Jokereille tärkeä jatkosopimus: maalivahti Zapolski jatkaa Helsingissä vuoteen 2020 saakka iltalehti 10:16 17.12

Toista kauttaan Jokereissa torjuva yhdysvaltalaismaalivahti Ryan Zapolski jatkaa helsinkiläisseurassa myös kaksi seuraavaa kautta. Vuosina 2013-2016 Rauman Lukon liigajoukkueen maalia vartioinut Ryan Zapolski hyppäsi KHL-ympyröihin syksyllä 2016, kun hän solmi Jokerien kanssa kahden kauden mittaisen sopimuksen. Ensimmäisellä jokerikaudellaan 31-vuotias yhdysvaltalainen pysäytti kiekkoja 40 runkosarjaottelussa 90,9-prosenttisella varmuudella. Pudotuspeleissä lukema oli vielä hieman parempi, 93,1 prosenttia.


Neymar-huhut kiihtyvät: Real Madrid -pomon kerrotaan istuneen iltaa agentti-isän kanssa - lupasi hurjan siirtosumman iltalehti 08:19 17.12

Maailmanennätyssummalla pariisilaiseen PSG:hen kesällä siirtynyttä Neymaria ollaan viemässä kovaa kyytiä Espanjan pääkaupunkiin Real Madridin riveihin. Brassitähti Neymar siirtyi viime kesänä FC Barcelonasta pariisilaiseen PSG:hen jalkapallon maailmanennätyssummalla. Arabiomistuksessa oleva seura pulitti brasilialaisesta noin 222 miljoonaa euroa. Sopimus ulottuu vuoteen 2022. PSG on kulkenut kotoisessa Ligue 1:ssä likimain voitosta voittoon. Kauden ainoa tappio tuli joulukuun alussa, kun Starsbourg yllätti pariisilaiset 2-1-kotivoitolla.


9 työntekijätyyppiä, joille pitäisi voida antaa potkut iltalehti 09:42 16.12

Asiantuntijat listaavat työntekijätyyppejä, joiden pitäisi heidän mukaansa saada potkut. Ennen kuin alkaa suunnitella työntekijän irtisanomista, täytyy konsultoida henkilöstöosastoa ja pyytää lainopillisia neuvoja. Työsopimusta ei pidä purkaa päähänpistosta, vihastuksissaan tai yhden virheen takia. Tätä mieltä ovat Michael Kerr, puhuja ja kirjailiija sekä Lynn Taylor, työpaikka-asiantuntija ja kirjailija.


Häätö uhkaa 91-vuotiasta Liisaa epäsiisteyden vuoksi: Nyt puhuu Liisan siivousyritys – ”Kirjoitimme kirjeen presidentille” MTV 06:28 16.12

91-vuotiasta Liisaa uhkaa häätö omistusasunnosta, sillä hänen kotonaan on taloyhtiön mukaan ollut epäsiistiä ja hän on laiminlyönyt sopimusta siivouksesta. Taukoa siivouksesta tuli kaksi viikkoa, sillä imurin ääni sattui Liisan päähän, mutta sinäkään aikana asunnossa ei ollut epäsiistiä, sanoo nykyinen siivousyhtiö.


Bryssel lupasi vuokrata Saudi-Arabialle ilmaiseksi suurmoskeijan 99 vuodeksi - nyt sopimus halutaan purkaa iltalehti 05:48 15.12

Belgian parlamentin asettama tutkimuskomitea haluaa purkaa Brysselin keskustassa sijaitsevan suurmoskeijan vuokrasopimuksen. Vuonna 1967 rakennus vuokrattiin ilmaiseksi Saudi-Arabialle seuraavaksi 99 vuodeksi. Tutkimuskomitean mukaan suurmoskeijasta levitetään salafisti-sunnimuslimien äärikonservatiivista opetusta, jonka mukaan koko yhteiskuntaan tulisi saattaa voimaan sharia-laki. Oppiin kuuluu myös naisten alistaminen ja länteen muuttaneiden muslimien kotoutumisen estäminen. Salafistien mukaan esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustaminen on osa lännen uuskolonialistista perintöä ja sotii islamia vastaan.


EU-jatkaa odotetusti Venäjän vastaisia talouspakotteita iltasanomat 21:40 14.12

EU-maat jatkavat Venäjän vastaisia talouspakotteita, koska sotatoimet Itä-Ukrainassa jatkuvat, eikä Minskin rauhansopimus ole edennyt.


”Kuinka moni uskaltaa vaatia pomolta neuvottelua?” – Sekä SAK että Yrittäjät pettyivät nollatuntiesitykseen uusisuomi 17:02 14.12

Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen nollatuntisopimusten pelisäännöistä. Palkansaajajärjestö SAK pettyi esitykseen, hallituspuolueista sen sijaan kiitetään tuloksia. Kesäkuusta 2018 alkaen työnantaja ei saa enää palkata työntekijöitä vaihtelevalla työajalla, jos hänellä on jatkuva ja kiinteä työvoiman tarve.


Sipilän hallitus esittää uusia pelisääntöjä nollatyöntekijöiden käytölle iltalehti 14:58 14.12

Juha Sipilän (kesk) hallitus esittää, että jatkossa työnantaja ei voisi enää palkata työntekijöitä vaihtelevalla työajalla, jos hänellä on kiinteän työvoiman tarve. Nollatuntisopimus tarkoittaa, että työntekijän työtuntien minimimääräksi on sovittu nolla tuntia. Jos työnantajalla ei ole tarjolla tehtäviä, työntekijä on käytännössä työttömänä. Hallituksen esityksen mukaan vaihtelevan työaikaehdon alarajaa ei saisi sopia pienemmäksi kuin todellinen työvoimatarve edellyttää. Jos työvoimatarve esimerkiksi vaihtelee 20 ja 30 tunnin välillä, ei olisi sallittua sopia 0-30-tunnin sopimuksesta.


Äärioikeisto mukaan Itävallan uuteen hallitukseen iltalehti 12:11 14.12

Itävallan konservatiivijohtajan Sebastian Kurzin mukaan maahan saadaan uusi hallitus ennen joulua. Kansanpuolueen voittoon lokakuisissa vaaleissa luotsanneen 31-vuotiaan Kurzin mukaan hallitusneuvottelut äärioikeistolaisen Vapauspuolueen kanssa ovat loppusuoralla, ja sopimus uudesta hallituksesta saataneen valmiiksi ensi viikkoon mennessä. Vapauspuolue sai lokavaaleissa kolmanneksi eniten kannatusta.


Sopimusneuvottelut jumissa – ammattiliitto uhkaa pankkilakolla MTV 07:51 14.12

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut eivät edisty, ja pankkialaa uhkaa lakko joulun välipäivinä. 


Yritysten tuotto valuu omistajille, palkkojen osuus pienenee entisestään - ”Todella merkittävä siirtymä” iltalehti 19:43 13.12

Samaan aikaan, kun työehtosopimusneuvotteluissa väännetään palkankorotuksen kymmenyksistä, pääomia hallinnoivat kasvattavat voittoja, tapahtuupa tes-pöydissä mitä tahansa. Tämä selviää Tilastokeskuksen tarkastelusta. Funktionaalinen tulonjako eli se, miten tuotannossa syntyvä arvonlisäys jakautuu työn ja pääoman eli palkansaajien ja omistajien kesken, kasvaa useilla toimialoilla omistajien eduksi. , että palkansaajien saama korvaus eli palkka tulee jatkossa vain pienenemään suhteessa yrityksistä nostettavaan voittoon.


Tuore maajoukkuepakki jättää KalPan yhdeksän kauden jälkeen: ”Ymmärrämme ratkaisun” iltalehti 11:24 13.12

KalPalla on 19 sopimusta ensi kaudeksi. Juuso Riikolaa ei nähdä Kuopiossa enää ensi kaudella. KalPa tiedotti keskiviikkona, että Riikola on käyttänyt purkuoptionsa. - Ymmärrämme Juuson ratkaisun ja koitamme yhdessä rakentaa tästä kaudesta hienon kruunun tälle hänen pitkälle, kaikkiaan yhdeksän kauden KalPa-ajalleen, kommentoi Toni Saksman, kuopiolaisseuran toimitusjohtaja.


Mersu-pomo: Wehrlein on vaikeassa paikassa MTV 06:29 13.12

Sauber-tallissa vaille ensi kauden jatkosopimusta jäänyt Pascal Wehrlein ansaitsee paikan F1-sarjassa ensi kaudella, painottaa Mercedes-tallin urheilujohtaja Toto Wolff.


Rovanperän sopimus monivuotinen – Manageri: Skoda paras vaihtoehto MTV 20:42 12.12

Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella WRC2-luokassa Skodan tehdastiimissä. Sopimus Skodan kanssa on monivuotinen.


Rovanperän sopimus monivuotinen – "WRC2-mestaruus ei välittömästi tavoitteena" MTV 20:42 12.12

Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella WRC2-luokassa Skodan tehdastiimissä. Sopimus Skodan kanssa on monivuotinen.


IF Troja-Ljungby lainaa Juuso Rajalan Saksasta jatkoaika.com 19:11 12.12

Dresden Eislöwen ja IF Troja-Ljungby ovat sopineet, että Allsvenskan-seura lainaa suomalaishyökkääjä Juuso Rajalaa. Lainasopimus ulottuu joulukuun loppuun asti. Rajalalla on kokemusta Liigasta ja Mestiksestä, ja hän pelasi viisi ottelua Allsvenskanissa Leksands IF:n riveissä kaudella 2015-2016.


Kalle Rovanperälle upeita uutisia - sopimus Skodan tehdastalliin! iltalehti 17:06 12.12

Kalle Rovanperä ja Juuso Nordgren ajavat ensi kaudella Skodalla. Rovanperä, 17, ja Nordgren, 21, ajavat ensi kaudella Skoda Motorsportin WRC2-kalustolla. Talli tiedotti asiasta Twitterissä. Suomalaisten lisäksi Skoda Fabian puikoissa nähdään Tshekin Jan Kopecky, Ruotsin Pontus Tidemand ja Norjan Ole Christian Veiby.


HIFK solmi jatkosopimukset Atte Engrenin ja kahden hyökkääjän kanssa iltasanomat 16:25 12.12

Helsingin IFK julkaisi kolme jatkosopimusta.


Uutiset