Matti Suur-Hamari toisesta paralympiamitalistaan: "Siinä kohtaa ajattelin, että kaikki tai ei mitään" MTV 17:37 16.03

Matti Suur-Hamari otti jo toisen mitalinsa Pyeongchangin paralympialaisissa, kun hän laski lumilautailun banked slalomissa eli ratapujottelussa kolmanneksi.


Paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari lähetti mitaleillaan painokkaat terveiset ihmisille: ”Isoja asioita voi tapahtua” iltalehti 12:04 16.03

Matti Suur-Hamari toteutti kahdella paralympiamitalilla omat unelmansa, mutta 31-vuotiaan lautailijan nälkä ei ole vielä tyydytetty. Matti Suur-Hamari kruunasi Etelä-Korean-paralympiamatkansa perjantaina toisella mitalillaan. Lumilautacrossissa kultaa voittanut Suur-Hamari pokkasi banked slalomissa pronssia. Japanin Gurimu Narita voitti kultaa, USA:n Evan Strong hopeaa. Suur-Hamari hävisi Naritalle 0,83 sekuntia.


Matti Suur-Hamarille jo toinen mitali! Laski pronssille Pyeongchangissa iltasanomat 08:46 16.03

Matti Suur-Hamari voitti paralympiapronssia.


Matti Suur-Hamarille jo toinen mitali Pyeongchangista – harppasi viimeisellä laskulla pronssille! MTV 08:44 16.03

Lumilautailija Matti Suur-Hamari nappasi jo toisen mitalinsa Pyeongchangin paralympialaisista. Suur-Hamari sijoittui banked slalomissa eli ratapujottelussa kolmanneksi.


Mahtavaa! Matti Suur-Hamarille jo toinen mitali Pyeongchangin paralympialaisissa iltalehti 08:31 16.03

Maanantaina paralympiakultaa lumilautacrossissa ottanut Matti Suur-Hamari juhlii Pyeongchangissa jo toista mitaliaan. Suur-Hamari laski mitalisijalle myös toisessa lajissaan perjantaina, kun hän otti pronssia banked slalomissa luokassaan SB-LL2. Suomalaista nopeammin radan selvittivät vain Japanin Gurimu Narita ja Yhdysvaltojen Evan Strong.


Matti Suur-Hamari toteutti unelmansa Pyeongchangissa – ”Oli kukkulan kuningas -fiilis” iltasanomat 21:46 13.03

Lumilautailija Matti Suur-Hamari päätti jo aamulla, ettei edes tulivuorenpurkaus veisi häneltä voittoa.


Paralympiakomitea haluaa muutoksen Porilaisten marssi -perinteeseen MTV 17:06 13.03

Yle jätti maanantaina tv-lähetyksessään soittamatta Porilaisten marssin, kun Matti Suur-Hamari voitti lumilautakrossin paralympiakultaa. Soittamatta jättämisestä on käyty runsaasti julkista keskustelua, ja nyt myös Suomen Paralympiakomitea on ottanut asiaan kantaa. Paralympiakomitea toivoo, että jatkossa suomalaisille paralympiavoittajillekin soitettaisiin Porilaisten marssi.


Paralympiakomitea otti kantaa Porilaisten marssin soittamatta jättämiseen - ”Haluamme, että yhdenvertaisuus toteutuu” iltalehti 16:00 13.03

Matti Suur-Hamarin maanantainen paralympiavoitto nosti Suomessa keskusteluun Porilaisten marssin soittamisen myösparalympiavoittajien kohdalla. Yle on soittanut Porilaisten marssin suomalaisurheilijan olympiavoiton kunniaksi vuodesta 1948 lähtien. Viimeksi tutut sävelet kuultiin helmikuun lopussa, kun Iivo Niskanen voitti Pyeongchangissa 50 kilometrin olympiakultaa. Maanantaina aihe nousi esiin, kun Matti Suur-Hamari voitti kultaa Pyeongchangin paralympialaisten lumilautacrossissa, mutta Yle jätti Porilaisten marssin soittamatta.


Näin muhkean tilin euroja Matti Suur-Hamari tekee kultamitalillaan – ”Tulee tarpeeseen” iltasanomat 10:13 13.03

Paralympiakulta helpottaa arkea tuntuvasti.


Näin muhkean tilin Matti Suur-Hamari tekee kultamitalillaan – ”Tulee tarpeeseen” iltasanomat 10:13 13.03

Paralympiakulta helpottaa arkea tuntuvasti.


Yle: Matti Suur-Hamarin paralympiavoiton jälkeen ei soitettu Porilaisten marssia - Yle-pomo perustelee päätöstä: ”Eri kilpailu” iltalehti 16:39 12.03

Matti Suur-Hamari voitti kultaa paralympialaisten lumilautacrossissa, mutta toisin kuin Iivo Niskasen kultahiihdon jälkeen, Porilaisten marssi jäi kuulematta. Matti Suur-Hamari voitti finaalilaskussa ylivoimaisesti USA:n Keith Gabelin. 31-vuotias suomalainen johti kisaa alusta lähtien, ja voitto sinetöityi hyvissä ajoin, kun Gabel kaatui kilpailun aikana. Reilut kaksi viikkoa sitten Ylen kanavilla juhlistettiin Iivo Niskasen olympiavoittoa 50 kilometrillä perinteisin menoin Porilaisten marssin tahdissa. Suur-Hamarin paralympiavoiton jälkeen tuttuja säveliä ei kuultu.


Paralympiakultaa voittanut Matti Suur-Hamari häkeltyi: "Kyllähän tätä joutuu vielä sulattelemaan" MTV 16:37 12.03

Pyeongchangin lumilautailukrossin paralympiakultaa juhlivan Matti Suur-Hamarin mukaan hänen voittoonsa tiivistyy viime vuosien ajalta paljon työtä ja hikeä, muttei kyyneliä.


Lukijat pitivät Ylen päätöstä ”häpeällisenä” – tv-pomo selittää miksei Porilaisten marssia kuultu paralympiavoiton jälkeen iltasanomat 13:54 12.03

Matti Suur-Hamari voitti maanantaina paralympiakultaa. Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen kertoo, miksi saavutuksen kunniaksi ei kuultu Porilaisten marssia.


Matti Suur-Hamarin ensimmäinen paralympiamitali on kulta: ”Aika huikeat tunnelmat” iltasanomat 13:04 12.03

Suomalainen selvitti Pyeongchangin lämmössä pehmenneen radan taitavimmin.


Kultamitalimies Matti Suur-Hamari onnensa kukkuloilla: ”Nyt on rinki tavallaan täynnä” iltalehti 12:56 12.03

Matti Suur-Hamari laski maanantaina Pyeongchangissa paracrossin olympiakultaan. Suur-Hamari oli välierässään ja finaalissa lopulta melko ylivoimainen, kun molemmissa laskuissa kilpakumppani kompuroi radalla omia aikojaan. 31-vuotias rovaniemeläinen sen sijaan selvitti haastavan reitin lumilaudallaan tyylipuhtaasti. - Aika huikeat tunnelmat. Maaliviivalla koko juttu tuli todeksi. Ei tätä oikein osaa sanoiksi pukea. Tätä täältä tultiin hakemaan ja se tehtiin. Pysyttiin valmentajan kanssa tehdyssä suunnitelmassa. Rata oli aika haastava ja tiukkakurvinen, mikä ei yleensä minulle oikein sovi, Suur-Hamari kertoi maalialueella Paralympiakomitean tiedotteen mukaan.


Onnea Matti Suur-Hamari! Ja nyt Porilaisten marssi! iltasanomat 11:17 12.03

Matti Suur-Hamari on voittanut kultaa paralympialaisissa. Suur-Hamari voitti kultaa lumilautacrossissa.


Kultamitalisti Matti Suur-Hamari karjui ambulanssissa onnettomuuden jälkeen – kipu pelotti: ”Koskaan ei kannata luovuttaa” iltasanomat 10:52 12.03

Vasemman jalan vienyt moottoripyöräonnettomuus teki Matti Suur-Hamarista huippu-urheilijan. Maanantaina hän voitti kultaa paralympialaisissa.


Upea lasku! Matti Suur-Hamari nappasi kultaa paralympialaisissa! iltalehti 09:55 12.03

Matti Suur-Hamari otti kultaa paralympialaisten lumilautacrossissa Pyeongchangissa. Välierälaskussaan puolustavan mestarin Evan Strongin kukistanut Suur-Hamari kohtasi lumilautacrossin finaalissa Yhdysvaltojen Keith Gabelin. Finaali meni ylivoimaisesti Suur-Hamarille, joka johti kisaa laskun lähdöstä asti. Kullan varmisti vielä Gabelin kaatuminen Suur-Hamarin takana.


Suomen mitalitili upeasti auki! Lumilautailija Matti Suur-Hamarille paralympiakultaa iltasanomat 09:53 12.03

Matti Suur-Hamari on voittanut kultaa paralympialaisissa.


Kultaa! Matti Suur-Hamari avasi Suomen mitalitilin paralympialaisissa! MTV 09:53 12.03

Matti Suur-Hamari on voittanut olympiakultaa Pyeongchangin paralympialaisten lumilautakrossissa.


Uutiset