Ulkoministeriöllä 100-vuotisjuhlat - medialle porttikielto iltalehti 13:30 24.05

Ulkoministeriö viettää 100-vuotisjuhliaan Finlandia-talolla perjantaina 25. toukokuuta 2018. Mediaa ei kuitenkaan ole juhlaan kutsuttu. UM:n UM100-vastuuvirkamies Tiina Tähtinen, ei mediaa paikalla, miksi näin? - Juhla on henkilökunnalle ja kutsuvieraille. Ajattelimme, että striimaus riittää. Se on avoin striimin kautta. Näin on linjattu meidän talossa. Voin kyllä välittää palautteen eteenpäin.


Nuotiot ja ulostekasat suututtavat asukkaita Vantaalla – poliisi ohjeistaa soittamaan leiriytyjistä hätäkeskukseen MTV 16:54 22.05

Vantaalla asuvien sosiaalisen median ryhmässä on herättänyt keskustelua metsään leiriytyneet henkilöt, jotka ovat ulostaneet metsäpolkujen varteen.


Jussi Alanko sai tarpeekseen turpeen pilaamista järvistä - ”Semmoinen valtion värisuora, että ne tekevät mitä haluavat” iltalehti 09:53 22.05

Pilaantuneesta järvestä elokuvan tehnyt Jussi Alanko perää turvetuotannon todellisia vesistövaikutuksia. - Tämä vakava ympäristöongelma on Suomessa hyvin yleinen. Turvetuotantoalueiden humus eli turvemuta on se vaarallisin juttu, koska se pilaa järvet. Sitä saa laskea surutta vesistöön ja viranomaiset eivät puutu ongelmaan, Jussi Alanko jyrähtää. Noin tunnin kestävän elokuvan kutsuvierasnäytös järjestettiin taannoin Keuruulla. Omakustanne-elokuvassa kerrotaan ihmisten havaintojen perusteella miten ennen kirkasvetinen Liesjärvi on muuttunut humuksesta tummaksi, valkoiset hiekkarannat ovat liettyneet ja uiminen on käynyt epämiellyttäväksi ruskean turveliman takia.


IL-analyysi: Kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmä kaatui omaan mahdottomuuteensa - kansanedustajat yrittivät kulisseissa yhtä sun toista iltalehti 07:59 21.05

Kansanedustajien sopeutumiseläkejärjestelmä oli pakko lopettaa, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko- Oskari Lehtonen. Iltalehti julkaisi 9. heinäkuuta 2017 artikkelin otsikolla Nämä ex-kansanedustajat nostavat tuhansien eurojen sopeutumiseläkettä - katso lista. Artikkelissa kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri Suvi Lindén sanoi, että hänen on vaikea löytää töitä, koska sopivat työpaikat ovat Helsingissä ja hän asuu itse Oulussa. Jäin miettimään, että miten tämä on mahdollista; eihän tässä ole mitään järkeä. Lindén ei ollut Suomen historian paras ministeri, mutta kyllä tässä maassa on huonommistakin lähtökohdista työllistytty. Lindén putosi eduskunnasta vuoden 2011 vaaleissa - hän oli tuolloin 49-vuotias.


Mestari-Barcelona juhli Andrés Iniestan uran päätöstä - ”Olet ikuinen, Iniesta!” iltalehti 00:33 21.05

Barcelona voitti Real Sociedadin luvuin 1-0 La Ligan päätöskierroksen myöhäisottelussa sunnuntaina. Juhlat Barcelonassa alkoivat jo perjantaina, jolloin Andrés Iniestan uraa juhlittiin kaupungissa laajan kutsuvierasjoukon voimin. Juhlien teema oli ikimuistoinen. "Infinit Iniesta" -teema ("Ikuinen Iniesta") lisäsi roskien määrää koko jalkapalloyhteisön silmissä.


Kommentti: Harryn ja Meghanin häissä selvisi kuninkaallisten tehtävä – nyt alkaa uusi aikakausi iltasanomat 20:06 20.05

Kansa rakastaa, koska kuninkaallisten rakkaustarinoissa on vaikutuksia saduista. Tässä brittisadussa on yksi tehtävä ylitse muiden: rakkauden lähettiläs, kirjoittaa IS:n toimittaja Suvi Kerttula


Huippumalli Suvi Riggs jakoi kuvan itsestään ja lapsistaan: ”Ei housuja -torstai” iltalehti 13:31 20.05

Suvi Riggs poseeraa kuvassa lastensa kanssa rennossa asustuksessa. Huippumalli Suvi Riggs sai toisen tyttärensä maaliskuussa. Hän nauttii tällä erää pikkulapsiarjesta. Kahden lapsen äiti julkaisee Instagramissa paljon yhteiskuvia lastensa kanssa, ja jakaa arkensa hetkiä seuraajiensa kesken. Nyt Riggs on julkaissut kuvan itsestään ja lapsistaan. Erikoista otoksessa on se, ettei kellään ole päällyhousuja. - Ei housuja -torstai, Suvi Riggs on kirjoittanut kuvan oheen.


Hämeen poliisilla työntäyteinen yö: Mopon virittäjä karkasi partiolta yhdeksääkymppiä, rattijuoppo puhalsi 3,33 promillea MTV 10:24 20.05

Toukokuinen viikonlopun suviyö Hämeessä oli työntäyteinen poliisille. Tehtäviä oli yli 250 kappaletta, joista 143 Päijät-Hämeessä ja 110 Kanta-Hämeessä.


Meghanin ja Harryn iltajuhlista tihkuu tietoa - näyttävä ilotulitus ikuistettiin videolle iltalehti 02:01 20.05

Tuoreen avioparin jatkoilla on ilmeisesti nähty komea ilotulitus. Meghanin ja Harryn hääjuhlien jatkoja vietetään Windsorin linnan mailla sijaitsemassa Frogmore Housessa. Sussexin herttuaparin jatkot ovat yksityistilaisuus 200 kutsuvieraalle, mutta niistä on saatu todennäköisesti yksi juhlaelementti selville. BBC:n julkaisi verkkosivuillaan Hello-lehden toimittajan kuvaaman videon ilotulituksesta.


Orava pelastettiin opiskelijoiden kimppakämpän vessanpöntöstä Lontoossa iltalehti 13:08 17.05

Jyrsijä on nyt vapautettu takaisin luontoon. Joukko kimppakämpässä Southwarkissa Lontoossa asuvia opiskelijoita löysi vessanpöntöstään oravan. Itse he eivät uskaltaneet sitä pelastaa, vaan kutsuivat paikalle eläinsuojelujärjestö RSPCA:n.


Päivän veto- ja vakiovihje: Espanyol nosteessa iltalehti 08:26 13.05

Sunnuntain vetovihje uskoo Espanyolin nousuvireen jatkuvan kotonaan jo pudonnutta Malagaa vastaan. Kokonaisuudessaan Espanyolin kausi on ollut pettymys. Joukkue ei milloinkaan noussut Quique Floresin alaisuudessa täyteen kukoistukseensa. Etenkin hyökkäyspelaaminen oli läpi kauden tehotonta - jopa halutonta. Flores korvattiinkin pari viikkoa sitten David Gallegolla, ja kas, sen jälkeen Espanyol onkin voittanut kaksi peliä ja pelannut yhden tasan paljon alkukautta paremmalla pelillisellä ilmeellä.


Joonas Suotamon tähdittämä uusi Tähtien sota -elokuva sai innokkaan vastaanoton: ”Hauska kuin mikä!” iltalehti 21:51 11.05

Solo: A Star Wars Storya juhlittiin kutsuvierasensi-illassa tällä viikolla. Han Solon tarinan kertova uusin Tähtien sota -elokuva Solo: A Star Wars Story on saanut innostuneen vastaanoton siitä huolimatta, että etukäteen elokuvalta ei odotettu paljoakaan. Aiheesta kirjoittaa elokuvajulkaisu . Arvostelut ovat julkaisuvapaita vasta 15. toukokuuta, jolloin elokuva saa ensiesityksensä Cannesin elokuvajuhlilla.


Italian poliisi otti kiinni al-Qaidaa rahoittaneen jihadistiryhmän - Rahaa kerättiin eri puolilla Eurooppaa iltalehti 17:40 10.05

Italian poliisi on ottanut Sardinian saarella ja Pohjois-Italiassa kiinni terroristiryhmä al-Qaidaa rahoittaneen verkoston. Italian poliisi on ottanut kiinni verkoston jäseniä, joiden epäillään rahoittaneen terroristijärjestö al-Qaidaa Syyriassa. Kiinniotot tapahtuivat Sardinian saarella ja Pohjois-Italiassa. Italian poliisi otti kiinni 14 henkilöä epäiltynä jihadistien rahoittamisesta. Poliisin mukaan kymmentä pidätetyistä epäillään rahanpesusta ja rahan laittomasta jakelusta eri puolilla Eurooppaa asuville jihadisteille. Neljää muuta poliisi kuvailee mililtanteiksi, jotka ovat jihadistiryhmä Nusran rintaman tukijoita. Nusran rintama on jatkanut itsenäisesti erottuaan al-Qaidasta.


Viime kesänä naimisiin mennyt Satu Aarnio: ”Hyvä parisuhde on voimavarani kaikkeen” iltalehti 12:20 10.05

Satu Aarnio teki elämässään suunnanmuutoksen ja jätti vanhan taakseen. Nyt elämässä on hyvä parisuhde ja mielenkiintoinen työ. Satu Aarniota (o.s. Tuomisto), vuoden 2008 Miss Suomea, pyydettiin AVA:n Kaunis elämä -ohjelmaan. Hän kieltäytyi joutui päällekkäisyyksien takia. - Mietin, onko elämässäni tapahtunut mitään erikoista. Kolhuista ja suruista isoin on ollut isän poismeno oman käden kautta. Suruni ovat kuitenkin olleet jokaisen kohdalle osuvia.


Sarjakuristajan epäillään olleen yhteydessä useisiin naisiin iltalehti 15:36 09.05

Poliisi pyytää naisia, jotka ovat olleet Penttilän kanssa tekemisissä ottamaan yhteyttä poliisiin. Käräjäoikeus vangitsi tänään Michael Penttilän todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Penttilä on aiemmin tuomittu kolmesta henkirikoksesta. Hän vapautui vankilasta 7. heinäkuuta 2017. Esitutkinnassa on selvinnyt, että hän on ollut tämän jälkeen yhteydessä ainakin pääkaupunkiseudulla asuviin naisiin. - Pyydämme naisia, jotka ovat olleet tekemisissä Penttilän kanssa ottamaan yhteyttä poliisiin. Erityisen tärkeää se on siinä tapauksessa, jos Penttilä on kohdistanut henkilöön väkivaltaa tai yrittänyt sitä. Tarkoituksena on selvittää, onko Penttilä syyllistynyt vapautensa aikana sellaisiin rikoksiin tai rikosten yrityksiin, joista poliisilla ei vielä ole tietoa, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.


Oletko ollut tekemissä Michael Penttilän kanssa? Poliisi selvittää, onko sarjakuristajalla tuntemattomia uhreja MTV 15:15 09.05

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on ollut vapautensa aikana yhteydessä ainakin pääkaupunkiseudulla asuviin naisiin. Asia selvisi poliisin esitutkinnasa.


Tämä elokuva haukuttiin heti ensi minuuteilla – hulvaton video koirien kutsuvierasensi-illasta MTV 08:37 08.05

Helsingissä nähtiin eilen poikkeuksellinen elokuvaensi-ilta, kun elokuvateatterin täyttivät nelijalkaiset ystävämme. Punaisen maton kautta paikalle saapui kymmeniä koiria.


USA:n suurlähetystö avaa terroritiedotteensa taustoja: ”Tämä varoitus annetaan säännöllisesti” iltalehti 14:42 07.05

Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön tiedottaja avaa Iltalehdelle mystisen terroritiedotteen tarkoituksen. Iltalehti uutisoi viikonloppuna Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön julkaisemasta oudosta tiedotteesta. Siinä varoitettiin Suomessa asuvia amerikkalaisia terroriuhasta. Perjantaina suurlähetystön verkkosivuilla julkaistu tiedote kuului näin:


ajautunut surkeaan F1-varikolla – tässäkö hyppää Nuoriin kirjoittelusta - ”Siitä malesialaiskone Nuorten brittituristien hotellihuone Ostitko ottelunsa Kaljahanat pitää yhtä asiaa suistui raiteilta Italiassa tulokastähti ”Valitettava

Uutiset