Katalonian syrjäytetty itsenäisyysjohtaja Puigdemont Suomessa - IL-TV näyttää puheen suorana lähetyksenä klo 15.30 iltalehti 15:20 22.03

Katalonialle valitaan tänään uusi aluejohtaja, mutta Carles Puigdemont ei voi mennä paikan päälle: ”Joutuisin vankilaan”. Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont on saapunut vierailulle Suomeen. Suomeen hänet on kutsunut eduskunnan Katalonia-ystävyysryhmä ja vierailun isäntänä toimii Katalonian itsenäisyysliikkeen innokkaana tukijana tunnettu kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk). Puigdemont pitää tänään torstaina puheen eduskunnan lisärakennuksessa Pikkuparlamentissa kello 15.30 alkaen. IL-TV näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.


Järjestö: Dubaissa kadonnut Tiina on matkalla Suomeen – Krp selvittää asiaa iltasanomat 13:18 22.03

Järjestö kertoi asiasta johtajan Twitter-tilillä.


Suomessa on nyt jopa vaarallinen ajokeli - poliisi ja säätieteilijät varoittavat yhteisrintamassa: ”Valot päälle!” iltalehti 10:54 22.03

Maan keskiosissa, Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa on tänään syytä olla tarkkana liikenteessä. Lumisadealueet pyyhkivät torstain aikana laajasti Suomen yli, ja pakkanen pitää teiden pinnat jäissä. Lappia lukuun ottamatta koko Suomi on vähintään mahdollisesti vaarallisen ajokelin kourissa. Ilmatieteen laitos antaa suoran vaarallisen ajokelin varoituksen peräti yhdeksän maakunnan alueelle: Päijät-Hämeeseen, Kymenlaaksoon, Etelä-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä- ja Pohjois-Savoon sekä Pohjanmaalle ja Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle.


Steven Spielbergin uusinta elokuvaa tähdittävä amerikkalaisnäyttelijä haluaisi paeta todellisuutta Suomeen iltasanomat 08:01 22.03

– Joskus on hyvä paeta todellisuutta omaan maailmaansa. Haluan tulla Suomeen, sillä olen lukenut, että suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa, näyttelijä Tye Sheridan lataa.


Katalonian syrjäytetty johtaja Puigdemont vierailee Suomessa – pitää infon Katalonian tilanteesta MTV 07:02 22.03

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont saapuu tänään Suomeen.


Henkeäsalpaavat revontulikuvat pysäyttävät katseesi – Suomeen muuttanut ranskalaismies taltioi revontulitanssin lumon MTV 06:27 22.03

Suomeen Ranskasta vaimonsa kanssa muuttanut Thierry Chevillard taltio Lapissa uskomattomia kuvia revontulista Riisitunturin kansallispuistossa viime torstaina.


Katalonian syrjäytetty johtaja Puigdemont saapuu tänään Suomeen iltasanomat 00:14 22.03

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont saapuu tänään Suomeen.


MTV: Uusi rikollista toimintaa harjoittava liivijengi hakee jalansijaa Suomesta - KRP:llä seurannassa iltalehti 21:34 21.03

No Surrender on vuonna 2013 Hollannissa perustettu moottoripyöräjengi. Moottoripyöräkerho No Surrender hakee jalansijaa Suomesta, kertoo . Keskusrikospoliisi kertoo MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa, että Suomeen tuli viime vuonna kolme uutta kansainvälistä rikollisjengiä, joista uusin on No Surrender. Kaksi muuta uutta jengiä ovat Outlaws ja Satudarah. Tieto siitä, että jengi on hakemassa jalansijaa Suomesta, perustuu KRP:n tiedustelutietoon.


Jälleen uusi liivijengi Suomeen? Moottoripyöräkerho No Surrender hakee jalansijaa MTV 20:18 21.03

Keskusrikospoliisin mukaan Suomeen tuli viime vuonna kolme uutta kansainvälistä rikollisjengiä: Outlaws, Satudarah ja uusimpana No Surrender.


Hengenvaarallinen myrkkykeiso levisi Suomeen jo kauan sitten – tappoi jopa ihmisiä 1900-luvulla iltasanomat 18:37 21.03

Ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen korostaa, että myrkkykeiso on ollut meillä iät ja ajat.


Soini kyberuhista: ”9/11-iskua ei ole vielä tullut, mutta varmasti vielä tulee” iltalehti 18:12 21.03

Ulkoministeri Timo Soini (sin) pitää todennäköisenä, että Suomeen saattaa kohdistua jossain vaiheessa laaja kyberisku. - Lähes kaikki yhteiskunnan keskeiset toiminnot ovat riippuvaisia tietokannoista ja tietoliikennepalveluista. Kybermaailman 9/11 -iskua ei ole vielä tullut, mutta varmasti vielä tulee. Toivon, että olen väärässä, Soini sanoi. Soini puhui kansainvälisestä yhteistyöstä hybridi- ja terrorismiuhkien torjunnassa palopäällystöpäivillä Lahdessa keskiviikkona. Uhkiin varautumisessa tarvitaan Soinin mukaan viranomaisten yhteistyötä laajalla rintamalla.


Odotettu raportti julki: Suomeen ehdotetaan laajaa perusturvan uudistusta uusisuomi 17:16 21.03

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) asettama eriarvoisuutta käsitellyt, professori Juho Saaren työryhmä on saanut työnsä valmiiksi. Työryhmä etsi keinoja, joilla luodaan edellytykset kaikkien Suomessa asuvien pärjäämiselle.


Janitskin luovutetaan sittenkin Andorrasta Suomeen vastaamaan rikosepäilyihin MTV 12:47 21.03

Andorrassa Suomen viranomaisia pakoillut MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin luovutetaan Suomeen, vahvistaa oikeusministeriö.


OM: Kymmenistä rikoksista epäilty Ilja Janitskin luovutetaan Suomeen iltasanomat 12:26 21.03

Janitskin luovutetaan Suomeen andorralaisen tuomioistuimen päätöksellä.


Ministeriö vahvistaa: Janitskin luovutetaan Suomeen - Keskusrikospoliisin miehet hakemaan iltalehti 12:18 21.03

Yleensä henkilö pitää hakea 30 päivän sisällä, tai hän pääsee vapaaksi. Iltalehti uutisoi tänään jo aiemmin, että MV-lehden perustaja, useista rikoksista epäily Ilja Janitskin luovutetaan Andorrasta Suomeen. Nyt myös oikeusministeriö vahvistaa tapauksen. - Tämmöinen tieto on saatu Andorran viranomaisilta, että Janitskin luovutetaan Suomeen, sanoo kansainvälisen oikeudenhoidon yksikönpäällikkö, hallitusneuvos Merja Norros.


Andorran oikeus muutti päätöstään - MV-lehden Janitskin luovutetaan sittenkin Suomeen iltalehti 10:56 21.03

Ensimmäisen kerran luovutuspyyntöä käsiteltiin jo lokakuussa, jolloin mahdollista luovutusta lykättiin Suomen esittämässä luovutuspyynnössä olleiden muotovirheiden vuoksi. Andorran oikeus pui jälleen kerran keskiviikkona MV-lehden perustajan, mutta omien sanojensa mukaan nyt jo julkaisun jättäneen Ilja Janitskinin kohtaloa. Iltalehden vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Janitskin luovutetaan sittenkin Suomeen vastaamaan lukuisiin kotimaassa esitettyihin rikosepäilyihin. Helsingin käräjäoikeus vangitsi Janitskinin poissaolevana jo viime kesänä. Rikosepäilyt liittyvät juuri MV-lehteen


Jyrki Katainen: Britannian EU-ero aiheuttaa 11-12 miljardin aukon EU-budjettiin - Povaa suurimpia leikkauksia maatalouteen ja aluepolitiikkaan iltalehti 18:44 20.03

Katainen ei osaa sanoa, miten leikkaukset iskevät Suomeen. Britannian EU-ero aiheuttaa EU-budjettiin vuosittain 11-12 miljardin euron aukon, minkä vuoksi EU-budjettia tullaan leikkaamaan kuudella miljardilla ja jäsenmailta tullaan pyytämään kuuden miljardin lisärahoitusta, EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi politiikan toimittajien lounaalla tiistaina Helsingissä. - Luulisin, että suurimmat leikkaukset kohdistuvat suurimpiin menoluokkiin eli maatalouteen ja aluepolitiikkaan. Nämä kaksi budjettiluokkaa kattavat 70 prosenttia koko EU:n budjetista, Katainen mainitsi.


Lehti: HJK hankkimassa sometähden - 2,3 miljoonan Instagram-seuraajan mies saapuu tänään iltalehti 13:22 20.03

HJK:n kerrotaan tavoittelevan egyptiläishyökkääjä Amr Gamalia, jolla on 2,3 miljoonaa seuraajaa Instagramissa. FilGoal.com-sivusto uutisoi HJK:n tavoittelevan Al Ahlin egyptiläishyökkääjä Amr Gamalia. Sivuston mukaan HJK haluaa lainata Gamalin. - Lennän tiistaina Kairosta Suomeen lääkärintarkastukseen ja viimeistelemään siirron suomalaisseuran kanssa, 26-vuotias Amr Gamal kertoi.


Uutiset