Oletko kuullut sotu-uudistuksesta? Ministerit Mattila ja Saarikko vakuuttavat: Lähtökohta ei ole säästöissä MTV 19:16 17.07

Puolueet ja päättäjät ovat melko yksimielisiä siitä, että sosiaaliturvajärjestelmää pitää uudistaa. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ???????keskustelivat Huomenta Suomen vieraina sosiaaliturvan uudistuksesta, eli sotu-uudistuksesta.


Puhemiesneuvosto käsittelee sote-valiokunnan puheenjohtajasta tehdyn kantelukirjelmän syksyllä iltasanomat 16:03 09.07

Eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelee sosiaali- ja terveysvaliokunnan työskentelytapoja ja puheenjohtajaa moittinutta kirjelmää kokouksessaan syyskuun 4. päivä, kertoo puhemies Paula Risikko (kok).


Jukka Tennilän kolumni: Kestääkö lehmänkauppa? iltasanomat 10:34 09.07

Jonkinlainen sosiaali- ja terveysuudistus on epäilemättä jossain vaiheessa syntymässä, mutta lopputulos voi poiketa nykyisen hallituksen kaavailemasta maakunta-markkinamallista, joka perustuu terveyspolitiikan ulkopuoliseen keskustan ja kokoomuksen lehmänkauppaan.


Sote-riita kuumenee: ”Pian on viimeisetkin arvot uhrattu – Hallituksen rivit hajallaan” uusisuomi 11:00 08.07

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan riitely on viikonloppuna jatkunut sosiaalisessa mediassa. Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto ja vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen vaativat keskustaa pyytämään anteeksi valiokunnan puheenjohtajalta Krista Kirulta (sd.).


Sote-valiokunnan kokoomuslainen jäsen Ylelle: ”Keskityn työntekoon, enkä jaksa pelailla pelejä” uusisuomi 15:30 07.07

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoomuslaiset jäsenet eivät perjantaina allekirjoittaneet valiokunnan puheenjohtajasta Krista Kiurusta (sd.) eduskunnan puhemiesneuvostolle tehtyä kantelua. 


Nyt puhuu Krista Kiuru: ”Kauaa nämä Juha Sipilän vakuuttelut eivät olleet voimassa” uusisuomi 11:11 07.07

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) sanoo yllättyneensä valiokunnan keskustaryhmän ulostulosta. 


Sote-valiokunnan jäsenen kova ulostulo: ”Hallituksen jää tulee pettämään syksyllä” uusisuomi 09:41 07.07

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Arja Juvonen (ps.) puolustaa voimakkaasti valiokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd.).


Keskusta teki kantelun – Krista Kiuru vastaa kritiikkiin Facebookissa: ”Sama virsi on jatkunut läpi kevään” iltasanomat 08:55 07.07

Keskustalaisten tekemä kantelu sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajasta Krista Kiurusta tuli kantelun kohteelle yllätyksenä.


Kansanedustajien kova avautuminen Krista Kiurusta: ”Tämä on voimakas hätähuuto” uusisuomi 19:36 06.07

Kuusi sosiaali- ja terveysvaliokunnan kansanedustajaa syyttää valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiurun (sd.) käyttäneen asemaansa sote-uudistuksen käsittelyn viivyttelyyn.


SDP:stä isku takaisin: ”Keskusta meni paniikkiin” uusisuomi 17:39 06.07

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lidntman hämmästelee keskustalaisten ja sinisten kansanedustajien tekemää kantelua sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajasta Krista Kiurusta (sd.).


Sote-valiokunnan keskustalaiset kannelleet puheenjohtaja Krista Kiurun toiminnasta puhemiesneuvostolle MTV 16:51 06.07

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet ovat kannelleet puheenjohtaja Krista Kiurun (sd.) toiminnasta puhemiesneuvostolle.


HS: Sote-valiokunnan keskustalaiset kannelleet puheenjohtaja Krista Kiurun toiminnasta puhemiesneuvostolle MTV 16:51 06.07

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet ovat kannelleet puheenjohtaja Krista Kiurun (sd.) toiminnasta puhemiesneuvostolle.


Outi Alanko-Kahiluoto: Hallitus tietää jo että sote kaatuu – Nyt pelataan viivytystaktiikkaa uusisuomi 15:57 06.07

”Minun mielestäni sosiaali- ja terveysvaliokunta laitettiin työskentelemään tämä heinäkuun ensimmäinen viikko siksi, että hallitus vaikuttaisi touhukkaalta. Mutta emme me ole valiokunnassa pystyneet juurikaan etenemään.


17 kansanedustajaa päätyi erikoiseen äänestykseen – Jarruttaako sotea hallitus vai oppositio? uusisuomi 20:52 05.07

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta joutui äänestämään siitä, voiko se edetä valinnanvapauslakien käsittelyssä niin kutsuttuun valmistavaan keskusteluun. Hallituspuolueiden tukema kanta siirtyä käsittelyssä perjantaina eteenpäin voitti äänin 10–7.


Selvitys: Suomen vankiloissa on yhä enemmän päihderiippuvaisia ja psykoottisia vankeja – vankilaterveydenhuollon järjestämisessä kehitettävää MTV 14:51 04.07

Vankilaterveydenhuollon järjestämisessä on yhä kehittämistä, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriön tilaamassa arvioinnissa.


Paina mieleen tämä puhelinnumero: 116 117 – uusi päivystysnumero auttaa muissa kuin hätätapauksissa MTV 13:08 29.06

Hätäkeskuksiin tulee välillä soittoja, joissa ei aina ole kyse hätätilanteesta. Siksi käyttöön on otettu päivystysnumero nimeltä Päivystysapu 116 117. Numeroon voi soittaa sosiaali- ja terveysasioissa tarvitessaan ohjausta ja neuvontaa.


Juuri nyt: Näin Sipilä perusteli sotea eduskunnalle – ”Tämän pitäisi huolestuttaa meitä kaikkia tässä salissa” uusisuomi 15:13 27.06

Pääministeri Juha Sipilä on antanut eduskunnassa pääministerin ilmoituksen maakunta- sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen voimaantulon siirtymisestä.


Kolumni: Sote on poliittinen ongelmajäte, joka pysyy vaaliteemana MTV 09:04 27.06

Hallitus joutui eilen taipumaan ja myöntämään sen, minkä sokea Reettakin on nähnyt jo kesäkuun alusta lähtien. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen aikataulu ei pidä, vaikka päällään seisoisi, kirjoittaa toimittaja Eeva Lehtimäki kolumnissaan. 


Pääkirjoitus: Sotesta tuli politiikan ikiliikkuja – veronmaksaja maksaa valtapelin viulut iltasanomat 21:00 26.06

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eli soten värikkäässä valmistelussa saavutettiin tiistaina jälleen yksi merkkipaalu: sote- ja maakuntauudistus siirtyy vuodella eteenpäin.


Kommentti: Saapa nähdä, pitääkö tämäkään sote-aikataulu – hallitus nosti kädet pystyyn MTV 14:33 26.06

Jo kaksitoista vuotta jatkunut puurtaminen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseksi viivästyy jälleen vuodella. Hallitus nosti kädet pystyyn riitoihinsa juuttuneen eduskunnan sote-valiokunnan edessä, ja siirsi uudistuksen alkamaan vasta vuoden 2021 alussa. Saapa nähdä, pitääkö tämä viimeisinkään aikataulu, kirjoittaa Vesa Kallionpää kolumnissaan.


Hurja näky säikäytti Vettelin edelleen, Bottas

Uutiset