Tiesitkö? Jälleen remontoitavaan Finlandia-taloon piilotettu poikkeuksellinen optinen illuusio – kuin torni nousisi seinästä MTV 06:26 20.05

Uusittava julkisivu ja valkoisine marmoreineen lienee yksi Suomen, tai ainakin Helsingin, tunnetuimmista, mutta hieman vähemmän tunnettu on optinen illuusio, jonka Aalto suunnitteli taloon. Jos Finlandia-taloa katsoo Töölönlahden toiselta puolelta, näyttää siltä kuin kansallismuseon torni kohoaisi Finlandia-talon seinästä.


Helsinkiläisnainen sai postissa 11 tuntemattoman ihmisen potilastietoja – syynä inhimillinen virhe MTV 15:39 16.05

Helsinkiläisnainen sai maanantaina postissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä (Hus) kirjeen, jonka liitteenä oli lueteltuna kaikki potilaat, jotka asioivat hänen kanssaan samana päivänä saman lääkärin vastaanotolla Töölön sairaalassa.


Töölön helteessä kainuulaisjuhlat – Sotkamo voitti Hyvinkään liki 3500 katsojan edessä iltasanomat 21:34 15.05

Sotkamon Jymy nousi voittoon takaa-ajoasemasta.


HKL:ltä kaunis ele äitienpäivänä: Matkalipuntarkastajat jakavat ruusuja ratikassa - metrossa saa ”suun makeaksi” iltalehti 18:40 12.05

HKL:n perinteinen Ruusuratikka ilahduttaa äitejä ja kanssamatkustajia äitienpäivänä. Matkalipuntarkastajat jakavat ruusuja äideille Helsingin ratikoissa kello 11.00-14.00 äitienpäivänä. Ruusuratikka kiertää reittiä Töölön halli-Mannerheimintie-Aleksanterinkatu-Kauppatori-Snellmanninkatu-Hakaniemi-Kallio-Urheillutalo-Ooppera-Runeberginkatu-Töölön halli. Lähdöt starttaavat Töölön hallilta tasatunnein. - Ruusuratikan tunnistaa linjakilvestä Ruusuratikka/Rosenvagen, ja kyytiin pääsee kaikilta pysäkeiltä. Ratikka pysähtyy joksikin aikaa Kauppatorille, jossa matkalipuntarkastajat jakavat äideille ruusuja, Helsingin kaupunki kirjoittaa tiedotteessaan.


Video: Raskaan sarjan yhteenotto Töölönlahdella – höyhenet pöllysivät iltasanomat 14:05 02.05

Pukarit olivat jyrätä polkupyöräilijän ja kaksi karvaista koiraa.


Putkavirkamies piinasi naiskollegaansa: Lässytti kuin pikkulapselle ja levitti törkeitä huhuja - tuomittiin vainoamisesta iltalehti 14:34 28.04

Töölön selviämisaseman sosiaalityöntekijä kiusasi ja vainosi kuukausikaupalla putkan naispuolista osastonhoitajaa. Seurauksena oli ehdollinen vankeus ja yli 30 000 euron lasku. Töölön selviämisaseman henkilöstön tulehtunut ilmapiiri kärjistyi kiusaamisesta vainoamiseksi. Miespuolinen sosiaalityöntekijä levitti naispuolisesta osastonhoitajasta perättömiä väitteitä ja halvensi häntä eri tavoin. Oikeus tuomitsi lopulta kiusaajan ehdolliseen vankeuteen naiseen kohdistuneista rikoksista. Töölön selviämisasemalla työskennellyt osastonhoitaja joutui työtoverinsa järjestelmällisen ja pitkäkestoisen kiusanteon uhriksi.


Korkein oikeus ei muuttanut tuomiota: Töölön pyöräturmaan syyllistyneelle 2 vuotta 8 kuukautta vankeutta iltalehti 09:30 16.04

Korkein oikeus (KKO) on pitänyt ennallaan Töölön pyöräturmaan syyllistyneelle miehelle tuomitun 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistuksen. Mies oli elokuussa 2015 ajanut autollaan pyöräilijän eteen sillä seurauksella, että pyöräilijä oli suistunut pää edellä asfalttiin. Seuraavana päivänä 66-vuotias pyöräilijä oli kuollut saamiinsa vammoihin. Hovioikeus oli tuominnut Pasi Ilmari Rouhiaisen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennepaosta tieliikenteessä.


Konginkankaan turmassa aivovamman saanut autoilija aiheutti pyöräilijän kuoleman Töölössä – KKO: Rangaistusta ei syytä lieventää MTV 09:15 16.04

Korkein oikeus (KKO) on pitänyt ennallaan Töölön pyöräturmaan syyllistyneelle miehelle tuomitun 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistuksen.


Autoilija aiheutti pyöräilijän kuoleman Töölössä – KKO: Rangaistusta ei syytä lieventää MTV 09:15 16.04

Korkein oikeus (KKO) on pitänyt ennallaan Töölön pyöräturmaan syyllistyneelle miehelle tuomitun 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistuksen.


Ilves kotikentällä Helsingissä – kirvelevä takaisku taloudellisesti MTV 08:22 16.04

Ilves avasi Veikkausliigan kotiottelunsa sunnuntaina poikkeuksellisesti Helsingin Töölön stadionilla, kun Tammelan ja Ratinan luonnonnurmet eivät ole vielä pelikelpoisia. Varakentän varakentällä pelaaminen tuottaa Ilvekselle Tulosruudun tietojen mukaan vähintäänkin 40 000 euron tappiot.


Noora Hautakangas yrittäjyydestä: ”Perkeleen kovaa on ollut” iltalehti 20:06 05.04

Yrittäjän kalenterissa ei toistaiseksi ole tilaa häille tai vauvoille. Ex-missi ja radiojuontaja Noora Hautakangas, 34, on viimeiset kaksi vuotta painanut pitkää päivää kirpputoriyrittäjänä. Kierrätysvaatteiden myynnin, lifestyle-alan pop up -kaupan ja kahvilan yhdistävä Relove aukesi kaksi vuotta sitten huhtikuussa Helsingin Töölöntorille.


Varma kevään merkki? Töölönlahden joutsenpariskunta palasi talven vietosta iltalehti 20:24 31.03

Vuosia Helsingin Töölönlahdella pesineet kyhmyjoutsenet ovat palanneet. Kevään voi päätellä tulleen vaikkapa siitä, että Helsingin Töölönlahdella jo vuosia asustanut kyhmyjoutsenpariskunta on palannut talven vietostaan. Vaikka Töölönlahti on vielä suurelta osin jään peitossa, joutsenten havaittiin palanneen kotiseudulleen jo aiemmin tällä viikolla.


Kansanedustaja Antti Mikkolan murha oli raaka ja poliittinen – Töölönlahdella ammuttiin teloituslaukaukset iltasanomat 06:00 31.03

Ilta-aurinko kultaa Helsingin Töölönlahden, kevättalvi on parhaimmillaan, mutta rannalla kävelevän pariskunnan olo on apea. Sadan vuoden takainen surmatyö askarruttaa mieltä.


Liikenne poikki Turunväylällä: Ylinopeutta ajanut mies menetti ajoneuvon hallinnan ja törmäsi kaiteeseen iltalehti 19:44 30.03

Keski-ikäinen mies loukkaantui onnettomuudessa. Hätäkeskukseen pitkänäperjantaina kello 17.52 tulleen ilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt kaiteeseen Turunväylän ja Kehä III:n liittymän kohdalla. Onnettomuudessa loukkaantui autoa kuljettanut, vuonna 1967 syntynyt mies, joka vietiin hoidettavaksi Töölön sairaalaan.


Koreoiden neuvottelut Vantaalla ohi tältä päivältä - sisällöstä täysi mediahiljaisuus iltalehti 20:07 20.03

Osapuolet eivät toistaiseksi ole hiiskuneet sanakaan tapaamisen sisällöstä. Pohjois- ja Etelä-Korean sekä Yhdysvaltojen neuvottelutapaaminen Vantaalla päättyi tiistain osalta noin kello 17.10, jolloin delegaatiot poistuvat Königstedtistä rauhallisesti kolmella yksityiseltä taksiyhtiöltä vuokratulla tilataksilla, perässään Suomen poliisin pakettiauto. Mitään varsinaista poliisisaattuetta ei neuvotteluryhmillä ollut matkalla Helsingin keskustaan. Yhdysvaltalaiset ja eteläkorealaiset suuntasivat Hakaniemeen hotelli Hilton Strandiin. Pohjoiskorealaiset asuvat Iltalehden tietojen mukaan Töölönlahden toisella puolella hotelli Crowne Plazassa.


Kenelle Aleksandr Karelin kirjasi mustelmat, poliisi löi vastustajaa mereen, on aika herätä pistävän piinaava hyttyskesä sairaalaan, tuomio sanoi, ettei syyllinen lasten työntekijät järkyttyivät lomarahaleikkauksista, varautumaan sotaan, ohjekirja

Uutiset