MTV: Häirintäkohussa ryvettynyt Lauri Törhönen teki oharit - ei nähdäkään televisiossa tänään iltalehti 16:29 13.02

Lauri Törhösen piti kommentoida häirintäkohua Peter Nymanin ohjelmassa tänään. MTV kertoo elokuvaohjaajan kuitenkin peruneen esiintymisensä. Yle julkaisi viime kuussa artikkelin, jossa parikymmentä naista kertoi elokuvaohjaaja Lauri Törhösen harjoittamasta, vuosia jatkuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Törhönen on kommentoinut asiaa julkisuudessa tähän mennessä vain lyhyellä tiedotteella, jossa hän pyytää anteeksi henkilöiltä, joita on "katsomalla, koskemalla tai puhumalla häirinnyt".


Lauri Törhönen teki oharit – häirintäkohun keskiössä oleva ohjaaja perui tv-esiintymisensä mtv 15:38 13.02

Elokuvaohjaaja Lauri Törhösen oli määrä kommentoida häirintäkohua ensimmäistä kertaa Peter Nymanin luotsaamassa keskusteluohjelmassa. Toisin kuitenkin kävi.


Lauri Törhönen kommentoi häirintäkohua – saapuu Peter Nymanin vieraaksi mtv 20:18 08.02

Häirintäkohun keskellä olevan ohjaaja Lauri Törhösen haastattelu on siirtynyt. 


Lauri Törhönen kommentoi vihdoin härintäkohua – saapuu Peter Nymanin vieraaksi mtv 20:18 08.02

Häirintäkohun keskellä olevan ohjaaja Lauri Törhösen haastattelu on siirtynyt. 


Kohu tuli, maine meni - Lauri Törhönen ei ole ainoa, jonka mainetta äkillinen kohu on tärvellyt iltalehti 19:56 08.02

Maine voi tahraantua yhdessä yössä. Sen tietää Lauri Törhösen lisäksi moni muu julkisuudesta tuttu mies. Elokuvaohjaaja Lauri Törhönen on ollut osin ristiriitainen hahmo. Hän sai 2006 lähteä elokuvakerronnan professuuristaan. Arvostusta ja tunnustustakin hän on niittänyt. Vuonna 2007 hänet palkittiin elokuvataiteen valtionpalkinnolla pitkäaikaisesta työstään elokuvakoulutuksen kehittäjänä. Saman palkinnon hän pokkasi jo 1989. Vuosina 2006-2008 hänen tehtävänään oli opetusministeriön pyynnöstä selvittää elokuvakoulutuksen ja rahoituksen tilaa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja. Nuortenkirja Sello ja Pallo: vaaleansininen rakkaustarina(Tammi) arvioitiin Topelius -nuortenkirjapalkinnon arvoiseksi vuonna 2010.


Seksuaalisesta häirinnästä syytetty Lauri Törhönen saapuu Peter Nymanin vieraaksi mtv 17:00 08.02

Peter Nymanin vieraaksi ensi viikon lähetykseen saapuu seksuaalisesta häirinnästä syytetty ohjaaja Lauri Törhönen. 


Lauri Törhösen elokuvaa ei esitetä tänään - ”Ei tunnu asialliselta” iltalehti 06:13 06.02

Lauri Törhösen ohjauksen sijaan esitetään Kaurismäen veljesten elokuva. Kino Suomessa piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan esittää tänään kotimainen Insiders-elokuva. Sen tilalla nähdään kuitenkin Kaurismäen veljesten Arvottomat, joka kertoo pikkurikollisen pakomatkasta läpi Suomen. Muutoksen taustalla ovat viime viikolla päivänvaloon tulleet epäilyt Lauri Törhösen häirintätapauksista. Törhönen on ohjannut Insidersin 1980-luvun lopulla.


Häirinnästä syytetty Lauri Törhönen jätti eronpyynnön – ”Hyvä niin” uusisuomi 18:56 02.02

Häirinnästä syytetty elokuvaohjaaja Lauri Törhönen jättää Kaapelitalo Oy:n, Suomen suurimman kulttuurikeskuksen, hallituksen puheenjohtajan paikan. Kansa tuntee talon nimellä Kaapelitehdas.


Tällainen on mies häirintäkohun keskellä iltalehti 15:44 02.02

Vastoinkäymiset eivät ole kaataneet elokuvaohjaaja Lauri Törhöstä. Nyt elokuva-taiteen professorinakin toiminut mies on kuitenkin ennen kokemattoman myrskyn silmässä. Helsinkiläissyntyinen, vuonna 1947 syntynyt Lauri Törhönen opiskeli arkkitehtuuriakin, mutta valmistui lopulta taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1976. Uraansa hän haki vauhtia Suomessa kuvatuissa amerikkalaistuotannoissa Punaiset (1979), Coming out of the Ice (1981) ja Gorkin puisto (1983), joissa hän toimi apulaisohjaajana. Törhösen oma esikoisohjaus Palava enkeli perustui hänen ystävänsä psykologi Hannele Törrösen ideaan. Pääosassa nähtiin mallitaustainen Riitta Viiperi. Elokuva jakoi kriitikoiden mielipiteet, mutta oli vuoden toiseksi katsotuin kotimainen. Esikoisohjaustaan seuranneen vuosikymmenen aikana hän ohjasi elokuvia hyvällä tahdilla. Tuolloin syntyivät muiden muassa elokuvat Riisuminen (1986), Insiders (1989) ja Ameriikan raitti (1990).


Lauri Törhönen on jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajuudesta - ”Ei edellytyksiä jatkaa toimessaan” iltalehti 14:46 02.02

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo asiasta Twitter-tilillään. Parinkymmenen naisen seksuaalisesta häirinnästä syyttämä elokuvaohjaaja ja professori Lauri Törhönen on jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajuudesta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi asiasta twiitissään perjantaina iltapäivällä. - Oli selvää, että Törhösellä ei ollut edellytyksiä jatkaa toimessaan, Vapaavuori toteaa twiitissään.


Ahdistelukohussa ryvettyvä professori Lauri Törhönen jättää Kaapelitalon hallituksen puheenjohtajuuden mtv 14:31 02.02

Elokuvataiteen professori Lauri Törhönen eroaa Kaapelitalo Oy:n hallituksen puheenjohtajuudesta. Asiasta kertoi Helsingin kaupunginjohtaja Jan Vapaavuori Twitter-tilillään.


Jan Vapaavuori: Törhönen jättänyt eronpyyntönsä Kaapelitalo OY:n hallituksen puheenjohtajuudesta iltasanomat 14:18 02.02

Yleisradio on haastatellut noin 20 naista, jotka kertovat elokuvaohjaaja ja elokuvakerronnan professori Lauri Törhösen häirinneen heitä seksuaalisesti.


Ohjaajilta suorat sanat häirintäkohusta: "Opettajat ovat varmasti tienneet Törhösen käytöksestä" mtv 13:04 02.02

Ohjaajat Heidi Lindén ja Kaisa Rastimo keskustelivat Huomenta Suomessa tapauksesta Lauri Törhönen.


Kolumni: Tapaus Törhönen – elokuvabisneksen vaikenemisen muuri murtuu MTV 18:11 01.02

Onko elokuvaohjaaja ja entinen elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen Suomen Harvey Weinstein?


Voionmaan koulutuskeskus sulki ovet Lauri Törhöseltä: ”Hän ei enää meillä opeta” iltasanomat 18:04 01.02

Vielä viime syksynä Törhönen koulutti opiskelijoita Voionmaan koulutuskeskuksessa projektiluontoisesti.


Kommentti: Tapaus Törhönen – elokuvabisneksen vaikenemisen muuri murtuu mtv 16:55 01.02

Onko elokuvaohjaaja ja entinen elokuvakerronnan professori Lauri Törhönen Suomen Harvey Weinstein?


Kohun keskelle joutunut ohjaaja Törhönen bongattiin viimeksi Sauli Niinistön vaalivalvojaisissa – sen jälkeen mies katosi julkisuudesta iltasanomat 15:16 01.02

Elokuvaohjaaja Törhönen katosi julkisuudesta Ylen seksuaalista häirintää käsittelevän jutun julkaisun jälkeen.


Lauri Törhönen nähtiin viimeisen kerran ennen kohua julkisuudessa Sauli Niinistön vaalivalvojaisissa iltasanomat 15:16 01.02


Lauri Törhönen nähtiin viimeisen kerran ennen kohua julkisuudessa Sauli Niinistön vaalivalvojaisissa huippupoliitikkojen seurassa iltasanomat 15:16 01.02


Uutiset