Aivovuoto Suomesta kiihtyy – koulutettujen maastamuutto vilkkaampaa kuin maahanmuutto MTV 11:22 18.12

Koulutettujen Suomen kansalaisten maastamuutto on ollut vilkkaampaa viime vuosikymmenen aikana kuin Suomeen tulevien koulutettujen maahanmuutto, kertoo Tilastokeskus.


IL selvitti: Mitä kohuttu Viestikoekeskus tekee? Se kertoo presidentille, miten Suomeen hyökätään iltalehti 06:30 18.12

Iltalehti selvitti julkisia lähteitä hyödyntäen, mitä Helsingin Sanomien uutisen myötä kohun keskelle noussut Tikkakosken Viestikoekeskus oikein tekee. Mauno Koivisto vieraili presidenttikaudellaan Viestikoelaitoksella Tikkakoskella. Ylipäällikkö oli tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa. Vierailun isäntänä toimineelle puolustusvoimien komentajalle Jaakko Valtaselle Koivisto sanoi olleensa erityisen hyvillään siihen, että Viestikoelaitos seuraa paitsi itäistä naapuria Neuvostoliittoa myös länsinaapureita Ruotsia ja Norjaa.


Painava puheenvuoro alansa huipulta: Suomen yleisurheilussa harjoitellaan väärällä tavalla - ”Kaikki ei ole kohdallaan” iltalehti 06:22 18.12

Biomekaniikkaan erikoistunut fysiikkavalmentaja ja athletic trainer Marko Yrjövuori palasi Suomeen keväällä 2016. NBA-seura Los Angeles Lakersin supertähden Kobe Bryantin lopetettua uransa hänen luottomiehenään toiminut Yrjövuori pakkasi laukkunsa ja palasi Turkuun. 18 vuotta Los Angelesissa ja niistä 12 vuotta Lakersissa työskennelleelle Yrjövuorelle tarttui Amerikan-vuosina laaja-alaista tietämystä fysiikkavalmennuksesta ja kehon harjoittamisesta.


Teee Club toimittaa design-paidan kerran kuussa: ”Anna muiden hikoilla vaatekaupoissa” stara 14:30 17.12

Suomeen perustettiin äskettäin Teee Club, joka toimittaa asiakkailleen tyylikkään


Viihdelehti Stara.fi stara 14:30 17.12

Suomeen perustettiin äskettäin Teee Club, joka toimittaa asiakkailleen tyylikkään


Rohkea ennuste: Suureen osaan maata saadaan valkea joulu iltalehti 08:40 17.12

Joulu on tänä vuonna varmasti valkoinen Pohjois- ja Itä-Suomessa, kerrotaan Forecan blogissa. Forecan Markus Mäntykannas ennustaa, että joulu on tänä vuonna valkoinen suuressa osassa maata. Maan eteläosaan ei ole ennusteen mukaan tiedossa suurempia sadekertymiä ennen joulua, lähinnä pohjoisen yli kulkee runsaampia lumisateita alkuviikolla. Tämän jälkeen Suomeen virtaa lännestä erittäin leutoa ilmaa. - Joulun alla pohjoisesta näyttäisi kuitenkin tulevan voimakas kylmänpurkaus, jonka mukana liikkuu tämän hetkisten ennusteiden valossa aatonaattona ja aattona lumikuuroja. Kuurot tulevat olemaan pohjois-etelä-suuntaisia jonoja, eikä niitä välttämättä kaikkialle osu. Suurin osa etelä- ja lounaisrannikon lumettomista alueista näyttäisi kuitenkin saavan hajanaisista lumikuuroista osansa, joten ei ole täysi mahdottomuus, että joulu on valkea koko tai lähes koko maassa, kirjoittaa Mäntykannas.


Anne Kyllönen palasi Suomeen kesken kisojen – Reijo Jylhä: ”Jälkiviisaana peli olisi pitänyt puhaltaa poikki jo aiemmin” iltasanomat 21:16 16.12

Kainuun Hiihtoseuran urheilija on kaukana huipputasostaan.


Pekka Haavisto: ”Nato-kansanäänestys kohdistaisi ennennäkemättömän kybervaikutusaallon Suomeen” uusisuomi 09:33 16.12

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto linjaa, että Suomen Nato-jäsenyyttä ei tule alistaa kansanäänestykselle, mutta kansaa on kuultava asiassa. Haaviston mielestä kansanäänestys on huono väline turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.


Uusi tiedustelulaki toisi Suomeen ”agenttikoulun” ja antaisi Supolle valtuuden tiedustella muita maita, vaikka se rikkoisi lakia MTV 08:33 16.12

Suojelupoliisi muuttuu myös ulkomaan tiedustelupalveluksi, jos uusi tiedustelulaki tulee voimaan. Tuolloin Supo ryhtyisi kouluttamaan tiedusteluun erikoistuneita henkilöitä, jotka saisivat tarvittaessa jopa rikkoa tiedustelun kohteena olevan maan lakeja.


Uskomattomat maisemat ja yli 2000 euroa isompi palkka - hoitaja-Sami ei halua palata Suomeen töihin iltalehti 08:04 16.12

Sami Kinnunen viihtyy Norjan Tromssassa leikkaushoitajana. Leikkaushoitajana Tromssan yliopistollisessa sairaalassa työskentelevä kuopiolainen Sami Kinnunen, 41, ei näe itseään enää palaamassa Suomeen töihin. Yhä useampi hoitaja on kiinnostunut lähtemään ulkomaille kikyn ja lomarahaleikkausten takia. - Ihmeitä pitää tapahtua, että menisin. Sen on huomannut, että tämän kiky-homman jälkeen porukka on alkanut enemmän kysellä.


Eurojackpotin potti kasvaa – tässä kierroksen oikeat numerot iltasanomat 23:43 15.12

Suomeen ei tullut tämän viikon arvonnassa suurvoittoja.


Lumisade haittaa ajokeliä – animaatiovideo näyttää, miten minimyräkkä etenee kohti itää iltasanomat 09:14 15.12

Suomeen on luvassa perjantaina vettä, räntää ja lumisateita.


Espanjassa hetken asunut Janni Hussi palasi Suomeen – moni haave jäi toteuttamatta: ”Tuli muutama vastoinkäyminen” iltasanomat 08:29 15.12

Janni Hussi pohtii blogissaan, mitä hänelle jäi Espanjassa asumisesta käteen. Hussi sairastui reissun aikana kampylobakteeriin, minkä vuoksi osa haaveista jäi toteuttamatta.


Etelässä lunta, räntää ja huonoa ajokeliä - sateet liikkuvat koilliseen iltalehti 04:44 15.12

Räntä- ja lumikuuroja on luvassa myös lauantaina suuressa osassa maata. Eteläiseen Suomeen on odotettavissa huonoa ajokeliä perjantaina aamulla ja aamupäivällä. Koilliseen liikkuvat sateet tiputtavat lunta ja räntää monin paikoin, sakeinta sade lienee maan kaakkois- ja itäosissa. Kaakossa voi sataa perjantaina viisikin senttiä, muualla maassa lumentulo jää vähäisemmäksi. Lauantaina heikot räntä- ja lumikuurot jatkuvat, osaan pohjoista Suomea on luvassa kirkaampaa säätä.


Janni Hussi palasi Suomeen, analysoi nyt Espanjassa asumista blogissaan - kaksi haavetta jäivät toteutumatta iltalehti 21:45 14.12

Janni Hussi muutti Espanjaan Biisonimafian kanssa. Nyt hän on palannut Suomeen. Tuoreessa blogissaan Hussi kertoo kuulumisiaan. Janni Hussi asui syksyn Espanjassa. Tuoreessa Hussi kertoo, miten matka sujui. Hän kertoo, ettei oppinut kieltä niin kuin toivoi. - Minulla oli haaveena opetella espanjan kieli edes auttavasti. Se jäi haaveeksi. Ainoastaan muutamia hyvin perusjuttuja lukuun ottamatta en oppinut juurikaan mitään.


Tutkijat löysivät 512 vuotta vanhan hain - sen avulla tutkitaan pitkäikäisyyden salaisuuksia iltalehti 18:13 14.12

Kun hai oli poikanen, Kustaa Vaasa oli perustamassa Suomeen kaupunkeja. Tanskalaiset tutkijat ovat pyydystäneet Pohjoiselta Atlantilta jäähain, jonka uskotaan olevan 512 vuotta vanha. Se on vanhin tunnettu selkärankainen. Jäähait, jotka tunnetaan myös nimillä holkeri ja grönlanninhai, ovat tunnetusti pitkäikäisiä ja niiden tiedetään voivan elää useita satoja vuosia. Nyt pyydystetty yksilö on kuitenkin vanhin koskaan tavattu.


Kommentti: Tämän lajin osaamista tullaan Suomeen ihmettelemään kaukomailta asti iltasanomat 14:28 14.12

Suomessa on kansainvälisestikin huippulaadukas autourheilun valmennusohjelma. Kukaan ei vain tiedä siitä mitään, kirjoittaa Pekka Holopainen.


Näkökulma: Miksi suurmoskeijaa ei kannata rakentaa Suomeen? iltalehti 11:58 14.12

Oma näkemykseni on, että EU:ssa ja Suomessa lähes kaikilla toiminnassa olevilla moskeijoilla on kytköksiä poliittisen islamin kanssa, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Kaikki me suurmoskeijan vastustajat huokaisimme eilen helpotuksesta, kun Helsingin kaupunkiympäristölautakunta esitti, ettei suurmoskeijahankkeelle varata tonttia. Asia menee vielä kaupunginhallituksen käsittelyyn, mutta toivottavasti hekin tekevät samanlaisen järkipäätöksen. Edelleen on kuitenkin olemassa se riski, että suurmoskeijahanke saadaan runnottua läpi Helsingissä tai jossain muualla Suomessa. Iltalehden tietojen mukaan suurmoskeijan ja sen kylkeen kaavaillun muslimien monitoimikeskus-hankkeen kokonaiskustannukset kohoavat 110-140 miljoonaan euroon. Päälle tulevat usean miljoonan vuosittaiset käyttökustannukset. Tämä on huomattavasti kalliimpi hanke kuin muut pohjoismaiset moskeijat siitä huolimatta, että Suomessa islamin harjoittajien lukumäärä on huomattavasti muita Pohjoismaita pienempi. Kustannukset eivät kuitenkaan ole tässä se huolestuttavin osa.


Helsingin katukuvaan ilmestynyt koirapatsas ihmetyttää - odottaa rautieaseman kivimiesten heittävän palloa iltalehti 11:32 14.12

Helsingin rautatieaseman edustalle on ilmestynyt koiraa esittävä patsas, joka näyttäisi odottavan ison mittakaavan palloleikkejä. Vappuna kivimiehet saivat KISS-yhtyeen maskit VR:n tempauksessa, sillä bändi oli tulossa Suomeen keikalle. Helsingin rautatieaseman edustalle ilmestyi torstaina uusi patsas. Rautatieaseman kuuluisat, valopalloja pitelevät Emil Wikströmin suunnittelemat Lyhdynkantajat eli tutummin kivimiehet ovat saaneet koirasta seuraa. Kirmaamaan lähtemisen asennossa poseeraava koirapatsas näyttäisi odottavan, että kivimiehet heittäisivät sille käsissään pitelemää palloa.


Ministeri Lindström ennustaa Suomeen halpatyömarkkinoita ja myöntää työttömien "aktiivimallin" saattavan tarvita korjauksia MTV 10:33 14.12

Työministeri Jari Lindström (sin.) myöntää, että vuoden alusta starttaava työttömille suunnattu työttömyystuen leikkauksen mahdollistava aktiivimalli saattaa vaatia hallitukselta vielä korjaavia toimenpiteitä, mikäli laki johtaa "yhä enemmän väärään suuntaan".


Uutiset