Ministeri Niinistö KSML:lle: ”Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa” iltalehti 13:12 21.05

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) sanoo Keskisuomalaiselle, että ”voisihan sitä kenties muutakin tehdä” kuin jatkaa politiikassa. Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjailee haastattelussa, että jatko politiikassa ei ole varmaa. - Elämässä on muutakin kuin politiikkaa. Varsinkin nyt, kun olen saavuttanut käytännössä kaiken, mitä meikäläisen kaltainen, puolustuspolitiikasta kiinnostunut poliitikko voi ylipäänsä Suomessa saavuttaa. Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa.


Asianajaja Teksasin epäillystä kouluampujasta: “Omituisen tunteeton” MTV 23:21 19.05

Teksasin eilisestä kouluampumisesta epäilty 17-vuotias oppilas käyttäytyy hänen lakimiehensä mukaan “omituisen tunteettomasti”.


Laajeneeko EU lähivuosina Länsi-Balkanille? Sipilä toppuuttelee komission näkemystä: ”Liekkiä täytyy pitää yllä, mutta tarvitaan myös realismia” iltalehti 07:46 18.05

EU-komissio on arvioinut, että osa Länsi-Balkanin maista voisi olla EU:n jäseniä jo vuonna 2025, mutta pääministeri Juha Sipilä ei lämpene ehdotukselle. EU-maiden johtajat keskustelivat torstaina Bulgarian Sofiassa Länsi-Balkanin maiden pääsystä unionin jäseneksi, sekä maiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Kokouksessa ei tehty vielä mitään päätöksiä kuuden Länsi-Balkanin maan jäsenyystoiveisiin liittyen.


Tämä täytyy nähdä: Ruotsin suomalaissukuinen NHL-tähti järkyttyi kuullessaan Leijonien tappiosta MTV 06:30 18.05

Tre Kronorin suomalaissukuinen NHL-tähti Mika Zibanejad ei ollut uskoa korviaan kuullessaan Leijonien puolivälierätappiosta Sveitsille.


Sebastian Ahon superturnaus päättyi karusti kuin seinään: ”Meiltä petti pokka” iltalehti 01:08 18.05

Sebastian Aho teki Suomen kaikkien aikojen piste-ennätyksen 9+9=18, mutta se ei häntä tappion hetkellä lämmittänyt. Suomen kohtaloksi koitui neljän minuutin jakso toisen erän puolivälissä. Sveitsi iski siihen kolme maalia. Aho pohti allapäin kakkoserän surkeutta. - Siihen on varmasti monta syytä, mutta täytyy sanoa, että vastustaja pelasi huippuerän. Ne saivat meidän rytmin rikottua omalla hyvällä pelillään. Sveitsi oli tehokas omissa paikoissaan ja me ei oltu.


Tähti pintaa syvemmältä - kaverit väittävät, Leijonien supertähti Sebastian Aho vastaa iltalehti 17:36 16.05

Sebastian Ahon tuntevat ihmiset kertovat, minkälainen Leijonien 20-vuotias ihmepoika on. Tässä jutussa Aho myös kommentoi hänestä esitettyjä väitteitä, mutta annetaan hänen ensin vastata siihen, mitä hän ajattelee Leijonien kaikkien aikojen MM-piste-ennätyksestään (9+8=17). - Rehellisesti sanottuna en mieti sitä. Olen päässyt hienojen, mahtavien pelaajien ohi. Totta kai se varmaan joskus myöhemmin on kiva juttu, mutta nyt mietin ihan meidän joukkueen hommia. Täytyy muistaa, että olen saanut pelata huippujoukkueessa. Sitä ei kukaan yksin voi tehdä, Aho painottaa. Tällainen olet


EU-maat etsivät keinoja suojautua USA:n Iran-pakotteilta MTV 05:47 16.05

EU-maiden odotetaan tänään vakuuttavan, että ne pysyvät Iranin ydinsopimuksen takana, vaikka Yhdysvallat vetäytyykin sopimuksesta.


Neste vastaa romaniperheen syrjintään, jota poliisi tutkii: ”Valitettavasti täytyy tunnustaa, että tapaus ei ole ainoa” iltasanomat 23:38 15.05

Vantaalaishuoltoaseman kauppias perusteli tapausta sillä, että romaniperheen autossa oli ulkomaalainen rekisterikilpi.


Neste romaniasiakkaan syrjintäepäilystä: "Täytyy tunnustaa, ettei tapaus ole ainoa" MTV 23:20 15.05

Neste on julkaissut videopalvelu Youtubessa videon, jolla yhtiön kerrotaan ryhtyvän toimiin syrjinnän kitkemiseksi. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tänään tehneensä rikosilmoituksen vantaalaisella Neste-huoltoasemalla viikonloppuna tapahtuneesta epäillystä syrjintärikoksesta.


Jasper Pääkkösen tähdittämän Blackkklansman-elokuvan ohjaaja Spike Lee ottaa kärkkäästi kantaa rasismiin: ”Meidän täytyy herätä” iltasanomat 21:58 15.05

Blackkklansman-elokuvan ohjaajalegendalla Spike Leellä oli Cannesin elokuvajuhlilla paljon asiaa – muun muassa Trumpista, rasismista ja maailman tilasta.


Neste tunnustaa romaniperheen syrjinnän asemallaan: ”Täytyy tunnustaa, että tapaus ei ole ainoa eikä ainutkertainen” iltalehti 21:47 15.05

Neste kertoo kannanotossaan tehneensä suunnitelman, jolla syrjintä pyritään kitkeä yhtiön kaikesta toiminnasta. Nesteen asemaverkostosta vastaava johtaja Panu Kopra ottaa videopalvelu Youtubessa julkaistulla videolla kantaa julkisuudessa olleeseen tapaukseen, jossa romaniperhe koki syrjivää kohtelua yhtiön huoltamolla Vantaalla. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tiistaina, että se on tehnyt rikosilmoituksen tapauksesta ja aloittaa esiselvittelyn mahdollisesta syrjintärikoksesta.


Isä jättäytyy kuninkaallisista häistä! Brittihovi: "Tämä on erittäin henkilökohtainen asia neiti Marklelle" mtv 20:03 15.05

Lauantaina avioituvan Meghan Marklen isä Thomas Markle ei osallistu tyttärensä häihin. Asiasta kertoo People-lehti.


Ulkoministeri Timo Soini tuomitsee Israelin voimakeinot – ”Israelinkin täytyy ymmärtää, että jokainen elämä on arvokas” MTV 19:52 15.05

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi tänään Israelin ja palestiinalaisten välillä kiihtyneitä väkivaltaisuuksia.


USA:n supertähti jäi Leijona-pakin jyräämäksi - manasi tappiota: ”Täytyy varmistaa, ettei näin käy uudestaan” iltalehti 16:33 15.05

Patrick Kanen USA hävisi ensimmäisen kerran MM-turnauksessa ja sujahti alkulohkon kakkoseksi. Suomi voitti USA:n 6-2. USA oli voittanut ennen tiistaita kaikki pelinsä. Tappio Leijonille tarkoitti, että lohkovoitto lipsahti Suomeen ja Amerikka sijoittui lohkossa kakkoseksi.


Duudsonit-Jarno kertoo syyt Possesta lähtemiselle: ”Tämä on minun päätökseni” iltalehti 12:20 15.05

Jarno Laasala kertoo tuoreella videollaan jättävänsä Possen. Jarno Laasala kartoittaa tuoreella Youtube-videollaan Possesta lähtemistä. Videolla nähdään myös surullinen Viivi Pumpanen, joka kieltäytyy uskomasta Laasalan lähtemistä ohjelmasta. Posse on suosittu suomalainen viihdeohjelma. Ohjelma alkoi lokakuussa 2014.


Hallituksen silmätikuksi joutunut Sorosin säätiö vetäytyy Unkarista iltasanomat 12:15 15.05

Säätiö ilmoitti joutuneensa jättämään Unkarin, koska pääministeri Viktor Orbanin hallituksen sortopolitiikka tekee toiminnan Unkarissa mahdottomaksi.


Millainen pelaaja on hyvä johtaja? – Karri Kivi ja Olli Jokinen vastaavat MTV 14:16 14.05

Jokainen menestyvä jääkiekkojoukkue tarvitsee johtavia pelaajia, jotka omalla esimerkillään johdattavat joukkojansa kohti voittoja ja kunniaa. Mutta minkälaisia ominaisuuksia tärkeässä roolissa olevalla pelaajalla täytyy olla?


Mäntyharjun myrkkyvuodosta ehkä esitutkinta - poliisi vaitonainen esille tulleista epäilyistä iltalehti 13:35 14.05

Poliisi kertoo saaneensa yhteydenottoja, jotka ovat antaneet aihetta selvittää asiaa. Poliisi harkitsee aloittavansa esitutkinnan Mäntyharjun kemikaalionnettomuudesta. Rikoskomisario Sari Knaapi Itä-Suomen poliisista kertoo, että esimerkiksi yksittäisiltä kansalaisilta on tullut tutkintapyyntöjä. - Jo senkin pohjalta meidän täytyy tehdä harkinta siitä, onko tapauksessa syytä käynnistää esitutkinta. Lisäksi on tullut myös muita yhteydenottoja, jotka ovat antaneet aihetta selvittää asiaa, Knaapi sanoo.


Leijonat aiheutti heikolla alulla pettymyksen kapteeni Mikael Granlundille: "Täytyy katsoa peiliin" MTV 12:00 14.05

Leijonilla on kapteeni Mikael Granlundin mukaan peiliin katsomisen paikka. Kahden heikon erän jälkeen joukkue paransi peliään kolmanteen erään, mutta kärsi Saksalle 2-3-jatkoaikatappion.


Ibrahimovic IL Kylpytakin johtoon valittu Haspel Kimmo Elomaan Kolari oli väistämätön loi sinut mustelmat, poliisi silpominen tai tempun seurauksena Zlatan Ibrahimovic löi

Uutiset