Kiista alkoholin etämyynnistä – Ministeriö: Uutta lakia ei tule uusisuomi 14:20 05.12

Sosiaali- ja terveysministeriö ei esitä lain täsmentämistä alkoholin etämyynnin osalta. Ministeriö kertoo, ettei se laadi asiasta lakiesitystä.


Irtisanomislain erikoinen seuraus – Valiokunta: Potkuista 60 päivän karenssi, irtisanoutumisesta 90 päivää uusisuomi 21:26 04.12

Uusi irtisanomislaki ei alentaisi työttömyysturvan karenssijaksoa kaikissa tapauksissa, huomauttaa eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta lausunnossaan.


Osalta lapsista jää joulu­juhla väliin Pietar­saaressa – 9 ihmistä karanteenissa tuhka­rokon takia iltasanomat 21:22 04.12

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston johtavan lääkärin mukaan yhdeksän ihmistä on karanteenissa, koska he eivät ole suostuneet ottamaan rokotetta. Julkisuuteen ei ole kerrottu karanteenissa olevien ikää tai sukupuolta.


”Orwellkin kadehtisi hallituksen ideoita” – Kansanedustajalta vakava varoitus uudesta laista uusisuomi 14:53 03.12

Sote-valiokunnan jäsen, oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto varoittaa blogissaan niin kutsutusta toisiolaista eli sosiaali- ja terveyspalveluiden toissijaista käyttöä koskevasta laista.


Oysin miljardihankkeelle lupa – vanhan sairaalan peruskorjaus tulisi kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen iltasanomat 11:38 24.11

Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä poikkeuslupa mahdollistaa uuden yliopistollisen sairaalan rakentamisen Ouluun nopealla aikataululla.


Juko-pomo: Ministeriöiden virkamiehillä ”hervottomat” aikataulut – Kuormitus kasvanut Sipilän hallituksen aikana uusisuomi 19:01 22.11

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon toiminnanjohtajan Maria Löfgrenin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ei ole ainoa ministeriö, jossa virkamiehet valmistelevat lakeja voimakkaasti kuormittuneina. Juko on virkamiesten edustaja työmarkkinoilla.


HS: Sosiaali- ja terveysministeriö on kriisissä, irtisanoutuneita tänä vuonna jo 44 – ”Surullista katsottavaa” iltasanomat 12:19 22.11

Virkamiesten mukaan ministeriön lainvalmistelu on sekaisin.


HS: Raju avautuminen ministeriön sisältä – johto ja lainvalmistelu ”täysin hukassa” uusisuomi 11:33 22.11

Sosiaali- ja terveysministeriöstä on irtisanoutunut tänä vuonna toistaiseksi 44 henkilöä ja useat virkamiehet kertovat Helsingin Sanomille ministeriön lainvalmistelun olevan rikki.


Eva väittää: Yksityisiä terveysyrityksiä sorsitaan sote-uudistuksessa uusisuomi 08:06 20.11

Evan mukaan julkista toimijaa perusteettomasti suosiva sääntely loukkaa tervettä kilpailua. Yksityistä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaa säännellään ja valvotaan tiukemmin kuin vastaavaa tehtävää hoitavaa julkista toimijaa, väitetään Elinkeinoelämän Valtuuskunnan Evan Soten sokeat pisteet -analyysissa.


Kokoomuksen konkari sote-yritysten keskittymisestä: ”Enkös minä sanonut” uusisuomi 12:10 19.11

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Salolainen pitää sosiaali- ja terveyssektorin suuria kauppamääriä huolestuttavana.


Sote-markkinoilla käy kova rytinä – yrityskauppa joka neljäs päivä uusisuomi 07:22 19.11

Sosiaali- ja terveysalalla on tehty keskimäärin yksi yrityskauppa joka neljäs päivä, ilmenee Kauppalehden ja Uuden Suomen selvityksestä.


Uutiset