:n kanssa.


Brexit-neuvottelujen ykköskierroksen tulos Suomen kannalta hyvä - emme joudu maksumiehiksi iltalehti 13:58 09.12

Perjantaina päättynyttä Britannian EU-eroneuvottelujen ensimmäistä kierrosta pidetään Suomen kannalta hyvänä, koska Suomi ei muun muassa joudu brittien EU-eron maksumieheksi. Brexitin ykkösvaiheen neuvottelut saatiin perjantaina päätökseen. Eroneuvotteluissa varsinkin alkuvaiheessa uhmakkaana esiintynyt Britannia joutui sopimuksen myötä taipumaan useisiin EU:n ehdotuksiin. Neuvotteluja eniten hiertänyt Irlannin-kysymys saatiin lopulta ratkaistua antamalla Irlannille takuut, että rajatarkastuksia pohjoisen ja etelän väliselle rajalle ei tule, sekä lykkäämällä muita asioita jatkoneuvotteluihin.


Uutiset