Dramaattinen käänne säässä viikonlopun sisällä: Kevät tulee yhdeksi päiväksi - ensi viikolla taas lunta ja pakkasta iltalehti 13:15 16.03

Föhn-tuuli tuo Suomeen lämmintä säätä, mutta vain väliaikaisesti. Katso tästä päivän sää. Föhn-tuuli tuo Suomeen lämmintä ilmaa, mutta vain hyvin lyhyeksi aikaa. Vielä huomenna lauantaina joka puolella maata on poutainen ja suhteellisen kylmä sää. Pakkasta on koko maassa noin 4-8 astetta. Lauantain jälkeen säässä tapahtuu dramaattinen käänne, kun Föhn-tuuli tuo Suomeen lämmintä ilmaa.


Valtionjohto innoissaan Nordean muutosta Suomeen – Orpo: "Olemme tehneet oikeanlaisia asioita" MTV 20:28 15.03

Nordean pääkonttorin siirron varmistuminen on herättänyt Suomen valtionjohdossa ja muissa vaikuttajissa innostuneita reaktioita. Nordean on tarkoitus siirtää pääkonttorinsa Helsinkiin lokakuussa.


Nordean Suomeen muutolle sinetti - Björn Wahlroos jatkaa hallituksen puheenjohtajana iltalehti 17:36 15.03

Nordean omistajat ovat hyväksyneet pankin muuton Ruotsista Suomeen ja pääkonttorin siirron Tukholmasta Helsinkiin. Nordean yhtiökokoukseen Tukholman Grand Hôtelin talvipuutarhaan oli saapunut noin 1 000 osakkeenomistajaan. Paljon porua Ruotsissa ennalta nostattanut päätös tarvitsi vähintään kaksi kolmasosaa yhtiökokouksen äänistä. Nordean hallitus päätti viime syksynä esittää yhtiökokoukselle, että pankki muuttaisi Suomeen, joka on euromaa ja siten myös Euroopan pankkiunionin jäsen. Siten Nordea pääsee EKP:n pankkivalvonnan alaisuuteen, jossa suuri osa sen kilpailijoista ennestään jo on.


Nyt se varmistui: Nordea muuttaa Suomeen uusisuomi 17:28 15.03

Nordean osakkeenomistajat ovat hetki sitten äänestäneet Suomeen muuttamisen puolesta.


Ahvenanmaalta terveystuotteita kaupanneille syytteet – jättivät kahden miljoonan euron verot maksamatta MTV 15:35 15.03

Terveystuotteita Ahvenanmaalta Manner-Suomeen tuoneen yrityksen vastuuhenkilöitä syytetään liki kahden miljoonan euron veropetoksesta.


Suomalaisten tyrmääjä saapuu Lahteen - ”Ilmassa on aina jännitettä” iltalehti 11:55 15.03

Sami Enbomilla on ”elämänsä tilaisuus”. Tamas Lodi on jälleen matkalla Suomeen. Lodi ei ole maailmanmestari tai kaikkien aikojen lupaus, mutta Suomessa hänet muistetaan kivuliaasti Juho Haapojan (2016) ja Janne Forsmanin (2013) tyrmäyksistään. Lodin viime ottelut eivät ole menneet aivan nappiin. Neljä viimeistä ottelua on päättynyt tappioon, joukossa Haapojan pistein ottama revanssi.


Ulkomaalaiset tekivät ennätysmonta matkaa Suomeen viime vuonna – kiinalaiset käyttävät maassa eniten rahaa MTV 11:55 15.03

Ulkomaalaiset tekivät ennätysmonta matkaa Suomeen viime vuonna ja käyttivät vierailullaan 20 prosenttia enemmän rahaa kuin toissa vuonna. Tiedot ilmenevät Business Finlandin teettämästä matkailijatutkimuksesta.


Leikin loppu - ikoninen leluyhtiö Toys ”R” Us teki Yhdysvalloissa konkurssin: ”Ei vaikuta Suomeen” iltalehti 09:08 15.03

Pitkään rahavaikeuksista kärsinyt lelujätti Toys ”R” Us joutuu sulkemaan myymälänsä Yhdysvalloissa. Joulumyynnistä ei ollut mahdollisesti maailman kuuluisimman lelukauppaketjun pelastajaksi. Ikävä uutinen lelujen ystäville. Toys "R" Usin taloudelliset vaikeudet ovat edenneet jo siihen pisteeseen, että lelujätti joutuu sulkemaan myymälänsä Yhdysvalloissa. Yhtiö hakeutui yrityssaneeraukseen syyskuussa. Huonon joulusesongin jälkeen ketju ilmoitti tänään laittavansa laput 735 amerikkalaismyymälän luukulle. Myymälät suljetaan myös Britanniassa. Toys "R" Us on kasvanut vuodesta 1948 yhtiöksi, jolla on 33 000 työpaikkaa Yhdysvalloissa. Reuters kertoo, että yhtiöllä oli miljardien edestä velkaa. Liiketoimintaa on kampittanut ihmisten siirtyminen verkkokauppaan kuten Amazoniin ja lapset suosivat elektronisia laitteita lelujen sijaan.


Ennätysvuosi matkailussa! Turistien rahankäyttö kasvoi yli 20 prosenttia viime vuonna iltalehti 08:39 15.03

Ulkomaiset matkailijat käyttivät Suomessa lähes 500 euroa enemmän rahaa kuin vuotta aiemmin. Yhteensä matkailijat toivat Suomeen noin neljä miljardia euroa vientiin rinnastettavaa tuloa. Viime vuonna ulkomailta saapuneet matkailijat käyttivät Suomessa 2,60 miljardia euroa, mikä on lähes 500 miljoonaa euroa - eli 22 prosenttia - enemmän kuin vuotta aiemmin. - Viime vuonna matkailu Suomeen saavutti uuden ennätyksensä, jota siivitti ennennäkemätön kansainvälinen mediahuomio, asiasta tiedottaneen Business Finlandin Visit Finland -yksikön johtaja Paavo Virkkunen sanoo.


Poikkeuksellista jännitettä Nordean yhtiökokouksessa: Pääkonttorin siirtoa Suomeen käsitellään MTV 05:27 15.03

Nordean yhtiökokouksessa on tänään poikkeuksellista jännitettä. Yhtiökokouksessa Tukholmassa on pöydällä Nordean kotipaikan ja pääkonttorin siirto Suomeen.


P oikkeuksellista jännitettä Nordean yhtiökokouksessa: Pääkonttorin siirtoa Suomeen käsitellään MTV 05:27 15.03

Nordean yhtiökokouksessa on tänään poikkeuksellista jännitettä. Yhtiökokouksessa Tukholmassa on pöydällä Nordean kotipaikan ja pääkonttorin siirto Suomeen.


Tänään paistaa aurinko - ulkonaliikkujat, laittakaa lämmintä päälle iltalehti 04:47 15.03

Forecan sääennusteen mukaan Suomeen virtaa tänään kuivaa ja kylmää ilmaa pohjoisesta. Tästä syystä lämpötilat pysyvät koko päivän ajan pakkaslukemissa. Ennusteen perusteella aurinkokin näyttäytyy koko maassa, vaikka paikoitellen pilvistä onkin.


Lähdekorpi valotti hirmujuoksun tehneen uuden tähtihevosen hintaa – ”Viimeisestä 500 eurosta piti vääntää” iltasanomat 21:13 14.03

Helmikuussa Ruotsista Suomeen muuttanut Scampi loisti toisessa kilpailussaan Suomessa.


30 000 uutta työpaikkaa syntymässä Lounais-Suomeen – Nyt houkutellaan jo muuttajia uusisuomi 18:56 14.03

Lounais-Suomessa on käynnissä voimakas, pitkäkestoinen talouskasvun vaihe. Arvioiden mukaan alueelle syntyy lähivuosien kuluessa 30 000 uutta työpaikkaa, Tekniikka&Talous kertoo.


Nyt se tulee! Amazon-verkkokauppa Suomeen – mullistaa markkinan täysin? stara 08:00 14.03

Maailman suurimpiin lukeutuva Amazonin verkkokauppa on saanut länsimaissa vankan jalansijan,


Näkökulma: Näinkö riistäjäkapitalisti iskee Suomeen? uusisuomi 18:08 13.03

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, oppositiopoliitikko Li Andersson on huolissaan ”yksityisten monopolien syntymisestä, jos markkinat avataan terveydenhuollossa”.


Radio Suomipop: Terhi Kokkosen käytös kiinnitti Aikakoneen Sanin huomion Vain elämää -kuvauksissa: ”Hän oli meistä hiljaisin” iltalehti 17:30 13.03

Vain elämää -kuvausten aikana Sani koki laulaja Terhi Kokkosen pysyvän mielellään taustalla. Vain elämää -kuvauksissa koettiin kahdeksannella kaudella yllättävä asia: laulaja Terhi Kokkonen lähetettiin helmikuussa kesken kuvausten takaisin Suomeen. Kokkonen ehti olla kuvauksissa mukana viisi päivää. Scandinavian Music Group- ja Ultra Bra -yhtyeistä tunnettu Kokkonen ei ole kertonut tarkemmin syytä aikaiseen poistumiseen kuvauksista. Vain elämää -sarjan tuotanto on sen sijaan kertonut tehneensä päätöksen kuvausviikon rankkuuden takia. Perusteena oli myös se, että erilaiset ihmiset reagoivat tällaiseen rankkuuteen erilailla.


Työmaille tehtiin valvontaisku pääkaupunkiseudulla: 11 henkilöllä väärennetyt Romanian henkilökortit iltalehti 17:00 13.03

Pääkaupunkiseudun työmaille tehdyssä valvontaiskussa paljastui useita väärennettyjä asiakirjoja. Rajavartiolaitoksen alainen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö suoritti 5. maaliskuuta yhdessä Keskusrikospoliisin sekä aluevalvontaviraston kanssa valvontatarkastuksia useisiin pääkaupunkiseudulla sijaitseviin työmaihin. Kohteina olevilta työmailta tavattiin yhteensä 11 henkilöä, jotka olivat rekisteröityneet Suomeen työntekijöiksi väärennettyjä Romanian henkilökortteja käyttäen. Henkilöitä epäillään törkeästä väärennyksestä ja rekisterimerkintärikoksesta. Epäillyt ovat Ukrainan ja Georgian kansalaisia.


Uutiset