Yhdysvallat patistaa Syyrian hallinnon tukijoita vauhdittamaan neuvotteluja MTV 21:34 15.12

Yhdysvallat kehottaa Syyrian hallituksen tukijoita käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta hallinto sitoutuisi riittävästi neuvotteluihin opposition kanssa.


Kurdinaiset tarttuivat aseisiin - myytin mukaan naissotilaan tappama ISIS- taistelija ei pääse taivaaseen iltalehti 06:11 14.12

Toimittaja Nina Rahkola tutustuu dokumentaarisessa Say What -ohjelmassa sodan runtelemaan Pohjois-Irakiin Suurin osa paikallisista ihmisistä kokee, että alue ei ole Irakia, vaan oma Kurdistanin valtionsa. Kurdistaniksi kutsutaan aluetta, joka levittäytyy neljän valtion, Turkin, Iranin, Irakin ja Syyrian maaperälle. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen kurdeille luvattiin oma maansa, mutta lupausta ei lunastettu ja nykyään kurdit kokevat, että rajat on piirretty väärin. Rahkola tutustuu matkallaan mustan tiikerin kurdisotilasjoukkoihin, jotka kokevat pelastaneensa maailman terroristijärjestö ISIS:in jihadistisotilailta. Yhteenotot alueella ovat rauhoittuneet, mutta yksittäisiä jihadisteja toimii alueella edelleen.


Putin: Venäjä vetää joukkonsa Syyriasta iltalehti 12:19 11.12

Venäjä presidentti Vladimir Putin piipahtaa tänään Venäjän armeijan Syyrian tukikohdassa. Putinin on määrä tavata Khmeimimin sotilastukikohdassa myös Syyrian presidentti Bashar al-Assad. Putin piipahtaa tukikohdassa matkallaan Egyptiin. Presidentin mukana on myös puolustusministeri Sergei Shoigu.


Irakin pääministeri: Sota äärijärjestö Isisiä vastaan päättynyt Irakissa iltasanomat 14:40 09.12

Irakin pääministerin mukaan Irakin joukot ovat saavuttaneet täyden kontrollin Irakin ja Syyrian välisestä rajasta.


Irakin pääministeri julisti sodan Isisiä vastaan päättyneeksi iltalehti 13:53 09.12

Haider al-Abadi ilmoitti lauantaina, että kolme vuotta kestänyt sota terroristijärjestö Isisiä vastaan on ohi Irakissa. Al-Abdin mukaan Irakin armeija on saanut haltuunsa viimeisetkin Isisin miehittämät alueet lähellä Syyrian rajaa. - Siispä julistan sodan Daeshia (Isis) vastaan päättyneeksi, al-Abadi totesi tiedotustilaisuudessa Bagdadissa AFP:n mukaan.


Syyrian rauhanneuvottelut polkevat paikallaan – konflikti jatkunut jo kuusi vuotta MTV 15:38 06.12

Rauhanneuvottelut kuusi vuotta jatkuneen Syyrian konfliktin päättämiseksi polkevat paikallaan Genevessä.


”Humanitaariselle” retkelle tarkka-ampujan asussa - terrorismista syytetty helsinkiläinen naureskelee oikeudessa: ”En mä sitä kiistä” iltalehti 11:16 05.12

Kolmekymppinen suomalaismies pyrkii oikeudessa todistamaan, että hänen Syyrian-matkansa 2013 oli avustusretki vähäosaisten hyväksi. Syyttäjän keskeisiä todisteita miestä vastaan ovat hänen ennen matkaa hankkimansa varusteet. Mukana oli runsaasti retkeilyvarusteita ja myös tarvikkeita, jotka syyttäjän mukaan on suunniteltu selvästi sotilaskäyttöön. Mies kertoi puolustuksen kuulemisvuorossa retkeilyinnostuksestaan. Hän puolustautui kuulemisen edetessä kiihtyneesti ja vuolaasti. Mies nauroi joillekin esitutkintaan pohjautuville kysymyksille.


Järjestö: Israel pommittanut alueita lähellä Damaskosta MTV 06:10 05.12

Israelin taistelulentokoneet ovat pommittaneet alueita lähellä Syyrian pääkaupunkia Damaskosta myöhään maanantai-iltana, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Israel teki ohjusiskun Syyriaan iltalehti 12:59 02.12

Syyrian armeija kertoo torjuneensa osan ohjuksista. Israel laukaisi ohjuksia syyrialaiseen sotilastukikohtaan lauantaina aamuyöllä. Syyrian armeija kertoo torjuneensa ohjuksista kaksi. Osa ohjuksista kuitenkin osui kohteisiinsa pääkaupungin Damaskoksen ulkopuolella.


Syyrian hallitus aloittaa rauhanneuvottelut opposition kanssa keskiviikkona iltasanomat 20:25 28.11

Syyrian rauhanneuvottelujen kahdeksas kierros käynnistyi tiistaina Genevessä.


Syyrian hallitus ei ole vahvistanut, osallistuuko se Geneven rauhanneuvotteluihin iltasanomat 20:37 27.11

Syyrian hallitus ei ole suostunut vahvistamaan, osallistuuko se YK:n välittämiin rauhanneuvotteluihin Genevessä tällä viikolla.


IL selvitti: Näin Trump on muuttanut maailmaa iltalehti 06:00 27.11

Kovista puheistaan huolimatta Trump on saanut toistaiseksi vähän aikaan. Venäjä ja Kiina ovat vahvistaneet asemiaan Yhdysvaltain passiivisen ulkopolitiikan ansiosta. Donald Trumpin erikoisuuksia on ihmetelty ympäri maailmaa erityisesti sen jälkeen, kun hänet valittiin Yhdysvaltain presidentiksi vuosi sitten. Mutta miten Trump on todella muuttanut maailmaa? Asiantuntijoiden mukaan Trump on saanut toistaiseksi vähän aikaan, mikä sekin on vaikuttanut maailman voimatasapainoon - Venäjän ja Kiinan eduksi. Trumpin odotettiin tekevän presidenttinä merkittävän ”diilin” Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Kyseessä olisi ollut turvallisuuspoliittinen järjestely, jolla olisi ratkaistu ainakin Ukrainan ja erityisesti Krimin tilanne. Trumpin ja Putinin odotettiin vuosi sitten neuvottelevan myös muista kriisipesäkkeistä kuten Syyrian sisällissodasta, Iranin tilanteesta ja Pohjois-Korean uhasta.


Järjestö: Venäjän iskut tappoivat 53 siviiliä sunnuntaina Syyriassa iltalehti 02:11 27.11

Venäjän sunnuntaina Syyriassa tekemät ilmaiskut ovat tappaneet 53 siviiliä mukaan lukien 21 lasta. Asiasta kertoo Syyrian tilannetta seuraava ihmisoikeusjärjestö Syrian Obervatory for Human Rights. Venäjä teki ilmaiskuja Deir Ezzorin maakunnassa sijainneeseen al-Shafahin kylään, jota äärijärjestö Isis pitää hallussaan. Kylä on viimeisimpiä paikkoja Syyriassa, jossa Isis on vielä voimissaan.


Järjestö: Venäjän ilmaiskuissa Syyriassa surmasi luultua enemmän siviilejä – mukana 21 lasta iltasanomat 02:01 27.11

Venäjän sunnuntaisissa ilmaiskuissa Syyrian Deir Ezzorin maakunnassa kuoli ainakin 53 siviiliä, sanoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö.


Järjestö: Venäjän ilmaiskuissa kuoli yli 30 siviiliä Syyriassa iltasanomat 16:32 26.11

Syyriassa Venäjän ilmaiskuissa kuoli 34 siviiliä sunnuntaina, ilmoittaa Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö.


Syyrian katastrofi syvenee - YK: nälkiintyneet lapset syövät jätettä pysyäkseen hengissä iltalehti 18:11 25.11

Ruuan kuljettaminen Itä-Ghoutan turva-alueiden kautta on ollut viime aikoina vaikeaa. Jo kuusi vuotta kestänyt Syyrian katastrofi on aiheuttanut kapinallisten hallitsemalla Itä-Ghoutan alueella pahan nälänhädän. YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman (WFP) mukaan Itä-Ghoutan alueella olevat syyrialaiset lapset ovat nälänhädän takia ruvenneet syömään jätettä. Osa alueella olevista lapsista on viime päivinä nääntynyt kuoliaaksi. Koska ruokavarastoissa on enää vähän jäljellä, viimeiset ruuat annetaan lapsille ja perheen aikuiset ovat joskus monta päivää ilman ruokaa. Nälänhätä on pahentunut viimeisten kuukausien aikana, ja taistelut alueella kiihtyneet marraskuussa. Monet alueen asukkaista ovat täysin riippuvaisia ulkopuolisesta ruoka-avusta.


Saudi-Arabian kruununprinssi nimitteli Iranin korkeinta johtajaa ”Lähi-idän Hitleriksi” – vastaus tuli nopeasti iltasanomat 10:01 25.11

Saudi-Arabian ja Iranin välejä kiristävät muun muassa Jemenin ja Syyrian sisällissodat, joissa maat tukevat eri puolia.


Syyrian oppositio saavutti sovun yhtenäisen delegaation lähettämisestä Geneven rauhanneuvotteluihin iltasanomat 01:42 24.11

Syyrian oppositio on päässyt sopuun yhtenäisen delegaation lähettämisestä rauhanneuvotteluihin Geneveen.


Putin keskustelee Syyrian tilanteesta Turkin ja Iranin presidenttien kanssa iltasanomat 08:24 22.11

Taustalla on kolmen maan yhteistyön tiivistäminen Syyrian sodan lopettamiseksi.


Kuvaaja ikuisti Putinin ja Assadin lämpimän halauksen – huomio kiinnittyi ranteessa komeilevaan luksuskelloon iltasanomat 03:49 22.11

Syyrian presidentti Bashar al-Assad kiitti lämpimästi Venäjän Vladimir Putinia avusta maan sisällissodassa.


Uutiset