Karmea onnettomuus - fitness-kilpailija putosi kuolemaansa kesken valokuvaussession iltalehti 16:22 18.08

Fitness-ohjaaja ja -kilpailija Will Kong Wai yritti etsiä hyvää kuvauspaikkaa, kun hän putosi kuolemaansa Hong Kongissa. Paikallislehti The Standardin mukaan onnettomuus tapahtui perjantaiaamuna. Hän oli ilmeisesti kiivennyt metrin korkuisen kaiteen yli, menettänyt tasapainonsa ja pudonnut alas kerrostalon 12. kerroksesta.


Annankadulle nouseva viinibaari tähtää Helsingin ykköspaikaksi – ”Standardit ovat täällä olleet vähän liian alhaalla” hs 16:00 16.08


Nasa löysi entistä vankempia todisteita yläilmakehästä ”galaktisilla standardeilla lähellä” iltasanomat 14:49 04.08

WASP-121b sijaitsee noin 900 valovuoden päässä, mikä on Nasan mukaan ”galaktisilla standardeilla lähellä”.


SPEK: Englannissa käytetty rakennusmateriaali oli päässyt parhaaseen paloturvallisuusluokkaan iltalehti 18:43 25.06

Ison paloturvallisuusongelman aiheuttavat puuttuvat EU-standardit, sanoo turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä (SPEK). Leinon mukaan nykyisin paloturvallisuustesteissä jäljitellään huoneistopaloa, mutta julkisivumateriaalien testaaminen on jäänyt heitteille. - Selvitysteni mukaan tämä Englannissa käytetty rakennusmateriaali oli päässyt parhaaseen paloturvallisuusluokkaan. Palotestit eivät tunnista tällaista pintaelementtimallia, jossa pinnassa on alumiinia ja välissä palavaa materiaalia, Leino harmittelee.


Evening Standard: Pop-laulaja Zayn Malik on joutunut etnisen profiloinnin kohteeksi Yhdysvalloissa – ”Ymmärrän, miksi” hs 14:30 22.06


Lehtiväite: Pakettiauton kuljettaja hyökkäsi veitsen kanssa ajettuaan ihmisiä päin - ketään ei ole puukotettu iltalehti 10:39 19.06

Uutinen perustuu Evening Standard -lehden vahistamattomiin tietoihin. Poliisi kertoo, että ketään ei ole puukotettu. kirjoittaa näin:


Lehtiväite: Pakettiauton kuljettaja hyökkäsi veitsen kanssa ajettuaan ihmisiä päin - yhtä puukotettu iltalehti 07:47 19.06

Uutinen perustuu Evening Standard -lehden vahistamattomiin tietoihin. Poliisi ei ole vahvistanut väitettyä veitsihyökkästä, joka olisi seurannut yliajoa. kirjoittaa näin:


Kolmen Lontoon tulipalon uhrin nimet selvillä - yksi heistä oli vain viisivuotias iltalehti 16:14 17.06

Lontoon Grenfell Towerin tulipalossa menehtyi ainakin 30 ihmistä. Kolmen henkilöllisyys on varmistunut, kertoo BBC. Yksi varmistuneista uhreista on Isaac Shawo, vasta viisivuotias poika, joka asui vanhempiensa Genetin ja Paulon sekä kolmevuotiaan veljensä Lucan kanssa turmatalossa. Isaac joutui erilleen perheestään, eikä selvinnyt traagisesta tulipalosta. Evening Standard -lehden mukaan Shawon perhe pakeni tulipaloa 18. kerroksesta naapuriperheen kanssa lapset märkiin pyyhkeisiin verhottuna. Isaac piti naapuria kädestä, mutta ote lipesi ja Isaac katosi paksuun mustaan savuun.


Moskeija ei suostu hautaamaan Manchesterin pommimiestä iltalehti 19:44 31.05

Salman Abedi tappoi itsemurhaiskullaan 22 ihmistä viime viikolla. Eräs Manchesterin suurimmista moskeijoista on ilmoittanut, ettei se suostu hautaamaan Salman Abedia, 22. Manchesterin keskusmoskeija sanoi, ettei se halua olla missään tekemisissä terroristin ruumiin kanssa. Moskeijan edustaja kertoi Evening Standard -lehdelle, että moskeijan johtokunta päätti asiasta. Manchester Evening News kertoo, että kaupungin viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta Abedia ei tuhkattaisi tai haudattaisi minnekään Suur-Manchesterin alueella. Daily Mail -lehden mukaan terroristin ruumista pidetään ruumishuoneella Manchesterin ulkopuolella.


Brittilehti nimesi Manchesterin iskun ensimmäisen uhrin: Georgina, 18, oli Ariana Granden superfani, ehti hehkuttaa keikkaa Twitterissä iltasanomat 12:37 23.05

18-vuotias tyttö kuoli sairaalassa äiti vierellään, kertoo Evening Standard.


Suomen talous kasvoi alkuvuonna 2,8 % - "Odotukset eivät näin korkealla" iltalehti 11:27 16.05

- Suomen talous kasvaa nyt muuta euroaluetta nopeammin, Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki sanoo. Suomen talous kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä lähes kolme prosenttia, käy ilmi Tilastokeskuksen keräämistä tuotantoluvuista. Bruttokansantuote oli alkuvuonna 2,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaa neljännestä ylemmällä tasolla. - Tämän päivän standardeilla erittäin iso luku, Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki kommentoi.


Joshua tarjoaa Klitshkolle uusintamahdollisuutta - mitä tekee Fury? iltalehti 17:24 02.05

Ammattinyrkkeilyn raskaansarjan tuore maailmanmestari Anthony Joshua on valmis kohtaamaan haastajansa "yksi kerrallaan". Hän tarjoaa uusintaottelua lauantaina voittamalleen Vladimir Klitshkolle ja tähyilee myös Tyson Furyn suuntaan. - Jos hän haluaa uusinnan, ei minulla ole lainkaan ongelmaa kohdata hänet uudelleen, Joshua totesi Klitshkosta London Evening Standard -lehden kolumnissaan.


Uutiset