Raju ukonilma ja rankkasateet uhkaavat eteläistä Suomea iltalehti 09:35 19.08

Ilmatieteen laitos varoittaa rajusta ukonilmasta ja rankkasateista iltapäivällä ja illalla monin paikoin eteläisessä Suomessa. Ukkos- ja sadevaroitukset koskevat Päijät-Hämettä, Kymenlaaksoa, Etelä- ja Pohjois-Karjalaa sekä Etelä-Savoa. Lisäksi rajusta ukonilmasta varoitetaan Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Suomenlahdella. Ukkoskuurojen yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia. Länsirannikolla Varsinais-Suomesta Pohjoismaalle varoitetaan voimakkaasta lounaistuulesta iltapäivästä alkaen.


Tuomas Enbuske IL-blogissaan: On järkevämpää antaa rahaa Afrikalle kuin Mannerheimille iltalehti 20:25 18.08

Musikaali, jossa Mannerheim hevosensa päältä piiskaa kommunisteja, natseja ja pakkoruotsia. "Sen jälkeen se puhaltaa sikarinsavut Hitlerin naamalle. Sillä korostetaan, että emme olleet natsien kanssa samalla puolella. Sen jälkeen jokainen katsoja saa panna oman Teemu Selänne -suosikkisitaattinsa Mannerheimin suuhun. Kukaan kun ei kuitenkaan oikeasti muista, mitä Mannerheim koskaan sanoi yhtään mistään. Vaikka totta kai Mannerheim puhuu virheetöntä suomea. Loppuhuipentumana Suomi viimein voittaa sen toisen maailmansodan, mutta silleen natsittomasti. Ja tapahtumat alkavat vuodesta 1939, sillä Suomessa ei koskaan ole ollut minkäänlaista veristä sisällissotaa. Ei ole ollut. Piste." "Saiskos tällaiseen Suomi 100 -juhlavuosirahaa? Ai ei saa! Saatanan suvakit!"


Hurjat terveyserot jakavat Suomea – katso kartalta, mitä kunnassasi sairastetaan hs 14:46 18.08


Emeritusprofessori Trumpin motiivista kutsua Niinistö: "Mahdollisuus pitää Venäjä-yhteyttä yllä" iltalehti 07:35 18.08

Henrikssonin mukaan Yhdysvaltain ulkopolitiikassa Suomea kohtaan on tapahtunut myös sukupolvenvaihdos. Yhdysvaltain tutkimuksen emeritusprofessori Markku Henriksson arvioi, että tasavallan presidentti Sauli Niinistön saamaan kutsuun Valkoiseen taloon liittyy Yhdysvaltain kasvanut kiinnostus Itämeren aluetta ja Suomea kohtaan Venäjä-yhteyksien vuoksi. - En näe muuta kiinnostusta Suomea kohtaan kuin se, että se liittyy Yhdysvaltain muuhun kiinnostukseen Itämeren alueen suhteen ja siihen, että kun suora Venäjä-yhteys on nyt vaikeaa, niin tässä olisi nyt mahdollisuus jollakin tavalla pitää Venäjä-yhteyttä yllä, hän pohtii Iltalehdelle.


Sauli Niinistö: Trump ehdotti tapaamista Valkoisessa talossa jo joulukuussa iltalehti 18:11 17.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltojen kiinnostus Suomea kohtaan on kasvussa. Presidentti Sauli Niinistö on tavannut tänään suomalaisia päätoimittajia kesäasunnollaan Naantalin Kultarannassa ja valottanut Yhdysvaltain vierailunsa taustoja. Niinistö kertoi, että vierailu Valkoiseen taloon tuli puheeksi jo viime joulukuussa, kun hän ja presidentti Donald Trump keskustelivat puhelimessa Trumpin valinnan jälkeen. Niinistö kertoi, ettei hän ajatellut puhelimessa esitettyä kutsua varsinaisena kutsuna eikä siten ollut varma toteutuuko vierailu vai ei.


Niinistö Trump-tapaamisesta: USA:ta kiinnostaa Suomen tapa hoitaa asioita iltalehti 18:04 17.08

Presidentti Sauli Niinistö sanoo uskovansa, että presidentti Donald Trumpin tapaamisen taustalla on Yhdysvaltain lisääntynyt mielenkiinto Suomea kohtaan. - Ei pelkästään Suomeen Suomena, vaan Suomen tapaan hoitaa asioita, Niinistö sanoi torstaina tavatessaan päätoimittajia Kultarannassa. Niinistö kertoi saaneensa Trumpilta kutsun jo puhelinkeskustelussa joulukuussa.


Sauli Niinistö: Trump ehdotti tapaamista Valkoisessa talossa jo marraskuussa iltalehti 14:45 17.08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltojen kiinnostus Suomea kohtaan on kasvussa. Presidentti Sauli Niinistö on tavannut tänään suomalaisia päätoimittajia kesäasunnollaan Naantalin Kultarannassa ja valottanut Yhdysvaltain vierailunsa taustoja. Niinistö kertoi, että vierailu Valkoiseen taloon tuli puheeksi jo viime marraskuussa, kun hän ja presidentti Donald Trump keskustelivat puhelimessa Trumpin valinnan jälkeen. Niinistö kertoi, ettei hän ajatellut puhelimessa esitettyä kutsua varsinaisena kutsuna eikä siten ollut varma toteutuuko vierailu vai ei.


Tulli paljasti Silkkitien jättimäisen doping-kaupan - pohjoissavolaisessa kerrostaloasunnossa valmistettiin 360 000 euron arvosta aineita iltalehti 09:07 17.08

Tullin mukaan doping- ja lääkeaineiden maahantuonti ja levitys on ollut suunnitelmallista ja ammattimaista. Kahden pohjoissavolaisen henkilön epäillään tuoneen maahan, valmistaneen ja levittäneen doping-aineita eri puolille Suomea. Kauppaa on käyty TOR-verkossa Silkkitiellä elokuusta 2016 alkaen. Epäillyt hankkivat dopingaineet ja niiden valmistamiseen tarvittavat raaka-aineet pääosin Kiinasta ja Saksasta. Aineet saapuivat Suomeen postipaketteina.


Ilkka ja Pohjalainen: Vaasan kaupungin lahjusjutusta syyte kahdeksalle iltalehti 14:34 16.08

Vaasan kaupungin lahjusjutussa on nostettu syytteet kahdeksaa ihmistä vastaan, kertovat sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen. Lehti kertoi aiemmin poliisin tutkivan juttua, jossa yritysten epäiltiin maksaneen matkoja Vaasan kaupungin työntekijöille. Eri puolille Suomea tehtyjä matkoja oli kymmenkunta. Lehden mukaan neljää ihmistä vastaan on nostettu syyte lahjuksen ottamisesta ja neljää vastaan lahjuksen antamisesta. Vastaajana on myös kaksi rakennusalalla toimivaa osakeyhtiötä, joita koskee lahjuksen antamiseen liittyvä yhteisösakkovaatimus, Pohjalainen kertoo.


Särki on vaarassa – Neuvostohallinnon levittämä hopearuutana uhkaa Suomea iltasanomat 10:59 16.08

Kotimainen särki on uhattuna. Kalatalouden professori taistelee särjen puolesta.


Sateinen loppuviikko antaa vihiä tulevasta - "Syksyn merkkejä vahvasti havaittavissa" iltalehti 10:11 16.08

Lapin yksittäinen yöpakkanen voi saada seuraa piankin jopa etelää myöten. Kuluva viikko kääntyy poutaisesta epävakaiseen suuntaan viikonloppua kohden. Itämereltä lähestyy matalapaine kohti Suomea tuoden mukanaan sateita Etelä-Suomeen ja maan itäosiin. Matalapaineen odotetaan tuovan kuurot Suomeen torstain ja perjantain aikana. Torstaina poutaisimmat alueet löytyvät ennusteiden mukaan maan länsi- ja pohjoisosista, missä päästään yli 20 asteen lämpötiloihin. Maan sateisilla alueilla kuurot laskevat elohopean 17 asteen tuntumaan.


Tv-ääni kohtasi karhun auton ratissa: "Kumpikin osapuoli taisi hämmentyä" iltalehti 07:34 16.08

Selostajan työ on paljon muutakin kuin itse lähetyksen hoitaminen. Taustatöiden tekeminen muodostaa Anssi Ritarin mukaan merkittävän osan kokonaisuutta. - Taustatiedot on oltava kunnossa, sillä koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua. Juttelin joku aika sitten parin kollegan kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että yhdessä lähetyksessä käytetään ehkä viitisen prosenttia sitä varten hankittua tietoa. Ritarin auton mittariin kertyy kauden aikana hurja määrä kilometrejä, sillä pelit kuljettavat jyväskyläläistä ympäri Suomea.


Kuva: Ami löysi Lemmenjoelta suurimman kultahipun vuosikausiin – tämän verran sillä voisi rikastua iltasanomat 06:19 16.08

Kansallispuistosta löytynyt valtava kultahippu sai satavuotiasta Suomea kunnioittavan nimen.


Näin elinajanodote vaihtelee eri puolilla Suomea - katso oman maakuntasi tilanne iltalehti 06:33 08.08

Suomessa on suuret erot väestöjen sairastavuuden välillä maan eri osissa. Vastasyntyneiden tyttöjen elinajanodote 2013-2015 on korkein Pohjanmaalla, kun taas poikien kohdalla se on korkein Ahvenanmaalla. Vastaavasti alhaisimmat lukemat ovat tytöillä Pohjois-Karjalassa ja pojilla Etelä-Savossa.


Uutiset