Egypti antaa kaksi Punaisenmeren saarta Saudi-Arabialle iltalehti 21:50 24.06

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi on ratifioinut sopimuksen, jonka mukaan kaksi Punaisenmeren saarta annetaan Saudi- Arabialle. Saarten luovutus on tuonut mukanaan lainopillisia kiistoja sekä mielenosoituksia. Viime viikkojen aikana poliisi on pidättänyt kymmeniä sopimusta vastustaneita aktivisteja näiden kehotettua ihmisiä mielenosoituksiin.


Arabiemiirikunnat haluaa USA:lta ja Euroopalta takuut Persianlahden kriisin ratkaisemiseksi iltasanomat 20:26 24.06

Arabiemiirikuntien mukaan Persianlahden diplomaattisen kriisin ratkaisu saattaa vaatia Yhdysvalloilta ja Euroopalta takuut siitä, että ne valvovat mahdollista sopimusta Qatarin ja sen naapurimaiden välillä.


Arabiemiirikunnat haluaa USA:lta ja Euroopalta takuut Persianlahden kriisin ratkaisemiseksi iltalehti 19:55 24.06

Arabiemiirikuntien mukaan Persianlahden diplomaattisen kriisin ratkaisu saattaa vaatia Yhdysvalloilta ja Euroopalta takuut siitä, että ne valvovat mahdollista sopimusta Qatarin ja sen naapurimaiden välillä. Qatarin ja sen naapureiden välinen kiista puhkesi 5. kesäkuuta, kun Saudi-Arabia, Arabiemiirikunnat, Bahrain, Egypti katkaisivat suhteet Qatariin syyttäen sitä terrorismin tukemisesta. Qatar on kiistänyt syytökset. Saudi-Arabia liittolaisineen on myös lähettänyt Qatarille 13 kohdan listan, jossa vaaditaan muun muassa sulkemaan al-Jazeera -mediayhtiö ja Iranin suurlähetystö.


Arvostetulta F1-toimittajalta suorasukainen näkemys Räikkösen viimeisistä Ferrari-vuosista: "Vain tietynkaltaiset pärjäävät" iltalehti 12:50 24.06

Sebastian Vettel antoi italialaislehti La Gazzetta dello Sportille haastattelun, josta on pääteltävissä, että saksalaiskuljettaja ja Ferrari olisivat jo päässeet yhteisymmärrykseen jatkosta. Azerbaidzhanin GP:n ennakkovideo Vettelin nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, mutta saksalaisella ei ole mitään syytä lähteä Ferrarilta.


Toisen polven suomalaispelaaja Valioliigan suurseuraan – Maximus Tainio, 16, seuraa isänsä Teemun jalanjälkiä iltasanomat 07:25 24.06

Maximus Tainiolla on kaksivuotinen akatemiasopimus lontoolaisen suurseuran kanssa.


Russellille neljän vuoden jatkosopimus Oilersiin jatkoaika.com 21:41 23.06

Edmonton Oilers on tehnyt nelivuotisen jatkosopimuksen Kris Russellin kanssa. Sopimus on arvoltaan 16 miljoonaa dollaria.


Lewis Hamiltonilta iso tuki Bottaksen Mercedes-jatkolle: "Hän tarvitsee mahdollisuuden" iltalehti 11:45 23.06

Kesäkuukaudet ovat F1:n kohdalla aikaa, jolloin sopimusspekulaatiot käyvät kiivaimmillaan. Sekä Valtteri Bottaksen että Kimi Räikkösen nykyiset sopimukset kattavat vain meneillään olevan kauden. Molempien jatkosta on riittänyt F1-piireissä tuttuun tapaan puhetta.


Taksi vei muistisairaan vanhuksen väärään osoitteeseen - vastassa ollutta miestä epäillään pahoinpitelystä, tytär kuuli äidin huudot ulos saakka iltalehti 07:11 23.06

Hoivakoti antoi taksikuskille väärän osoitteen. Tytär on pöyristynyt siitä, mitä hänen äidilleen tapahtui. Muistisairas, pyörätuolissa oleva 82-vuotias nainen piti kyyditä taksilla hoivakodista vierailulle tyttärensä luokse. Tapaus sattui Oulussa toukokuun lopussa. Tytär tilasi taksin tuttuun tapaan Oulun matkapalvelukeskuksesta, sillä äidille on myönnetty kaupungin kuljetuspalvelusopimus. Kyse oli tutusta käytännöstä, ja tyttären mukaan kyyditykset olivat aiemmin sujuneet hyvin. Äiti oli muuttanut hoivakotiin 2015 vuoden lopulla.


Laittomat sopimukset nostavat vuokria pääkaupunkiseudulla - sosiaalitoimi: "Varsinainen villi länsi" iltalehti 20:29 22.06

Tietoon tulleissa tapauksissa maahanmuuttajilta on vaadittu laittomia lisäsopimuksia, jotka nostavat asumiskustannuksia. Vuokralaiset VKL:n tietoon on tullut useita tapauksia, joissa vuokralaista on vaadittu allekirjoittamaan vuokrasopimuksen lisäksi niin sanottu lisävuokrasopimus, jossa määritellään erilaisia lisäehtoja vuokrasuhteelle. Lisäsopimuksessa tyypillisesti vaaditaan ennakkoon suoritettavaa maksua varsinaisessa vuokrasopimuksessa määritellyn asunnon kuukausivuokran lisäksi. Tapaukset ovat ilmenneet sosiaalitoimen työntekijöiden otettua Vuokralaiset ry:hyn yhteyttä kysyäkseen neuvoa, miten ohjeistaa asiakkaitaan toimimaan sopimusten kanssa.


Englannin futis haluaa vedonlyöntivilpin kuriin - kaikki sopimukset rahapeliyhtiöiden kanssa jäihin iltalehti 17:41 22.06

Englannin jalkapalloliitto on tiedottanut, että se ei jatkossa tee minkäänlaisia sponsorisopimuksia vedonlyöntiyhtiöiden kanssa. Liitto on muuttanut toimintaansa, koska se haluaa ennaltaehkäistä ottelumanipulaatiota ja jalkapallovedonlyönnissä tapahtuvaa vilppiä. Liitto ei halua asettua alttiiksi mahdollisille eturistiriidoille, mitä rahapelien hallinnointiin ja valvontaan tulee. Ensimmäinen näkyvä takaisinveto koskee Ladbrokesia, jonka kanssa FA:lla oli neljän vuoden sopimus. Sen arvo oli noin neljä miljoonaa puntaa eli noin 4,5 miljoonaa euroa.


Enlannin futis haluaa vedonlyöntivilpin kuriin - kaikki sopimukset rahapeliyhtiöiden kanssa jäihin iltalehti 17:41 22.06

Englannin jalkapalloliitto on tiedottanut, että se ei jatkossa tee minkäänlaisia sponsorisopimuksia vedonlyöntiyhtiöiden kanssa. Liitto on muuttanut toimintaansa, koska se haluaa ennaltaehkäistä ottelumanipulaatiota ja jalkapallovedonlyönnissä tapahtuvaa vilppiä. Liitto ei halua asettua alttiiksi mahdollisille eturistiriidoille, mitä rahapelien hallinnointiin ja valvontaan tulee. Ensimmäinen näkyvä takaisinveto koskee Ladbrokesia, jonka kanssa FA:lla oli neljän vuoden sopimus. Sen arvo oli noin neljä miljoonaa puntaa eli noin 4,5 miljoonaa euroa.


Bottas toivoo Mersu-varmistusta: "Neuvottelut alkavat varmasti pian" iltalehti 15:52 22.06

Valtteri Bottas tietää, ettei vahva alkukausi takaa hänelle vielä jatkosopimusta Mersulle. Suomalainen on tukkinut kaikkien epäilijöiden suut nappaamalla sekä paalupaikan että debyyttivoiton. Siitä huolimatta Bottas ymmärtää, että hänen tulevaisuutensa on yhä avoin, vaikka lehdistössä jatkosopimusta Mersulle pidetään selviönä. - Tämä on täysin normaali tilanne minulle, koska olen ollut tässä tilanteessa joka vuosi formula ykkösissä, Bottas aloitti Azerbaidzhanin GP:n torstain lehdistötilaisuudessa.


Lauri Markkanen varataan ensi yönä NBA:han - näin tulokassopimus takaa miljoonien tienestit iltalehti 14:56 22.06

Lauri Markkasen top 10 -varaus NBA:han on lähes kirkossa kuulutettu. Se tarkoittaa, että kassa karttuu heti kättelyssä roimasti. Torstain ja juhannusaaton välisenä yönä suuri osa Suomen kansasta nukkuu ruusuista unta. Kenties keskisuven sadekuurot paukuttavat mökki-idyllin kattorakenteita, ehkä varhaisen aamuyön hento auringonpilke paistaa sälekaihdinten raosta. Normijuhannus näillä leveysasteilla, mutta eräälle 20-vuotiaalle nuorukaiselle kaikkea muuta. Kun koti-Suomi heräilee päivittelemään vaihtelevaa juhannussäätä, Lauri Markkanen saanut tietää tulevaisuutensa seuraavan askeleen. New Yorkin Barclays Centerissä hänen nimensä on huutanut vielä nimeämätön NBA-seura. Hän on vetäissyt päähänsä maailman parhaan koripalloliigan jäsenen lippiksen, yhtenä ani harvoista suomalaisista.


Mersu-pomo myöntää asettaneensa Bottaksen vaikeaan asemaan - "Hän tuntee paljon paineita" iltalehti 14:47 22.06

Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff on myöntänyt, ettei Valtteri Bottakselle tarjottu sopimus ollut täysin ongelmaton. Toto Wolff puhui Kansainvälisen autoliiton FIA:n konferenssissa Genevessä. Siellä häneltä kysyttiin, miksi talli tarjosi Valtteri Bottaksella vain vuoden mittaista sopimusta tammikuussa. - Luonnollisesti se on epämiellyttävä tilanne hänelle. Hän tuntee aika paljon paineita, Wolff aloitti.


Kiekko-Vantaa vahvistuu - Perttilä ja Linke lohipaitoihin jatkoaika.com 13:29 22.06

Kiekko-Vantaa julkaisi kaksi uutta pelaajasopimusta. Mukana hyökkääjä Juuso Perttilä ja puolustaja Otto-Eemeli Linke, joka pelasi viime kauden Ruotsin kolmostasolla Kalix HC:ssä.


Tilastot kertovat - näin Bottas on käyttänyt elämänsä tilaisuuden: "En näe mitään eroa Lewisiin" iltalehti 15:07 21.06

Valtteri Bottaksen alkukausi ylitti Mersu-pomo Toto Wolffin odotukset. Monien F1-asiantuntijoiden mielestä Valtteri Bottakselle tarjottu vain kauden 2016 mittainen Mersu-sopimus osoitti tiettyä epäluottamusta tallin osalta. Jos siitä oli kyse, on asetelma muuttunut nyt jokseenkin päinvastaiseksi. - Valtterilla on vahva asema. Ei voisi edes kuvitella, että hän tuli talliin vasta talven viime hetkillä, ja nyt seitsemän osakilpailun jälkeen hän on ylittänyt kaikki odotuksemme, tallipäällikkö Toto Wolff kirjoitti Mercedes-AMG:n virallisille nettisivuille.


Mestarien liiga näkyy ensi kauden jälkeen C Morella - otteluita myös ilmaiskanavilla iltalehti 10:26 21.06

Jalkapallon Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan oikeudet siirtyvät tulevan kauden jälkeen C Moren omistukseen. Kanava näyttää seurajoukkueturnauksien ottelut syksystä 2018 kevääseen 2021 asti. Sopimus sisältää oikeudet Mestarien liigan karsintavaiheen viimeiseltä kierrokselta ja Eurooppa-liigan alkulohkovaiheesta aina finaaleihin asti.


Bottas saa odotella vielä jatkosopimusta - pomo myöntää: "Tilanne on hänelle epämukava" iltalehti 09:21 21.06

F1-talli Mercedesin tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan paineiden kanssa ajava Valtteri Bottas ei ole ihanteellisessa tilanteessa. Bottaksen pomo antoi lausuntoja suomalaiskuskin tilanteesta Sveitsissä järjestetyssä FIA:n konferensissa. ' Bottaksen jatkosopimus Mercedesin kanssa on kuuma puheenaihe, sillä hän solmi tallin kanssa yhden vuoden kontrahtin.


Pankkijätti Barclaysin finanssikriisin aikaiset johtajat saivat syytteet petoksesta – epäillään miljardisopimusten suhmuroinnista Qatarin kanssa hs 12:52 20.06


Tallipäälliköltä vahva vihjaus - joko Bottaksen jatkosopimus on selvä? iltalehti 11:20 20.06

Mercedes-pomo Toto Wolff on kehunut Valtteri Bottasta tavalla, joka ennustaa nastolalaisen työsuhteen jatkoa. F1-sirkus siirtyy juhannukseksi Azerbaidzhanin pääkaupunki Bakuun. Unescon maailmanperintökohteena olevan vanhankaupungin ympäri kiertävä rata debytoi MM-sarjassa viime vuonna Nico Rosbergin napatessa ykköstilan. Tänäkin vuonna Mercedes-talli lähtee Kaspianmeren rannalle ennakkosuosikkina. Lewis Hamilton dominoi Kanadan osakilpailua, eivätkä Hopeanuolet halua menettää asemiaan tulevanakaan viikonloppuna.


Uutiset