IL-analyysi: Rinteen puntit tutisevat - veto ja uskottavuus loppu iltalehti 07:30 18.08

Vihreiden on opittava suuren puolueen vastuu ja puolustettava pää pystyssä jopa paskamaista politiikkaa, kirjoittaa Olli Ainola. Hallitus säikähti maanantaina. Tilastokeskuksen numeronmurskaajat kertoivat, että viime syksynä käynnistynyt kasvu oli tyssännyt äkisti, tuotanto oli yllättäen kääntynyt rumasti laskuun. Ministerit hätääntyivät. Tähänkö tämä lysti loppui?


IL analyysi: Rinteen puntit tutisevat - veto ja uskottavuus loppu iltalehti 07:30 18.08

Vihreiden on opittava suuren puolueen vastuu ja puolustettava pää pystyssä jopa paskamaista politiikkaa, kirjoittaa Olli Ainola Hallitus säikähti maanantaina. Tilastokeskuksen numeronmurskaajat kertoivat, että viime syksynä käynnistynyt kasvu oli tyssännyt äkisti, tuotanto oli yllättäen kääntynyt rumasti laskuun. Ministerit hätääntyivät. Tähänkö tämä lysti loppui?


Messiltä koskettava avautuminen terrori-iskun jälkeen: "Me emme luovuta" iltalehti 06:19 18.08

Lionel Messi on lähettänyt Instagramissa surunvalittelut Barcelonan terrori-iskussa läheisensä menettäneille. - Haluan lähettää osanottoni ja kaiken tukeni uhrien perheille ja ystäville. Me emme tule luovuttamaan, maailmassa on paljon enemmän meitä, jotka haluavat elää rauhassa ilman vihaa ja joille suvaitsevaisuus on rinnakkaiselon perusta, Barcelonan supertähti kirjoitti koskettavan kuvan yhteydessä. Barcelonan keskustassa, La Rambla -kävelykadulla sattunut järkyttävä terroriteko vaati eilen 13 ihmisen hengen. Kuolonuhrien lisäksi ainakin 50 ihmistä loukkaantui, kun pakettiauto ajoi väkijoukkoon.


Kuinka moni suomalainen on kokeillut kannabista? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa hs 06:00 18.08


Virasto: Uhrien joukossa 18 maan kansalaisia - tiedossa ei ole suomalaisuhreja iltalehti 02:46 18.08

Barcelonassa torstaina pakettiautolla tehdyn terrori-iskun uhrien joukossa on ainakin 18 maan kansalaisia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka tiedot perustuvat Espanjan kansalaisturvallisuusviraston julkaisemaan tietoon. Viraston mukaan tämänhetkisten tietojen perusteella uhrien joukkoon lukeutuu Espanjan, Ranskan, Saksan, Alankomaiden, Argentiinan, Venezuelan, Belgian, Australian, Unkarin, Perun, Romanian, Irlannin, Kreikan, Kuuban, Makedonian, Kiinan, Italian ja Algerian kansalaisia.


Tämän ajan trendit suosivat vihreitä hs 02:00 18.08


Isis on ottanut vastuun iskusta - poliisi pidättänyt marokkolaistaustaisen miehen iltalehti 01:33 18.08

Poliisin pidättämä 28-vuotias Driss Oukabir on ollut aikaisemminkin tekemisissä poliisin kanssa. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Driss Oukabir vuokrasi valkoisen pakettiauton 25 kilometriä Barcelonan ulkopuolelta. Aluksi ei ollut varmaa ajoiko Oukabir autolla väkijoukkoon, mutta poliisi vahvisti myöhään tostaina, että autoa kuljettanut henkilö ei ole kumpikaan pidätetyistä.


Tutkija: Barcelonan traaginen isku ei tullut yllätyksenä - La Rambla valikoitui kolmesta syystä iltalehti 23:49 17.08

Barcelonan terrori-isku ei tullut yllätyksenä Jane's Terrorism & Insurgency -keskuksen vanhemmalle tutkijalle Otso Iholle. - En voi sanoa, että tällainen isku tällaiseen aikaan ja paikkaan olisi tullut yllätyksenä. Se on hyvin traaginen, ja vastaavia on nyt nähty muuallakin, Iho kommentoi Lontoosta STT:lle. Tutkija sanoo, että auton käyttäminen iskuissa näyttää yleistyvän. Syy tähän on sen helppous. Muutama tunti iskun jälkeen terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa iskun taustalla.


Kousalle muutaman viikon huili jatkoaika.com 23:45 17.08

Pelicans-puolustaja Mikko Kousa on sivussa muutaman viikon ajan loukkaantumisen vuoksi.


Saksan MM-ralli käynnissä - suomalaiskuskit aloittivat väijyen iltalehti 21:32 17.08

Jari-Matti Latvala oli kuudes Saksan MM-rallin avauserikoiskokeella. Tämän päivän ainoan, 2,05 kilometrin mittaisen ek:n voitti yllättäen Tshekin Jan Kopecky ennen Viron Ott Tänakia ja Irlannin Craig Breenia. Latvala hävisi WRC2-luokan ajajalle Kopeckylle 2,2 sekuntia. Muut suomalaiset jäivät kymmenen kärjestä. Juho Hänninen ja Esapekka Lappi hävisivät kärjelle 5,3 sekuntia ja Teemu Suninen 8,4.


Espoo Unitedin naisilla on useita ottajia – HIFK yksi niistä jatkoaika.com 21:06 17.08

Yle uutisoi tiistaina, että HIFK on kiinnostunut ottamaan Espoo Unitedin naisten jääkiekon edustusjoukkueen siipiensä suojaan. HIFK ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.


Korkeakoulujen opiskelijavalinnat uudistetaan - yhä suurempi osa valitaan todistuksen perusteella iltalehti 20:59 17.08

Uudistuksella pyritään saamaan korkeakouluihin enemmän ensimmäistä tutkintoaan suorittavia opiskelijoita. Korkeakoulujen opiskelijavalintoja ollaan uudistamassa. Opetus- ja kulttuuriministeriö kertoo asiasta tiedotteessa. Korkeakouluihin pääsee tulevaisuudessa yhä useammin todistusarvosanojen perusteella. Pääsykokeita muutetaan siten, etteivät ne edellytä hakijoilta pitkää valmentautumista. Tavoitteena on vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa opintojen aloitusta.


Twitter-käyttäjät vastaavat Barcelonan terrori-iskuun kissoilla – ”Kunnioitetaan tämän kauheuden uhreja” hs 20:57 17.08


Ulkoministeriö: Barcelonan uhrien kansalaisuuksista ei tietoa - alueella olevia suomalaisia kehotetaan ottamaan yhteyttä lähiomaisiin iltalehti 20:37 17.08

Ulkoministeriön tämän hetkisten tietojen mukaan kuolleiden ja loukkaantuneiden joukossa ei ole suomalaisia. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. - Tämän hetkisten tietojen mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia, mutta viranomaisilta ei ole toisaalta tullut vielä minkäänlaista tietoa kuolleiden ja loukkaantuneiden henkilöiden kansalaisuuksista, kertoo ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Petra Saria.


Terrori-isku Barcelonassa: Ainakin 13 ihmistä kuollut - poliisi etsii toista epäiltyä iltalehti 20:27 17.08

Aseistetulla miehellä on edelleen panttivankeja barcelonalaisessa ravintolassa. Tämänhetkisten tietojen mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia. Iskussa on kuollut yli kymmenen ihmistä. Silminnäkijä: Nuoria lapsia makaa kuolleena keskellä katua. Olitko paikalla? Ota yhteyttä toimitukseen il.toimitus@iltalehti.fi.


Aftonbladet: Jättisatsaus jääkiekon CHL-liigassa - palkintorahat nousemassa merkittäviksi SM-liigaseuroille iltalehti 20:22 17.08

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että eurooppalainen Champions Hockey League on yli kaksinkertaistamassa palkintorahansa. Aftonbladet on selvittänyt, että kauteen 2022-2023 mennessä CHL aikoo nostaa kokonaispalkintorahansa yhteensä 33 miljoonaan Ruotsin kruunuun eli noin 3,5 miljoonaan euroon. Alkavalla kaudella 2017-2018 potti on yhteensä 1,57 miljoonaa euroa, joten summa on yli tuplaantumassa. Pääpalkinto on nousemassa 310 000 eurosta 735 000 euroon seuraavien kausien aikana.


Toni pelastui iskulta täpärästi: "Tämä on aivan hirveä tilanne" iltalehti 19:39 17.08

Barcelonassa lomailevan Toni Virtasen ja hänen naisystävänsä hotelli sijaitsee aivan iskupaikan lähellä. Lomalla Espanjassa oleva suomalainen Toni Virtanen ja hänen naisystävänsä pelastuivat pakettiauton alta onnenkantamoisen avulla. - Olimme aivan siinä vieressä, juuri kävelemässä Ramblasille. Sanoin juuri siinä ennen tapahtumia, että kävellään mieluummin kävelykadun vieressä olevaa pienempää tietä pitkin, Virtanen kertoo Iltalehdelle.


Uutiset