Mehiläinen Länsi-Pohja kutsui ammattiosastot neuvotteluun estääkseen ulosmarssin yle 11:56 11.04

Mehiläinen Länsi-Pohja kutsui Tehyn ja SuPerin ammattiosastojen edustajat neuvotteluun lähes välittömästi, kun se oli saanut tiedon laittomana pitämästään ulosmarssista.


Hoivakotiskandaalin paljastanut lähihoitaja puhuu nyt Superin lehdessä: ”Tilanne oli lohduton” iltasanomat 19:31 20.02

Lähihoitaja Tarja Parkatti kertoo, ettei hän kadu ilmoitustaan Ulrikan epäkohdista.


”Suomen valtio teki hoitajapulan ihan itse” – 72 000 ihmisen reservi nousi esiin Ylellä uusisuomi 10:00 19.02

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja hoitoalan ammattiliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola ovat sitä mieltä, että opetuspaikkojen lisääminen ei ratkaise työvoimapulaa hoitoalalla. Rytkönen ja Paavola keskustelivat aiheesta Ylen Ykkösaamussa.


Hoitoalan edustajat pöyristyivät Attendo-johtajan kommentista: ”Hoitajana tiedän, että ihminen ei kuole muuttoon” uusisuomi 10:05 10.02

Hoitoalan ammattiliittojen Tehyn ja Superin edustajia suututtaa Suomen Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalaisen selitys Alavudella perjantaina suljetun Pelimanni-hoivakodin ongelmille.


Vanhuspalvelut: SuPerin asiantuntijalta 10 kohdan lista – ”Tämä on kylmäävää puhetta” uusisuomi 12:19 02.02

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin sopimusasiantuntija Teemu Hiilinen sanoo, että Suomessa tarvitaan ehdottomasti lakiin asti viety hoitajamitoitus ja samalla myös selkeät säännöt siitä, ettei hoitajien tarvitse työaikana tehdä myös esimerkiksi laitoshuoltajan, keittäjän tai talonmiehen töitä.


Näkökulma: Antti Rinne ja Li Andersson saivat Esperistä vaaliaseen uusisuomi 12:43 28.01

”Suomen lähi- ja perushoitajaliiton, SuPerin, jäsen käynnisti soitollaan tapahtumaketjun, joka johti Esperin hoivakodin sulkemiseen lukuisten räikeiden rikkomusten seurauksena aluehallintoviranomaisen toimesta.”


Tapaus Esperi Care järkyttää – SuPerin edustaja varoittaa: ”Sote toisi meille valtavan määrän uusia vastaavia” uusisuomi 16:11 26.01

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton SuPerin sopimusasiantuntija Teemu Hiilinen varoittaa sote-uudistuksen saattavan pahimmillaan johtaa siihen, että Suomessa nähtäisiin paljon tällä viikolla suomalaisia järkyttäneen Esperi Caren pyörittämän hoivakodin ongelmien kaltaisia tapauksia. 


Uutiset