Israelin tukisummasta syntyi kohu saksalaisella rockfestivaalilla – suomalainen Oranssi Pazuzu perui esiintymisensä hs 17:16 22.08


Lönnrotinkadun yliajaja on vangittu - epäillään taposta ja viidestä tapon yrityksestä iltalehti 16:24 22.08

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Lönnrotinkadun yliajajan todennäköisin syin taposta epäiltynä. Teko tapahtui 28. heinäkuuta Helsingissä. Yliajossa kuoli suomalainen nainen. Yliajosta epäillään 51-vuotiasta miestä. Miehen epäillään törmänneen tahallaan kuuteen ihmiseen suojatiellä. Miestä epäillään naisen tapon lisäksi viidestä tapon yrityksestä.


Poliisi on vanginnut Lönnrotinkadun yliajajan - epäillään taposta ja viidestä tapon yrityksestä iltalehti 14:10 22.08

Poliisi on vanginnut Lönnrotinkadun yliajajan todennäköisin syin taposta epäiltynä. Teko tapahtui 28. heinäkuuta Helsingissä. Yliajossa kuoli suomalainen nainen. Yliajosta epäillään 51-vuotiasta miestä. Miehen epäillään törmänneen tahallaan kuuteen ihmiseen suojatiellä. Miestä epäillään naisen tapon lisäksi viidestä tapon yrityksestä.


Poliisi on vanginnut Lönnrotinkadun yliajajan iltalehti 14:10 22.08

Poliisi on vanginnut Lönnrotinkadun yliajajan todennäköisin syin taposta epäiltynä. Teko tapahtui 28. heinäkuuta Helsingissä. Yliajossa kuoli suomalainen nainen. Asiasta lisää hetken kuluttua.


Lounais-Suomen poliisi epäilee yli sataa verkkohyökkäystä - satojentuhansien vahingot iltalehti 12:56 22.08

Lounais-Suomen poliisi kertoo selvittäneensä laajan verkkohyökkäysten sarjan. Hyökkäyksiä on epäilyjen mukaan tehty yli sata viime vuoden lopulta tämän vuoden alkupuolelle. Vahinkoa on poliisin mukaan aiheutunut satojatuhansia euroja. Pääepäilty on 19-vuotias varsinaissuomalainen mies.


Saku Koivu katsoo eteenpäin Turun tragedian jälkeen – ”Meillä on ikävä perjantai takana” iltasanomat 12:21 22.08

Suomalainen NHL-legenda haluaa taata Suomen syöpäpotilaille maailman parhaan hoidon. Hän muisti hyväntekeväisyystapahtuman alussa Turussa perjantaina tapahtunutta puukotusiskua.


Tutkija: Suomalainen turvapaikkajärjestelmä ei toimi iltalehti 19:41 21.08

Jihadismin tutkijan, sotatieteiden maisterin Atte Kalevan mukaansuomalaisten päättäjien pitäisi uudistaa ”rajulla kädellä” nykyinen turvapaikanhakuprosessi ja ulkomaalaislaki. Maanantaina uutisoitiin, että Suomen viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen, jonka mukaan Turun teosta epäilty Abderrahman Mechkah vaikutti radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta. Perjantaina Mechkah teki Turussa hyytävän terroriteon, ja häntä epäillään nyt kahdesta terroristisessa tarkoituksesta tehdystä murhasta sekä kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdyn murhan yrityksestä.


Yle: Edis Tatli ottelee EM-tittelistä Helsingissä - taustalla kohuottelun hajaäänituomio iltalehti 14:46 21.08

Suomalainen ammattinyrkkeilijä Edis Tatli ottelee Francesco Pateraa vastaan kevyen sarjan Euroopan mestaruudesta loka-marraskuussa Helsingissä, kertoo Yle. Asian Ylelle vahvisti Tatlin valmentaja-manageri Pekka Mäki. Tatli ja belgialainen Patera ottivat mittaa toisistaan titteliottelussa toukokuussa Turussa. Tatli hävisi ottelun hajaäänin 1-2. Tatlin taustaryhmä teki ottelusta vastalauseen, joka hylättiin.


Nuori suomalainen rallilahjakkuus hurjassa vireessä: Peräti neljä voittoa kuukauden aikana iltasanomat 10:48 21.08

Jari Huttunen etenee omassa luokassaan voitosta voittoon.


Uutissuomalainen: Salakuljetettuja eläimiä jää kiinni yhä enemmän –? "Viranomaisten tietoon tulleet tapaukset vain jäävuoren huippu" iltasanomat 05:01 21.08

Suomeen salakuljetetaan eläimiä eniten EU-maista.


Uutissuomalainen: Salakuljetettuja eläimiä jää kiinni yhä enemmän iltalehti 04:55 21.08

"Viranomaisten tietoon tulleet tapaukset vain jäävuoren huippu" EU-alueelta ja sen ulkopuolelta Suomeen salakuljetettujen eläinten määrät ovat yli kaksinkertaistuneet kahdessa vuodessa. Uutissuomalainen kertoo, että viranomaiset saivat viime vuonna kiinni merkittävästi suuremman määrän salakuljetettuja eläimiä kuin vuonna 2014, jolloin löydettiin 97 eläintä. Kasvua tapahtui jo vuoden 2015 aikana, jolloin laittomasti tuotuja eläimiä paljastui yhteensä 163.


Lazion nuori suomalainen odottaa tilaisuuttaan - Hetemaj uskoo mahdollisuuksiin: "Päätyyn asti" iltalehti 18:36 20.08

Abukar Mohamed allekirjoitti viime talvena Lazion kanssa neljän ja puolen vuoden sopimuksen. Lazion Abukar Mohamed harjoittelee tällä hetkellä Lazion nuorten joukkueessa. Viime kaudella hän pääsi Lazion kokoonpanoon Serie A:ssa, mutta debyytti jäi tekemättä. Chievon Perparim Hetemaj uskoo Mohamedin mahdollisuuksiin. 18-vuotias Abukar Mohamed siirtyi Lazioon TPS:sta ja pääsi pian edustusjoukkueen kokoonpanoon Serie A -otteluissa. Peliminuutteja ei vielä irronnut.


Presidentti Niinistö: "Halu väärinymmärtää on suurempi kuin yritys ymmärtää" iltalehti 16:49 20.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Mäntyniemessä Turun epäiltyä terroritekoa. Hän kertoo kiinnittäneensä huomiota ikävään piirteeseen keskusteluilmapiirissä. Presidentti Sauli Niinistö kertoo huomanneensa huolestuttavan piirteen keskusteluissa. - Halu väärinymmärtää on ollut suurempi kuin yritys ymmärtää. Tämä olisi hyvä nyt kääntää toisin päin. Yritetään ymmärtää, mitä toinen suomalainen tarkoittaa. Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta se on avain, Niinistö sanoi.


Ott Tänak ajoi Saksan MM-rallin voittoon - Hänninen parhaana suomalaisena neljäs iltalehti 14:27 20.08

Viron Ott Tänak on voittanut Saksassa ajetun kauden kymmenennen MM-rallin. Viron Ott Tänak on voittanut Saksassa ajetun kauden kymmenennen MM-rallin. Norjan Andreas Mikkelsen oli toinen 16,4 sekuntia Tänakia hitaampana. Toyotan Juho Hänninen oli neljännellä sijallaan paras suomalainen. Hän jäi voittajasta minuutin ja 49 sekuntia. Myös Toyotaa ajavan Jari-Matti Latvalan viikonloppu oli vaikea ja hän jäi vasta seitsemänneksi.


Mersu-pomo hämmästyi Valtteri Bottaksen tuomasta muutoksesta - "Onko tällaista nähty koskaan aiemmin?" iltalehti 10:40 20.08

Mercedes-tallissa tunnelma on ollut viime vuosina melko kireä. Nico Rosberg ja Lewis Hamilton olivat jatkuvasti tukkanuottasilla sekä radalla että radan ulkopuolella, jossa he piikittelivät toisiaan median välityksellä. Nyt tilanne on täysin toinen, kun Valtteri Bottas hyppäsi Williamsilta Rosbergin tilalle tämän lopetettua viime kauden päätteeksi. Suomalainen vakuutti Mersu-pomot heti vauhdillaan, mutta vielä isomman vaikutuksen hän on tehnyt radan ulkopuolella.


Päivi Nerg kehottaa Uutissuomalaisessa: Jos on pienikin epäily, että ihmisellä on kytkentöjä terrorismiin, ilmoita poliisille iltalehti 07:44 20.08

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoo kansalaisten ilmoittavan entistä herkemmin huomaamansa epäilyttävät teot tai puheet poliisille, kertoo Uutissuomalainen. Nerg arvioi, että Suomen turvallisuustilanne on muuttunut siinä määrin, että pienetkin epäilyt otetaan viranomaisten taholta erittäin vakavasti. - Meidän tarvitsee herätellä ihmisiä, että jos on pienikin epäily, että jollakin ihmisellä on joitakin kytkentöjä terrorismiin tai sellaisia puheita, että haluaisi tehdä toiselle pahaa, siihen kannattaa tänä päivänä suhtautua vakavasti, ja poliisi ottaa sen myös vakavasti, Nerg sanoo.


Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies” hs 06:33 20.08


Uutissuomalainen: Kansliapäällikkö Nerg kehottaa ilmoittamaan pienetkin epäilyttävät puheet poliisille hs 05:58 20.08


Uutissuomalainen: Kansliapäällikkö Nerg kehottaa ilmoittamaan pienetkin epäilyttävät puheet poliisille iltasanomat 05:01 20.08

Suomen turvallisuustilanne on muuttunut niin, että viranomaiset suhtautuvat pieniinkin epäilyihin vakavasti, Nerg kertoo.


Kommentti: Suomi kestää terroristit iltasanomat 12:54 19.08

Suomalainen yhteiskunta näytti myös parhaita puoliaan Turun tragedian keskellä, kirjoittaa Ilta-Sanomien rikostoimituksen tuottaja Rami Mäkinen.


Uutiset