Terhi Kiemungille ei syytettä rahankeräyksestä – Syyttäjä: Lahjoitusten kerääminen vaalikampanjaan oli sallittua iltasanomat 13:37 07.11

Tampereen perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Terhi Kiemunki ei saanut syytettä rahankeräykseen liittyen. Syyttäjän mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.


Gangsteripomo James Bulgerin kuolemaa tutkitaan henkirikoksena iltasanomat 22:27 31.10

Yhdysvaltain syyttäjänviranomaiset tutkivat henkirikoksena gangsteripomon kuolemaa vankilassa.


Turkin poliisi: Sauditoimittaja Khashoggi kuristettiin heti mentyään konsulaattiin – paloiteltiin suunnitelman mukaisesti iltasanomat 16:46 31.10

Sauditoimittaja Jamal Khashoggi kuristettiin heti kun hän oli saapunut Saudi-Arabian Istanbulin konsulaattiin, kertoo Turkin pääsyyttäjän kanslia.


Poliisijohdon virkarikoskäräjillä kuullaan ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroa iltasanomat 03:39 31.10

Syyttäjän todisteena jutussa on muun muassa Paateron pöydälle vuonna 2009 tullut selvitys.


Pimeän verkon keskustelupalsta Sipulikanavan ylläpitäjälle syytteet törkeästä huumausainerikoksesta MTV 11:13 29.10

Salatussa Tor-verkossa toimineen Sipulikanava-keskustelupalstan ylläpitäjää vastaan on nostettu syyte törkeästä huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan palvelua ylläpitänyt vuonna 1973 syntynyt mies välitti Sipulikanavan /tori/-osion kautta erilaisia huumausaineita vuosina 2014–2017.


Saudiarabialaisen syyttäjän mukaan toimittaja Jamal Khashoggin surma oli suunnitelmallinen MTV 14:02 25.10

Saudiarabialainen syyttäjä on sanonut paikallisen tv-kanavan al-Ekhbariyan mukaan että, toimittaja Jamal Khashoggin surma oli suunnitelmallinen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters. 


Valesairaanhoitaja työskenteli vuosia Lempäälässä, ehti tienata yli 150 000 euroa – syyttäjä vaatii naiselle ehdollista vankeutta MTV 11:00 24.10

Nainen toimi Lempäälässä sairaanhoitajana ilman oikeutta siihen, syyttäjä esittää. Syyttäjän mukaan nainen ei ollut suorittanut sairaanhoitajan tutkintoaan loppuun, eikä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ollut myöntänyt hänelle oikeutta harjoittaa sairaanhoitajan ammattia.


Anni Törnin tappo siirtyi syyteharkintaan – miesystävää epäillään myös hautarauhan rikkomisesta MTV 14:32 18.10

Savonlinnan heinäkuinen henkirikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Rikosnimikkeinä ovat tappo ja hautarauhan rikkominen.


Aarnion puolustus vetoaa tietolähdekäytäntöjen sekavuuteen: "Liian yläpilvimäisiä ohjeita" MTV 12:53 10.10

Käräjäoikeuden pitäisi arvioida syyttäjän mahdollisuudet syyttää muun muassa entisiä ja nykyisiä poliisipomoja jo ennen todistajien kuulemista, sanoo Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion puolustus.


Outo helikopteriturma vei Venäjän huippusyyttäjän – hurjat huhut ampumisesta lähtivät liikkeelle iltasanomat 14:00 09.10

Venäjällä on noussut kohu varavaltakunnansyyttäjä Saak Karapetjanin kuolemaan johtaneesta helikopteriturmasta: viranomaiset kiistävät mediaan levinneet väitteet lentäjän ampumisesta.


Kokoomuksen piirijärjestön ex-toiminnanjohtajaa syytetään lähes 22 000 euron kavalluksesta – käytti rahoja hotelliöihin, lastenvaatteisiin... iltasanomat 13:15 09.10

Syyttäjän mukaan syytetty on toiminnanjohtajana ollessaan muun muassa anastanut piirijärjestön varoja maksamalla yhdistyksen pankki- ja luottokortilla henkilökohtaisia menojaan.


Turkissa poliisi otti kiinni kymmeniä ihmisiä – epäillään yhteyksistä kurdien itsenäisyysjärjestöön iltasanomat 12:05 09.10

Turkissa poliisi on ottanut kiinni kymmeniä ihmisiä epäiltynä yhteyksistä kurdijärjestö PKK:hon, kerrotaan Diyarbakirin syyttäjänvirastosta.


Teinipojan huudahduksesta käynnistyi murhatutkinta, ruumis palaneessa autossa oli jäänyt huomaamatta – tapaus etenemässä nyt oikeuteen iltasanomat 09:53 05.10

Lauritsalan venesataman juttu tuli syyttäjän pöydälle neljä päivää sitten. Syytteennoston määräpäivä on lokakuun puolivälissä.


Oikeudelta tuomio tänään: Neljän naisen syytetään loukanneen Tomi Metsäkedon kunniaa MTV 06:45 05.10

Helsingin käräjäoikeuden on määrä antaa tänään ratkaisu jutussa, jossa neljän naisen syytetään loukanneen törkeästi laulaja Tomi Metsäkedon kunniaa sosiaalisessa mediassa. Metsäketoa leimattiin syyttäjän mukaan valheellisesti tai muuten halventavasti muun muassa sarja-ahdistelijaksi ja raiskaajaksi viime syksynä Facebookissa ja Twitterissä.


Syyttäjä: Poliisijohto katsoi Jari Aarnion toimintaa läpi sormien – "Jotain konkreettista olisi pitänyt tehdä" MTV 18:26 03.10

Syyttäjä tiputteli keskiviikkona Helsingin käräjillä lähes virkapäivän verran perusteluja sille, miksi muun muassa entiset ja nykyiset poliisijohtajat ovat rikkoneet syyttäjän mielestä lakia Helsingin poliisin tietolähdetoiminnan valvomisessa. Helsingistä ei löytynyt vuosiin ainoatakaan rekisteröityä tietolähdettä.


Valkoposkihanhen lopettamisessa golfkentällä ei rikosta – epäilty kertoo joutuneensa somevihan kohteeksi: "Onhan se raskas tapaus" MTV 15:28 03.10

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto on jättänyt syytteen nostamatta tapauksessa, jossa mies lopetti valkoposkihanhen golfkentällä.


Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen lentokoneprotesti syyttäjän harkintaan – Pennanen vastusti palautustilannetta lennolla MTV 13:13 03.10

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksesta, jossa vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi heinäkuun lopussa palautustilannetta Finnairin lentokoneessa. Poliisi ei ole vahvistanut Pennasen nimeä.


Syyttäjän puheenvuoro korkean poliisijohdon oikeudenkäynnissä jatkuu MTV 05:51 03.10

Syyttäjä aloittaa tänään varsinaisen asiaesittelynsä virkarikosjutussa, jossa syytettyinä ovat muun muassa huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ja tämän alaisia sekä poliisijohtoa aina ex-poliisiylijohtaja Mikko Paateroon saakka.


Poliisijohtajat käräjillä: Näin he kiistävät syytteet iltasanomat 10:05 02.10

Syyttäjän mukaan poliisijohtajat laiminlöivät Jari Aarnion johtaman Helsingin huumepoliisin valvonnan.


Poliisijoukko kohtasi käräjillä – Syyttäjä: Tietolähteiden pimittäminen heikensi luottamusta huumepoliisiin MTV 09:44 02.10

Kahdeksalle nykyiselle tai entiselle poliisille luettiin virkarikossyytteet Helsingin käräjäoikeudessa. Jutussa on kyse siitä, että Helsingin huumepoliisi ei syyttäjän mukaan rekisteröinyt tietolähteitään lain ja ohjeiden edellyttämällä tavalla.


gambialaisvankilassa torakoiden keskellä isä Ässien valmentajansa temppuja – varoitus ”terveydelle erittäin

Uutiset