Meripihkalöydös paljastaa: Punkit piinasivat jo dinosauruksia – aiemmin tuntematon punkkilaji nimettiin Draculaksi MTV 15:33 13.12

Sairauksia Suomessakin levittävä pieni vitsaus, punkki, on paljon ihmistä vanhempi. Jopa dinosaurukset joutuivat kärsimään viheliäisten verenimijöiden puremista, kertoo Reuters.


Kaikkea vihaava Merlin-kissa nousi somesuosikiksi - samaistutko otukseen? iltalehti 20:49 12.12

Merlin saa uusia seuraajia päivittäin. Ragdoll Merlin on saanut valtavasti ihailua sosiaalisessa mediassa. Ragdoll on Suomessakin suosituin rekisteröity kissarotu. Kanadalainen Merlin ihastuttaa vihaisella ilmeellään. Oikeasti kissa on kiltti ja ystävällinen, mutta sen perusilme saa sen näyttämään siltä, että sillä on aina pahat mielessään. Kissaa seuraa pelkästään Instagramissa jo yli 45 000 ihmistä.


Donald Trumpin verouudistus aiheuttaa muutoksia Suomessakin? "Suomalaiset poliitikot eivät voi tässä panna päätä pensaaseen" uusisuomi 15:24 09.12

Front Capitalin päästrategi Ari Aaltonen sanoo Kauppalehdelle, että suomalaiset poliitikot eivät voi enää panna päätään pensaaseen kansainvälisessä verokilpailussa.


Nämä olivat Suomen katsotuimmat Youtube-videot vuonna 2017 iltalehti 09:40 07.12

Vuoden katsotuimmaksi musiikkivideoksi Suomessakin nousi puertoricolaisen Luis Fonsin kappale Despacito. Suosituimmaksi musiikkivideoksi katselukertojen perusteella nousi Luis Fonsin Despacito. Kappaleessa esiintyy myös Daddy Yankee. Toiseksi katsotuin musiikkivideo oli puolestaan Robinin Hula Hula. Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan videoiden katselun lisääntyneen. - YouTubessa kanavien seuraaminen on lisääntynyt ja monilla tekijöillä on uskollinen katsojakunta. Suomessa YouTube-videoiden ympärille on kehittynyt kasvava ja aktiivinen ekosysteemi, jossa tekijät, yleisö sekä yritykset toimivat hyvässä yhteistyössä, kertoo Googlen Yacine Samb.


Televisiomeedio eroaa – avioliitto kesti 28 vuotta stara 22:00 06.12

Suomessakin Viestejä tuonpuoleisesta -televisio-ohjelmasta tutuksi tullut vaaleahiuksinen meedio Theresa Caputo


Viihdelehti Stara.fi stara 22:00 06.12

Suomessakin Viestejä tuonpuoleisesta -televisio-ohjelmasta tutuksi tullut vaaleahiuksinen meedio Theresa Caputo


Suomi itsenäistyi erikoisissa olosuhteissa – Professori: "Tilanne oli hyvin dramaattinen" uusisuomi 11:49 06.12

Suomen itsenäisyysjulistus annettiin sata vuotta hyvin erikoisissa olosuhteissa. Maassa oli ruokapula, noin 100 000 venäläistä sotilasta, rajoja valvoivat venäläiset, poliisi oli lakkautettu ja kaduilla järjestyksestä vastasivat työväenjärjestöjen nimittämät partiot. Suomessakin jännitettiin sosialistista vallankumousta.


Sinivalkoiset valot hohkaavat myös ympäri Suomen: näin upeana loistaa Imatrankoski iltalehti 21:10 05.12

Koko Suomi muuttuu sinivalkoiseksi itsenäisyyspäivän aattona. Suomi 100 -valot syttyvät jo ympäri maailmaa, mutta osataan sitä Suomessakin. Lukijat ovat lähettäneet valtavasti kuvia upeista sinivalkoisista valaistuksista ympäri Suomea. Imatralla Vuoksessa sijaitseva Imatrankoski on Suomen suurin koski. Se sai itsenäisyyden kunniaksi hienon valaistuksen.


Näkökulma: Jos Lähi-idässä olisi sananvapaus, millaisia #MeToo-tarinoita musliminaiset kertoisivat? iltalehti 17:16 04.12

Seksuaalinen häirintä on aina vinoutuneen, patriarkaalisen kulttuurin ilmentymä, kirjoittaa Lähi-idän tutkija Alan Salehzadeh. Jenkeistä rantautunut #MeToo-kampanja täytti vikkelään meidän jokaisen some-virrat hämmentävällä uutisoinnilla. Näinkö yleistä se on? Onko seksuaalinen häirintä todella näin tuttua lähes jokaiselle naiselle, Suomessakin? Lähi-idästä tänne muuttaneena kampanja on järkyttänyt minua. Kun kasvoin Iranissa, inhottavan patriarkaalisen systeemin puristuksissa, Pohjoismaat ja Suomi edustivat minulle tasa-arvon ja naisten oikeuksien luvattua maata. Pettymys oli suuri kun valkeni, miten laajalle levinnyt ilmiö täälläkin on naisiin kohdistuva häirintä.


Kuvat: Superkuu loisti suurena Suomessakin MTV 16:59 04.12

Viime yönä taivaalla loistanut superkuu valaisi eilen myös ainakin osassa Suomea.


Superkuu valaisi yötaivaan kaikkialla maailmassa - Suomessakin useita havaintoja iltalehti 09:29 04.12

Rovanemeläinen Olli Sälevä nappasi superkuusta kuvan omalla kotipihallaan. Hämmentävän voimakkaasti loistava superkuu havaittiin viime yönä ympäri maailmaa - ja Suomea. Pilvisestä yöstä huolimatta superkuuta nähtiin erityisesti maan pohjoisosissa. Tähtiteteellisen yhdistyksen Ursan ylläpitämään Taivaanvahti-palveluun kertyi useita havaintoja ja kuvia kuusta, alkuillasta aamun pikkutunneille asti.


Suomalaiset tepastelevat rauhallisesti kodinkonekauppaan Raisiossa - hillitty Black Friday -video naurattaa maailmalla iltalehti 12:08 28.11

Jonotustapamme on eri sfääreissä amerikkalaisten kanssa. Perjantaina vietettiin Suomessakin Black Fridayta, joulusesongin aloituspäivää. Yhdysvalloista tullut tapa myydä tuotteita alennushintaan aiheuttaa monissa maissa suoranaista hysteriaa. Suomalaiset näyttävät jättäneen hysterian muille. Internetissä on levinnyt video, jossa ihmiset jonottavat raisiolaiseen kodinkoneliikkeeseen - aivan kaikessa rauhassa. Hötkyilemättömyys on herättänyt hilpeyttä videon Youtube-kommentoijissa.


Kiekkovalmentaja Vasili Tihonovin traaginen kuolema pysäytti Suomessakin – tyttärellä on unelma, jota harva uskaltaisi sanoa ääneen iltasanomat 12:18 19.11

Legendaariseen Tihonovien jääkiekkosukuun kuuluva Tatjana Tikhonov haluaa rikkoa lajiin juurtuneita stereotypioita. Tie suuren haaveen toteuttamiseen on kivinen ja pitkä.


Ruotsin asuntokupla puhkeamassa? ”Kovinta laskua sitten finanssikriisin 2008” iltalehti 14:55 14.11

Kolmessa kuukaudessa asumisoikeusasuntojen hinnat ovat tulleet alas Tukholmassa 5,1 prosenttia. Suomessakin on puhuttu paljon Ruotsin asuntokuplasta. Länsinaapurissa asuntojen hinnat ovat olleet erittäin voimakkaassa nousussa vuodesta 2012. Nyt kupla näyttää olevan puhkeamassa.


Reuters: Suomessakin havaittu radioaktiivinen aine voi olla peräisin ydinonnettomuudesta Venäjällä tai Kazakstanissa iltasanomat 00:06 10.11

Ranskan ydinturvaviranomainen IRSN epäilee, että Venäjällä tai Kazakstanissa on tapahtunut syyskuussa ydinonnettomuus, kertoo Reuters.


Tutkimusprofessori: Lyhyempi työaika voi lisätä tehokkuutta, mutta ei välttämättä työllisyyttä iltalehti 18:40 08.11

Jos työaika lasketaan esimerkiksi kuuteen tuntiin, tehokkuus voi kasvaa, tutkimusprofessori Mikko Härmä kertoi alkuvuodesta Iltalehdessä. Tutkimusprofessori Mikko Härmä Työterveyslaitoksesta on seurannut työaikojen tutkimusta läheltä. Kuuden tunnin työaikaa on tutkittu Suomessakin sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.


Kylmä sää toi keinolumitalven - Etelä-Suomessakin pääsee jo hiihtämään ja laskettelemaan iltalehti 16:09 02.11

Vihti Ski Center avasi eilen hiihtoladun ja tänään kello 17 aukeaa laskettelurinne. Keinolumi on suksilajikansan kaveri. Vihti Ski Center avaa ensimmäisenä Etelä-Suomessa laskettelurinteet, kun Uudellamaalla pääsee mäkeen torstaina 2. marraskuuta kello 17.


Kommentti: Entä jos sinulla ja Nalle Wahlroosilla olisi sama veroprosentti? iltasanomat 17:58 01.11

Tasaveroa voitaisiin kokeilla Suomessakin, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Timo Paunonen.


Valmentajalegenda kertoi viimein totuuden kaikkien aikojen surkeimmasta Valioliiga-pelaajasta - ”tiesimme heti, että hän on kikkare” iltalehti 19:35 26.10

21 vuotta sitten Valioliigaa seuraava maailma koki suurehkoja hämmennyksen hetkiä, kun muuan Ali Dia laukkasi vaihdosta nurmelle Southamptonin paidassa. Senegalilainen Dia oli ennen yllättävää Valioliiga-pestiään tahkonnut lähinnä Ranskan ja Saksan alasarjoja. Käväisipä mies Suomessakin, jossa hän pelasi yhteensä kahdeksan ottelua FinnPan ja PK-35:n paidoissa vuonna 1995. Heti seuraavana vuonna tapahtui kummia. Southamptonia koutsannut valmentajalegenda Graeme Souness sai yllättävän puhelun mieheltä, joka väitti olevansa vuoden 1995 maailman parhaaksi valittu George Weah. "Weah" suositteli hänelle Diaa, jota hän väitti serkukseen. Lisäksi soittaja kertoi Dian pelanneen muun muassa PSG:ssä ja Senegalin maajoukkueessa.


Kansanedustaja: Suomen voitava mitätöidä pakkoliitot - ”sivistysvaltion pitää ryhtyä toimiin” iltalehti 08:16 22.10

On eri asia hakea Suomessa presidentin lupa ja mennä alaikäisenä naimisiin kuin esimerkiksi se, että maahanmuuttajatyttö lähetetään alkuperäiseen kotimaahansa solmimaan pakkoavioliitto, korostaa kansaedustaja Aila Paloniemi (kesk). Lain mukaan alaikäinen voi Suomessa hakea lupaa mennä naimisiin alle 18-vuotiaana. Kaikki avioliitot eivät kuitenkaan perustu vapaaehtoisuuteen, vaan Suomessakin on naimisiin pakotettuja tyttöjä. - Näitä kahta asiaa ei pidä sekoittaa toisiinsa eikä hämärtää tätä suurta ongelmaa, joka on monissa maissa, neljännen kauden kansanedustaja Aila Paloniemi sanoo.


Uutiset