Näkökulma: Iranin ydinsopimus uhattuna, uhkailua ja sanktioita luvassa Trumpilta iltalehti 09:46 14.01

EU:n ulkopoliitikot voivat jälleen hengähtää: Trump on kuin onkin suostunut jatkamaan Iranin ydinsopimusta vielä 4 kuukautta. Kuulemma kuitenkin viimeistä kertaa, kirjoittaa Alan Salehzadeh. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kiivaillut "häpeällisen huonoksi" luokittelemastaan ydinsopimuksesta jo pitkään. Hän on muun muassa todennut ydinsopimuksen olevan "yksi kaikkien aikojen huonoimmista ja yksipuolisimmista sopimuksista, jonka USA on koskaan solminut". Viimeinen niitti Trumpille olivat Iranin mielenosoitukset, joissa hallinto on arviolta tappanut yli 20 oman maan kansalaista. Nyt EU on kuitenkin saanut neljä kuukautta armonaikaa joko viilata sopimusta USA:n toivomaan suuntaan tai katsoa, kun Yhdysvallat irtisanoutuu sopimuksesta kokonaan irti.


Yhdysvallat jatkaa vielä sitoutumista Iranin ydinsopimukseen – Trump haluaa uuden diilin iltasanomat 22:54 12.01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo hyväksyä Iranin ydinsopimuksen enää tämän kerran. Sen jälkeen hän luopuu sopimuksesta, jos sitä ei muuteta, sanoivat Valkoisen talon viranomaiset perjantaina.


Pekka Haavisto MTV:n tentissä: Suomen pitäisi tehdä aloite kansainvälisestä väestösopimuksesta MTV 20:14 10.01

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto pääsee tänään vastaamaan kysymyksiin MTV:n puoli tuntia kestävässä presidenttitentissä. Katso tentti yllä olevasta ikkunasta.


Niko Peltola jatkaa patapaidassa jatkoaika.com 16:03 10.01

Ässät jatkoi Pataviikon julkaisujaan kertomalla Niko Peltolan yksivuotisesta jatkosopimuksesta.


Ricciardo uskoo Red Bullin antavan kuskeilleen tasapuoliset mahdollisuudet MTV 13:55 10.01

Daniel Ricciardo uskoo Red Bullin antavan kuljettajilleen tasapuoliset mahdollisuudet ensi kaudelle Max Verstappenin jatkosopimuksesta huolimatta.


EU ja Iran keskustelevat ydinsopimuksesta torstaina MTV 07:22 09.01

EU on kutsunut Iranin ulkoministerin Brysseliin keskustelemaan Iranin ydinsopimuksesta.


EU kursii kokoon Iranin ydinsopimuksen purkautuvia reunoja – kutsui Iranin ulkoministerin Brysseliin iltasanomat 02:48 09.01

Iran on uhannut irtautua sopimuksesta, jos Yhdysvallat lähtee.


Sotilasasiantuntijan mukaan Suomen pitäisi irtautua Ottawan sopimuksesta: ”Edes itänaapuri ei reagoisi” iltasanomat 19:56 05.01

Entisen suurlähettilään Pasi Patokallion kirjoitus rysäytti alkuviikosta käyntiin keskustelun Ottawan sopimuksesta. Sotilasasiantuntija sanoo, ettei miinoja voida korvata mitenkään. Sen sijaan puolustusvoimissa nykytilannetta pidetään hyvänä.


Teollisuusliitto uhkaa yrityksiä - 5 000 ihmistä viikon lakossa iltalehti 13:36 05.01

Teollisuusliitto kertoo tiedotteessaan aloittavansa lakon mekaanisen metsäteollisuuden työpaikoilla, jos uudesta sopimuksesta ei synny tyydyttävää ratkaisua. Teollisuusliitto kertoo tiedotteessaan aloittavansa lakon mekaanisen metsäteollisuuden työpaikoilla. Lakko koskisi noin 5 000 työntekijää. Mekaanista metsäteollisuutta koskeva sopimus päättyi marraskuun lopussa. Neuvottelut ovat sujuneet liiton mukaan nihkeästi, vaikka alalle on julistettu ennen joulua ylityökielto. Liitto uhkaa viikon kestävällä lakolla. Jos tyydyttävään sopimukseen ei päästä, työtaistelu alkaa maanantaina 22. tammikuuta aamukuudelta ja päättyy 29. tammikuuta kello 5.59.


Kirjaväite: Trumpin tytär otti työn Valkoisessa talossa vastaan vastoin kaikkia neuvoja - haaveissa siintää USA:n ensimmäisen naispresidentin paikka iltalehti 12:18 04.01

Trumpin suosikkitytär ja hänen aviomiehensä lähtivät Valkoiseen taloon yksi tavoite mielessään: Ivanka presidentiksi. Ivanka Trumpilla ja tämän aviomiehellä on keskinäinen sopimus: tilaisuuden tullen Ivanka pyrkii presidentiksi. Steve Bannon järkyttyi kuullessaan sopimuksesta. Tiedot perustuvat haastatteluihin, joita kirjailija Michael Wolff teki presidentin itsensä ja tämän lähipiirin kanssa puolentoista vuoden aikana. Donald Trumpin tytär Ivanka Trump ja tämän aviomies Jared Kushner punnitsivat riskit ja hyödyt alkuvuodesta 2017 ja päättivät sitten hyväksyä viralliset roolit Valkoisessa talossa. He toimivat asiassa vastoin lähes kaikkien ystäviensä ja tuttaviensa neuvoja, kirjoittaa Michael Wolff.


TPS solmi huippupakkinsa kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen - ”Olemme erittäin tyytyväisiä” iltalehti 18:36 01.01

Jääkiekon liigaseura TPS on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen viime kaudeksi Turkuun siirtyneen puolustaja Ilkka Heikkisen kanssa. USA:n-, Venäjän-, Ruotsin- ja Sveitsin-kiertueeltaan Suomeen viime vuonna palannut puolustaja Ilkka Heikkinen, 33, jatkaa vielä kolmannenkin kauden TPS:n riveissä. Seura tiedotti yksivuotisesta jatkosopimuksesta maanantaina.


Trump syyttää Irania omien kansalaisten sorrosta: ”Aika muutokselle!” iltalehti 16:13 01.01

Yhdysvalloissa Donald Trump on kommentoinut Iranin tilannetta ja sanoo maassa olevan ”aika muutokselle”. Trump tviittasi asiasta aamulla paikallista aikaa. - Iran epäonnistuu kaikilla tasoilla huolimatta hirveästä sopimuksesta, jonka Obaman hallinto teki heidän kanssaan, Trump kirjoittaa.


Trump syyttää Irania kansalaistensa sorrosta: ”Aika muutokselle!” iltalehti 16:13 01.01

Yhdysvalloissa Donald Trump on kommentoinut Iranin tilannetta ja sanoo maassa olevan ”aika muutokselle”. Trump tviittasi asiasta aamulla paikallista aikaa. - Iran epäonnistuu kaikilla tasoilla huolimatta hirveästä sopimuksesta, jonka Obaman hallinto teki heidän kanssaan, Trump kirjoittaa.


Mersu-pomolta selitys McLaren-sopimuksen kariutumiselle – "Liian myöhäistä" MTV 10:30 28.12

Mercedeksen Formula 1 -tallin johtoon kuuluva Toto Wolff paljasti, että saksalaisvalmistaja kävi keskusteluita mahdollisesta moottorisopimuksesta McLarenin kanssa koskien ensi kautta.


Jukurit jatkoi kapteeninsa sopimusta jatkoaika.com 00:04 24.12

Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Miika Roineen kanssa. Seura kertoi sopimuksesta joulukalenterinsa viimeisessä luukussa.


Lauda härnäsi Red Bull -pomoa Verstappen-sopimuksesta: "Olisitte säästäneet rahaa" MTV 12:03 22.12

Mercedes-pomo Niki Lauda härnää Red Bull -tallin neuvonantajana toimivaa Helmut Markoa siitä, että tämä kiirehti tarpeettomasti kuljettajansa Max Verstappenin jatkosopimuksen kanssa.


Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden neuvottelut poikki, uusista ei sovittu - ylityökielto alkaa tänään iltalehti 05:49 22.12

Mekaanisen metsäteollisuuden työehtosopimusneuvottelut karahtivat kiville torstaina, kun Teollisuusliitto ilmoitti ylityökiellosta. Työntekijöiden mukaan uudesta sopimuksesta on neuvoteltu lähes kaksi kuukautta tuloksetta. - Työnantajien neuvottelijasukupolvi on neuvotellut vain keskitettyjä sopimuksia ja työnantajille mieluisia asioita. He luulevat nyt, että tämä menee entiseen tyyliin, Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Jari Nilosaari jyrähtää Iltalehdelle.


Metsäteollisuudessa alkaa ylityökielto perjantaina aamulla - ”työnantajalta lähinnä hävyttömiä tarjouksia” iltalehti 20:22 21.12

Teollisuusliitto on katkaissut neuvottelut mekaanisen metsäteollisuuden uudesta työehtosopimuksesta. Teollisuusiitto on julistanut alalle ylityökiellon, joka astuu voimaan perjantaina klo 6 aamulla. Liiton tiedotteen mukaan ylityökielto jatkuu toistaiseksi. Sopimusneuvottelut Metsäteollisuus ry:n kanssa ovat sujuneet nihkeästi. Nykyinen sopimus päättyi marraskuun lopussa.


Uutiset