Stoltenbergille kaksi lisävuotta Naton pääsihteerinä iltasanomat 15:38 12.12

Jens Stoltenberg saa kahden vuoden jatkokauden sotilasliitto Naton pääsihteerinä.


Jens Stoltenberg jatkaa Naton pääsihteerinä MTV 15:29 12.12

Norjalainen Jens Stoltenberg jatkaa sotilasliitto Naton pääsihteerinä myös seuraavat kaksi vuotta.


Onko Nato-ovi Suomelle auki? Soini: ”Olisi ikävä ajatus, jos Nato päättäisi, ettei klubiin otettaisi enää uusia jäseniä” iltalehti 12:19 07.12

Keskiviikkona Brysselissä pidetyssä Naton ulkoministerikokouksessa pohdittiin myös Suomelle tärkeää Naton avoimien ovien politiikkaa. Naton ulkoministerikokouksen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona Naton avointen ovien politiikan jatkuvan ja muistutti, että Naton laajentumiskierrokset ovat turvanneet rauhaa Euroopassa. Tällä hetkellä Natoon kuuluu 29 maata. Myös suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, mutta Suomi ja Ruotsi kuuluvat ainoastaan Naton laajennettujen kumppanuusetujen piiriin, jolloin ne eivät saa Natolta turvatakuita, kuten varsinaiset jäsenmaat.


Nato lähettää Afganistaniin kouluttajiksi 3000 uutta sotilasta - osa voi tulla Suomesta iltalehti 16:14 07.11

Uusien sotilaiden tehtävänä on Afganistanin turvallisuusjoukkojen kouluttaminen ja neuvonta. Sotilasliitto Nato lähettää Afganistaniin lisäjoukkoja, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhteensä sotilaita tulee 3000. Puolet heistä tulee Yhdysvalloista, puolet muista Nato-maista tai Naton kumppanimaista. Sotilaita voi siis tulla myös Suomesta. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi joukkojen lisäämisestä tiedotustilaisuudessa maanantaina.


Uutiset