Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajat pääsivät Dumaan iltasanomat 16:25 21.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tarkastajat ovat saapuneet Dumaan Syyriassa tutkimaan epäiltyä kemiallista iskua, kertoo Venäjä.


Venäjä: Kemiallisten aseiden tutkijat Doumassa iltalehti 16:00 21.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tutkijaryhmä on viimein tänään pääsemässä töihin. OPCW:n tutkijat ovat tänään aamulla lähteneet Doumaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Reutersin mukaan. Ryhmä on tutkimassa epäiltyä kemiallisten aseiden iskua. Ryhmä on odottanut Syyrian ja Venäjän viranomaisten lupaa matkustaa paikalle viikon ajan. Douma on ollut Syyrian hallituksen hallussa noin puolitoista viikkoa.


Kemiallisten aseiden tarkastaja ihmettelee LM:lle: Miksi Syyrian hermokaasuiskun pelastajat työskentelivät ilman suojaimia? iltalehti 13:01 21.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö on vasta nyt aloittanut puolueettomat tutkimukset väitetyllä hermokaasualueella. Entinen asetarkastaja Asko Aalto kertoo Lännen Medialle pelkäävänsä, että todisteita on tässä ajassa tuhoutunut. Syyrian Douman kaupungissa tapahtuneesta väitetystä hermokaasuiskusta on kulunut kaksi viikkoa, ja länsiliittouma on Yhdysvaltojen johdolla jo tehnyt vastaiskun syylliseksi epäillyn Syyrian hallinnon sotilaskohteisiin Damaskoksessa ja Homsissa. Länsivallat ovat varmoja kaasuiskusta, jonka Syyria ja sen liittolainen Venäjä kieltävät tapahtuneen. Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW on kuitenkin päästetty vasta nyt aloittamaan puolueettoman tutkimuksen väitetystä hermokaasusta, jonka käytön kansainväliset lait kieltävät.


Presidentti Ahtisaari moittii YK:ta kovin sanoin Syyrian sodasta: ”Turvallisuusneuvosto on epäonnistunut” iltalehti 22:18 20.04

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari kertoo uskovansa vankasti Yhdistyneisiin kansakuntiin, minkä vuoksi hän kertoo tietävänsä, että se pystyy Syyriassa myös parempaan. - Seitsemän vuotta sotaa. Vähintään puoli miljoonaa kuollutta. Yli viisi miljoonaa pakolaista. Katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa, Syyrian sota on jatkunut aivan liian kauan, presidentti Martti Ahtisaari kertoo mielipidekirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa. Syyriassa riehuva sisällissota otti jälleen uuden käänteen, kun Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, joka tappoi ainakin 70 ihmistä huhtikuun alkupuolella. Länsi syyttää iskusta presidentti Bashar al-Assadia, joka taas on tärkeimmän liittolaisensa Venäjän säestyksellä kiistänyt kaiken. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska rankaisivat Syyriaa tekemällä ilmaiskuja Assadin joukkoihin. Asetelmassa nähdään vaara laajemmalle yhteenotolle Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.


Syyria hallitsee YK-kokousta Etelä-Ruotsissa iltasanomat 21:17 20.04

YK:n turvallisuusneuvosto kokoustaa Etelä-Ruotsissa viikonloppuna.


Presidentti Ahtisaari kritisoi suurvaltoja ja vaatii rauhaa Syyriaan: "Uskon vakaasti, että kaikki konfliktit voidaan ratkaista" MTV 20:07 20.04

Presidentti Martti Ahtisaari kritisoi suurvaltoja Syyrian tilanteesta. Kirjoitus on julkaistu Guardian-lehdessä.


Ahtisaari moittii Guardianissa suurvaltoja kovin sanoin Syyrian tilanteesta: Syytä katsoa peiliin iltasanomat 19:46 20.04

Presidentti Martti Ahtisaari moittii kovin sanoin suurvaltoja siitä, että Syyrian sota jatkuu edelleen.


WSJ: Uusi kauhujärjestö nousemassa Isisin tilalle – ”Jihadisteilla on kuherruskuukausi” iltasanomat 19:22 20.04

Kun Isis alkaa olla lyöty, uhkaa sen tilalle nousta Syyriassa uusi terroristijärjestö.


Venäjä ja Nato lämmittelivät välejään: mahtavimmilla kenraaleilla harvinainen tapaaminen iltalehti 09:08 20.04

Venäjän armeijan komentaja kohtasi Naton komentajan Bakussa torstaina. Valeri Gerasimov, Venäjän armeijan ylin sotilasjohtaja sekä Curtis Scaparrotti, puolustusliitto Naton Euroopan-joukkojen komentaja kohtasivat torstaina Azerbaidzhanin Bakussa kasvotusten. Tapaaminen on jäätyneiden välien kannalta äärimmäisen merkittävä, sillä kenraalien yläpuolella heidän organisaatioissaan ovat ainoastaan presidentti Vladimir Putin ja pääsihteeri Jens Stoltenberg. Venäjän puolustusministeriön mukaan keskustelujen aiheena oli "Naton ja Venäjän sotilaallinen aktiivisuus Euroopassa, luottamuksen vahvistaminen ja välikohtausten välttäminen". Naton mukaan keskustelun keskeisimmät asiat liittyivät "sotilaallisiin kantoihin ja harjoituksiin". Venäläisten mukaan kenraalit puhuivat myös Syyrian sodasta.


YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu viikonloppuna Ruotsissa – keskustelua odotetaan Syyriasta MTV 06:59 20.04

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu viikonloppuna poikkeuksellisesti Ruotsissa.


Pentagon: Syyskuun 11. päivän iskuihin liitetty mies vangittu Syyriassa iltalehti 04:12 20.04

Pentagon vahvistaa tiedon, jonka mukaan syyskuun 11. päivän iskuihin liitetty mieshenkilö on saatu kiinni. Syyskuun 11. päivän iskuihin liitetty mies on otettu kiinni Syyriassa Yhdysvaltain tukemien joukkojen toimesta. Kiinniotto tapahtui kuukausi sitten. Pentagon vahvistaa vangitsemisen. - Voimme vahvistaa, että Muhammad Haydar Zammar, syyrialaissyntyinen Saksan kansalainen, on otettu kiinni yli kuukausi sitten SDF:n (Syyrian demokraattiset joukot) liittolaisten toimesta osana heidän jatkuvaa taisteluaan ISIS:ia vastaan Syyriassa, kertoi Pentagonin tiedottaja Eric Pahon torstaina.


YK:n turvallisuusneuvosto sovittelee välejään Etelä-Ruotsissa iltasanomat 16:15 19.04

Turvallisuusneuvosto on viime aikoina ollut hyvin riitainen Syyrian tilanteen suhteen.


Irak teki ilmaiskun Isisin kohteisiin Syyriassa iltasanomat 15:18 19.04

Iskut tehtiin Syyrian hallituksen tuella.


Uusnatsit iskivät USA:n Tukholman lähetystöön, vastustivat Syyrian pommituksia iltalehti 14:49 19.04

Yksi lähetystön työntekijä loukkaantui. Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen (NMR) kuuluneet uusnatsit järjestivät sunnuntaina mielenosoituksen Yhdysvaltojen Tukholman suurlähetystön ulkopuolella. Uusnatsit heittivät suurlähetystön alueelle ilotulituspaukkuja. Asiasta kirjoittaa antirasistisen järjestön -lehti. Lehden mukaan yksi lähetystön työntekijöistä loukkaantui.


Konkaripoliitikot löysivät outouksia Syyrian iskuista Ylellä: ”Siinä ei ole mitään järkeä” uusisuomi 14:33 19.04

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) ja valiokunnan jäsen sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) löysivät Syyrian viimeaikaisista iskuista erikoisia piirteitä Ylen Politiikkaradiossa.


Kurdijoukot: WTC-iskuissa auttamisesta syytetty kiinni Syyriassa MTV 06:36 19.04

Syyriassa kurdijoukot ovat pidättäneet henkilön, jota syytetään syyskuun 11. päivän terrori-iskujen suunnittelussa auttamisesta. Asiasta kertoi kurdijoukkojen komentaja uutistoimisto AFP:lle.


USA:n puolustusministeri kiistää painostaneensa Trumpia ilmaiskuasiassa: ”Minulla ei ole mitään hajua mistä tuo tarina tuli” iltalehti 05:09 19.04

Yhdysvaltain puolustusministeri ei omien sanojensa mukaan yrittänyt painostaa presidenttiä. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kiistää painostaneensa presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian viime viikon ilmaiskuille kongressin hyväksyntää. raportoi eilen nimettömien hallintolähteidensä pohjalta, että Mattis kehotti presidentti Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi "nopeita ja dramaattisia toimia". - Minulla ei ole mitään hajua mistä tuo tarina tuli. En löytänyt siitä mitään, mitä muistaisin viime viikolla tehneeni, kommentoi Mattis jutun sisältöä toimittajille Pentagonissa.


Syyskuun 11. päivän iskujen suunnittelun avustamisesta syytetty pidätettiin Syyriassa iltasanomat 05:04 19.04

Syyriassa kurdijoukot ovat pidättäneet henkilön, jota syytetään syyskuun 11. päivän terrori-iskujen suunnittelussa auttamisesta.


AFP: YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaiden suurlähettiläät vetäytyvät Ruotsiin pohtimaan Syyriaa iltasanomat 03:31 19.04

YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaiden suurlähettiläät suuntaavat Ruotsiin pohtimaan Syyrian kysymystä.


YK:n turvallisuusryhmää tulitettiin Syyrian Doumassa iltasanomat 16:05 18.04

Ryhmä on palannut Damaskokseen.


17, nousi harjoitus päättyi Harkimo toivoo hirven kotipihallaan ihmettelevät, miksi kaikesta Jokerien ”myynnissä” kintuissa lannisti Tapparan jatkoerässä lauantain peleissä TPS piti” raskaana oleva Emily sen jälkeen” tasoituksen! Hurja tuhota saaren ”Tässä on

Uutiset