Tästä Venäjä raivostui USA:lle: Harvinainen isku taivaalla - Super Hornet niittasi Syyrian Suhoin iltalehti 19:48 19.06

BBC:n mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta vuoden 1999 jälkeen, kun USA:n hävittäjä ampuu toisen koneen alas ilmataistelussa. Syyrialaisen koneen pudottamisen uskotaan olevan ensimmäinen kerta vuoden 1999 ja Kosovon sodan jälkeen, kun yhdysvaltalainen kone ampuu toisen koneen alas ilmataistelussa. Asiasta kertoo , joka pohjaa tietonsa vuonna 2015 laadittuun raporttiin.


Venäjä raivostui Yhdysvalloille syyrialaishävittäjän pudottamisesta - "alue siirtyy ilmapuolustuksemme toiminnan alle" iltalehti 18:00 19.06

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut lopettavansa tapauksen vuoksi viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltain hävittäjä ampui alas Syyrian Su-22-taistelukoneen sunnuntaina Raqqassa sen jälkeen, kun Syyrian hallitus pudotti pommeja lähellä Yhdysvaltojen tukemien kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoita. Venäläisviestimien mukaan tapaus raivostutti Venäjän puolustusministeriön, joka on ilmoittanut katkaisevansa viestinnällisen sotilasyhteistyön Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvalloilla ja Venäjällä on ollut onnettomuuksien estämiseksi voimassa viestinvaihtosopimus Syyrian ilmatilassa tapahtuvista operaatiosta lokakuusta 2015.


Yhdysvallat pudotti syyrialaiskoneen - vihainen Venäjä vaatii USA:ta tilille iltalehti 15:53 19.06

Venäjä on suuttunut Yhdysvalloille syyrialaiskoneen alas ampumisesta. Venäjän puolustusministeriön mukaan Yhdysvaltain olisi pitänyt varoittaa iskusta etukäteen siihen tarkoitetulla viestintäkanavalla. Venäjä ilmoittaa vastatoimena lopettavansa heti kyseisen kanavan käytön. Yhdysvaltain johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian koneen sunnuntaina Raqqassa.


Yhdysvallat pudotti Syyrian armeijan hävittäjän Raqqan lähellä – Venäjältä tiukka vastaus iltasanomat 15:28 19.06

Venäjän puolustusministeriö on vetänyt tiukan linjan ilmavoimiensa toimille Syyrian alueella, kertovat venäläismediat.


USA:n johtama liittouma vahvistaa pudottaneensa syyrialaiskoneen iltalehti 09:51 19.06

Yhdysvaltojen johtaman liittouman taistelukone ampui alas Syyrian sotalentokoneen sunnuntaina Raqqassa. Liittouma ampui syyrialaiskoneen alas sen jälkeen, kun Syyrian hallituksen joukot pudottivat pommeja kurdien ja arabien liittouman SDF:n taistelijoiden lähellä. Yhdysvaltojen johtama liittouma tukee SDF:n joukkoja. Syyrian asevoimien mukaan sen sotakone oli suorittamassa Isisin vastaista tehtävää Raqqan maakunnassa, kun se joutui liittouman koneen kohteeksi. Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan se ampui syyrialaiskoneen alas itsepuolustuksena. Taustalla on liittouman mukaan se, että viimeksi kun SDF:n sotilaiden lähellä tehtiin pommi-isku, joukko sotilaita haavoittui.


Yhdysvaltalainen hävittäjä ampui Syyrian hallituksen sotilaslentokoneen alas hs 01:34 19.06


Syyrian sotaa paennut Mohammed, 23, kuoli Lontoon tornitalopalossa – Veli pelastui: ”Luulin, että he toivat hänet” iltasanomat 05:50 16.06

Omar al-Haj Ali selvisi tornitalossa riehuneesta tulipalosta, mutta hänen Mohammed-veljensä jäi loukkuun.


Syyrian sotaa paennut Mohammad, 23, kuoli Lontoon tornitalopalossa – Veli pelastui: ”Luulin, että he toivat hänet” iltasanomat 05:50 16.06

Omar al-Haj Ali selvisi tornitalossa riehuneesta tulipalosta, mutta hänen Mohammad-veljensä jäi loukkuun.


Ranskan sisäministeri: Pariisin vasarahyökkääjä huusi toimivansa Syyrian puolesta iltalehti 19:37 06.06

Ranskan sisäministeri Gerard Collombin mukaan hyökkääjä toimi yksin. Ranskan sisäministeri Gerard Collomb kertoo, että Pariisissa Notre Damen edustalla poliisin kimppuun käynyt mies huusi toimivansa Syyrian puolesta. Mies kävi vasaralla poliisin kimppuun tänään iltapäivällä, minkä jälkeen toinen poliisi ampui häntä. Ranskalaiskanava BFMTV :n mukaan sisäministeri Collomb vahvistaa, että hyökkääjä toimi yksin.


Tällainen on Raqqa - Isis hiljensi eläväisen kaupungin ja toi sinne kauhun ja pelon iltalehti 14:18 06.06

Islamilainen valtio on hallinnut syyrialaista Raqqan kaupunkia kovin ottein vuodesta 2014. Nyt Isis yritetään häätää sieltä pois. Mikään ei ole kuten ennen Isisin kalifaatin pääkaupungissa Raqqassa. Syyrian pohjoisosissa sijaitsevasta kaupungista on tullut Isisin hallinnassa raakuuden ja väkivallan symboli. Raqqa on ollut Isisin vallassa alkuvuodesta 2014 lähtien. Nyt valtakausi on loppumassa, kun liittouman tukema SDF (Syyrian demokraattiset joukot) käynnisti operaationsa Isisin häätämiseksi pois kaupungista.


Suuroperaatio Raqqan takaisinvaltaamiseksi Isisiltä alkanut - "Lopullinen isku" iltalehti 13:48 06.06

Syyrian arabi- ja kurdikapinallisten liittouma SDF ilmoitti aloittaneensa suuroperaation. Isis on murhannut siviilejä viime päivinä Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. Yhdysvaltain tukema arabi- ja kurdikapinallisten liittouma SDF (Syrian Democratic Forces) aloitti maanantaina suurhyökkäyksen Raqqan takaisinvaltaamiseksi terroristijärjestö Isisiltä. SDF ilmoitti asiasta tiistaina edettyään kaupunkiin eri suunnista.


Pakenivat Isisiä: USA:n ilmaisku tappoi 21 siviiliä Syyrian Raqqassa iltalehti 11:37 06.06

USA:n tukema SDF aloitti tänään hyökkäyksen sotilastukikohtaan Isisin hallitseman Raqqan pohjoispuolella. Siviilit pakenevat Isisiä myös Irakin Mosulissa. Videota ei suositella herkille. (CNN) Yhdysvaltain johtamaan liittouman ilmaisku on tappanut maanantaina 21 siviiliä, jotka yrittivät paeta äärijärjestö Isisiä Syyrian Raqqassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.


Syyrian kärsimyksiä symboloivasta pikkupojasta julkaistiin uusia kuvia - näyttää hyvinvoivalta ja terveeltä iltalehti 01:44 06.06

Syyrian sodan kärsimysten symboliksi noussut pikkupoika Omran Daqneeshista on julkaistu uusia kuvia. Tuoreista kuvista kertoo brittilehti The Telegraph. Kuva tomun peitossa olleesta verisesti 5-vuotiaasta Omranista järkytti maailmaa viime elokuussa ja se nousi symboloimaan Syyrian verisen sodan aiheuttamaa kärsimystä.


Tomun peittämän Omranin, 5, tyhjä tuijotus on Syyrian kärsimysten symboli – nyt pojasta ilmestyi uusi kuva iltasanomat 23:15 05.06

Omran Daqneeshin kuvasta tuli Syyrian sodan kärsimysten symboli. The Telegraph pohtii, suostuiko perhe uusiin kuviin Bashar al-Assadin alueella vain oman turvallisuutensa vuoksi.


Terrorismin asiantuntija Olli Ruohomäki: Euroopassa on 400–500 Syyrian sodasta palannutta terroristia iltasanomat 09:46 04.06

Lähi-idän tutkija Olli Ruohomäen mukaan Lontoon iskijöiden teot eivät ole poliittista terrorismia, vaan islamistista terrorismia.


Pääkirjoitus: Trump vei Yhdysvallat outoon joukkoon iltasanomat 05:59 03.06

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump teki mitä uhosi ja veti maansa ulos Pariisin ilmastosopimuksesta. Nyt Yhdysvallat sitten on samassa leirissä Syyrian ja Nicaraguan kanssa, jotka eivät myöskään osallistu Pariisissa 2015 solmittuun sopimukseen.


Uutissuomalainen: Lähi-idän ryöstettyjä muinaisesineitä todennäköisesti myös Suomessa iltalehti 07:43 01.06

Vanhimmat ryöstetyt ja Eurooppaan salakuljetetut esineet ovat vuosituhansien takaa. Tutkijoiden mukaan Syyrian ja Irakin kriisialueilta varastettuja muinaisesineitä liikkuu todennäköisesti myös Suomessa, kertoi Uutissuomalainen torstaina. Vanhimmat ryöstetyt ja Eurooppaan salakuljetetut esineet ovat vuosituhansien takaa.


Uutiset