Patrik Laineen tykki puhui taas, Juuse Sarokselta huippuilta Detroitia vastaan iltasanomat 07:35 21.02

Patrik Laineen tehot 1+1 eivät riittäneet Los Angelesia vastaan. Suomalaisista kierroksella maalinteossa onnistuivat myös Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi.


Yli 90 prosenttia suomalaisista kotitalouksista on saatu kunnollisen viemäröinnin piiriin – korjausvelan pienentäminen seuraava haaste iltasanomat 09:35 17.02

Ministeriöiden tukemassa ohjelmassa viemäröitiin lähes 20 000 taloutta.


Matti Heikkisellä ei ollut jakoa parempaan uusisuomi 10:19 16.02

Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena kymmenes Pyeongchangissa 15 kilometrin vapaan hiihdossa. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 31:s, Perttu Hyvärinen 35:s ja Anssi Pentsinen 51:s.


Meppien aktiivisuudessa huimia eroja – Uutissuomalainen: Jäätteenmäki kärjessä, Halla-aholla vähiten puheenvuoroja iltasanomat 08:16 16.02

Suomalaisista mepeistä keskustan Anneli Jäätteenmäki piti 182 puheenvuoroa täysistunnossa. Listan hännillä oleva Jussi Halla-aho (ps.) piti yli neljä kertaa vähemmän puheenvuoroja.


Mikko Koivu saavutti upean rajapyykin NHL:ssä – suomalaisista vain Teemu Selänne on yltänyt samaan MTV 03:48 16.02

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Mikko Koivu pelasi uransa 900. runkosarjaottelunsa, kun Suomen aikaan perjantain vastaisena yönä Minnesota Wild ja Washington Capitals iskivät yhteen. Koivu liittyi samalla varsin harvalukuiseen suomalaiskerhoon taalajäillä.


Kysely: Suomalaiset pelkäävät ensihoidon heikentymistä iltalehti 13:35 15.02

Selvä enemmistö suomalaisista, 64 prosenttia, pelkää sote-uudistuksen heikentävän ensihoitoa. Lääkärihelikopteriyhtiö FinnHEMS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan kolme neljästä suomalaisesta (73 %) pitää suomalaisen ensihoidon suurimpana uhkana sitä, että välimatka hoitoon pitenee ja avun saaminen hidastuu. - 67 prosenttia suomalaisista pelkää, että sairaankuljetusmatkat pitenevät ja että ensihoito eriarvoistuu, jolloin kansalaiset jatkossa saavat eritasoista hoitoa eri puolilla maata, tiedotteessa kerrotaan.


Eero Hirvonen taistelee olympiamitalista - loistava asetelma mäkiosuuden jälkeen! iltalehti 09:52 14.02

Yhdistetyn henkilökohtaisen kilpailun normaalimäki hypättiin Pyeongchangissa. Suomalaisista parhaiten onnistui Eero Hirvonen. Video: Eurosport. Eero Hirvonen oli yhdistetyn mäkiosuuden suomalaisonnistuja.


NHL:n yön suomalaiset: Pekka Rinteellä väkevä alku vuodelle 2018, Patrik Laineelle iso annos miinuksia MTV 08:15 14.02

Suomen aikaan keskiviikon vastaisen yön NHL-kierroksella riitti kuhinaa, kun ohjelmassa oli yhteensä 12 ottelua. Suomalaisista esillä olivat erityisesti Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne jatkoi puolestaan hyvin voittoisaa menoaan.


Ristomatti Hakola hurjassa iskussa - jyräsi finaaliin loistavalla vedolla! iltalehti 14:15 13.02

Sprintin karsintojen ykkönen Ristomatti Hakolan loistava meno jatkui myös välierässä. Hakola meni finaaliin toisen välierän ykkösenä. Ensimmäisen välierän voitti todella vahvalla esityksellä NorjanJohannes Hösflot Kläbo. Suomalaisista mieshiihtäjistä myös Martti Jylhä selvisi välieriin, mutta vauhti ei riittänyt finaaliin asti.


Kanada suvereeni - Naisleijonilla ei juuri saumoja voittoon jatkoaika.com 13:16 13.02

Alkuillan pelissä kohtasivat tänään Kanada ja Suomi. Kanada osoitti vahvuutensa jo ensimmäisen erän avausminuutilla, ja koko ottelu mentiin käytännössä Kanadan pillin mukaan. Suomalaisista onnistui ainoastaan Riikka Välilä kolmannessa erässä, mutta Suomen kiri jäi siihen.


Tässä on Suomen joukkue yhdistetyn avauskisaan - yksi pettyi harjoitushyppyjen jälkeen iltalehti 12:43 13.02

Suomen nelikko yhdistetyn keskiviikon kilpailuun on nimetty. Yhdistetyn normaalimäen kilpailuun osallistuvat suomalaisista Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen sekä Arttu Mäkiaho. Joukkueen viides mies Leevi Mutru jäi ulos avausmatkalta. Päävalmentaja Petter Kukkonen teki päätöksensä harjoitushyppyjen jälkeen. Kamppailu viimeisestä kisapaikasta käytiin käytännössä Mutrun ja kokeneen Mannisen välillä.


Olympialaisten konkari Hannu Manninen jätti hyppytreenin väliin: ”Erikoinen tilanne” iltasanomat 08:45 12.02

Tiistain mäkiharjoitukset ratkaisevat, ketkä suomalaisista kilpailevat Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen ohella yhdistetyn henkilökohtaisessa olympiakilpailussa keskiviikkona.


Amerikkalaistutkimus kasvojentunnistusohjelmista hyödynsi Laura Huhtasaaren ja Erkki Tuomiojan kasvoja esimerkkeinä valkoihoisista - Huhtasaari: ”Etnistä profilointia” iltalehti 22:35 10.02

Suomalaispoliitikkoja käytettiin esimerkkeinä valkoihoisista ihmisistä tutkimuksessa, jossa kasvojentunnistusteknologian toimivuutta. Huippuarvostetun Massachusettsin teknillisen korkeakoulun MIT:n Media Lab -tutkimuskeskuksen tutkimuksessa hyödynnettiin myös Ruotsin ja Islannin poliitikkojen kasvoja. Suomalaisista poliitikoista tutkimuksessa käytettiin ainakin perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren, SDP:n kansanedustajan ja ex-ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon kasvoja.


Tapparan mestariluotsi on loikkaamassa KHL:ään! ”Erittäin todennäköistä, että meille tulee suomalainen päävalmentaja” iltalehti 11:03 10.02

Kiinan KHL-seura Kunlun Red Star on tehnyt yllättävän päätöksen: se hakee suomalaista päävalmentajaa ensi kaudeksi. Iltalehden tietojen mukaan Kunlunin johto on tehnyt toivelistan suomalaisista luotseista, joita se havittelee. Listalta löytyy sellaiset nimet kuin Kari Jalonen, Ari-Pekka Selin ja Jussi Tapola. Jalosesta ja Selinistä kiinalaisten ei kannattaisi edes haaveilla, sillä Jalonen jatkaa Sveitsissä Bernin peräsimessä ja Selinin sopimus HIFK:n kanssa on kaksivuotinen.


Vapaus maistuu suomalaisille - IL-gallup: Suuri enemmistö haluaa viinit ruokakauppoihin iltalehti 06:03 10.02

Valtaosa suomalaisista olisi valmis murtamaan Alkon monopolin viinin vähittäismyynnissä, käy ilmi Iltalehden uudesta kyselytutkimuksesta. Kauppias Silja Törrönen asettelee perjantaiaamuna tuotteita paikalleen viikonlopun ostomylläkkää varten. Kuten kaikkialla Suomessa myös Lohjan Lempolan K-Supermarketissa ovat valikoimiin tulleet enintään 5,5 tilavuusprosentin alkoholijuomat, esimerkiksi nelosolut ja vahva lonkero. - Asiakkaiden kiinnostus on herännyt. Ehkä juomissa on jotain uutuudenviehätystä, vaikka aivan samat tuotteet ovat olleet jo Alkossa. Kun juomia saa nyt ruokakaupasta, voi niitä kokeilla erikseen menemättä Alkoon, kauppias Törrönen arvelee.


Suomalainen etsintäkuulutettu jäi kiinni Pariisissa - oli Euroopan etsityimpien listalla iltalehti 14:41 09.02

Yksi Europolin Europe’s Most Wanted -listan suomalaisista etsintäkuulutetuista on otettu kiinni Pariisissa, kertoo KRP. 2. helmikuuta kiinniotettua suomalaismiestä epäillään törkeistä petoksista ja väärennöksistä. Pidätysmääräyksen laati Itä-Suomen syyttäjävirasto, ja miehestä on toimitettu eurooppalainen pidätysmääräys Ranskan toimivaltaiselle syyttäjälle.


Karu kuva olympiakylän huoneesta sai suomalaispomon älähtämään - julkaisi oman kuvansa suomalaisten asunnosta iltalehti 11:16 09.02

Pyeongchangin olympialaisten kuumin puheenaihe on ollut toistaiseksi urheilijoiden asunnot kisakylässä. Suomalaisista kehnoja majapaikkoja ovat kritisoineet muun muassa Kaisa Mäkäräinen ja Krista Pärmäkoski. Kumpikin valitteli eilen Iltalehdelle rakennuspölystä, joka leijailee urheilijoiden huoneessa. Kritiikkimyllyyn saatiin lisää vettä, kun Jussi Nukarin ottama valokuva mallihuoneesta lähti leviämään suomalaisessa mediassa. Otoksesta näki selvästi, miten amatöörimäisesti muovimatto oli asennettu.


Näistä työhön liittyvistä asioista suomalaiset ovat ylpeitä - johtamisesta ja työilmapiiristä vähiten iltalehti 10:35 09.02

Suomalaisen Työn Liiton teettämän kyselyn mukaan suomalaiset ovat ylpeitä muotoilu- ja digiosaamisesta. Työhön liittyvistä asioista voimme olla ylpeitä ennen kaikkea ammattiosaamisesta. Kaksi kolmasosaa suomalaisista on tätä mieltä, selviää Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimusraportista, joka kartoittaa mielipiteitä työstä ja työelämästä.


Uutiset