"Kova peli on tulossa ja hyvä niin" - Suomi valmiina Venäjän kaatoon jatkoaika.com 20:45 16.12

Vaikeat lähtökohdat, mutta niihin nähden hyvät otteet. Siinä Leijonien turnaus tiivistettynä tähän mennessä Lauri Marjamäen silmin. Miehen mukaan Venäjä-ottelu tulee olemaan Suomelle tarpeelinen, kova testi..


Tutkija: Salaisten asia­kirjojen vuoto tuskin aiheuttaa isoa maine­haittaa Suomelle iltasanomat 17:00 16.12

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ei usko, että tiedusteluasiakirjojen vuotaminen Helsingin Sanomille aiheuttaa merkittävää mainehaittaa suomalaisille tiedusteluelimille.


Seiska: Vangittu Ilja Janitskin sairastaa syöpää ulkomailla - Suomelle 200 000 euron lasku iltalehti 14:42 16.12

Seiskan mukaan Ilja Janitskin on sairastunut suolistosyöpään, jota hoidetaan andorralaisessa sairaalassa. Videolla Ilja Janitskinin asianajaja kertoo pettyneensä vangitsemispäätökseen. Tuore raportoi, että Helsingin käräjäoikeuden vangitsema ja Interpolin pidättämä Ilja Janistkin on sairastunut suolistosyöpään.


Erittäin täpäräksi povattu kokous ohi – valiokunta sanoi IV-oluelle kyllä: ”Tärkeä voitto” uusisuomi 12:31 15.12

Kansanedustaja Outi Mäkelä ennusti (kok.) Uudelle Suomelle suuren valiokunnan kokuksesta todellä täpärää. Valiokunta on juuri kertonut puoltavansa eduskunnan äänestystulosta asiassa.


Torppaako valiokunta IV-oluen? – ”Yksi ääni saattaa ratkaista” uusisuomi 12:31 15.12

Suuri valiokunta kokoustaa parhaillaan alkoholilain prosenttirajan korotuksesta, jolle eduskunta näytti vihreää valoa suuressa salissa. Valiokunnassa kannatus on todella täpärää, arvioi kokoomuksen Outi Mäkelä (kok.) Uudelle Suomelle.


Presidenttiehdokkaat kohtasivat Ylen tentissä – Huhtasaari: "Venäjä tulee olemaan Suomelle aina potentiaalinen uhka" MTV 23:09 14.12

Presidenttiehdokkaat kohtasivat tänään Ylen järjestämässä suorassa vaalitentissä. MTV Uutiset seurasi uraa tentin etenemistä verkossa.


Pia Jardi: Emme luovu moskeijahankkeesta uusisuomi 18:21 14.12

Helsingin moskeijahankkeen taustaryhmä ei ole luopumassa hankkeesta, sanoo Suomen Muslimiliiton puheenjohtaja ja hankkeen puuhanainen Pia Jardi Uudelle Suomelle.


Puolustusministeri Niinistö: Virosta esimerkkiä valmiuden testaukseen MTV 11:59 14.12

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan Viro tarjoaa Suomelle esimerkin sotilaallisen valmiuden testauksessa.


Syntyykö Suomelle tärkeässä EU:n metsäkiistassa tänään vihdoin sopu? iltalehti 10:09 14.12

EU-instituutiot neuvottelevat tänään Suomelle tärkeistä metsien hiilinielujen laskentasäännöistä Ranskan Strasbourgissa. Metsien hiilinielujen laskentasääntöjä (lulucf) viimeistellään torstaina Strasbourgissa niin kutsutussa trilogissa, eli isojen EU-instituutioiden, komission, parlamentin ja neuvoston kesken. Voimakkaasti hakkuita lisäävä Suomi ja Sipilän (kesk) hallitus ovat vastustaneet sitä, että metsien käytön tulevaa intensiteettiä verrattaisiin menneeseen ajanjaksoon, joka olisi Suomen nopeasti kasvavien metsien hakkuiden käytön kannalta epäedullista.


Ennätyksensä tehneellä suomalaisuimarilla karu kohtalo EM-kisoissa - karsiutui maakiintiön takia iltalehti 13:30 13.12

Naisten 50 metrin rintauinnin alkuerissä Suomen hurja taso konkretisoitui kaksijakoisin tunnelmin lyhyen radan EM-kisoissa Kööpenhaminassa. Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen uivat ainoina alkuerissä alle puolen minuutin ja valloittivat kaksi kärkisijaa. Veera Kivirinta ui uuden ennätysaikansa 30,10 ja oli erien viides, muttei tästä huolimatta pääse mukaan illan välieriin, koska maksimikiintiö jatkoon on enintään kaksi uimaria samasta maasta. Maakiintiöllä karsiutuminen on Suomelle harvinaista, muttei ainutlaatuista, edellisen kerran tämä sattui vuonna 2012.


Juhlavuosi sai aikaan oikean Suomi-buumin – tämä haamuraja ylittyy heittämällä! iltasanomat 06:42 11.12

Juhlavuosi toi Suomelle kaikkien aikojen näkyvyyden. Esimerkiksi matkailussa vanhat ennätykset paukkuvat rikki. Me kiinnostamme nyt maailmalla.


Suomelle karvas pettymys salibandyn MM-finaalissa: ”Sanattomaksi vetää” iltasanomat 22:35 09.12

Suomi taisteli MM-finaalista upean ja sai hopeat neljännen kerran peräkkäin.


Sykähdyttävä kuva itsenäisyyspäivänä ennen ilotulitusta: Pilvet ja taivas tekivät kunniaa Suomelle iltasanomat 22:01 08.12

Ilmatieteenlaitos ilmiöstä: Kumpukerrospilviä.


IS: Matt Damon melkein teki onnitteluvideon Suomelle - perhesyyt sotkivat suunnitelmat iltalehti 19:49 08.12

Ilta-Sanomat kertoo, että videolle oli jo raivattu aikaa Damonin kalenterista. Iltalehtikin uutisoi marraskuun alussa, että Suomen suurlähetystö Washingtonissa etsi suomalaisia sukujuuria omaavaa näyttelijää, Matt Damonia. Damonin isoisä oli suomalainen, joten suurlähetystö toivoi näyttelijän tekevän pienen onnitteluvideon satavuotiaalle Suomelle.


Nyt jysähtää! Video: Armeijan järein tykki laukaistiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi MTV 18:23 07.12

Helsingin edustalla ammuttiin upeat kunnialaukaukset 100-vuotiaalle Suomelle itsenäisyyspäivänä.


Video: Puolustusvoimien järein tykki laukaistiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi MTV 18:23 07.12

Helsingin edustalla ammuttiin upeat kunnialaukaukset 100-vuotiaalle Suomelle itsenäisyyspäivänä.


Puolustusvoimien järein tykki laukaistiin 100-vuotiaan Suomen kunniaksi - katso video iltalehti 17:05 07.12

Helsingissä ammuttiin komeat kunnialaukaukset 100-vuotiaalle Suomelle itsenäisyyspäivänä. Kunnialaukaukset ammuttiin kaksoistykillä Helsingin Kuivasaaresta. Kyseessä on 305 millin Obuhov-kaksoistykkitorni, joka on puolustusvoimien järein käytössä ollut tykki. Samanlaisia on maailmalla säilynyt vain harvoja.


Onko Nato-ovi Suomelle auki? Soini: ”Olisi ikävä ajatus, jos Nato päättäisi, ettei klubiin otettaisi enää uusia jäseniä” iltalehti 12:19 07.12

Keskiviikkona Brysselissä pidetyssä Naton ulkoministerikokouksessa pohdittiin myös Suomelle tärkeää Naton avoimien ovien politiikkaa. Naton ulkoministerikokouksen päätteeksi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg totesi keskiviikkona Naton avointen ovien politiikan jatkuvan ja muistutti, että Naton laajentumiskierrokset ovat turvanneet rauhaa Euroopassa. Tällä hetkellä Natoon kuuluu 29 maata. Myös suurin osa EU-maista kuuluu Natoon, mutta Suomi ja Ruotsi kuuluvat ainoastaan Naton laajennettujen kumppanuusetujen piiriin, jolloin ne eivät saa Natolta turvatakuita, kuten varsinaiset jäsenmaat.


Näin Selänteiden ilta päättyi - opiskelijoiden kanssa nakkikioskille iltalehti 07:22 07.12

Jääkiekkouransa jo jättänyt Teemu Selänne ja hänen vaimonsa Sirpa Selänne viihtyivät mainiosti Linnassa. Jääkiekkoilijana koko Suomelle aikoinaan tutuksi tullut Teemu Selänne ja puoliso Sirpa Selänne jatkoivat iltaa vielä Kaivohuoneella presidentin luota lähdettyään. Saman jatkopaikan valitsivat myös esimerkiksi Kimi ja Minttu Räikkönen. Kymmenen vuotta sitten Kimi Räikkösen vierailu itsenäisyyspäivän juhlissa kesti alle kaksi tuntia, nyt F1-tähti viihtyi huomattavasti paremmin. Jatkojen jälkeen Selänteille tuli nälkä ja he suuntasivat Jaskan grillille Töölöön. Samassa jonossa oli myös opiskelijoita palaamassa riennoiltaan.


Uutiset