Kaksinkertainen tappaja syytteessä törkeästä raiskauksesta - toinen kanssasyytetty on nainen iltalehti 13:34 10.01

Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus käsittelee asiaa ensi viikolla kolmen päivän ajan. Pohjanmaan kihlakunnansyyttäjä on esittänyt 34-vuotiaalle taparikolliselle syytteet törkeästä raiskauksesta. Muitakin syytteitä on olemassa, sillä syyteotsikko kuuluu "törkeä raiskaus ynnä muuta". Syytteet eivät vielä ole julkisia, eivätkä ne varsinaisesti tulekaan julkisiksi, sillä asiaa käsitellään maanantaista alkaen suljettujen ovien takana Kokkolan oikeustalossa.


Jari Sillanpäälle useita syytteitä huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamisesta iltalehti 17:59 04.01

Jari Sillanpää sai syytteet rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Muusikko Jari Sillanpäätä koskeva rikosepäily on kirjattu Helsingin käräjäoikeuteen. Oikeudesta vahvistetaan, että Sillanpäätä koskevassa syytteessä on kolme rikosnimikettä. Häntä syytetään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.


Jari Sillanpäälle useita syytteitä huuumausaineen vaikutuksen alaisena ajamisesta iltalehti 15:21 04.01

Jari Sillanpää sai syytteet rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Muusikko Jari Sillanpäätä koskeva rikosepäily on kirjattu Helsingin käräjäoikeuteen. Oikeudesta vahvistetaan, että Sillanpäätä koskevassa syytteessä on kolme rikosnimikettä. Häntä syytetään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.


Jari Sillanpään huumausainetapaus kirjattu oikeuteen iltalehti 15:01 04.01

Jari Sillanpää sai syytteet rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta Muusikko Jari Sillanpäätä koskeva rikosepäily on kirjattu Helsingin käräjäoikeuteen. Oikeudesta vahvistetaan, että Sillanpäätä koskevassa syytteessä on kolme rikosnimikettä. Häntä syytetään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.


Kolme suomalaismiestä syytteessä kodittoman miehen taposta Malagassa - syyttäjä vaatii vuoden lisärangaistusta uhrin julman kohtelun vuoksi iltalehti 21:10 22.12

Syyttäjä vaatii kolmelle suomalaiselle ja yhdelle irlantilaiselle kolmen vuoden vankeusrangaistusta taposta. Espanjasta Malagan lentokentältä löydettiin 21. lokakuuta 2016 koditon 51-vuotias brittimies kuolleena. Mies oli sidottu kasvot alaspäin kiinni terminaalin lähistöllä sijaitsevaan penkkiin. Miehen housut oli vedetty nilkkoihin ja hänen ruumistaan oli häpäisty. Kuolinsyytutkimuksisssa selvisi, että mies oli tukehtunut omaan oksennukseensa. Mediatietojen mukaan mies oli ilmeisesti ollut elossa vielä siinä vaiheessa, kun hänet sidottiin penkkiin.


Kahdesti taposta tuomittu nyt syytteessä murhasta - iski miestä puukolla yli 40 kertaa iltalehti 13:17 22.12

Syyttäjä vaatii Oulun käräjäoikeudessa elinkautista vankeusrangaistusta murhasta 1984 syntyneelle oululaismiehelle. Syytteen mukaan syytetty tappoi maaliskuussa 2017 Oulussa oululaisen vuonna 1974 syntyneen miehen. Syytteen mukaan syytetty löi uhria yli 40 kertaa teipatulla kahvalla varustetulla keittiöveitsellä rintakehään, vatsaan, päähän, selkään ja molempiin yläraajoihin, kaulalle sekä aiheutti mustelmia selkään ja siittimeen.


Levi Ski Resortin toimitusjohtaja syytteessä: Luottamuksellisia tietoja käytetty väärin? MTV 10:59 13.12

Syyttäjä on nostanut syytteen Levi Ski Resortin toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta vastaan luottamusaseman väärinkäyttämisestä.


Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, sukupuoliyhteyteen pakottaminen – Keravan teinimurhasta vangittu mies on ollut aiemmin syytteessä vakavista rikoksista MTV 14:39 08.12

Keravalla keskiviikkona löydetyn teinitytön murhasta epäilty mies on ollut aiemmin syytettynä useista eri rikoksista.


Maltan tappava auto­pommi laukaistiin mereltä käsin – toimittajan murhasta syytetään kolmea miestä iltasanomat 23:44 06.12

Syytteessä on kolme miestä, jotka vakuuttavat olevansa syyttömiä saarivaltiota järkyttäneeseen veritekoon.


Upseerioppilaan kuolema Hangossa: Varusmies erehtyi pimeässä järkyttävin seurauksin – tuomio tänään iltasanomat 01:44 01.12

Syytteessä ovat muun muassa harjoitusta johtanut kapteeniluutnantti ja ammuntaan osallistunut upseerikokelas.


2 pitkää avioliittoa sai järkyttävän lopun peräkkäisinä päivinä: ”Anni ei varmasti sanonut mitään minulle pahasti” iltasanomat 06:45 22.11

Kaksi pitkää avioliittoa päättyi viime heinäkuussa peräkkäisinä päivinä tehtyihin henkirikoksiin. Syytteessä ovat iäkkäät aviomiehet.


Johtaja lähetti törkyviestejä ex-vaimolleen - ”velvollisuuteni lapsen vanhempana” iltalehti 14:09 17.11

Espoon käräjäoikeus on tuominnut kauniaislaisen johtajan kunnianloukkauksesta. Johtajan entinen puoliso kertoi oikeudelle, että viestit aiheuttivat hänelle kärsimystä. Ne olivat heikentäneet hänen elämänlaatuaan sekä aiheuttaneet työkyvyttömyyttä. Syytteessä mainitut viestit oli lähetetty huhtikuun 2015 ja elokuun 2016 välisenä aikana. Mies oli naisen mukaan lähettänyt viestejä myös elokuun 2016 jälkeen.


Eläkeläismiehen epäillään huijanneen uskonveljiltään lähes miljoona euroa tekaistuilla tarinoilla iltasanomat 07:13 16.11

Suurten huijausten uhriksi vajaat kymmenen vuotta sitten joutunut lahtelaismies on nyt itse syytteessä petoksista.


Kittilän kunnanvaltuusto antaa syytteessä olevien kuntapäättäjien jatkaa luottamustoimissaan iltalehti 18:47 31.10

Kittilän kunnanvaltuusto on päättänyt, että rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät voivat jatkaa luottamustoimissaan. Heidät on kuitenkin pidätetty niistä toimista, jotka ovat syytteen alaisia, kertoo Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen. Päätös noudattaa kunnanhallituksen esitystä.


Yle: Kittilän kunnanhallitus antaisi rikossyytteen saaneiden päättäjien jatkaa luottamustoimissaan iltalehti 15:53 31.10

Kittilän kunnanhallituksen mukaan rikossyytteen saaneet kuntapäättäjät voivat jatkaa luottamustoimissaan, kertoo kunnanhallituksen esityksen käsiinsä saanut Yle Rovaniemi. Kunnanhallitus otti siis toisen kannan kuin Kittilän vs. hallintojohtaja, joka esitti kunnanhallitukselle tänään, että valtuutetut pidätetään luottamustoimistaan siihen saakka, kunnes syytteet on käsitelty. Ylen mukaan Marita Toivanen teki kunnanhallituksen kokouksessa vastaesityksen, jonka mukaan valtuusto pidättää syytteessä olevat luottamushenkilöt osallistumasta asioiden käsittelyyn niissä asioissa, joissa he ovat syytteessä tai muusta syystä esteellisiä.


HOK-Elannon toimitusjohtaja oikeudessa ex-kiinteistöpäälliköstä: "Toiminta loukkaa periaatteitamme" iltalehti 11:49 23.10

HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi tyrmäsi tänään Helsingin käräjäoikeudessa lahjusrikoksista syytteessä olevan ex- kiinteistöjohtajan toiminnan. Hänen mukaansa rahan vastaanottaminen yhtiön liikekumppaneilta sekoittaa yksilön ja yhtiön edun ja loukkaa osuuskaupan eettisiä periaatteita. Kiinteistöjohtajana vuosina 1994-2012 toiminutta miestä epäillään noin 800  000 euron lahjusten ottamisesta muun muassa rakennusyhtiöiltä.


Marjayrittäjä syytteessä ihmiskaupasta: Tällaisissa oloissa thaipoimijat asuivat Keski-Suomessa iltasanomat 06:00 20.10

Seitsemän käräjäpäivää takana, 23 edessä. 24 lentoa Thaimaasta Suomeen ja takaisin. Loppulausunnot joulukuussa ja ratkaisu vasta ensi vuoden puolella.


Winnipegiläismiestä syytetään Suomen tappajan huijaamisesta - 12 miljoonaa dollaria katosi taivaan tuuliin iltalehti 22:03 18.10

Pelaaja-agentti höynäytti kahta entistä NHL-pelaajaa. NHL:ssä 2001-15 Atlanta Thrashersissa, Ottawa Senatorsissa, San Jose Sharksissa, Minnesota Wildissa ja Anaheim Ducksissa pelannut hyökkääjä Dany Heatley sekä koko uransa (1997-2015) Ottawa Senatorsissa tahkonnut puolustaja Chris Phillips ovat joutuneet huijarin uhriksi. CBC News kertoo, että 54-vuotias winnipegiläismies on syytteessä huijauksesta, rahanpesusta ja varkaudesta. Pelaaja-agenttina ja taloudellisena neuvonantajana toiminut mies on Winnipegin poliisin mukaan huijannut Heatleyltä ja Phillipsiltä yli 12 miljoonaa dollaria.


Uutiset