Syyrian alas ampuma venäläiskone tiedustellut "pimeänä" myös Suomenlahdella – Tällainen on IL-20 MTV 18:17 18.09

Venäläiskone ammuttiin alas maanantaina Syyrian armeijan toimesta vahingossa, kun se torjui Israelin ilmaiskua. Venäjän puolustusministeriö syyttää Israelia tapahtuneesta.


Leväkesä oli Suomenlahdella pahin vuosikymmeneen iltasanomat 13:25 30.08

Helteinen kesä toi Suomenlahdelle vuosikymmenen runsaimmat sinileväkukinnat, selviää Suomen ympäristökeskuksen valtakunnallisesta leväyhteenvedosta.


Leväkesä oli Suomenlahdella pahin vuosikymmeneen MTV 13:21 30.08

Helteinen kesä toi Suomenlahdelle vuosikymmenen runsaimmat sinileväkukinnat, selviää Suomen ympäristökeskuksen valtakunnallisesta leväyhteenvedosta. Yhteenvedon mukaan pintalevälautat peittivät pahimmillaan lähes koko Suomenlahtea.


Sinilevätilanne rauhoittunut myös merialueilla – enää vähäisiä pintaesiintymiä Suomenlahdella iltasanomat 14:23 23.08

Sinilevätilanne on rauhoittunut merialueilla ja järvillä, kertoo Suomen ympäristökeskus.


Sinilevätilanne rauhoittunut myös merialueilla – enää vähäisiä pintaesiintymiä Suomenlahdella MTV 14:12 23.08

Sinilevätilanne on rauhoittunut merialueilla ja järvillä, kertoo Suomen ympäristökeskus. Suomenlahdella on tehty havaintoja sinilevän vähäisistä pintaesiintymistä, mutta muutoin rannikolla kukkivat pääsääntöisesti muut levälajit.


Tältä näyttää nyt pohjassa makaava hylky, joka vei mukanaan 23 miestä – torpedon räjähdys upotti miinalaiva Riilahden Suomenlahdella 2 minuutissa 23.8.1943 iltasanomat 13:50 23.08

Suomen merivoimien miinalaivan Riilahden uppoamisesta on tänään kulunut 75 vuotta. Neuvostoliittolainen moottoritorpedovene TK 94 ampui sukellusveneitä torjumassa olleen Riilahden kylkeen torpedon kello kahden jälkeen aamuyöllä. Laiva katkesi kahtia ja upposi kahden minuutin kuluttua vieden mukanaan 23 merisotilasta.


Lämpöennätykset uusiksi myös merellä – meriveden lämpötilaksi mitattiin jo 27 astetta pohjoisella Itämerellä iltasanomat 13:27 27.07

Ilmatieteen laitoksen mukaan myös Suomenlahdella veden lämpötilaksi on mitattu 25,5 astetta. Kesän korkeimmat lämpötilat ovat yleensä 20 ja 25 asteen välillä.


Sinileväkatastrofi pilaa uimakesän – "Pahin tilanne 20 vuoteen" MTV 19:39 26.07

Sinilevätilanne jatkuu pahana sekä merellä että järvissä. Sinilevää on runsaasti Suomenlahdella, eteläisellä Saaristomerellä ja Selkämerellä. Järvissä sinilevätilanne on jo viidettä viikkoa keskimääräistä huonompi.


Nasan pysäyttävä tieto Suomenlahdesta – valtava sinileväpyörre satelliittikuvissa iltasanomat 18:47 24.07

Sinilevää on tänä vuonna Suomenlahdella ja Itämerellä enemmän kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä.


Nasan pysäyttävä tieto Suomesta – valtava sinileväpyörre satelliittikuvissa iltasanomat 18:47 24.07

Sinilevää on tänä vuonna Suomenlahdella enemmän kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä.


Kukinta voi jatkua vielä pari viikkoa – Suomenlahden sinilevätilanne on nyt pahin 20 vuoteen MTV 22:44 18.07

Yhtä pahaa sinilevätilannetta ei koko Suomenlahdella ole ollut sitten 2000-luvun alkuvuosien. Tyyni ja helteinen sää on saanut sinilevät kukkimaan laajoilla alueilla Suomenlahdella ja eteläisellä Saaristomerellä. Säätilan lisäksi paha levätilanne johtuu siitä, että levillä on ollut runsaasti kasvua ruokkivaa fosforia käytössään.


Helle räjäytti sinilevän Suomenlahdella – tilanne pahin 20 vuoteen MTV 05:07 18.07

Suomenlahden sinilevätilanne on pahin 20 vuoteen, kertoo Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila.


Suomenlahdella vuosikymmenen hankalin levätilanne – helleaalto pahentaa entisestään MTV 12:14 15.07

Suomea hellivä lämpöaalto voimistaa valmiiksi hankalaa sinilevätilannetta, Suomen ympäristökeskuksesta (Syke) kerrotaan.


Helleaallon kääntöpuoli: Suomenlahdella pahin levätilanne vuosikymmeniin iltasanomat 12:11 15.07

Levähavainnot ulottuvat Saaristomeren kaakkoisosaan asti.


Helle pahentaa levätilannetta - Suomenlahdella ja Saaristomerellä on nyt runsaasti sinilevää MTV 08:28 14.07

Sinilevätilanne on pahenemassa. Suomenlahdella ja eteläisellä Saaristomerellä on parhaillaan huomattavan voimakasta sinileväkukintaa. Myös sisävesillä sinilevää on runsaasti. Levät ovat rantautuneet myös lukuisille Etelä-Suomen uimarannoille.


Sinilevätilanne on pahentunut erityisesti merialueilla – helteen jatkuminen pahentanee tilannetta entisestään MTV 15:55 12.07

Sinilevätilanne on pahentunut merialueilla tällä viikolla. Erityisesti Suomenlahdella ja Saaristomerellä sinileväkukintojen määrät ovat lisääntyneet, kertoo ympäristökeskus leväkatsauksessaan.


Venäjän erikoisjoukot harjoittelivat 100 kilometrin päässä Helsingistä juuri ennen huippukokousta – Hyppäsivät 2,5 kilometristä iltasanomat 13:13 11.07

Harjoituksissaan Suomenlahdella Venäjän erikoisjoukot ovat löytäneet ja tuhonneet kuvitteellisen vihollisen piilottamia esineitä.


Venäjän desantit harjoittelivat 100 kilometrin päässä Helsingistä juuri ennen huippukokousta – laskuvarjojoukot hyppäsivät 2,5 kilometristä iltasanomat 13:13 11.07

Harjoituksissaan Suomenlahdella Venäjän desantit ovat löytäneet ja tuhonneet kuvitteellisen vihollisen piilottamia esineitä.


Uhkaava tilanne öisellä Suomenlahdella – öljytankkeri antoi hätäkutsun tulipalosta iltasanomat 14:16 26.06

Paikalle hälytettiin useita viranomaisia.


Uhkaava tilanne Suomenlahdella: Öljytankkeri lähetti yöllä hätäkutsun – paikalle hälytettiin erikoisryhmät ja merivartioston laiva MTV 09:36 26.06

Porvooseen matkannut öljytankkeri joutui myöhään maanantai-iltana uhkaavaan tilanteeseen Kalbådagrundin majakan lounaispuolella, kertoo Rajavartiolaitos.


ja Perrin kilpailevat Joonas Komulaisen elämän kolmatta - IFK marssi Ella Grönroosin nälänhätä osa remontissa olevasta Trumpista” ainakin kaksi vähiten taloudesta” Vihreiden kannatus

Uutiset