Susi liikkui lähellä kolmen kuukauden ikäistä vauvaa Sotkamossa - äiti yritti häätää möykkäämällä, eläin ei piitannut iltalehti 13:52 16.12

Suden nähtyään Essi Heikkinen soitti taksin ja vaati, että hänen kouluikäinen lapsensa tuodaan kotipihaan saakka. Kolmen kuukauden ikäinen tyttö nukkui kotinsa pihalla vaunuissa, kun susi kulki talon pihapiirissä Sotkamossa. Tapaus sattui Sotkamon Juholankylällä viime tiistaina. Vauvan äiti Essi Heikkinen kertoi Sotkamo-lehdessä (12.12.), että oli nukuttanut lastaan vaunuissa kotitalon pihalla. Heikkinen oli tuonut vauvan sisälle ja ihmetellyt koirien haukkumista.


Metsäaktivisti lahjoitti satoja hehtaareja suojeluun - ”Metsänhoidossa Suomi yhden totuuden maa” iltalehti 09:15 11.12

Espoolainen metsäyrittäjä ja -aktivisti Timo Kujala lahjoitti suojeluun 600 hehtaaria metsä- ja suoalueita joulukuun alussa. Erämaa-alueet sijaitsevat Pudasjärvellä, Puolangalla, Sotkamossa ja Kiuruvedellä. Espoolaisen metsäyrittäjä ja -aktivisti Timo Kujalan lahjoitus on tähän mennessä suurin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi lahjoitetuista suojeltavista yksityismaista. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) aloitteesta polkaistu luontolahjani satavuotiaalle -kampanja yrittää kerätä yhteensä 1800 hehtaaria yksityismaita luonnonsuojelualueiksi.


Itsenäisyyspäivän kynttilät aiheuttaneet tulipaloja ympäri maata – ”Kun mennään nukkumaan, kynttilä sammutetaan” MTV 08:31 07.12

Kynttilöistä ja ulkotulista on syttynyt tulipaloja itsenäsisyyspäivän iltana ja yönä ainakin Kouvolassa, Teuvassa, Kuopiossa ja Sotkamossa. Paloissa ei ole ollut henkilövahinkoja, mutta omaisuusvahinkoja on koitunut ja palomestari muistuttaakin, ettei tulta saisi jättää palamaan valvomatta. 


Mies ja nainen kuolivat kolarissa Sotkamossa – auto liukui kylki edellä päin toisen auton keulaa iltasanomat 20:26 12.11

Sotkamossa mies ja nainen kuolivat kahden henkilöauton kolarissa sunnuntaina.


Kahden hengen kuolonkolari Sotkamossa - mies menetti autonsa hallinnan sohjoisen tien mutkassa iltalehti 20:21 12.11

Vastaantulevien kaistalle ajautuneen auton kuljettaja ja matkustaja menehtyivät törmäyksessä. Onnettomuus sattui iltapäivällä Paakinmäellä Sotkamossa. Kaksi henkilöä on kuollut kahden henkilöauton kolarissa Sotkamossa Paakinmäellä sunnuntaina. Poliisipartio sai hälytyksen törmäyksestä hieman puoli neljän jälkeen iltapäivällä. Oululainen vuonna 1974 syntynyt mies menetti autonsa hallinnan Paakinmäeltä Kontiomäen suuntaan laskevassa mäessä loivasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa, poliisin tiedotteessa kerrotaan.


Kaksi kuollut kolarissa Sotkamossa – auto liukui kylki edellä päin toisen auton keulaa iltasanomat 17:52 12.11

Sotkamossa kaksi ihmistä on kuollut kahden henkilöauton kolarissa.


Näkökulma: Sipilä oli oikeassa Sotkamon ihmeestä - veronmaksajat saamassa rahansa takaisin iltalehti 17:11 10.11

Lähes päivälleen vuosi sitten pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli kaivosyhtiö Terrafamen vieraana Sotkamon Talvivaarassa. Siellä hän lausui unohtumattomat sanat. - Sotkamossa on tehty ihme, Sipilä totesi saapuessaan median eteen.


Yle: Lähes koko keskustan puoluevaltuusto tahtoo Sipilän jatkokaudelle iltasanomat 07:39 09.11

Keskustan puheenjohtajan valitsee kesällä Sotkamossa puoluekokous.


Ylen kysely: Selkeä enemmistö puoluevaltuustosta kannattaa Sipilää jatkokaudelle keskustan puheenjohtajaksi iltalehti 06:48 09.11

Peräti 85 puoluevaltuuston jäsentä kannattaa Sipilää jatkokaudelle. Kyselyyn vastasi 97 keskustan 135:stä puoluevaltuuston jäsenestä. Keskustan uuden puheenjohtajan valitsee puoluekokous. Puoluevaltuuston katsotaan kuitenkin edustavan kentän ääntä, koska siihen kuuluu muun muassa keskustan eri piirien edustus, keskustanaiset ja keskustanuoret. Marraskuun alussa tehtyyn kyselyyn vastasi 97 keskustan puoluevaltuuston jäsentä yhteensä 135:stä. Vastanneista peräti 85 on tällä hetkellä sitä mieltä, ettei puheenjohtajaa ole tarvetta vaihtaa ensi kesän puoluekokouksessa Sotkamossa.


MT: Keskustan piirijohtajilta täysi tuki Sipilälle iltalehti 06:00 01.11

Silti pääministerin mediasuhde huolestuttaa keskustapomoja. Kulunut vuosi on ollut hankala pääministeripuolue keskustalle, jonka gallupkannatus on hiipunut jo alle 16 prosentin. Esimerkiksi Helsingin Sanomien tuoreen kyselyn mukaan keskustaa kannattaa tällä hetkellä vain 15,4 prosenttia suomalaisista, kun kevään 2015 eduskuntavaaleissa puolue ylsi 21,1 % kannatukseen. Keskustan suosioalamäki on herättänyt keskustelua puolueväen keskuudessa, ja julkisuudessa on pohdittu puheenjohtaja Juha Sipilän asemaa sekä mahdollista vallanvaihtoa ensi kesäkuun puoluekokouksessa Sotkamossa.


Terrafame hakee lupaa uraanin talteenottoon Talvivaarassa - ydinpolttoaineeksi ulkomailla iltalehti 10:31 31.10

Talvivaaran kaivoksen alueella esiintyy uraania. Valtion enemmistöomistuksessa oleva monimetalliyhtiö Terrafame on jättänyt tänään työ- ja elinkeinoministeriöön ydinenergialain mukaisen lupahakemuksen kaivostoiminnassa sivutuotteena saatavan luonnonuraanin talteen ottamiseksi Sotkamossa. Sotkamon Talvivaavaan kaivoksen päätuotteet ovat nikkeli ja sinkki. Terrafamen tehdasalueella on edellisen toiminnanharjoittajan aikana lähes valmiiksi rakennettu uraanin talteenottolaitos. Viimeistelytöiden jälkeen uraani voitaisiin ottaa talteen tässä laitoksessa.


Uutiset